abonnement Unibet Coolblue
pi_128086469
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 15:59 schreef Taartje het volgende:
Er kwam geen oven aan te pas, maar omdat dit toetje eigenlijk een taart is, zet ik hem toch even hier. :Y)

[ afbeelding ]
Ziet er wel heel lekker uit hoor! O+
  vrijdag 21 juni 2013 @ 19:43:58 #202
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128092449
De dulce de leche is in de maak. :9 Na allerlei horrorverhalen tegengekomen te zijn over ontploffende blikjes heb ik de deksel van de pan maar met een touwtje vastgemaakt aan de hengsels. :+

Het recept gebruikt gelatinepoeder maar dat kon ik niet vinden dus ik heb gelatineblaadjes. Even uitzoeken of dat om te rekenen valt, of is het gewoon 1 op 1 qua grammen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 20:33:20 #203
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128094673
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 16:43 schreef minilot het volgende:
Wow, wat een gave marsepeinlaag Anne! Veel toffer dan al dat hyperblije, zoete gefrutsel dat gewoonlijk op zoiets zit. :)

Skaai: ik maakte laatst chocoladetaart met geraspte courgette. Ik had er een hard hoofd in (normaal gesproken heb ik de pest aan baksels waar onvoldoende calorieën in zitten >:) ) maar het resultaat bleek bijzonder smakelijk en fijn 'zompig', zoals jij de jouwe zo treffend omschrijft. *) Wat is het recept van deze eiloze cake?
Voor een snel receptje is ie leuk hoor, helemaal omdat ik de behoefte voelde om te bakken. Maar ik vind 'm niet traktatie waardig. Recept is overigens ook zonder melk, puur gevonden omdat ik geen eieren in huis had :P, oh en had ook geen meel, dus bakpoeder niet toegevoegd en zelfrijzend bakmeel gebruikt.

http://glutenvrijechef.bl(...)ecake-zonder-ei.html
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 21:45:59 #204
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128098443
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 19:43 schreef Isegrim het volgende:
De dulce de leche is in de maak. :9 Na allerlei horrorverhalen tegengekomen te zijn over ontploffende blikjes heb ik de deksel van de pan maar met een touwtje vastgemaakt aan de hengsels. :+

_O- ik zie het voor me

zolang je zorgt dat de boel helemaal onder water blijft, is er bij mijn weten niets aan de hand.
bij mij is gelukkig nog nooit een blikje ontploft.
ik moet het ook nodig weer eens maken.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 22:43:27 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128101179
Het blikje is niet ontploft. :D Morgen de rest van de cheesecake maken. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_128118675
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
pi_128119406
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic ;)
pi_128119461
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:50 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic ;)
Oh, die had ik niet gezien :P
  zaterdag 22 juni 2013 @ 17:30:07 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128122325
De dulce de leche cheesecake is heerlijk! :9 Foto volgt nog. Ik heb wel 2,5x zoveel bodem gemaakt want dat was echt veel te weinig.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 juni 2013 @ 20:28:00 #210
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128127255


:9 Foto door LeeHarveyOswald.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:43:22 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128130154
Mooi bord trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:58:37 #212
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128130744
Marokkaans. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_128135350
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Ik zou hem dan op lage temperatuur verder laten garen. 120 ofzo. Evt beetje nat maken/bedekken met folie als hij te knapperig/donker wordt te snel ofzo.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 23:58:11 #214
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128135557
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_128136248
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 23:58 schreef Isegrim het volgende:
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
Ik bak gewoon altijd in een springvorm.
  zondag 23 juni 2013 @ 00:22:22 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128136442
Springvorm eventueel met bakpapier beleggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128136666
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus O+. Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.

[ afbeelding ]

De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgen :') maar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft :9
Mag ik alsjeblieft het recept hiervan?!?! :o O+ O+ O+
hee hallo
pi_128139381
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?

Ik neig erg naar deze:

[ afbeelding ]

Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van :P Rekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?

Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen :P
pi_128141462
Isegrim, ziet er superlekker uit.

Hebben jullie tips voor de lekkerste taartvullingen? Ik bak een speciale cake en wil graag een lekkere maar niet te dikke vulling.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128141527
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 01:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van :P Rekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?

Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen :P
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
  zondag 23 juni 2013 @ 07:40:12 #221
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_128141530
Waarom wist ik hier niks van :o .

En al m'n favoriete FOK!sters komen hier ook nog eens *O* .
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 08:48:10 #222
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128141694
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2013 07:38 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
is zoiets niet handig voor in de op?
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 08:49:17 #223
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128141697
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde ;( Heeft iemand ze wel ergens zien liggen?
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
pi_128152111

Cheesecake brownies!
Gemaakt met een kant en klare brownie mix ( :@ mag eigenlijk niet, maar ik vind die lekkerder dan als ik zelf brownies maak, en ik had niet zo veel tijd want er moest nog meer worden gemaakt). Cheesecake mix gemaakt met roomkaas, wat poedersuiker, wat boter en een scheutje melk (precieze verhoudingen weet ik niet, ik gebruik niet echt een recept maar mix gewoon tot het goed smaakt). Deel van de browniemix in de vorm gieten, deel van het roomkaasmengel er op, laagje resterende browniemix, dan met een mes een soort geulen trekken in de browniemix en daar de rest van de roomkaas in gieten, zodat het een beetje mengt. Nog een klein beetje doorroeren zodat er mooie swirls ontstaan, maar het niet allemaal vermengt, in de oven, et voila. :D

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:22:15 ]
pi_128153715
Msacras, ziet er mooi en lekker uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')