abonnement Unibet Coolblue
pi_126570029






"So much has been said and written about the Beatles -- and their story is so mythic in its sweep -- that it's difficult to summarize their career without restating clichés that have already been digested by tens of millions of rock fans. To start with the obvious, they were the greatest and most influential act of the rock era, and introduced more innovations into popular music than any other rock band of the 20th century. Moreover, they were among the few artists of any discipline that were simultaneously the best at what they did and the most popular at what they did. Relentlessly imaginative and experimental, the Beatles grabbed a hold of the international mass consciousness in 1964 and never let go for the next six years, always staying ahead of the pack in terms of creativity but never losing their ability to communicate their increasingly sophisticated ideas to a mass audience. Their supremacy as rock icons remains unchallenged to this day, decades after their breakup in 1970."
Lees verder



Officiële websites:
The Beatles
John Lennon
Paul McCartney
George Harrison
Ringo Starr

Wikipedia:
Op de Engelse Wikipedia is vrij veel Beatles informatie te vinden, namelijk over the Beatles zelf, hun geschiedenis, hun albums, (bijna) al hun nummers en nog veel meer. Natuurlijk is er ook veel info te vinden over John, Paul, George en Ringo.

Overige links:
Alle videoclips, al dan niet officieel
Beatles Radio
Groot overzicht van alle (Beatles en solo) bootlegs



Vorige topics:
Topicreeks: Het Grote Beatles topic

Tournaments:
Beatles Tournament 2002 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Tournament 2004 - Winnaar: Strawberry Fields Forever
Beatles Tournament 2005 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Tournament 2007 - Winnaar: A Day In The Life
Beatles Album Tournament 2007 - Winnaar: Abbey Road
Beatles Tournament 2009 - Winnaar: I Am The Walrus
The Beatles Album Tournament 2009 - Winnaar: Revolver

De openingspost is gemaakt door Arn0 en kan hier teruggevonden worden.
pi_126570036
Zoals ik al zei: vanavond naar Rockshow *O* (in Groningen)
  donderdag 16 mei 2013 @ 17:51:23 #3
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126591225
Ik ook (in Amsterdam) *O*
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  Redactie Frontpage donderdag 16 mei 2013 @ 23:49:18 #4
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126615862
Was goed. Had er wel iets meer van verwacht eerlijk gezegd. Op het einde werd het beeld toch echt minder en het geluid ook.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_126616264
Ik heb me erg vermaakt :Y
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 00:52:20 #6
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126618328
Ik besef dat ik een enorme zeikerd ben...maar via youtube kijk ik nu Wings over Australia...en eigenlijk vind ik dat een veel beter concert. Waarom is dat nooit uitgebracht?

Hoe dan ook; Soily krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Man wat een track is dat...
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 01:02:43 #7
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126618582
En zonder overdubs
Jammer dat-ie dat op audio-gebied niet durft uit te brengen. Ik snap het wel; tis allemaal erg ruw en ruig maar ik vind het echt te gek!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  Redactie Frontpage vrijdag 17 mei 2013 @ 01:23:52 #8
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_126619004
En mocht je nog afvragen hoe het is afgelopen met die waanzinnige drummer Joe English...nou...erhm...zo

http://www.wordoffaithfellowship.org/testimonies/joe-english

Holy motherfuckin christ on a stick!
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_126619154
Te gek, kom zojuist ook terug van Rock Show. Zo'n concertfilm in een cinema was wel een aparte ervaring, vond het misschien een iets te lange zit, maar heb me goed vermaakt. Heb het album al vele malen beluisterd maar toch veel nieuwe dingetjes gezien / gehoord. Gek als je je beseft dat veel mensen die daar op het podium stonden al niet meer in leven zijn.

Dacht zelf op de site van de bios te lezen dat het 100 minuten zou zijn, maar uiteindelijk ging het toch ruim 2 uur door. Wel jammer dat Denny Laine toch vaak wel vals klonk (niet zoals op 't album), maar erg om hem gelachen bij o.a. ''Let 'em in''. Mag wel gezegd worden dat de valse noten hier en daar wel bijdroegen, laat wel zien dat de muziek niet te veel bewerkt is en het is zoals het concert was :) Ook geschrokken van een bepaalde gelijkenis tussen de gitarist (kom even niet op de naam) en George Harrison..
pi_126621154
quote:
Ik heb een paar jaar geleden een mega grote box gekocht van Help! Een paar jaar later "VERRASSING weer een nieuwe versie". Het blijft maar doorgaan. Zielige portemonnee.
  Moderator vrijdag 17 mei 2013 @ 09:08:47 #11
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_126621382
Wat verwachten jullie voor verbeteringen op blu-ray van een flim uit 1965?

Het enige wat ze kunnen doen is dingen toevoegen, die er origineel niet inzaten. Dat zou je van de muziek ook niet pikken.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
  vrijdag 17 mei 2013 @ 19:25:04 #12
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126643981
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 01:34 schreef Niles-Crane het volgende:
Ook geschrokken van een bepaalde gelijkenis tussen de gitarist (kom even niet op de naam) en George Harrison..
Jimmy McCulloch? ;)
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  vrijdag 17 mei 2013 @ 19:31:35 #13
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_126644323
Ik heb gisteren ook genoten in de bioscoop. Het mag dan wel een concertregistratie uit 1976 zijn, maar voor mij voelde het vaak als een echte concertbeleving. Ik ken het album al door en door, maar had nog niet eerder de filmversie compleet gezien. Ik heb vooral genoten van de nummers die hij sindsdien niet meer live heeft gedaan. Zoals Beware My Love en Soily.

Het viel mij ook op dat aan het einde van Soily het geluid iets zachter werd. Het hielp in Pathé Arena ook niet lekker mij dat tijdens dat nummer langzaam het zaallicht aan ging.

Paul in het introductiefilmpje vlak voor de film: 'Enjoy... and turn off your bloody phones' :D.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_126644687
Kan 'Rock Show' natuurlijk dromen, maar na al die jaren verwaarlozing vanuit het McCartney-kamp kon ik nu het moment éindelijk daar was de kans om het ook een keer op het grote doek te zien niet missen. Was blij om te zien dat er toch nog mannetje of 30 binnen was.

Toffe introductie van McCartney, opgenomen tijdens de repetities van de 'Out There'-tournee in LA. Mooi om hem Jimmy McCullouch te horen uitlichten, schrijnend hoe hij met geen woord over Denny Laine sprak, geweldig om hem anno 2013 toch nog 'Silly Love Songs' te horen prijzen. "And turn you bloody phones off"! :P Eergisterenavond was hij zelf in persoon aanwezig bij de premiere in het BAFTA te Londen.

Leuk om eens zonder enige afleiding de show volledig in je op te kunnen nemen zoals zo vele mensen dat in 1976 konden. Ik zag 'Rock Show' altijd voor me als een donkere - weinig licht - en rode - het podiumlicht - waas, maar de restauratie heeft wonderen gedaan. Je ziet heel erg duidelijk het verschil tussen wat op 16mm en op 35mm is opgenomen. Vele shots van McCartney bij z'n microfoon op bas leken bij wijze van spreken wel gisteren opgenomen en was overduidelijk van ongerept 35mm-materiaal, bij de shots op 16mm weet je echter in een klap weer dat je naar een bijna 40 jaar oude film aan het kijken bent. En ik ben het met TheGrandWazoo eens, naarmate de film vordert hadden de cameramensen steeds meer moeite om alles scherp op beeld te krijgen. Pas als je alles vanaf de originele negatieven zou gaan opbouwen zal je daar een alternatief voor kunnen vinden, maar dat zou een heel ander project zijn. Dit is de originele versie van 'Rock Show' uit eind jaren '70, en dan zonder weggeknipte nummers. Die 70's-edits, vaak heel ruw, halen je wel een beetje uit het moment.

De continuïteit is ook nog altijd overal en nergens: je ziet tijdens sommige nummers Laine of McCullouch in 10 seconden soms tot wel 3 keer toe een andere gitaar bespelen. Of McCartney in een tussenshot in een hoek van het beeld zien bassen en zingen terwijl je hem een piano-nummer hoort zingen. Lang niet alles is van dezelfde avond in Seattle, maar dat weten we, en is ook niet erg.

Wat betreft audio: de 5.1-mix is minimaal, vooral willekeurig gejuich van het publiek van alle kanten. Heel groot verschil met de originele mix: de vocale harmonieën staan zowat uit! Het viel me al op bij de previews in de afgelopen weken, maar toen hield ik nog rekening met een foutieve 5.1 naar stereo-conversie. Ofzo. Misschien is het op de gloednieuwe stereo-mix anders, maar ik denk dat het een bewuste keuze is geweest. Wel een hele rare. Linda McCartney hard schreeuwend, maar onhoorbaar. Blazers soms ook erg op de achtergrond.

Concept van de show zelf blijft heel erg cool, en dat besef je toch weer een stuk beter als je iets in z'n geheel van alle kanten meemaakt. Helemaal hoe het verdeeld is op de audio-registratie van deze tournee, 'Wings Over America' (welke weer uit andere opnames bestaat overigens): rockend op bas op kant 1, piano-nummers op kant 2, akoestische folk-rock op kant 3, tracks van 'het nieuwe album' op kant 5 enzovoorts. Eerlijk gezegd viel me nu pas voor het eerst op hoe fokking stoned Denny Laine daar stond te spelen. En het was net een echte McCartney-show: bathoom-break tijdens 'The Long And Winding Road' (grapje).

Ik hou van zo veel Wings-albumtracks. Ik hou ook van veel van de niet-McCartney-nummers. Maar ik ben benieuwd hoe 'Spirits of Ancient Egypt' en 'Medicine Jar' zo vroeg in de set overkwamen in 1976. Die laatste is te pruimen, maar 'Spirits' haalt de vaart er wel al erg snel uit. Om nog maar te zwijgen over 'Time To Hide', alhoewel veel later tijdens het concert. Tweede helft van de set is wel echt het hoogtepunt voor mij. Alle Beatles-moetjes achter de rug, puur solo, en vanaf 'Silly Love Songs' in 'Beware My Love' in 'Letting Go' in 'Band On The Run' in 'Hi Hi Hi' - maakte me nog bozer dat hij naar Europa komt net in die ene week dat ik al elders ben - en 'Soily' als uitsmijter aan een stuk door vlammen. Ja, dit was het wel waard!

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 00:52 schreef TheGrandWazoo het volgende:
Ik besef dat ik een enorme zeikerd ben...maar via youtube kijk ik nu Wings over Australia...en eigenlijk vind ik dat een veel beter concert. Waarom is dat nooit uitgebracht?

Hoe dan ook; Soily krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Man wat een track is dat...
Meen je dat echt…? Check 'Junior's Farm', wat een wrak :P… Ik heb ook het meest genoten van 'Soily', geweldige sfeer, zat er helemaal in. Weinig tracks in z'n repertoire die zo klinken ook. Gewéldig baswerk, grote favoriet. Is overigens slechts een paar keer als toegift gedaan.

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 01:02 schreef TheGrandWazoo het volgende:
En zonder overdubs
Jammer dat-ie dat op audio-gebied niet durft uit te brengen. Ik snap het wel; tis allemaal erg ruw en ruig maar ik vind het echt te gek!
"Wings Over(dub) America" is een fabeltje, overdubs zijn er nauwelijks geweest. Voor 'Rock Show' ligt dat iets anders, maar het schijnt vooral beperkt te zijn gebleven tot achtergrondvocalen. Misschien zijn die overdubs dus nu juist zachter gezet…? Hm, vergezocht, maar niet onmogelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Aisumasen op 17-05-2013 19:45:22 ]
pi_126919193
'Hi Hi Hi' is verschoven naar de toegift _O_. Daar staat natuurlijk wel weer tegenover dat 'Hope Of Deliverance' de Amerikaanse schiftingsronde niet overleefd heeft :'(. 'I've Just Seen A Face' is terug op die plek... Tevens is zoals gebruikelijk 'I Saw Her Standing There' gespeeld in de steden waar hij 2 shows achter elkaar doet.
pi_126975553
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2013 19:25 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Jimmy McCulloch? ;)
:)
pi_126990197
Yi-haa! Het welbekende 'coming soon'-kaartje in de deluxe-editie van 'Wings Over America' bevat nog altijd 'Venus And Mars' en 'Wings At The Speed Of Sound'! Tot zo ver de zorgen dat de projecten hierna stopgezet zouden worden.

Alhoewel misschien juist zorgwekkend dat er sinds 'Band On The Run', alweer 3 jaar geleden, geen albums op het kaartje zijn bijgekomen...? Alle 'high profile' 70's-albums zijn dan behandeld...)
  zondag 26 mei 2013 @ 13:57:32 #18
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_127021450
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 17:04 schreef Aisumasen het volgende:
Yi-haa! Het welbekende 'coming soon'-kaartje in de deluxe-editie van 'Wings Over America' bevat nog altijd 'Venus And Mars' en 'Wings At The Speed Of Sound'! Tot zo ver de zorgen dat de projecten hierna stopgezet zouden worden.

Alhoewel misschien juist zorgwekkend dat er sinds 'Band On The Run', alweer 3 jaar geleden, geen albums op het kaartje zijn bijgekomen...? Alle 'high profile' 70's-albums zijn dan behandeld...)
Wel beter voor de portemonnee :P.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_127023371
Zolang er maar geen boxen uitkomen van Press To Play enzo, dan vind ik alles best. Aangezien ik de boxen tot nu toe allemaal heb zou ik die dan ook moeten kopen. Je wilt het toch compleet houden :D
Bleuh.
pi_127023976
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 14:48 schreef PimD het volgende:
Zolang er maar geen boxen uitkomen van Press To Play enzo, dan vind ik alles best. Aangezien ik de boxen tot nu toe allemaal heb zou ik die dan ook moeten kopen. Je wilt het toch compleet houden :D
Haha, dat zijn juist degene waar ik het meest naar uit zou kijken.
pi_127069301


McCartney heeft gisteren tijdens de soundcheck in Memphis - na een bedevaartstocht naar Graceland, zie hierboven - 'Big Barn Bed' op ukelele gespeeld :o :o :o. Niet geheel toevallig na 'Ram On', precies zoals de reprise op het album dus:


De afwezigheid van 'Hope Of Deliverance' steekt. Nu wel 'Things We Said Today' vorige week weer eens op die plek:

pi_127339593
McCartney gaat te gek op 'Music sounds better with you' van Stardust....

pi_127451722
Vandaag de WOA-box ontvangen. Wat een werk moet dat zijn geweest om voor al die boxen de replica's van kaartjes in die envelopjes enzo te doen. Maar wel het geld waard :D
Bleuh.
pi_127478599
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 19:01 schreef PimD het volgende:
Vandaag de WOA-box ontvangen. Wat een werk moet dat zijn geweest om voor al die boxen de replica's van kaartjes in die envelopjes enzo te doen. Maar wel het geld waard :D
Ik heb begrepen dat de mijne vanuit Japan op de post is gegaan. Straks is de box in huis, maar ik moet nog wachten tot vaderdag.... :{
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')