abonnement Unibet Coolblue
pi_130031317
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 19:31 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode :)
De zone zit ik helemaal uit
Check bijvoorbeeld deze uitleg
pi_130165987
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken :)
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)

Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik :)


Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130167065
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 15:44 schreef Gripper het volgende:
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken :)
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)

Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik :)
[ afbeelding ]

Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar :9
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
pi_130168334
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 16:24 schreef Coelho het volgende:

[..]

PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
Dan doe ik m bij 85 eraf :)

Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130168824
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:09 schreef Gripper het volgende:

[..]

Dan doe ik m bij 85 eraf :)

Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.

Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak :)
pi_130169195
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:23 schreef Coelho het volgende:

[..]

Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.

Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak :)
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje :)

Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.

Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit :)
*plopt nog een biertje open*
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130170020
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 17:34 schreef Gripper het volgende:

[..]

Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje :)

Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.

Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit :)
*plopt nog een biertje open*
Nu het in de folie zit kun je best je temperatuur opvoeren naar 150-170. Succes! Ik ga zelf ook eten dus lees het resultaat later. En foto's maken hè, anders niet gebeurd.
pi_130170348
T was inderdaad zo'n berucht plateau, want ineens schoot ie in nog geen half uur door van 79 naar 84. Nu net eraf en ingepakt in Alu en 2 theedoeken. De jus smaakt al fantastisch!!!! :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130183010
Nog ff een korte plaatjesreportage van m'n PP ontknaping :)


Na 7.17: op de gewenste 85 graden!
( en zo te zien hebben coelho en ik dezelfde thermometer)


Alle jus moet natuurlijk netjes bewaard blijven


Lekker warm ingepakt, nog een uurtje nagaren. De temp stijgt nog even door tot 87 en zakt daarna naar 83 graden.


Slopen die handel!!



T resultaat ziet er simpeler uit dan alle voorwerk: veel moeite voor een broodje ham. Maar wel erg lekker en leuk om te maken, viel voor m'n eerste keer zeker niet tegen!

[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 18-08-2013 01:09:33 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_130333311
Hier staan wel wat leuke aanbiedingen tussen, vooral de Weber57.
pi_135349686
Goeie kick, eerste bbq van het jaar.
Ga ik voor vrienden een groot stuk procureur (6 kilo) maken.
Ik heb een marinade gemaakt van de volgende ingrediënten:

800 ml zoete ketjap
4 eetlepels grof gemalen peperkorrels
4 eetlepels grof gemalen zeezout
4 theelepels gember poeder
14 theelepels chinese 5 kruiden
17 tenen knoflook ( fijn gehakt )
2 rode peper ( fijn gehakt )

Heb dit 36 uur laten intrekken en het vlees ligt er net op.

De nieuwe temperatuurmeter is heel heel relax. Hij meet de tijd en het is mobiel dus ik kan lekker gamen en af en toe kijken hoe snel de temperatuur stijgt.
Verder 4 blokjes hout en met 10 warme briketten gestart en 20 koude briketten. Schuif beneden bijna helemaal dicht dus alle tijd.







pi_136691960
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
pi_136693676
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 03:34 schreef BenD het volgende:
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
Ik heb een tijdje geleden Wagyu shortribs gemaakt. Heerlijk! Verder eerlijk gezegd nog geen ervaring mee. Heb je al op de bekende BBQ fora gekeken?

Ik ga morgen weer eens brisket maken. Ik verheug me nu al op de burned ends, de restjes brisket die als blokjes door de bbq saus gehaald worden en daarna op lage temperatuur carameliseren.
pi_136723391
Ja ik heb hier een recept in een boek; ''Ribs, Chops, Steaks and Wings door Ray ''Dr. BBQ'' Lampe''. Denk dat ik die maar eens ga proberen. Het boek is verder een aanrader!

Brisket is altijd lekker, heb het zelf nog nooit gemaakt. Succes!
pi_137093224
Leuk topic. Het weer nodigt best uit om te bbq alleen heb niets de dag van tevoren bereid dus wachten op nog meer zonnige dagen en voor langere tijd. :s)
pi_137116074
Beef ribs waren goed gelukt! :Y)





Denk dat ik baby back ribs toch lekkerder vind.
  woensdag 7 mei 2014 @ 22:44:07 #92
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_139680961
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
Life is what you make it.
pi_139683491
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:44 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
Ik heb zelf sinds kort een keramische bbq, een Auplex. Werkelijk prachtig om je temperatuur steady te regelen en superefficient met de kolen. Ik heb er zelf ook een steen bij gekocht om op indirecte hitte te kunnen garen en daarnaast heb ik er een pizzasteen bij gehaald (pizza's erop werken echt perfect). Ik heb er laatst iberico ribs van beef&steak op gemaakt volgens de 3-2-1 methode, zulke verrukkelijke ribs heb ik nog nooit gehad :)

Edit: In alle hebberigheid helaas geen foto's van het proces, volgende keer zal ik wat foto's schieten!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  woensdag 6 augustus 2014 @ 13:02:16 #94
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_143120983
Hoi!

Ik zoek een BBQ thermometer.

- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)

Iemand een tip?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_144584461
quote:
11s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 13:02 schreef Catch22- het volgende:
Hoi!

Ik zoek een BBQ thermometer.

- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)

Iemand een tip?
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).

Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
  dinsdag 16 september 2014 @ 13:38:22 #96
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_144584860
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:26 schreef Appeltje2010 het volgende:

[..]

De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).

Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
Ik heb de 733 gekregen :) Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_144587237
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:38 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik heb de 733 gekregen :) Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Ik ben jaloers, maar dan vooral op de grootte van de tuin of de woonkamer ;).
pi_151855461
Even een 2015-kick.

Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb

  maandag 20 april 2015 @ 12:35:43 #99
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151855575
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:32 schreef emil23 het volgende:
Even een 2015-kick.

Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb

[ afbeelding ]
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
pi_151855695
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.

Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
  maandag 20 april 2015 @ 12:44:54 #101
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151855830
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.

Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie ;) Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
pi_151856653
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:

[..]

Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie ;) Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.

En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
  dinsdag 21 april 2015 @ 19:44:17 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151901755
Ah leuk, dit topic is weer actief. Wij zijn ook alweer lekker bezig geweest dit jaar. Eigenlijk barbecuen we het hele jaar dooraar in verband met een verhuizing hebben we een paar maanden overgeslagen.

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst naans op de Black Bastard gemaakt. We moeten nog flink oefenen maar het was al best een succes. Vooral met de tandoori burgers :Y)
Spoilers!
  dinsdag 21 april 2015 @ 19:48:00 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151901934
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:

[..]

De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.

En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Grillterroristen noemen ze jullie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151902277
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grillterroristen noemen ze jullie?
Hoezo?
  dinsdag 21 april 2015 @ 19:59:55 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151902331
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:58 schreef emil23 het volgende:

[..]

Hoezo?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151902890
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
  woensdag 22 april 2015 @ 03:39:55 #108
369821 BenD
in Canada
pi_151913586
Lente komt er hier aan en dat betekend meer barbecuen (bij -30C ga ik niet meer buiten staan)! Afgelopen weekend heerlijke ribs en heilbot gemaakt, het was weer smullen! Met pasen tijdens een kleine sneeuwstorm nog met de schoonvader een brisket om 03.00 's nachts op de Big Steel Keg gegooid. Prachtig stukje vlees blijft dat toch. Helaas doe ik het nog met een gewone gas barbecue maar dat lukt ook prima. Net nog nieuwe ceder plankjes gekocht, van het weekend maar eens een stuk zalm scoren ^O^
pi_151940691
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
  woensdag 22 april 2015 @ 22:49:40 #110
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151942808
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
  woensdag 22 april 2015 @ 22:52:54 #111
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151942950
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.
pi_151943897
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.
pi_151943967
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:

[..]

welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.
  donderdag 30 april 2015 @ 13:39:27 #114
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152150825
Verdomd! een BBQ-topic...

Sinds 2 maanden in het bezit van een MTP 57... en nu dus (nog) meer aan het grillen... Ik ga hier even meelezen ^O^
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  zondag 3 mei 2015 @ 14:15:35 #115
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_152232499



Gister babybacks gemaakt :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 10 mei 2015 @ 10:05:23 #116
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152452684
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_152452742
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.

En laat je steen heet worden. Dat kan best 3 kwartier duren.
pi_152452838
Gisteren pulled pork gemaakt. O+ Was heerlijk geworden. Voor het eerst om de barbecue voor langere tijd warm te houden. Dus dat ging even fout. één keer de barbecue helemaal overnieuw aan moeten steken. Maar dat maakte het resultaat niet minder lekker. O+

Ik heb nog een stuk van 4.5 kilo liggen voor de volgende keer. :9

Vanavond maak ik weer bier kippetjes. Vorig weekend voor het eerst gemaakt, meteen fan. O+ Met groene asperges en gepofte aardappels.

  zondag 10 mei 2015 @ 12:39:19 #119
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_152455684
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
  maandag 11 mei 2015 @ 12:28:37 #120
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152486186
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:

[..]

Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.

Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_154198248
Morgen beercan chicken en spicy shrimp maken
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:59:50 #122
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_154198448
Ribbetjes, 2 uur gerookt met whiskey hout, 2 uur ingepakt met wat honing en bruine suiker, 30-40 minuten met bbq saus. Regelmatig gesprayed met franse appel cider (zurig), temp constant gehouden op 110/120 bij de ribs (130-140 dome temp). Deze zijn van paar week terug, a.s. zaterdag weer :D



Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_161987254
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog :D

Meer BBQ'ers vanavond?
  † In Memoriam † zaterdag 7 mei 2016 @ 15:11:35 #124
43556 miss_dynastie
pi_161987447
Jep. Vanavond. Gistermiddag. Eergisteravond. :') :P
Vandaag beenham voor bij de asperges :9
  zaterdag 7 mei 2016 @ 15:14:53 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161987519
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog :D

Meer BBQ'ers vanavond?
Morgenavond.
Wel spul in huis om er op te mieteren: een 1,2 kg wegend stuk cote de boeuf, gemarineerde lamskoteletjes, een gemarineerde zeebaars, pulpo, maiskolven, romainesla, asperges, prei. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 mei 2016 @ 15:18:08 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161987629
Vanavond sardientjes en bavette op de bbq
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161987809
Angus beef burger met gepofte aardappel en gegrilde ananas met rozemarijn honing na
pi_161988021
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 12:28 schreef teamlead het volgende:

[..]

Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.

Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan.
pi_161993798
Simpele bbq hier vanavond.



Verder mozerella, courgette, tomaat met verse pesto, pijnboompitten op de barbecue klaargemaakt.

pi_161996139
De teller is vanavond voor dit jaar op 50 gedraaid. Voor de 50e keer dit seizoen (dat begint op 1/1) de Weber warm gestookt. Krakauer worst met gepofte aardappel gevuld met Mascarpone en kruiden uit eigen kweek. Heerlijk!
pi_162017713
Simpel maar lekker vanavond.

Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.



pi_162021971
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut :Y)
pi_162024709
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 21:20 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut :Y)
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
pi_162025209
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 19:24 schreef nelisb het volgende:
Simpel maar lekker vanavond.

Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
pi_162025320
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:20 schreef emil23 het volgende:

[..]

Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard.
pi_162027039
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2016 22:28 schreef Myraela het volgende:

[..]

Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
Niks stoms aan.

Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
  maandag 16 mei 2016 @ 12:04:27 #137
457107 kokkie20
Just another day in paradise
pi_162240199
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website :D
  maandag 16 mei 2016 @ 12:21:33 #138
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162240499
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Spoilers!
pi_162241316
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Kan ik bij je reserveren? :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 17 mei 2016 @ 10:10:18 #140
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162263711
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kan ik bij je reserveren? :9~
:D Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons.
Spoilers!
pi_162277356
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 23:11 schreef nelisb het volgende:

[..]

Niks stoms aan.

Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
pi_162277444
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 12:04 schreef kokkie20 het volgende:
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website :D
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig :7
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:52:01 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162277532
Gisteren kalfssteak en dorades op de grill, vandaag alleen thuis, dus slechts wat lamsworstjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162278191
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:46 schreef lighted het volgende:

[..]

Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
  woensdag 18 mei 2016 @ 14:13:35 #145
457107 kokkie20
Just another day in paradise
pi_162293838
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:49 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig :7
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst :D
pi_162296189
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.

En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
pi_162297372
Laatst ook iemand die had een hele mooie steenoven maar bakte zijn pizza op een metalen plaat op de steen.. misschien die foto's ook even roteren voordat je ze post, krijg last van mijn nek.. :P
pi_162299215
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:13 schreef kokkie20 het volgende:

[..]

helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst :D
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA :Y) Op het gasfornuis.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_162303252
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:

[..]

Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.

Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken?
pi_162360697
Diepgevroren graangevoerd rundvlees voor op de bbq :)

Bij de AH XL in Eindhoven. Jezus wat een grote winkel en assortiment! Ben benieuwd..



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')