Ik ga het gewoon proberen en als het mislukt krijgen de gasten een speklapquote:Op dinsdag 10 september 2013 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar zoals gezegd, ik heb geen goede ervaringen met staartstuk, taai
Herrencreme?quote:Op woensdag 11 september 2013 23:02 schreef emmyemmy het volgende:
Ik kwam er achter dat de duitse supermarkt hier echt geweldig is. Naast heel goedkoop vlees van de slager hebben ze een heel schap met moninsiropen. Ik heb een flesje vanille meegenomen. Weet jij iets lekkers wat ik hiermee kan doen(alcohol mag, maar wel maar een beetje)? En zijn er andere smaken die je aanraad?
Een meringue kan niet te luchtig zijn, imho, maar hoe maak je hem? Giet je hete suikerstrook bij het eiwit als je het klopt?quote:Op donderdag 12 september 2013 10:24 schreef RenRen- het volgende:
Halloo
Ik heb net een citroen meringue-taart gemaakt. Op zich is hij goed gelukt (Behalve dat Martha Steward OVERAL zout in wil mikken), maar ik heb het luxeprobleem dat mijn meringue te luchtig is. Ik ben alleen bang dat als ik te weinig klop, het eiwit gewoon van mijn taart afglijdt. Zijn er andere manieren om misschien het eiwit stijf te krijgen zonder al te luchtig te kloppen?
Hij is zo luchtig dat je hem bijna niet proeft, en dat vind ik zonde. Ik zou liever een zijde-achtige meringue hebben die je wel voelt in je mond maar wel lekker luchtig is.quote:Op donderdag 12 september 2013 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een meringue kan niet te luchtig zijn, imho, maar hoe maak je hem? Giet je hete suikerstrook bij het eiwit als je het klopt?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mag het eiwit al stijf zijn? Of een beetje lobbig? Ik zal het proberen, ik krijg nooit vloeibare suiker, het kristaliseert altijd (ook als ik niet roer) en dan gaat het onderin verbranden. Dus ik zal het nog een keertje proberen, misschien iemand vragen met een ijzeren koekepanquote:Op donderdag 12 september 2013 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Doe een eetlepel water bij je suiker in een pannetje en breng aan de kook, terwijl je je eiwit stijfslaat, even laten doorkoken en dan in een dun straaltje bij je eiwit gieten.
Wordt dan negerzoenvulling achtig
Gewoon rvs steelpannetje, vuur niet te hoog zetten, en eiwit moet al stijfgeslagen zijnquote:Op donderdag 12 september 2013 13:10 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Mag het eiwit al stijf zijn? Of een beetje lobbig? Ik zal het proberen, ik krijg nooit vloeibare suiker, het kristaliseert altijd (ook als ik niet roer) en dan gaat het onderin verbranden. Dus ik zal het nog een keertje proberen, misschien iemand vragen met een ijzeren koekepan
Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maarquote:Op donderdag 12 september 2013 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon rvs steelpannetje, vuur niet te hoog zetten, en eiwit moet al stijfgeslagen zijn
Ook met een eetlepel water in je pan?quote:Op donderdag 12 september 2013 13:13 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maar
Met een kopje water in de pan zelfs nog. Ik heb een gave, alles kan schiften en verbrandenquote:Op donderdag 12 september 2013 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook met een eetlepel water in je pan?
Is je kleinste pit wel klein genoeg?quote:Op donderdag 12 september 2013 13:13 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maar
Als je van je wijsvinger en duim een rondje maakt, zo groot is het pitje ongeveer, misschien iets groter, en het vuur kan vrij laag. We zouden een verdeler moeten hebben ergens, ik zal nog eens aan mijn moeder vragen waar hij is, want ze schuift altijd dingen heen en weerquote:Op donderdag 12 september 2013 15:01 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Is je kleinste pit wel klein genoeg?
Ik heb hier zelf een vrij goedkoop gasstel en ik merk ook dat de kleinste pit veel te warm wordt, weinig verschil met de middelgrote pitten.
Ik gebruik zelf dus vrij vaak een sudderplaatje, scheelt een hoop.
Voordeel is wel weer dat de grote pit bijna een wokbrander is
Opzich net zo groot denk ik maar er komt redelijk wat gas doorheen, ook als het gas laag staat is het nog een redelijke vlam.quote:Op donderdag 12 september 2013 15:02 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Als je van je wijsvinger en duim een rondje maakt, zo groot is het pitje ongeveer, misschien iets groter, en het vuur kan vrij laag. We zouden een verdeler moeten hebben ergens, ik zal nog eens aan mijn moeder vragen waar hij is, want ze schuift altijd dingen heen en weer
Hoe groot is jouw kleinste pitje dan? Ter vergelijking?
Ik maak zo even een foto van het pitje op z'n laagstquote:Op donderdag 12 september 2013 15:06 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Opzich net zo groot denk ik maar er komt redelijk wat gas doorheen, ook als het gas laag staat is het nog een redelijke vlam.
Ik ben verliefd.quote:Op dinsdag 10 september 2013 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Mijn picanha:
[ link | afbeelding ]
Staartstuk by FotoosVanRobin, on Flickr
Dan eet je je merengue eigenlijk gewoon rauw? Dat lijkt me echt helemaal niet lekker.quote:Op donderdag 12 september 2013 10:30 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Hij is zo luchtig dat je hem bijna niet proeft, en dat vind ik zonde. Ik zou liever een zijde-achtige meringue hebben die je wel voelt in je mond maar wel lekker luchtig is.
Nee, ik heb het volgens het recept gedaan en die wou dat ik gewoon zo het suiker erin deed. Ik heb dus het suiker er in delen bijgedaan toen ik er al wat lucht in had zitten. (En ik ben niet zo heel erg goed met verhitte suiker, dat verbrandt altijd. Al-tijd. Wat ik ook probeer)
Ja, is beter dan klutsei hoorquote:Op donderdag 12 september 2013 17:25 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ben verliefd.
[..]
Dan eet je je merengue eigenlijk gewoon rauw? Dat lijkt me echt helemaal niet lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |