abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:19:38 #1
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_132436444


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_132436979
Het
pi_132437330
Ik mis Piet ;(
Spoilers!
pi_132437862
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
Dat!
pi_132440021
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
(Wanneer) komt hij terug?
Somebody that I used to know
pi_132440733
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:01 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

(Wanneer) komt hij terug?
als de tijd rijp is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441085
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Gebanned vanwege Hexagon / libertariërtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
pi_132441163
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gebanned vanwege Hexagon / libertariërtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
bans worden niet besproken op het forum
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441170
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

bans worden niet besproken op het forum
Waar wel dan? :P
pi_132441180
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Waar wel dan? :P
nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441201
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Op het forum' suggereert dat :) Vroeger was daar toch een speciaal FB-topic voor?
pi_132441762
Wat is dat met die hetze tegen pieten de laatste tijd? Het houdt echt niet op hè!
  donderdag 24 oktober 2013 @ 13:41:29 #13
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_132511322
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_132511915
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:41 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Spoilers!
pi_132525692
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Ja. Slagroom en creme fraiche kan je verhitten zonder dat het gaat schiften. Zure room niet. Het staat ook op het potje van zure room.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132542140
Weet iemand hoe ik een klein, bol brood (liefst wit) kan maken? In bratislava hadden ze die broden, kopje eraf gesneden, uitgehold om te gebruiken als soepkop, knoflook soep er in. Jammmm
  † In Memoriam † vrijdag 25 oktober 2013 @ 13:40:04 #17
91830 MaximusTG
pi_132547116
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
pi_132551265
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 13:40 schreef MaximusTG het volgende:
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
Dat 'opbollen' hoe kun je dat het allerbest doen? Ik heb vaak dat het sneller toch een soort turks brood vorm wordt :(

edit: awsome filmpje van die vincent :P hihi

[ Bericht 6% gewijzigd door Holy_Goat op 25-10-2013 17:20:44 ]
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 17:26:24 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132554381
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Als er iemand weet of iets rijp is is het Piet wel en anders weet ie wel dingen om het rijpingsproces te versnellen.. in de zon leggen of een banaantje erbij bijv. ;)
pi_132688404
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
  † In Memoriam † dinsdag 29 oktober 2013 @ 16:33:58 #21
91830 MaximusTG
pi_132693734
Neem een courgette, snij in de lengte in dunne plakken. Smeer in met wat olijfolie, zout en peper. Grill de plakken courgette. Maak er een salade van en eet em op als de courgette wat afgekoeld is, maar niet helemaal. Dan is ie namelijk lauw.

Heb je al eens gegoogled op "lauwe courgettesalade" of "lukewarm/tepid salad". Hoe moeten wij nou weten welke courgettesalade jij toen op hebt..?
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:10:55 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132694892
Tip: gebruik een kaasschaaf of mandoline om dunne plakken te maken. (in de lengte)
pi_132797135
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132828063
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Het kan ook met knikkers of kiezelstenen. Couscous lijkt me niet zwaar genoeg.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 november 2013 @ 17:56:24 #25
393211 Ambicioso
Bzzt electricity
pi_132828085
PIET IS RACISME
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')