abonnement Unibet Coolblue
pi_131503729
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 08:34 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

mogen we de recepten? :~

ik ga vandaag weer een mascarpone appeltaart maken. ik had nog appels over :D
http://allrecipes.com/rec(...)ommes-a-la-normande/

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/654163
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_131503924
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht :)
Dan ga ik op zoek bij de AH (C1000 niet in de buurt)

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 07:45 schreef Sorella het volgende:
Polenta is toch ook maisgriesmeel ? meestal ligt dat bij het buitenlandse eten vak
Ik ben even gaan zoeken en dat kom ik inderdaad ook tegen bij recepten. Denk dat dat dus best wel moet kunnen.
  dinsdag 24 september 2013 @ 11:40:47 #28
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_131507786
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 september 2013 07:15 schreef Bommes het volgende:

[..]

Die ziet er erg lekker uit!
Wil je het recept delen?
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-pie
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 24 september 2013 @ 13:09:29 #29
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131510147
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! ^O^

Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. :9

Eerst het deeg in de vormpjes:



Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:



Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... :9~

pi_131510519
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! ^O^

Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. :9

Eerst het deeg in de vormpjes:

[ afbeelding ]

Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:

[ afbeelding ]

Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... :9~

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
De vormpjes zijn ook heel erg leuk :)

Dat maisbrood ga ik ook een keer proberen :9
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_131511053
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! ^O^

Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. :9

Eerst het deeg in de vormpjes:

[ afbeelding ]

Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:

[ afbeelding ]

Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... :9~

[ afbeelding ]
Ik las risotto... :@

Zien er wel heerlijk uit!
pi_131511271
Mijn maisbrood-uitvoering, nog niet geproefd


pi_131512182
quote:
Super! Dank je.
pi_131512404
Mijn cake & koek van koopmans is mislukt :'(

Heeft er 10 minuten langer in gestaan dan op t pakje stond.. Met sateprikker ingeprikt en hij leek gaar.. Totdat ik m uit t blik haalde :')

Achja.. Cakebeslag is ook best lekker :P
pi_131527420
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! ^O^

Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. :9

Eerst het deeg in de vormpjes:

[ afbeelding ]

Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:

[ afbeelding ]

Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... :9~

[ afbeelding ]
chips wat zien die er lekker uit, die wil ik ook gaan maken!! waar heb je die vormpjes gekocht??

net een appel kruimel taart gemaakt, met jonagold appels!
en goed gelukt al zeg ik het zelf, perfecte bodem!



foto toen ik een punt afsneed en em in de lucht hield:



en nu ga ik verder genieten van mn taartje :P
pi_131527755
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! ^O^

Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. :9

Eerst het deeg in de vormpjes:

[ afbeelding ]

Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:

[ afbeelding ]

Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... :9~

[ afbeelding ]
Ooh zo leuk.

Waar heb je die vorm vandaan?
  dinsdag 24 september 2013 @ 21:23:23 #37
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131529179
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)

En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
pi_131546087
^Thanks ik ga vandaag langs de AH! :D
pi_131547317
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)

En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
thx ga ik ook ff kijken!!

trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen?

en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!)
  woensdag 25 september 2013 @ 12:26:39 #40
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131547826
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ga ik ook ff kijken!!

trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen?

en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!)
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. ;) Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
pi_131548083
quote:
1s.gif Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. ;) Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?
en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks?
  woensdag 25 september 2013 @ 13:15:55 #42
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131549289
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?
en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks?
Luchtig waren ze niet nee. En ik denk dat je met gemak 12 cupcakes kunt maken van deze hoeveel deeg.
pi_131550448
quote:
1s.gif Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. ;) Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Ik ging het recept even opzoeken en dat snap ik wel, dat je er vol van zit: 473 kcal per cakeje :o Maar ze zien er heerlijk uit, dus ik ga ze ook maken, maar dan inderdaad als muffin en de helft kleiner.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_131561844


voor mn pa gemaakt die morgen jarig is :)

advocaat muffins, ga er straks eentje proeven.. ben benieuwd of je nog echt proeft dat er ''alcohol'' inzit (ook maar een klein beetje) of dat dat wegbakt
weet iemand dat??
maar in ieder geval als ze maar smaken
pi_131566334
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken



weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha)
en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure?
pi_131566888
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 21:11 schreef casper019 het volgende:
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken

[ afbeelding ]

weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha)
en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure?
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.

En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden
pi_131568094
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 21:22 schreef kvd het volgende:

[..]

Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.

En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?

Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn!
pi_131568860
Op de site van 24kitchen staat ook een recept voor moorkoppen volgens mij :)
pi_131569627
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:

[..]

Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?

Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn!
Waarom google je dan niet op een recept? Dan staat er wel hoeveel je moet gebruiken. Of kijk op youtube.

Als je perse een recept voor 4 soezen wil, dan reken je toch uit wat de benodigdheden zijn? Dit recept is voor 8 moorkoppen, deel alles door 2.
Zou er trouwens wel meer maken, stel je voor dat er 1 tegen de zijkant van de oven aankomt en verbrand. Of dat het doorsnijden niet goed gaat. Beter teveel dan te weinig in dit geval.

Chocola....als je melk wil, moet je dat doen he. Ik weet niet wat voor zoetekauwers jullie zijn ;).
pi_131570013
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')