Ik vond de korst met 2 keer panko te dik worden. Ik heb de panko dit keer even in de blender gedaan, mooi superfijn broomkruim.quote:Op zondag 22 december 2013 22:14 schreef RobinOok het volgende:
Je zou ze 2 keer kunne paneren en dan voor de eerste batch de panko met een deegroller of zo wat fijner maken. Maar ik deed dat zelf nooit. Wel 2 x paneren, maar gewoon 2 x panko.
Ja, en? Hier in Rotterdam hebben de meeste slagers het dus niet liggen. Kan er ook niks aan doen. Waarschijnlijk een overleden-hollands recept.quote:Op zondag 22 december 2013 22:43 schreef sirdanilot het volgende:
@ Robin: ik zie dat je ook een recept had met rundertong. Hoezo, rundertong lastig te vinden? Rundertong is een oud-hollands recept; gekookt en dan op brood gegeten of als hoofdgerecht.
Bij de Groene Weg schrok ik ook enorm van de prijzen, wilde 2 kipfilets hebben, was ¤18,- kwijtquote:Op zondag 22 december 2013 23:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, weet je wat die ervoor durft te vragen? Ha. Heb er ooit lamstongen gehaald. Die gaan normaal door het hondenvlees, maar als jij erom vraagt mag je 25 euro de kilo aftikken. Of zoiets. Weet het niet meer precies. En dan komen ze nog uit de diepvries ook. Nah, ben gekke Eppie niet. Beetje klaar met die Groene Weg slager.
En hoe dan ook moet je het bestellen, dat heeft ie echt niet liggen. Als Nederlandse slagers al tong op voorraad hebben is het kalfstong, geen rundertong.
Melk en vleeskoeien hebben een kutleven?quote:Op zondag 22 december 2013 23:23 schreef Isegrim het volgende:
En de Groene Weg-slager heeft het ongetwijfeld wel. Maar ja, dan zijn het wel dieren die géén kutleven hebben gehad.
Neuh, met koeien valt dat wel mee. Dat is dan ook het enige vlees dat ik af en toe niet-bio/scharrel koop.quote:Op maandag 23 december 2013 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk en vleeskoeien hebben een kutleven?
Waar haal jij je panko dan? Bij de AH, jumbo en lidl bij mij in de stad heb ik het niet kunnen vinden.quote:Op zondag 22 december 2013 22:43 schreef sirdanilot het volgende:
Panko is steeds gemakkelijker te verkrijgen, heb ik het idee. Inderdaad veel beter dan standaard paneermeel. Mocht je het toch niet kunnen krijgen, verkruimel dan een beschuitje, of maak zelf paneermeer van witbrood.
@ Robin: ik zie dat je ook een recept had met rundertong. Hoezo, rundertong lastig te vinden? Rundertong is een oud-hollands recept; gekookt en dan op brood gegeten of als hoofdgerecht. Ik vind het erg lekker, maar de textuur is wel vreemd.
Grotere Jumbo's en AH's hebben het over het algemeen wel. Maar het goedkoopste ben je toch altijd uit bij de toko.quote:Op maandag 23 december 2013 10:58 schreef TresBon het volgende:
[..]
Waar haal jij je panko dan? Bij de AH, jumbo en lidl bij mij in de stad heb ik het niet kunnen vinden.
En van onze oude melkkoeien wordt geroepen dat het vlees taai is, waarna het voor de hoofdprijs in Zuid-Europa verkocht wordt.quote:Op maandag 23 december 2013 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Biologische kip zou eigenlijk heel goedkoop moeten zijn, er zijn verschrikkelijk veel eierkippen biologisch en dat vlees wordt gedumpt in Afrika
Voor een hoofd-ingredient maakt het niet zo veel uit toch? Of je nu vandaag of over een week tong eet...quote:Op zondag 22 december 2013 23:52 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou niet zo van bestellen. Ik wil gewoon naar een winkel, iets zien en dan kopen.
Maar goed, als jij bestellen wel normaal vindt, ja, dan is alles makkelijk te krijgen ja.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |