abonnement Unibet Coolblue
pi_134023256
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 10:46 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Hij mag weer posten maar dat doet 'ie niet.
Jammer hoor, betrap mijzelf erop dat ik wekelijks even kijk of die al weer post.
  zaterdag 7 december 2013 @ 20:33:37 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134026385
Zo komt FOK toch nooit zonder kleurscheuren het kerstdiner door? Zo zonder Piet?!?!?!
Kan de verantwoordelijke mod niet op zijn knieën of zo? :(
pi_134028121
inderdaad! Ik wil piet wat vragen over steak friet en ganzenvet :(
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 7 december 2013 @ 21:14:53 #129
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134028327
Piet. We missen je. ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134028484
Ik zal morgen een kweekzalm met nootmuskaat insmeren en bakken in margarine, daar een foto van maken en hier plaatsen. Dan moet hij wel.
Dat zal hem leren, ons zomaar in de steek laten!
pi_134028517
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:14 schreef Isegrim het volgende:
Piet. We missen je. ;(
Ik ook -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134029260
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:18 schreef Sjaam het volgende:
Ik zal morgen een kweekzalm met nootmuskaat insmeren en bakken in margarine, daar een foto van maken en hier plaatsen. Dan moet hij wel.
Dat zal hem leren, ons zomaar in de steek laten!
:D
Of een foto van Aziatisch eten plaatsen en zeggen dat het ver boven de Franse keuken uitstijgt. Dan gaat t bij em jeuken :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134029301
_O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 7 december 2013 @ 21:38:51 #134
63722 z80
I fink you freaky
pi_134029539
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:18 schreef Sjaam het volgende:
Ik zal morgen een kweekzalm met nootmuskaat insmeren en bakken in margarine, daar een foto van maken en hier plaatsen. Dan moet hij wel.
Dat zal hem leren, ons zomaar in de steek laten!
ssst niet te hard. anders kan ik hem hier horen schreeuwen van afgrijzen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134029838
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

:D
Of een foto van Aziatisch eten plaatsen en zeggen dat het ver boven de Franse keuken uitstijgt. Dan gaat t bij em jeuken :D
Nu we het er toch over hebben, ik vind de Aziatische keuken vér boven de Franse keuken uitstijgen, jullie?
pi_134029867
Hoe krijg ik eigen gemaakte pasta minder plakkerig?
  zaterdag 7 december 2013 @ 21:49:18 #137
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134029927
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Zo komt FOK toch nooit zonder kleurscheuren het kerstdiner door? Zo zonder Piet?!?!?!
Kan de verantwoordelijke mod niet op zijn knieën of zo? :(
Even terzijde, hoe is jouw ervaring met zelf kimchi maken?
  zaterdag 7 december 2013 @ 21:53:43 #138
3185 Adelante
To let it go now
pi_134030076
Kan Piet geen kerstclementie krijgen voor de kerst? :P

Iemand die een topic in Feedback wil starten?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_134030189
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:53 schreef Adelante het volgende:
Kan Piet geen kerstclementie krijgen voor de kerst? :P

Iemand die een topic in Feedback wil starten?
Hij heeft al geen ban meer.
pi_134030332
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Hij heeft al geen ban meer.
Piet kookt in zichzelf, ik mis hem ook
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_134030523
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:47 schreef Kandijfijn het volgende:
Hoe krijg ik eigen gemaakte pasta minder plakkerig?
Met koud afspoelen en boter of olijfolie erdoor. Niet te lang van te voren afspoelen maar direct voor opdienen.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_134030765
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 22:07 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Met koud afspoelen en boter of olijfolie erdoor. Niet te lang van te voren afspoelen maar direct voor opdienen.
Ik vraag me af wat piet van dit advies vindt.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 7 december 2013 @ 23:54:40 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134035180
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:18 schreef Sjaam het volgende:
Ik zal morgen een kweekzalm met nootmuskaat insmeren en bakken in margarine, daar een foto van maken en hier plaatsen. Dan moet hij wel.
Dat zal hem leren, ons zomaar in de steek laten!
_O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 8 december 2013 @ 01:14:30 #144
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134037870
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:49 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Even terzijde, hoe is jouw ervaring met zelf kimchi maken?
Twee keer kimchi met Chinese kool gemaakta, een keer met Chinese knolraap en een keer met Chinese bieslook. Die laatste twee zijn eigenlijk eerder een soort pickles.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/kimchi/

Maar ik ben gewoon een mietje wat fermenteren betreft. Ik durf het niet goed 2 weken open te laten staan bij kamertemperatuur. Dus ik heb ooit besloten het gewoon bij kimchi uit de winkel te laten. Al is zelfgemaakte wel lekker hoor. En zeker leuk om eens te doen. Maar het is eigenlijk net zoiets als chutney, heel leuk om te maken, maar uiteindelijk eet ik de helft ervan niet op. :-)
  zondag 8 december 2013 @ 01:15:49 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134037917
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 21:47 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Nu we het er toch over hebben, ik vind de Aziatische keuken vér boven de Franse keuken uitstijgen, jullie?
Absoluut. De Franse keuken staat al een eeuw stil. Nog even en die is volkomen achterhaald. En de Duitse keuken heeft uberhaupt nooit wat voorgesteld. :P
  User die het meest klaagt 2022 zondag 8 december 2013 @ 02:01:26 #146
414785 sirdanilot
pi_134039136
Kimchi? Dat is heerlijk ! En heel makkelijk zelf te maken ook, met doodgewone hollandse ingredienten, en je hebt ook geen speciaal gereedschap nodig. Voor de potten gebruik ik van die enorme augurkenpotten, maar een mooie grote weckpot kan ook.

Ik maak het altijd van chinese kool, is ook niet zo duur. Met 3 kolen kun je twee van die grote potten wel vullen en heb je wat over om in een bakje te doen en sneller op te eten als verse kimchi.

Even een snel recept (voor exacte hoeveelheden moet je maar even googlen, ik meet mijn dingen eigenlijk nooit, dan zou ik het opnieuw moeten maken en alles nameten...).

De volgende ingredienten zijn typisch koreaans, maar kun je ook vervangen door NL ingredienten:

gochugaro: dit is een grof chilipoeder dat eigenlijk niet zo heel heet is. Het is belangrijk om héél veel chilipoeder te gebruiken voor de kleur en de smaak, maar niet te hete. Ik gebruik dan ook een klein beetje hete indiase chilipoeder plus een flinke lading paprikapoeder.
vissaus: ik gebruik meestal de vissaus die je hier in de toko kan halen, ook al is die misschien niet precies dezelfde. je kunt ook trassi gebruiken, dat vind ik zelf erg lekker, of een combinatie. het vissige, hartige aroma is belangrijk in de kimchi.

3 chinese kolen
- een flinke lading zout, ik gebruik vaak van dat grove zeezout maar ik denk niet dat het veel uitmaakt

- de kolen in kleine stukjes snijden, de dikkere delen kleiner dan de blad-achtige delen. de kool goed wassen met ruim water.

- de vochtige kool héél goed inwrijven met zout. Bijvoorbeeld laagje kool, laagje zout, laagje kool, etc. en dit dan nog heel goed mengen. Dit moet in totaal anderhalf uur staan, elk half uur moet je goed roeren. Het vocht uit de kool gaat eruit door het zout, en de kool slinkt aanzienlijk.

- De kool héél goed wassen, bijvoorbeeld drie keer. Het is belangrijk om ook te proeven; de kool moet wel ziltig zijn, maar niet bremzout, en er zit ook een zoetje in (dat komt van de kool zelf). Als het in deze stap te zout is, krijg je veel te zoute kimchi die niet goed fermenteert. Als je te veel wast is het flauw en kan het bederven, maar te zout is een groter gevaar dan te flauw.

- De kool moet heel goed uitlekken, je wil niet te veel vocht in je kimchi. er ontstaat vanzelf vocht tijdens de fermentatie

- Tijdens het zoutingsproces kun je de 'saus' maken in de food processor. Ik gebruik 2 goed rijpe peren, een flinke lading knoflook (misschien wel een hele bol, maar een halve mag ook), een schepje suiker (voor het fermentatieproces heel belangrijk), gemberpasta (uit een potje of vers), chilipoeder, trassi/vissaus; dit glad mengen in de foodprocessor. Daarna een gesnipperd uitje, wat geraspte wortel, gesnipperde bos lente-uitjes toevoegen.

- Daarna alles héél goed mengen met de gezouten en gewassen kool. Het moet allemaal goed bedekt zijn.

- Alles in schone potten doen. Heel goed aandrukken zodat er geen lucht bij zit; er past verrassend veel in één pot.

- Fermentatie: ik laat het het liefst een dag of wat buiten de koelkast. elke dag even de potten openen en proeven; zodra je iets zurigs proeft, is de fermentatie begonnen. als je het in de koelkast bewaart, gaat de fermentatie heel langzaam, buiten de koelkast sneller. Ik vind de kimchi zelf pas lekker zodra deze een beetje zuur is, zonder dat zuurtje vind ik er weinig aan. Maar smaken verschillen. Té zuur vind ik overigens ook niet lekker, maar dan kan het goed gebruikt worden in allerlei koreaanse recepten.

En nee, wees niet bang voor rot. Ook al zitten er alleen maar verse ingredienten in, het gaat echt niet rotten als je schoon werkt. Ik heb dit gedaan in een goor studentenkeukentje en zolang je potten en dergelijke goed schoon zijn, gebeurt er niks. Je kunt de kimchi heel erg lang bewaren, en ook gebruiken in allerlei recepten. Een hoeveelheid van 2 chinese kolen was bij mij binnen een paar weken op, zo lekker vind ik het.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134039153
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 01:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Absoluut. De Franse keuken staat al een eeuw stil. Nog even en die is volkomen achterhaald. En de Duitse keuken heeft uberhaupt nooit wat voorgesteld. :P
Oja die vreselijke flammkuchen, spatzel en soep met ei erin.... :{
En dan als toetje zelfgemaakte sorbet :'(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 8 december 2013 @ 02:33:41 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134039702
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 02:01 schreef sirdanilot het volgende:

En nee, wees niet bang voor rot. Ook al zitten er alleen maar verse ingredienten in, het gaat echt niet rotten als je schoon werkt.
Zeg nooit nooit. :Y)


Cleaning Out The Fridge II

Maar goed, dat was na maanden. :+
  zondag 8 december 2013 @ 02:47:21 #149
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134039934
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 02:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeg nooit nooit. :Y)

[ link | afbeelding ]
Cleaning Out The Fridge II

Maar goed, dat was na maanden. :+
Als ik m'n vriezer leeg maak kan ik een hele hoop slush puppies maken :D

Kimchi is wel erg "in"tegenwoordig, je hoort er steeds meer over.
Een kennis van me is inmiddels ook z'n eigen kimchi-bedrijfje begonnen: The Fermenator :D

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 08-12-2013 03:07:43 ]
  zondag 8 december 2013 @ 03:05:55 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134040130
Leuk! Waar?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')