Groene winkel of andere biologische winkel, die hebben het meestal wel.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 19:22 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraag van een vriendin (zelf geen idee wat het eigenlijk is): waar kun je moederazijn of moerazijn krijgen? Is dat te krijgen of moet je het zelf maken?
Edit: heb het ondertussen door: azijnmoer is gemakkelijk zelf te maken maar het duurt maanden. Iemand iets over?
Misschien een stomme vraag maar wat is het en wat doe je ermee???quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 22:20 schreef MaximusTG het volgende:
Hier kan je het ook bestellen: http://www.brouwmarkt.nl/azijn-maken-c-59_289.html
Bedankt trouwens, meteen een leuk idee om mn moeder voor dr verjaardag te geven! Zo'n mooie aardewerken pot met een azijnmoeder.
Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
Heb je een receptje van de soep?quote:Op zondag 13 oktober 2013 17:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hier ervaring met "pompoen pie", "pompoen risotto", "pompoen soep": prima makkelijk te maken en erg lekker.
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:54 schreef soapie het volgende:
Gelijk nog maar een vraagje. Je ziet hier nu overal langs de weg pompoenen/kalebassen te koop. Hoe weet ik welke eetbaar zijn en welke niet? Heb het nog nooit gegeten en wil het wel eens proberen. iemand nog een leuk recept voor een beginnende kok met pompoen?
Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?quote:
Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Moet ik eerst even zoeken. Voor wanneer wil je het?
Klinkt ook erg lekker!quote:Op zondag 13 oktober 2013 18:05 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat ik altijd erg lekker vind is pompoen in kleine blokjes gesneden in de oven doen met kleine aardappels in schil, sjalotjes, knoflook,peper en takjes rozemarijn, klein scheutje olijfolie en een scheut water zodat t niet aanbakt.
Edit: o en zout natuurlijk
Ga eens op de site snuffelen.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:50 schreef Bleie het volgende:
Jamie Oliver heeft ook een heel fijn recept van geroosterde pompoen. Heeft ooit in de Allerhande gestaan, dus te vinden op de site van ah.
Oh, en ook handig om te weten: je kan de schil gewoon opeten (wel goed wassen), als je de pompoen lang genoeg roostert, of kookt om er soep van te maken. Scheelt nogal met schoonmaken.
Net gekeken en ik heb alleen maar de "pompoen pie" en een recept waar pompoen gebakken wordt in de oven en met tomaatsaus gevonden.quote:Op zondag 13 oktober 2013 19:20 schreef soapie het volgende:
[..]
Van de week is goed hoor, denk volgend weekend proberen, dus geen haast.
Bouillon weglaten, room weglaten.quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:33 schreef Kamper86 het volgende:
Als ik broccoli kook in groentenboullion, en het daarna in de foodprocessor gooi. Heb ik dan broccolisoep? Met bijvoorbeeld een beetje room erbij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |