en vervolgens een paar uur tegen een rots/muur geslagen om het lekker mals te krijgen.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
Jaquote:Op zondag 5 mei 2013 10:37 schreef rhubarb het volgende:
piet, de rozemarijn heeft bloempjes. kan ik de rozemarijn dan nog zonder problemen plukken en eten?
quote:Op zondag 12 mei 2013 10:57 schreef rhubarb het volgende:
Een dag later vond ik de bloempjes zelf op m'n bord in restaurant in zuid-frankrijk. Toevallig
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!quote:Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.quote:Op zondag 12 mei 2013 18:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
is het een goeie? zo ja, dan nee. ik kom hem wel ff ophalen. pm ff je adres!
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.quote:Op zondag 12 mei 2013 18:07 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
hier heb ik niets aan. Het is een Aldi diepvriesbiefstuk, ik zou er niet voor in de auto stappen.
Ja maar is het geen probleem om 'm er daarna weer in te doen?quote:Op zondag 12 mei 2013 18:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ik heb geen verstand van aldi producten. maar ok 3 uur buiten de koelkast (maar wel net uit de koelkast) zou ik me geen zorgen om maken persoonlijk met de huidige temperaturen.
Jaquote:Op zondag 12 mei 2013 18:01 schreef Breathtaking het volgende:
Even hier: gisterochtend haalde ik een biefstuk uit de vriezer en deed 'm in de koelkast, gisteravond haalde ik 'm uit de koelkast en vergat 'm voor een uur of 3, daarna deed ik 'm weer in de koelkast. Hij is vacuum verpakt. Kan ik 'm nog veilig eten nu?
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.quote:
quote:Op zondag 12 mei 2013 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Waarom is dat eigenlijk, dat sommige dingen niet na ontdooiing opnieuw ingevroren mogen worden? Volgens de verpakking althans. Ik neem aan dat daar dit soort vragen vandaan komen.
http://www.oerlemans-food(...)nieuw_invriezen.aspxquote:Door het invriezen van verse groente wordt de ontwikkeling van bacteriën in het product stilgelegd, waardoor het product veel langer houdbaar is. Als een diepvriesproduct ontdooit, krijgen de door het vriesproces ‘stilgelegde’ bacteriën echter weer de kans om zich te ontwikkelen en te vermeerderen. Als het ontdooide product opnieuw wordt ingevroren, worden de tijdens het ontdooien ontstane bacteriën wel weer stilgelegd, maar ze blijven aanwezig in het product. Bij de 2e keer ontdooien zullen deze bacteriën zich dan ook versneld ontwikkelen. Als het product te veel bacteriën bevat, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid (voedselvergiftiging). Daarnaast komt opnieuw invriezen de smaak en de textuur van het product ook niet ten goede.
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.quote:Op maandag 13 mei 2013 12:51 schreef ASSpirine het volgende:
- Moet ik de koraal losmaken en die minder lang bakken?
- Boter, peper & zout. Maar op het einde wat citroensap toevoegen past er toch wel bij zeker?
- Andere methode om ze te bereiden?
Idd, oranje deel. In het Nederlands noemen ze het zo blijkbaar.quote:Op maandag 13 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1. Ik neem aan dat je dat oranje deel bedoeld? Ik zou dat korter bakken.
2. Ja
3. Pocheren in wat droge witte wijn, in een visbouillon garen,
Robin, je hebt echt talent voor foodfotosquote:Op maandag 13 mei 2013 20:30 schreef RobinOok het volgende:
Stomen:
[ link | afbeelding ]
Steamed Scallops with Soydressing
Als je er mee stopt, dan wordt je hier weer actiever, toch?quote:Op maandag 13 mei 2013 20:36 schreef RobinOok het volgende:
Kutter dan kut. De droombaan werd een nachtmerrie. Maar ik wil het er niet over hebben. We houden dapper vol. ;-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |