Check bijvoorbeeld deze uitlegquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 19:31 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode
De zone zit ik helemaal uit
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 15:44 schreef Gripper het volgende:
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)
Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik
[ afbeelding ]
Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar
Dan doe ik m bij 85 erafquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:24 schreef Coelho het volgende:
[..]
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:09 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dan doe ik m bij 85 eraf
Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tjequote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:23 schreef Coelho het volgende:
[..]
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.
Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak
Nu het in de folie zit kun je best je temperatuur opvoeren naar 150-170. Succes! Ik ga zelf ook eten dus lees het resultaat later. En foto's maken hè, anders niet gebeurd.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:34 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje
Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.
Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit
*plopt nog een biertje open*
Ik heb een tijdje geleden Wagyu shortribs gemaakt. Heerlijk! Verder eerlijk gezegd nog geen ervaring mee. Heb je al op de bekende BBQ fora gekeken?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 03:34 schreef BenD het volgende:
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
Ik heb zelf sinds kort een keramische bbq, een Auplex. Werkelijk prachtig om je temperatuur steady te regelen en superefficient met de kolen. Ik heb er zelf ook een steen bij gekocht om op indirecte hitte te kunnen garen en daarnaast heb ik er een pizzasteen bij gehaald (pizza's erop werken echt perfect). Ik heb er laatst iberico ribs van beef&steak op gemaakt volgens de 3-2-1 methode, zulke verrukkelijke ribs heb ik nog nooit gehadquote:Op woensdag 7 mei 2014 22:44 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 13:02 schreef Catch22- het volgende:
Hoi!
Ik zoek een BBQ thermometer.
- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)
Iemand een tip?
Ik heb de 733 gekregen Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:26 schreef Appeltje2010 het volgende:
[..]
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).
Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
Ik ben jaloers, maar dan vooral op de grootte van de tuin of de woonkamer .quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:38 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik heb de 733 gekregen Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.quote:Op maandag 20 april 2015 12:32 schreef emil23 het volgende:
Even een 2015-kick.
Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb
[ afbeelding ]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.quote:Op maandag 20 april 2015 12:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.quote:Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.
Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.quote:Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:
[..]
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
Grillterroristen noemen ze jullie?quote:Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.
En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Hoezo?quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grillterroristen noemen ze jullie?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.quote:
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?quote:Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:
[..]
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:
[..]
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Morgenavond.quote:Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog
Meer BBQ'ers vanavond?
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan.quote:Op maandag 11 mei 2015 12:28 schreef teamlead het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.
Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?quote:Op zondag 8 mei 2016 21:20 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?quote:Op zondag 8 mei 2016 19:24 schreef nelisb het volgende:
Simpel maar lekker vanavond.
Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:20 schreef emil23 het volgende:
[..]
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
Niks stoms aan.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
Kan ik bij je reserveren?quote:Op maandag 16 mei 2016 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons.quote:
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?quote:Op zondag 8 mei 2016 23:11 schreef nelisb het volgende:
[..]
Niks stoms aan.
Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodigquote:Op maandag 16 mei 2016 12:04 schreef kokkie20 het volgende:
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:46 schreef lighted het volgende:
[..]
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:49 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA Op het gasfornuis.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:13 schreef kokkie20 het volgende:
[..]
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |