abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 november 2013 @ 21:54:09 #1
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133128837

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133128939
Als dit bijvoorbeeld doorgevoerd wordt dan zal de koers van Bitcoins omhoog knallen:

http://www.rtlnieuws.nl/e(...)procent-op-spaargeld
  zondag 10 november 2013 @ 21:56:49 #3
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133129023
Gesprek uit het einde van het laatste topic:

quote:
7s.gif Op zondag 10 november 2013 21:23 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Wat is er zo revolutionair aan de uitvinding van een digitale munt in plaats van een fysieke munt? Internet was een geheel nieuwe technologie. Ik wil nog niet zover gaan dat Bitcoin dat gaat evenaren.
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:33 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Er zitten best wel wat revolutionaire kanten aan, maar daarvoor ga je zelf maar inlezen.

Ik beweer niet dat Bitcoin hetzelfde is als het begin van het internet, al denk ik zeker wel dat het veel kan veranderen. Ik zeg ook niet (zoals sommigen dat wel zeggen) dat Bitcoins de Euro/Dollar gaan vervangen. Volgens mij kunnen beide systemen prima naast elkaar werken.

Sommige mensen zullen het dan eerder als travelcoin gebruiken. WikiLeaks en andere organisaties kunnen er ook voordeel bij hebben, bepaalde overheden kunnen niet besluiten dat iemand geen betalingen in Bitcoins meer mogen ontvangen. Zoals wel is voorgekomen bij WikiLeaks.

Ik snap niet zo goed dat volgens veel voor en tegenstanders Bitcoin of fiat geld moet "winnen", voor mij is het meer in het midden, ik zie voor allebei een bestaansrecht.

Ik zelf zou graag wat meer controle over mijn geld hebben en zou dus ook liefst zo veel mogelijk in BTC betalen in plaats van in Euro's.
quote:
7s.gif Op zondag 10 november 2013 21:38 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Wat voor soort controle doel je dan op?
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:49 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Disclaimer: dit is maar een voorbeeld, er zijn 101 al dan niet geldige redenen om meer controle over je eigen geld te willen.

Ik ben er om te beginnen helemaal niet op tegen om belasting te betalen, belasting is nodig. We maken met zijn allen gebruik van dingen die betaald worden met belastingen.

Waar ik het niet mee eens ben zijn praktijken zoals ik Cyprus is gebeurt, nu kan iedereen wel zeggen dat dat hier niet zal gebeuren. Maar ik weet zeker dat niemand aan mijn Bitcoins komt als ik ze in mijn eigen wallet heb staan.

Verder heeft de bank waar ik mijn geld heb staan dat geld helemaal niet op voorraad. Dat betekent dat ik in sommige gevallen (die inderdaad niet vaak voorkomen) niet aan mijn eigen geld kan. Dat ik dan geen rente op krijg neem ik voor lief, dat is wat je betaald voor vrijheid.

Je bent tegenwoordig zo goed als verplicht in Nederland om een bankrekening te hebben, je kunt zelfs een daklozenuitkering niet cash krijgen. Zelfs zwervers hebben een pinpas.

Voorbeeldje uit de praktijk: de belastingdienst had een foutje gemaakt met een aangifte, gelijk geprobeerd dit recht te zetten. Voor zowel mij als de mensen bij de belastingdienst waarmee ik contact heb gehad was het duidelijk dat dit een misverstand moest zijn. Ondertussen hadden ze het (flinke) bedrag al van mijn rekening gehaald nog voordat ik mijn maandelijkse rekeningen had betaald, terug betalen heeft dik 2 maanden geduurd.

Als ik iets moet betalen, geen enkel probleem. Maar in gevallen zoals hierboven hou ik mijn eigen geld misschien liever in eigen beheer.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  zondag 10 november 2013 @ 21:57:27 #4
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133129060
En ik dacht dat ik alles had gedaan, ben ik vergeten de TT te veranderen.. Iemand ideeën? Dan maak ik wel even een TR
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  Moderator zondag 10 november 2013 @ 22:00:40 #5
257132 crew  Awsom
pi_133129256
To the ground!

:P
pi_133130050
Down the drain
  zondag 10 november 2013 @ 22:13:21 #7
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133130154
Buy optie @ 275 USD geplaatst, kan ik met een gerust hart slapen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zondag 10 november 2013 @ 22:16:25 #8
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133130351
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:13 schreef Scorpie het volgende:
Buy optie @ 275 USD geplaatst, kan ik met een gerust hart slapen.
Welke exchange?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  zondag 10 november 2013 @ 22:20:18 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133130666
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Welke exchange?
Mijn meuk staat nog bij mt gox :') nog geen tijd gehad om het weg te sluizen naar btc-e.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133131981
Flink wat kooporders het laatste half uur maar er staan nog wat flinke blokken in de laat. Ik verwacht dat deze niet allemaal serieus zijn maar er staan om de koers te drukken.
pi_133132015
Misschien toch maar eens wat geld naar bitstamp schuiven, bij btc-e is het beetje vaag, en sepa minstens 500 EUR, da's me iets teveel om even te proberen hoe dat gaat
pi_133132554
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:49 schreef Maxbet het volgende:
Waar ik het niet mee eens ben zijn praktijken zoals ik Cyprus is gebeurt, nu kan iedereen wel zeggen dat dat hier niet zal gebeuren. Maar ik weet zeker dat niemand aan mijn Bitcoins komt als ik ze in mijn eigen wallet heb staan.

Verder heeft de bank waar ik mijn geld heb staan dat geld helemaal niet op voorraad. Dat betekent dat ik in sommige gevallen (die inderdaad niet vaak voorkomen) niet aan mijn eigen geld kan.
Maar vind je een scenario waarbij iedereen zijn vermorgen in een eigen wallet heeft staan echt realistisch dan?

Ik heb nu een halve bitcoin, en moet er niet aan denken duizenden euro's in mijn wallet te hebben. Er hoeft maar wat te gebeuren en je bent alles kwijt; het backuppen heb je geheel zelf in de hand, en één stomme fout kan je duizenden euro's kosten.
  zondag 10 november 2013 @ 22:50:17 #13
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133132750
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:47 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Maar vind je een scenario waarbij iedereen zijn vermorgen in een eigen wallet heeft staan echt realistisch dan?

Ik heb nu een halve bitcoin, en moet er niet aan denken duizenden euro's in mijn wallet te hebben. Er hoeft maar wat te gebeuren en je bent alles kwijt; het backuppen heb je geheel zelf in de hand, en één stomme fout kan je duizenden euro's kosten.
Online is ook bijna geen optie want hacks maken je bang.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133132841
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 20:00 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ben ik het inderdaad wel mee eens, en grapjas Bitpay lekker leuk dat wisselt toch meteen weer om naar euro's? Wat is de functie van die bitcoins dan?
Het verbaast me dat je deze vraag stelt. Heb je je uberhaupt wel verdiept in Bitcoins of is het echt niets meer dan een beetje beleggen en geld proberen te verdienen voor jou?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133132883
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 22:50 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Online is ook bijna geen optie want hacks maken je bang.
Ja precies. En nu heb ik m'n wallet op een paar USB-sticks gezet, maar dat is net zo veilig als briefgeld thuis bewaren: je kan het kwijt raken, het kan gestolen worden, het kan in de brand vliegen.

En de gemiddelde Nederlander gaat sowieso ook geen tig kopieën van zijn wallet bewaren zolang er nog genoeg alternatieve betaalmiddelen zijn.
pi_133132900
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:47 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Maar vind je een scenario waarbij iedereen zijn vermorgen in een eigen wallet heeft staan echt realistisch dan?

Ik heb nu een halve bitcoin, en moet er niet aan denken duizenden euro's in mijn wallet te hebben. Er hoeft maar wat te gebeuren en je bent alles kwijt; het backuppen heb je geheel zelf in de hand, en één stomme fout kan je duizenden euro's kosten.
Op dit moment lijkt me dat ook niet fijn. Maar goed, we zitten in de beginfase en er zullen nog wel wat betere veilige opslagmethodes komen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133133117
Dat zou wel een gat in de markt zijn als iemand hardware weet te ontwikkelen om simpel en veilig BTC op te slaan. Voor dit moment zou ik ook niet verder gaan dan een aantal BTC simpelweg vanwege het risico om het makkelijk kwijt te kunnen raken en exchanges etc. kunnen gehackt worden.
  zondag 10 november 2013 @ 23:02:32 #18
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133133362
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:56 schreef WebBeestje het volgende:
Dat zou wel een gat in de markt zijn als iemand hardware weet te ontwikkelen om simpel en veilig BTC op te slaan. Voor dit moment zou ik ook niet verder gaan dan een aantal BTC simpelweg vanwege het risico om het makkelijk kwijt te kunnen raken en exchanges etc. kunnen gehackt worden.
Hardware wallet.
pi_133133503
Hoogste punt in de afgelopen 12 uur weer! Vannacht gaat de boel hopelijk weer flink oplopen ^O^
pi_133133846
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 23:04 schreef stripe het volgende:
Hoogste punt in de afgelopen 12 uur weer! Vannacht gaat de boel hopelijk weer flink oplopen ^O^


:D
  zondag 10 november 2013 @ 23:16:25 #21
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_133134237
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 23:10 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

:D
Haha mooi! _O_
pi_133134448
Hoe lang duurt het normaliter bij Bitstamp voordat je account is geverifieerd?
Wil op deze koers graag inkopen. 8-)
pi_133134768
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 23:21 schreef MxM het volgende:
Hoe lang duurt het normaliter bij Bitstamp voordat je account is geverifieerd?
Wil op deze koers graag inkopen. 8-)
1 Tot 2 dagen (werkdagen)
pi_133135478
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:52 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Ja precies. En nu heb ik m'n wallet op een paar USB-sticks gezet, maar dat is net zo veilig als briefgeld thuis bewaren: je kan het kwijt raken, het kan gestolen worden, het kan in de brand vliegen.
Encryptie (dus gewoon een password op je wallet) en backups (ook online zodat het ook buitenshuis staat) en klaar.

Veiliger dan je geld op een bank zetten.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133135479
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 22:51 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Het verbaast me dat je deze vraag stelt. Heb je je uberhaupt wel verdiept in Bitcoins of is het echt niets meer dan een beetje beleggen en geld proberen te verdienen voor jou?
Wat een kul, ik quote iemand die beweerde dat het grootste nadeel van bitcoins namelijk de volatiliteit omzeild kon worden met iets als Bitpay. Dus dat de verkoper geen valuta risico meer zou hebben. Maar wat helpt dat bij het inburgeren van BTC als betaalmiddel als de leverancier het meteen terugwisselt naar een normale valuta? Daar schieten we dan toch niets mee op. Maw een stabiele waarde voor een jaar dat is wat bitcoins nodig heeft en niet allemaal kekke exchanges of weet ik wat die je bitcoins meteen inwisselen naar euro's.

Ps. Zoals als vaker aangegeven heb ik een tijd terug voor een 10dollar p/s aan btc gekocht. Die zijn rond 225 van laats allemaal van de hand gedaan (en een gedeelte van de 200 van voor cyprus). Ik daytrade niet, heb ooit eens wijs gekocht en laatst iets minder wijs (te vroeg ja) verkocht. Verder ga ik niet meer instappen omdat ik niet geloof in bitcoins als algemeen geaccepteerd wettig betaalmiddel.
Iig. niet met een volatiele koers die omhoog en omlaag schiet.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133135746
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 23:50 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat een kul, ik quote iemand die beweerde dat het grootste nadeel van bitcoins namelijk de volatiliteit omzeild kon worden met iets als Bitpay. Dus dat de verkoper geen valuta risico meer zou hebben. Maar wat helpt dat bij het inburgeren van BTC als betaalmiddel als de leverancier het meteen terugwisselt naar een normale valuta?
Heel simpel, de kosten zijn lager. Amazon betaalt jaarlijks honderden miljoenen aan de grote creditcardmaatschappijen aan kosten. Door gebruik te maken van BTC met Bitpay kunnen die kosten aanzienlijk omlaag worden gebracht. Amazon kan dan kosten besparen en om dat te bevorderen kunnen ze producten die betaald worden met BTC tegen een lagere prijs aanbieden.

De eerste stap van BTC is het zijn van een betaalmiddel en op dat gebied heeft het hele duidelijke voordelen tov de gangbare methodes. Wanneer BTC vervolgens wijdverbreid is dan zal de koers ook stabieler zijn en dan kan het ook meer gaan fungeren als een wereldvaluta. Of dat gebeurt hangt dus af van in hoeverre het betaalmiddel BTC doordringt in de gewone maatschappij.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133135776
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 21:49 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Disclaimer: dit is maar een voorbeeld, er zijn 101 al dan niet geldige redenen om meer controle over je eigen geld te willen.

Ik ben er om te beginnen helemaal niet op tegen om belasting te betalen, belasting is nodig. We maken met zijn allen gebruik van dingen die betaald worden met belastingen.

Waar ik het niet mee eens ben zijn praktijken zoals ik Cyprus is gebeurt, nu kan iedereen wel zeggen dat dat hier niet zal gebeuren. Maar ik weet zeker dat niemand aan mijn Bitcoins komt als ik ze in mijn eigen wallet heb staan.

Verder heeft de bank waar ik mijn geld heb staan dat geld helemaal niet op voorraad. Dat betekent dat ik in sommige gevallen (die inderdaad niet vaak voorkomen) niet aan mijn eigen geld kan. Dat ik dan geen rente op krijg neem ik voor lief, dat is wat je betaald voor vrijheid.

Je bent tegenwoordig zo goed als verplicht in Nederland om een bankrekening te hebben, je kunt zelfs een daklozenuitkering niet cash krijgen. Zelfs zwervers hebben een pinpas.

Voorbeeldje uit de praktijk: de belastingdienst had een foutje gemaakt met een aangifte, gelijk geprobeerd dit recht te zetten. Voor zowel mij als de mensen bij de belastingdienst waarmee ik contact heb gehad was het duidelijk dat dit een misverstand moest zijn. Ondertussen hadden ze het (flinke) bedrag al van mijn rekening gehaald nog voordat ik mijn maandelijkse rekeningen had betaald, terug betalen heeft dik 2 maanden geduurd.

Als ik iets moet betalen, geen enkel probleem. Maar in gevallen zoals hierboven hou ik mijn eigen geld misschien liever in eigen beheer.
Maar even zonder ongein, als je bitcoins op een bitcoin bank zet heb je er ook geen "controle" meer over. Net zoals bij euro's. Dus als jij graag controle wilt, gebruik je pinpas om je spaargeld van de bank af te halen en leg het in een kluis? Dan heb je toch alsnog zelf alle controle die je wilt hebben?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133135921
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 23:59 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Heel simpel, de kosten zijn lager. Amazon betaalt jaarlijks honderden miljoenen aan de grote creditcardmaatschappijen aan kosten. Door gebruik te maken van BTC met Bitpay kunnen die kosten aanzienlijk omlaag worden gebracht. Amazon kan dan kosten besparen en om dat te bevorderen kunnen ze producten die betaald worden met BTC tegen een lagere prijs aanbieden.

De eerste stap van BTC is het zijn van een betaalmiddel en op dat gebied heeft het hele duidelijke voordelen tov de gangbare methodes. Wanneer BTC vervolgens wijdverbreid is dan zal de koers ook stabieler zijn en dan kan het ook meer gaan fungeren als een wereldvaluta. Of dat gebeurt hangt dus af van in hoeverre het betaalmiddel BTC doordringt in de gewone maatschappij.
De kosten zijn lager, maar hoe kom ik aan die bitcoins? Door ze in te wisselen, en dat kost toch alsnog geld? Zeker met een service als Bitpay er tussen. Kan me niet voorstellen dat dat minder dan 0,35-0,45ct per transactie kost toch voor klant en retailer samen? (iDeal tarief)
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133136517
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:06 schreef tofastTG het volgende:

[..]

De kosten zijn lager, maar hoe kom ik aan die bitcoins? Door ze in te wisselen, en dat kost toch alsnog geld? Zeker met een service als Bitpay er tussen. Kan me niet voorstellen dat dat minder dan 0,35-0,45ct per transactie kost toch voor klant en retailer samen? (iDeal tarief)
Is 1% bij een gratis account of geen kosten vanaf 30$ per maand zonder beperkingen. Niet echt duur dus.
pi_133136545
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:29 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Is 1% bij een gratis account of geen kosten vanaf 30$ per maand zonder beperkingen. Niet echt duur dus.
Aan de retailer kant ja, een iDeal transactie kost 35ct ofzo is dus ook niet echt duur. Zeker omdat de klant ook nog fee's betaald voor het wisselen naar bitcoin.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133136582
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:06 schreef tofastTG het volgende:

[..]

De kosten zijn lager, maar hoe kom ik aan die bitcoins? Door ze in te wisselen, en dat kost toch alsnog geld? Zeker met een service als Bitpay er tussen. Kan me niet voorstellen dat dat minder dan 0,35-0,45ct per transactie kost toch voor klant en retailer samen? (iDeal tarief)
Ik weet niet precies wat de kosten van iDeal zijn, maar in Amerika wordt het meeste gedaan met creditcards. En bij veel bedrijven waar ik online bestel, kan ik niet met iDeal betalen. Ook als Amazon straks naar NL komt, dan kan het nog zijn dat ik bij Amazon in de UK, de US of in Duitsland bestel omdat ze daar bijv. een bepaald boek hebben dat ik wil.

Ik bestel regelmatig online bij bedrijven buiten NL en dan kan het alleen met creditcard worden betaald. En ik betaal zelf ook nog eens bij mijn bank om een creditcard in mijn bezit te hebben.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133136631
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:31 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Aan de retailer kant ja, een iDeal transactie kost 35ct ofzo is dus ook niet echt duur. Zeker omdat de klant ook nog fee's betaald voor het wisselen naar bitcoin.
Als ik iets in dollars koop zit er ook marge op de wisselkoers dus dat gaat niet op
pi_133136634
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:32 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ik weet niet precies wat de kosten van iDeal zijn, maar in Amerika wordt het meeste gedaan met creditcards. En bij veel bedrijven waar ik online bestel, kan ik niet met iDeal betalen. Ook als Amazon straks naar NL komt, dan kan het nog zijn dat ik bij Amazon in de UK, de US of in Duitsland bestel omdat ze daar bijv. een bepaald boek hebben dat ik wil.

Ik bestel regelmatig online bij bedrijven buiten NL en dan kan het alleen met creditcard worden betaald. En ik betaal zelf ook nog eens bij mijn bank om een creditcard in mijn bezit te hebben.
tijd om over te stappen op een prepaid cctje dan...
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133136652
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:34 schreef tofastTG het volgende:

[..]

tijd om over te stappen op een prepaid cctje dan...
Wat ik daarvan heb begrepen is dat er ook kosten bij komen kijken.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133136732
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:35 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Wat ik daarvan heb begrepen is dat er ook kosten bij komen kijken.
Ja maar overal komen kosten bij kijken, zelfs bij een bitcoin exchange is het niet? Punt blijft, een stabiele koers die niet omhoog en omlaag schiet dat is wat btc nodig heeft. En met al dat gehandel komt die koers er gewoon niet.

Btc zou wel eens een antonovje kunnen zijn. Je weet het nooit;

http://img.iex.nl/content/2013/columns/bvantonovI29_05.gif
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133136816
BTC is gewoon nog te klein voor een stabiele koers maar dat zegt niet dat het niet groot kan worden. BTC heeft zo z'n voordelen dus het heeft zeker wel potentie. Zolang ik nog kan verdienen aan speculatie doe ik dat natuurlijk, daarbij is daytraden iets wat ik al bijna 10 jaar doe en leuk vind.
pi_133136861
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:43 schreef Stokkie_ het volgende:
BTC is gewoon nog te klein voor een stabiele koers maar dat zegt niet dat het niet groot kan worden. BTC heeft zo z'n voordelen dus het heeft zeker wel potentie. Zolang ik nog kan verdienen aan speculatie doe ik dat natuurlijk, daytraden is iets wat ik al bijna 10 jaar doe en leuk vind.
Natuurlijk dat moet iedereen ook zelf weten, heb zelf ook geen geld erin gestopt omdat ik dacht dat ik die btc's echt uit ging geven. Heb er dikke winst op gemaakt en heb er spijt van dat ik toen niet meer geld vrij heb gemaakt.
Maar, dit doet op het moment iedereen ooit gaat de munt nog eens keihard op zn plaat en dan pas is er toekomst.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  maandag 11 november 2013 @ 00:47:20 #39
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_133136884
Deze koers slaat toch nergens meer op? Ik zou lekker cashen nu. Die koers gaat echt binnenkort weer hard naar beneden. De bitcoin is momenteel (nog) een puur speculatief instrument; er is simpelweg onvoldoende 'normale' activiteit (lees: de bitcoin economie is te klein) om deze koers te ondersteunen. De onderliggende waarde is er gewoon nog niet.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_133136946
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:39 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ja maar overal komen kosten bij kijken, zelfs bij een bitcoin exchange is het niet? Punt blijft, een stabiele koers die niet omhoog en omlaag schiet dat is wat btc nodig heeft. En met al dat gehandel komt die koers er gewoon niet.

Btc zou wel eens een antonovje kunnen zijn. Je weet het nooit;

http://img.iex.nl/content/2013/columns/bvantonovI29_05.gif
Het grote voordeel van BTC is dat er geen betaalnetwerk onderhouden hoeft te worden en dat er niet ergens centraal tegen behoorlijke kosten een database moet zijn die alles bijhoudt. Andere betaalmethoden kunnen qua kosten gewoon niet op tegen BTC.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133136956
quote:
7s.gif Op maandag 11 november 2013 00:47 schreef star_gazer het volgende:
Deze koers slaat toch nergens meer op? Ik zou lekker cashen nu. Die koers gaat echt binnenkort weer hard naar beneden. De bitcoin is momenteel (nog) een puur speculatief instrument; er is simpelweg onvoldoende 'normale' activiteit (lees: de bitcoin economie is te klein) om deze koers te ondersteunen. De onderliggende waarde is er gewoon nog niet.
Dat is ook mijn opinie, maar er zitten hier een aantal mensen in voor de zeer lange termijn, die moeten de coins ook gewoon aanhouden.
Verder vraag ik me af hoeveel mensen nog rond de 10/11 gekocht hebben en de coins nu nog in bezig hebben? Denk dat dat er weinig zijn die niet in de BTC's geloven.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133137031
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:52 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Dat is ook mijn opinie, maar er zitten hier een aantal mensen in voor de zeer lange termijn, die moeten de coins ook gewoon aanhouden.
Verder vraag ik me af hoeveel mensen nog rond de 10/11 gekocht hebben en de coins nu nog in bezig hebben? Denk dat dat er weinig zijn die niet in de BTC's geloven.
Lijkt me dat die al meerdere malen in en uit gestapt zijn om maximale winst te behalen. Maar datzelfde geldt voor de mensen die er wel in geloven, waarom zou je dat niet doen? Verder wel een beetje een zinloze discussie dit..
pi_133137047
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:51 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Het grote voordeel van BTC is dat er geen betaalnetwerk onderhouden hoeft te worden en dat er niet ergens centraal tegen behoorlijke kosten een database moet zijn die alles bijhoudt. Andere betaalmethoden kunnen qua kosten gewoon niet op tegen BTC.
Nu nog niet nee, maar wat gaat het bedrijven allemaal kosten aan administratie als BTC's echt gangbaar zouden worden? Zie je het al voor je dat de overheid geld gaat wisselen op mt.Gox om uitkeringen te betalen? Of dat iedereen zijn belastingaanslag naar de wallet van de overheid overmaakt? En wat moet er gebeuren om transacties sneller te maken?

Ten slot:"A lot of people view Bitcoin as a replacement for conventional currencies, but I think that’s a mistake. Bitcoin is far more likely to serve niches that conventional currencies don’t serve well."
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133137079
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:57 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Nu nog niet nee, maar wat gaat het bedrijven allemaal kosten aan administratie als BTC's echt gangbaar zouden worden?
In ieder geval niet meer dan ze nu betalen...
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133137093
Dit vond ik zelf een van de beste lezingen over Bitcoin:

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133137098
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:56 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Lijkt me dat die al meerdere malen in en uit gestapt zijn om maximale winst te behalen. Maar datzelfde geldt voor de mensen die er wel in geloven, waarom zou je dat niet doen? Verder wel een beetje een zinloze discussie dit..
Welke discussie? Mensen die erin geloven die gaan toch niet verkopen voor euro's om dan weer hetzelfde aantal coins terug te kopen? Er zijn mensen die btc's als de toekomst zien, dan ga je niet uitstappen lijkt me?
Moet verder ook iedereen zelf weten en was niet echt als discussiepunt bedoeld.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133137150
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:59 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Dit vond ik zelf een van de beste lezingen over Bitcoin:

Van deze conferentie zijn wel meer zeer interessante lezingen te vinden en het feit dat de meeste nog maar zo'n 2000 keer zijn bekeken, doet mij vermoeden dat veel mensen niet heel diep de materie zijn ingedoken.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_133137207
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:59 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Welke discussie? Mensen die erin geloven die gaan toch niet verkopen voor euro's om dan weer hetzelfde aantal coins terug te kopen? Er zijn mensen die btc's als de toekomst zien, dan ga je niet uitstappen lijkt me?
Moet verder ook iedereen zelf weten en was niet echt als discussiepunt bedoeld.
Ja eh.. als je dat niet kan begrijpen moet je je misschien meer verdiepen in economie, handel en vrije markt. Vrijwel iedereen wil rijker worden, ook de mensen die er in geloven. Natuurlijk heb je ook mensen die er gewoon wat geld insteken en afwachten maar deze zullen hun geld wel in meerdere dingen geinvesteerd hebben dan alleen btc.
pi_133137324
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 01:06 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Ja eh.. als je dat niet kan begrijpen moet je je misschien meer verdiepen in economie, handel en vrije markt. Vrijwel iedereen wil rijker worden, ook de mensen die er in geloven. Natuurlijk heb je ook mensen die er gewoon wat geld insteken en afwachten maar deze zullen hun geld wel in meerdere dingen geinvesteerd hebben dan alleen btc.
Joh, er zijn ook mensen die denken dat euro's over 10 jaar niet meer bestaan en dat BTC's alles heeft overgenomen. Dus waarom zou je dan alsnog gaan wisselen?
Snap dat dat lastig te begrijpen is als rationeel denkend mens, maar ik durf te wedden dat er echte bitcoinbelievers zijn die hun coins niet van de hand doen.
Snap overigens niet waarom je denkt dat ik dat niet kan begrijpen? Ik begrijp je hartstikke goed, ik zeg toch ook al zelf dat ik al mijn coins gewoon van de hand heb gedaan toen ik 22x meer ervoor kreeg dan toen ik ze kocht. Ik snap je helemaal, wil toch niet zeggen dat iedereen op die manier handelt?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133137589
Wat is de verwachte koers van bitcoin over precies een jaar, iemand die een idee hierover heeft, en waarop is dit idee gebaseerd?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')