quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:04 schreef WupWup het volgende:
Ik las van de week in het blad van de LLL of die van de VBN (kwamen tegelijk binnen ) dat het niet een kwestie van gewenning is, maar dat de eerste maanden de melk steeds wordt aangemaakt, waar het na drie maanden voornamelijk tijdens de voeding wordt aangemaakt. Waardoor dus veel minder stuwing en soepelere borsten.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:07 schreef WupWup het volgende:
[..]
Nou zeg, voor een volledige productie van 1 kind heb je gemiddeld 500 extra calorieën per dag nodig. Ik kan me niet voorstellen dat het bij twee kinderen twee keer zoveel kost (het proces is immers hetzelfde), maar laat het 1000 zijn. Eet een pizza en je hebt al 2/3 binnen.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:01 schreef Kyara het volgende:
[..]
Oh thanx! Zou wel het eea verklaren. Al zijn ze net 2 maanden.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:02 schreef Kyara het volgende:
[..]
Hoe lang het jij je tweeling gevoed? En heb je ze volledig aan de borst kunnen hebben?
quote:Pasteurisatie
Om mogelijke virussen, bacteriën en schimmels in moedermelk te desactiveren en tegelijkertijd de voedingswaarde en afweercapaciteit van moedermelk relatief goed te behouden, kan men melk gaan pasteuriseren. Er bestaan verschillende pasteurisatiemethodes, twee eenvoudige voorbeelden:
Flash-heating
Een methode die men makkelijk thuis kan uitvoeren en waarbij relatief weinig goede eigenschappen van moedermelk vernietigd worden, heet flash-heating of high-temperature short-time pasteurization. Hierbij gaat men de melk gedurende 5-15 seconden op een temperatuur van ongeveer 72°C houden. In een huis-tuin-en-keuken-setting bekomt men dit door containers met 50-150ml moedermelk au bain marie in een pan met koud water te plaatsen, waarbij het water net iets hoger staat dan de melk. Breng nu het water aan de kook op een hoog vuur. Van zodra het water in de pan kookt, haalt men de pan van het vuur en laat men het water afkoelen, met de melkcontainers er nog in. Eens op kamertemperatuur is de moedermelk klaar voor gebruik of invriezing.
Pretoria pasteurisatie
Ook de pretoria pasteurisatie van moedermelk is een eenvoudige methode die thuis gemakkelijk toegepast kan worden. De melk wordt gedurende minstens 10 minuten op een gemiddelde temperatuur van 56-62°C gehouden. In de praktijk betekent dit dat men een hoeveelheid water aan de kook brengt en de pan dan van het vuur haalt. Onmiddellijk na het koken plaatst men de afgesloten containers met verse of ontdooide moedermelk 15 minuten lang au bain marie in het gekookte water. Het water komt daarbij op hetzelfde niveau als de melk in de container. Na het pasteuriseren wordt de melk snel afgekoeld onder koud stromend water of in de diepvriezer, waarna het gereed is voor gebruik of verdere invriezing.
klopt, ik heb het geregeld als ik ziek ben (gemiddeld zo 2x per maand ). Ongesteld ben ik nog niet geweest, dus geen idee hoe dat zou gaan.quote:Op donderdag 4 april 2013 11:38 schreef bitterend het volgende:
Misschien hebben sommige vrouwen makkelijker een productie dip, Phaidra toch ook? dat is denk ik wel goed gekomen.
Geen nachtvoedingen zal ook een reden kunnen zijn dat het wat minder is! Hier is al 16 maanden nachtvoedingen ik moet wel zeggen dat ik ook niks doe om het te verminderen dus ik klaag ook niet
Ik hoop dat je het op kan prikken! hopelijk hebben andere dames met ervaring meer tips
Dank je! Normaal laat ik mijn kolf op mijn werk staan, maar 's avonds kolven heb ik op een vrijdag wel eens geprobeerd. Dat leverde alleen amper wat op, vandaar dat ik mijn kolf nu gewoon laat staan doordeweeks. Op mijn vrije dagen kolf ik thuis inderdaad al regelmatig na de eerste voeding om de diepvries wat te vullen.quote:Op donderdag 4 april 2013 11:55 schreef Phaidra het volgende:
Als ik merk dat mijn productie terugloopt, ga ik op de dagen dat ik thuis ben extra kolven. Een keertje na de ochtendvoeding, of als de mini 's ochtends slaapt. Een uurtje nadat hij 's avonds naar bed is of voor ik zelf ga slapen. Dat laatste doe ik soms ook op werkdagen, maar eigenlijk alleen als ik niet voldoende melk heb voor de volgende werkdag. Succes Mineola!
Hier ook ja!quote:Op vrijdag 5 april 2013 00:05 schreef kaatjejannie het volgende:
Luuk deed dat ook pas gulara, ik heb nu door dat hem dan een enorme boer dwars zit. Dan gaat ie ook vechten aan de borst.
+1quote:
In het kader gedeelde smart...: mijn baby deed hetzelfde (alleen deed hij dat afkoppelen 20 x zelf), dat is echt heel vervelend. Ik zit nu mobiel dus kan even niet kopiëren, maar op borstvoeding.com staat een lijst met tips als je baby wild drinkt. Bij mij hielp het niet, hij dronk nou eenmaal zo ofzo dus ben uiteindelijk wel gestopt na vier maanden. Niet om je te ontmoedigen, maar stel dat die tips bij jou ook niet werken dan vind je t misschien fijn om te lezen dat t meer voorkomt en niet per se aan jou ligt. Succes!quote:Op zaterdag 6 april 2013 09:10 schreef Gulara het volgende:
Kyara hopelijk komt het snel op gang. Kan me voorstellen dat je er. Wat onzeker over bent.
Nytar wat vreemd. Hopelijk komt hij de volgende keer een stuk sneller.
Na het gedoe met het onrustige drinken zijn m'n tepels behoorlijk stuk. Tranen tijdens het voeden, want mèn wat een pijn. Hij drinkt ook verschrikkelijk slordig op een voeding van 5 minuten moet ik zo'n 20x afkoppelen en opnieuw laten aanhappen. Hij kan het wel maar alleen als we beiden heel krampachtig ons best doen. Best vermoeiend...
Dankjewel. Een stukje herkenning is idd fijn. Ga eens op borstvoeding.com kijken.quote:Op zaterdag 6 april 2013 10:21 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
In het kader gedeelde smart...: mijn baby deed hetzelfde (alleen deed hij dat afkoppelen 20 x zelf), dat is echt heel vervelend. Ik zit nu mobiel dus kan even niet kopiëren, maar op borstvoeding.com staat een lijst met tips als je baby wild drinkt. Bij mij hielp het niet, hij dronk nou eenmaal zo ofzo dus ben uiteindelijk wel gestopt na vier maanden. Niet om je te ontmoedigen, maar stel dat die tips bij jou ook niet werken dan vind je t misschien fijn om te lezen dat t meer voorkomt en niet per se aan jou ligt. Succes!
Ik heb echt nog nooit 200cc gekolft. 's Morgens 150, eind van de ochtend 100 en 's middags misschien 75. In totaal dus. Zou best wel eens de reden kunnen zijn waarom mijn mini een kleintje blijft.quote:Op donderdag 4 april 2013 11:22 schreef Mineola het volgende:
Ah wat shit kyara... moeilijk! Hopelijk kan een lk je helpen.
Ik heb geloof ik hetzelfde probleem... mijn productie is echt hard ingestort . Ik merkte aan kind zelf nog niks, maar gisteren kolfde ik maar 2.5 voeding ipv 3 bij elkaar en net kreeg ik met heel veel moeite 140 ml bij elkaar. Normaal is dat minstens 200. Ik heb wel iets van voorraad in de diepvries om aan te vullen, maar niet veel. Ik heb niks anders gedaan dan de afgelopen weken. Het zou kunnen dat ik voor het eerst weer ongesteld ga worden, maar verder nog geen tekenen daarvan.
Iemand tips om mijn productie weer te verhogen? Morgen moet ik werken dus vaak aanleggen kan pas dit weekend. Vaak kolven is wat lastig, ik moet ook werken nl
Mini is bijna zes maanden en ik wil graag nog door blijven voeden...
Mijne is van gemiddelde lengte en +1 op gewicht, maar ik kolf uit 2 borsten evenveel als jij!quote:Op zondag 7 april 2013 14:43 schreef _Ophelia_ het volgende:
Kyara
Toen ik ziek was zat ik na een week ook op 30cc, in totaal van twee kanten. Het heeft me echt een week of twee rust en veel aanleggen gekost om het weer op niveau te krijgen. Al valt mijn niveau sowieso wat tegen geloof ik.
[..]
Ik heb echt nog nooit 200cc gekolft. 's Morgens 150, eind van de ochtend 100 en 's middags misschien 75. In totaal dus. Zou best wel eens de reden kunnen zijn waarom mijn mini een kleintje blijft.
Dat hou ik mezelf ook steeds voor, en ze doet het verder supergoed. Maar toch blijft dat stemmetje. (overigens drinkt ze nooit meer dan 3x 150 op het kdv, dus ik heb iets meer nodig maar met één of twee keer nakolven ben ik er wel)quote:Op zondag 7 april 2013 15:33 schreef Phaidra het volgende:
Ophelia, de hoeveelheid kolven zegt absoluut niets over de hoeveelheid die je baby bij je drinkt! Wel heel vervelend als kolven zo lastig gaat, zeker als je meer nodig hebt voor op het kdv of oppas.
En dat snapsnap ik zo goed! Had ik bij Nathan ook heel sterk. En bij mij bleek dan ook dat na dat omslagpunt het langzamerhand weer beter ging . Ik hoop zo dat het de goede kant weer op zal gaan.quote:Op zondag 7 april 2013 19:46 schreef Kyara het volgende:
Dank allen. We kijken het een weekje aan.
Ik vind stoppen eigenlijk geen optie. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar ik heb er al zoveel in geïnvesteerd en het ging zo goed. Ik hoop gewoon dat er een dag komt dat ze uit 1 borst een hele voeding kunnen halen.
Ik heb ook echt een kleintje, op de -2 lijn, ze is nu 7500 gram en 68,5 cm met net iets meer dan een jaar.quote:Op zondag 7 april 2013 14:43 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik heb echt nog nooit 200cc gekolft. 's Morgens 150, eind van de ochtend 100 en 's middags misschien 75. In totaal dus. Zou best wel eens de reden kunnen zijn waarom mijn mini een kleintje blijft.
Dat advies wordt gegeven i.v.m. verzadigd vet. Olijfolie of vloeibare margarine bevat veel minder verzadigd vet dan roomboter.quote:Op maandag 8 april 2013 14:29 schreef Juud79 het volgende:
Olijfolie, wat een apart advies, waarom geven ze dat? Ik zou denken dat is laxerend en wat betreft vetten kan je toch beter dan nog een beetje roomboter door het eten en op brood doen ofzo?
Ik begrijp het wel als er koemelkintollerantie speelt hoor, maar als er geen allergie is....
Maar waarom een chemische variant kiezen als er een natuurlijke is? Verder heb ik er gewoon een hekel aan dat een bewerkt product als gezonder wordt aangeprezen terwijl dat vaak helemaal niet zo is. Bedrijven verzinnen een product, hangen er een gezondheidsclaim aan en iedereen tuint erin...quote:Op dinsdag 9 april 2013 09:52 schreef Spees_Eend het volgende:
Los van de verzadigd vet discussie die op dit moment speelt, is het gewoon echt een drogreden om 'natuurlijk' als argument aan te halen of iets gezond is of niet. Ons lichaam kent het verschil tussen natuurlijk en onnatuurlijk niet, ook al zegt je gevoel misschien van wel. Er is genoeg natuurlijks te vinden dat ongezond of zelfs gevaarlijk is. En ik houd de voedingswetenschap goed bij, het is mijn vak. Maar als je het van mij niet aanneemt kan ik je 'Wat is nu gezond' van voedingswetenschapper Martijn Katan van harte aanbevelen.
Buiten dat is olijfolie ook een natuurproduct.
Dit ben ik 100% met je eens. Je eerste zin ook gedeeltelijk, maar er moet m.i. altijd naar het product gekeken worden. Niet te snel generaliseren. Een product kan dan wel natuurlijk zijn, dat wil niet zeggen dat het ook gezond voor je is. De ene bes is de andere niet, en er zijn homeopathische medicijnen die je zieker kunnen maken dan je al was. Iets kunstmatigs kan er moleculair juist weer hetzelfde uitzien als iets natuurlijks. Kan gezond zijn of ongezond. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar trans- en onverzadigd vet. Wordt het advies in de toekomst gewijzigd? Misschien, in elke wetenschap bestaat voortschrijdend inzicht. Vooralsnog hebben de officiële instanties hun aanbevelingen nog niet gewijzigd. En dat is maar goed ook, want niets zo onwetenschappelijk als het wijzigen van protocollen en aanbevelingen voordat er voldoende onderzoek naar is afgerond. De media werkt hier ook in tegen, dat merk ik in mijn vak vaak genoeg. De Libelle en de Margriet schrijven een artikel gebaseerd op fabels, en dat wordt meteen geloofd en verspreid. Voedingswetenschap is gewoon heel, heel ingewikkeld. Om er maar een 'professor Katannetje' in te gooien : iedereen weet wat gezond voor je is, alleen de voedingswetenschappers zijn er nog niet uit.quote:Op dinsdag 9 april 2013 10:05 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Maar waarom een chemische variant kiezen als er een natuurlijke is? Verder heb ik er gewoon een hekel aan dat een bewerkt product als gezonder wordt aangeprezen terwijl dat vaak helemaal niet zo is. Bedrijven verzinnen een product, hangen er een gezondheidsclaim aan en iedereen tuint erin...
Prof. Katan
Klopt ook ja. Uiteraard zijn er genoeg natuurlijke producten die schadelijk voor je zijn. Neemt niet weg dat ik zelf probeer zo min mogelijk (sterk) bewerkte producten te eten, gewoon omdat ik dat onnodig vind. Zo valt margarine bij mij in dezelfde categorie als potjes en kant-en-klaarmaaltijden. Niet per se ongezond, maar waarom ervoor kiezen als er een minder bewerkt alternatief is? Een keertje geen probleem, maar niet als standaard.quote:Op dinsdag 9 april 2013 10:14 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Dit ben ik 100% met je eens. Je eerste zin ook gedeeltelijk, maar er moet m.i. altijd naar het product gekeken worden. Niet te snel generaliseren. Een product kan dan wel natuurlijk zijn, dat wil niet zeggen dat het ook gezond voor je is. De ene bes is de andere niet, en er zijn homeopathische medicijnen die je zieker kunnen maken dan je al was. Iets kunstmatigs kan er moleculair juist weer hetzelfde uitzien als iets natuurlijks. Kan gezond zijn of ongezond. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar trans- en onverzadigd vet. Wordt het advies in de toekomst gewijzigd? Misschien, in elke wetenschap bestaat voortschrijdend inzicht. Vooralsnog hebben de officiële instanties hun aanbevelingen nog niet gewijzigd. En dat is maar goed ook, want niets zo onwetenschappelijk als het wijzigen van protocollen en aanbevelingen voordat er voldoende onderzoek naar is afgerond. De media werkt hier ook in tegen, dat merk ik in mijn vak vaak genoeg. De Libelle en de Margriet schrijven een artikel gebaseerd op fabels, en dat wordt meteen geloofd en verspreid. Voedingswetenschap is gewoon heel, heel ingewikkeld. Om er maar een 'professor Katannetje' in te gooien : iedereen weet wat gezond voor je is, alleen de voedingswetenschappers zijn er nog niet uit.
+1quote:Op dinsdag 9 april 2013 10:40 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Overigens, in mijn ideale wereld verdiept iedereen zich in zijn voeding voordat er iets in de mond wordt gepropt .
Zoals mijn vader altijd zegt: "cocaïne is ook een natuurproduct"quote:Op dinsdag 9 april 2013 10:14 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Dit ben ik 100% met je eens. Je eerste zin ook gedeeltelijk, maar er moet m.i. altijd naar het product gekeken worden. Niet te snel generaliseren. Een product kan dan wel natuurlijk zijn, dat wil niet zeggen dat het ook gezond voor je is. De ene bes is de andere niet, en er zijn homeopathische medicijnen die je zieker kunnen maken dan je al was. Iets kunstmatigs kan er moleculair juist weer hetzelfde uitzien als iets natuurlijks. Kan gezond zijn of ongezond. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar trans- en onverzadigd vet. Wordt het advies in de toekomst gewijzigd? Misschien, in elke wetenschap bestaat voortschrijdend inzicht. Vooralsnog hebben de officiële instanties hun aanbevelingen nog niet gewijzigd. En dat is maar goed ook, want niets zo onwetenschappelijk als het wijzigen van protocollen en aanbevelingen voordat er voldoende onderzoek naar is afgerond. De media werkt hier ook in tegen, dat merk ik in mijn vak vaak genoeg. De Libelle en de Margriet schrijven een artikel gebaseerd op fabels, en dat wordt meteen geloofd en verspreid. Voedingswetenschap is gewoon heel, heel ingewikkeld. Om er maar een 'professor Katannetje' in te gooien : iedereen weet wat gezond voor je is, alleen de voedingswetenschappers zijn er nog niet uit.
Klopt, jonge kinderen hebben die vetten nodig. Vandaar ook het advies van het CB om bijvoorbeeld wat olijfolie te geven. Dat je liever kiest voor iets natuurlijks is in jouw omschrijving nog steeds iets gevoelsmatigs. En daar is op zich niets mis mee, maar ik blijf erbij dat een bron waarin staat dat iets gezonder is omdat het natuurlijk is, aan betrouwbaarheid inboet. Overigens: koeien die veel gras eten maken zelf transvet aan in de pens, waardoor de melk van koeien die veel gras eten ook rijker aan transvet wordt. Heel natuurlijk, toch meer transvet.quote:Op dinsdag 9 april 2013 11:34 schreef WupWup het volgende:
Ik mis nog het puntje dat kinderen tot in elk geval vier jaar oud veel meer vetzuren nodig hebben dan wij, vanwege hun hersenontwikkeling.
Verder smeer ik ook veel liever een minimaal bewerkt product op mijn peuters boterham dan een kunstmatig smeerseltje vol transvetten en toegevoegde vitamines die van nature in echte boter al voorkomen.
Oeke, die quote van Pollan is geweldig
Ja, daar is deze discussie idd beter thuis. Heeft ondertussen niets meer met borstvoeding te maken. Overigens is dit meestal toch een discussie zonder einde, ik sta er duidelijk op een andere manier in dan jij. Agree to disagree zal het worden.quote:Op dinsdag 9 april 2013 11:58 schreef Juud79 het volgende:
Er is overigens ook een topic over voeding en kinderen. Zal als ik tijd heb straks even zoeken.
Tegen wie heb je het nu?quote:Op dinsdag 9 april 2013 11:58 schreef Spees_Eend het volgende:
Klopt, jonge kinderen hebben die vetten nodig. Vandaar ook het advies van het CB om bijvoorbeeld wat olijfolie te geven. Dat je liever kiest voor iets natuurlijks is in jouw omschrijving nog steeds iets gevoelsmatigs.
Ik haalde deze quote van Wupwup aanquote:
Maar was vergeten te quotenquote:Verder smeer ik ook veel liever een minimaal bewerkt product op mijn peuters boterham dan een kunstmatig smeerseltje vol transvetten en toegevoegde vitamines die van nature in echte boter al voorkomen.
Steigeren? Dit is toch een discussieforum? Ik ging in eerste instantie in op de bron die jij aanhaalde, deze. Ik ben het daar, mede door mijn beroepsachtergrond, niet mee eens en wilde daarom tegengeluid laten horen. Daar komen weer reacties uit voort waar ik ook weer op reageer.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:07 schreef WupWup het volgende:
Ik snap ook niet zo goed waarom er gesteigerd wordt? Niemand zegt toch rare dingen? En daarnaast zegt niemand dat natuurlijk altijd goed is, dus waarom je dat nu twee keer aanhaalt en onderuit haalt
Maar waarom zou het CB dan olijfolie moeten adviseren als beter alternatief voor roomboter?quote:Op dinsdag 9 april 2013 11:58 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Klopt, jonge kinderen hebben die vetten nodig. Vandaar ook het advies van het CB om bijvoorbeeld wat olijfolie te geven. Dat je liever kiest voor iets natuurlijks is in jouw omschrijving nog steeds iets gevoelsmatigs. En daar is op zich niets mis mee, maar ik blijf erbij dat een bron waarin staat dat iets gezonder is omdat het natuurlijk is, aan betrouwbaarheid inboet. Overigens: koeien die veel gras eten maken zelf transvet aan in de pens, waardoor de melk van koeien die veel gras eten ook rijker aan transvet wordt. Heel natuurlijk, toch meer transvet.
Dat heeft niet te maken met het natuurlijk/onnatuurlijk verhaal, daar zei ik eerder dit over:quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:13 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Maar waarom zou het CB dan olijfolie moeten adviseren als beter alternatief voor roomboter?
Op dit moment zijn de aanbevelingen nog steeds gericht op het beperken van de inname van verzadigd vet. Ik volg die aanbevelingen zolang er nog onvoldoende bewijs is om dat advies te wijzigen. In olijfolie zitten veel enkelvoudig onverzadigde vetten en relatief weinig verzadigd vet.quote:Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar trans- en onverzadigd vet. Wordt het advies in de toekomst gewijzigd? Misschien, in elke wetenschap bestaat voortschrijdend inzicht. Vooralsnog hebben de officiële instanties hun aanbevelingen nog niet gewijzigd. En dat is maar goed ook, want niets zo onwetenschappelijk als het wijzigen van protocollen en aanbevelingen voordat er voldoende onderzoek naar is afgerond
Bijna. Claudia moet nog even haar pony parkeren.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:19 schreef Ticootje het volgende:
Een voedingsrel binnen een week na de vorige rel?
Ik ook, maar ook daarmee nu dus duidelijk dat het nu niet erg gezond is. Als we de meiden niet hadden namen we vaak zo'n maaltijdding van knorr, lasagne of lasagnette. Dat 2x per week. Dan zit je dus 3x per week in de sportschool voor Jan lul.quote:
Het is een goede opening hoor. Als het om voeding gaat, zeker voeding voor kinderen heb je er een hoop die zich dan aangevallen voelen.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:22 schreef Spees_Eend het volgende:
Als dit telt als een rel dan vind ik dat die definitie moet worden gewijzigd
Oh!!! Ik moest ff aan jou denken. Ik zag van de week lactosevrije melk.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:26 schreef _evenstar_ het volgende:
Volgens mij zegt eend toch ook juist dat roomboter goed is maar olijfolie ook? En dat het gewoon nog steeds onduidelijk is ofdat de huidige maatstaven nog kloppen?
Ik Zeg boter maken van Borstvoeding !!
ik moest zo hard lachen dat oliver van de borst af ging ( om maar even ontopic te blijven )quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:25 schreef WupWup het volgende:
[..]
Bijna. Claudia moet nog even haar pony parkeren.
Die van Muu? Die is best te pruimen , maar Arwen moet tijdelijk ook echt alles koemelk vrij maar ik gebruikte die wel eens !quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:26 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Oh!!! Ik moest ff aan jou denken. Ik zag van de week lactosevrije melk.
Nee Campina.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:28 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Die van Muu? Die is best te pruimen , maar Arwen moet tijdelijk ook echt alles koemelk vrij maar ik gebruikte die wel eens !
Gelukkig maar, de pakjes en zakjes zijn vast niet goed verteerbaarquote:
Ik zag heir ook van inex lactosevrije melk.quote:
Bedankt... Cola tegen mn beeldscherm en door mn neusquote:
oh, helpt het ja?quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:41 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik zag heir ook van inex lactosevrije melk.
Wij zijn ook daarop overgestapt, omdat S ineens vaak melk wil, terwijl ze dat vroeger na de bv nooit dronk, en ze ineens klaagt over buikpijn en veel scheetjes laat. met deze melk is het een stuk minder.
Ja, ik heb het idee dat het echt verschil maakt. Ik hoor al een week niets over buikpijn en de scheetjes zijn ook een stuk minder.quote:
Ik ben ook niet van de anti-suiker, maar wij proberen ook wel redelijk puur te eten. Er zit zoveel zooi in, en stiekeme suikers, in kant-en-klaar. En juist die stiekeme suikers spelen dus ook mee bij de ontwikkeling van diabetes 2. Bovendien vind ik het vaak ook zo onzinnig dat er suiker in zit: yoghurt met fruit in een pakje, dat is toch al zoet van de fruit(suikers), waarom moet daar dan suiker bij?quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:41 schreef mignonne het volgende:
[..]
Bedankt... Cola tegen mn beeldscherm en door mn neus
Eens met Tico, ik ben niet van de anti-suiker maar als je ziet wat er naar binnen gepropt wordt ongemerkt pfoe. Als ik dan denk aan die uitspraak van debuuf dat ze met een pakje drinken en een liga al aan de helft van hun dagelijkse aanbevolen intake qua kcal zitten dan kun je je wel voorstellen hoe en wat.
Ik vind het bij glutenvrij wel lastig want veel van die producten zijn niet heel erg gezond. Veel bewerkt en dergelijke, en om dat spul nog een béétje okay te laten smaken zit er relatief veel vet en suiker in. Zelf maken kan maar dan moet k daar wel de spullen voor hebben.
Dat dacht ik ook, dat het zo fijn snel is, maar als je bijvoorbeeld zelf tomatensaus maakt voor bij pasta, hoef je helemaal niet zo heel veel meer tijd kwijt te zijn. En dat geldt eigenlijk voor heel veel dingen. Je moet er even induiken hoe je iets maakt, zorgen dat je basisingredienten in huis hebt, en dan heb je zo een soepje gemaakt bijvoorbeeld. Of rijst/couscous met groente.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:43 schreef Zolena het volgende:
zag laatst voor het eerst (na 6 maanden) waarom de bv uit de koelkast eerst geschud moet worden voor het er drinkbaar uit ziet. Echt van wtf wat is dit!! Euh, vet..
Dus lijkt me dat bv ook niet erg halfvol is (gelukkig)...
En verder voor mezelf ben ik erg ongezond, (spul uit) pakjes enzo eten we hier vaak van. Wil ik wel weer gaan minderen, maar is zo fijn snel..
Mini komt nog niet verder dan melk en rijstebloem dus dat valt nog hard mee.
Er zijn zat receptjes te vinden die net zo snel of zelfs sneller klaar zijn dan zo'n pak als bijvoorbeeld wereldgerechten. Ik dacht ook altijd dat pakjes sneller waren, maar zelf wat kruiden ergens aan toevoegen is ook het werk niet. Je moet alleen weten welke je kan combineren en hoeveel.quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:43 schreef Zolena het volgende:
zag laatst voor het eerst (na 6 maanden) waarom de bv uit de koelkast eerst geschud moet worden voor het er drinkbaar uit ziet. Echt van wtf wat is dit!! Euh, vet..
Dus lijkt me dat bv ook niet erg halfvol is (gelukkig)...
En verder voor mezelf ben ik erg ongezond, (spul uit) pakjes enzo eten we hier vaak van. Wil ik wel weer gaan minderen, maar is zo fijn snel..
Mini komt nog niet verder dan melk en rijstebloem dus dat valt nog hard mee.
Maar lasagne bijvoorbeeld is toch ook makkelijk te maken zonder pakjes of zakjes?quote:Op dinsdag 9 april 2013 12:25 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ik ook, maar ook daarmee nu dus duidelijk dat het nu niet erg gezond is. Als we de meiden niet hadden namen we vaak zo'n maaltijdding van knorr, lasagne of lasagnette. Dat 2x per week. Dan zit je dus 3x per week in de sportschool voor Jan lul.
Terug dus voor een deel naar de saaie aardappeltjes met een vleesje en groente. Veeeeel minder lekker natuurlijk, maar ook wel beter voor m'n lijf.
Gek he KJ, ik had met mijn jochie precies hetzelfde. Opeens kon hij het prima zonder, na drie maanden. Zo cold turkey van die dingen af.quote:Op maandag 8 april 2013 21:34 schreef kaatjejannie het volgende:
Ik heb vandaag al 3 voedingen zonder tepelhoedje gedaan. Luuk kijkt niet op of om. Zo bizar. Nu net was Luuk heel boos, hij moest even wachten, maar hapt zo aan zonder hoedje. Weet alleen niet of ik het vannacht zonder durf. Ik slaap dan half, en let niet echt op hoe ik aanleg.
Ja? Ik eet het pas sinds een paar weken. Ik dacht dat ik het niet lustte.quote:Op dinsdag 9 april 2013 13:33 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Maar lasagne bijvoorbeeld is toch ook makkelijk te maken zonder pakjes of zakjes?
Dat proef je niet hoorquote:Op dinsdag 9 april 2013 14:11 schreef Clubsoda het volgende:
Die van de Albert Heijn scheuren altijd bij mij
Ik ga gewoon meteen voor de gevorderden versiequote:Op dinsdag 9 april 2013 14:14 schreef Clubsoda het volgende:
Nee, maar ik word er wel boos van!
Mineola, klopt, maar ik probeerde de meest simpele versie te doen nu En dit is echt het enige merk wat geen suiker en andere meuk aan de tomatensaus toevoegt.
Ik eet ook nooit geparneerd. Gepaneerd ook niet trouwens (sorry, die was heel makkelijk... )quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:14 schreef Sannne het volgende:
Nu we toch offtopic zijn; een kleine tip, als je die nog niet kende. Een vriend van mij is slager en hij vertelde me dat ik nooit geparneerd vlees moet kopen. Slagers gebruiken de minst mooie stukken vlees om te parneren, dan kunnen ze die tenminste ook verkopen
Zelf parneren is zo gedaan! (Wel een rommel, ik eet dus eigenlijk gewoon nooit geparneerd vlees)
Tomato frito? Daar zit alleen een beetje zout bij. Maar deze saus is lekkerderquote:Op dinsdag 9 april 2013 14:16 schreef Mineola het volgende:
[..]
Ik ga gewoon meteen voor de gevorderden versie
omdat ik niet meer kon bedenken hoe zo'n vierkant pak met tomatenpulp heet
Argh! Ik twijfelde alquote:Op dinsdag 9 april 2013 14:16 schreef Mineola het volgende:
[..]
Ik eet ook nooit geparneerd. Gepaneerd ook niet trouwens (sorry, die was heel makkelijk... )
Echt? Ok, die kopen we niet meer dus. Dan maar zelf raspen.quote:Op dinsdag 9 april 2013 13:59 schreef Clubsoda het volgende:
Is heel makkelijk Gehakt braden, groente die je lekker vindt erbij in stukjes en even meebakken, tomatensaus erbij. Deze bevat alleen tomaten en wat kruiden, geen suiker:
[ afbeelding ]
Laagje saus, lasagnebladen (uit een pakje ), saus, lasagne en afsluiten met saus, dan wat kaas erover (zelf raspen of plakjes, in geraspte kaas zit ook zooi), in de oven en klaar. Is wel zonder bechamel, dat kun je ook wel zelf maken maar dat is behoorlijk vet.
Oh ja, ik vroeg om je curves.. Ik vind ze wel wat afbuigen eigenlijk. Maar ja, ook geen curve-expert. Ben wel benieuwd wat ie bij de volgende meting doet..quote:Op maandag 8 april 2013 22:15 schreef Solagratia het volgende:
Iemand die iets zinnigs over deze curves weet te zeggen?
Ik maak me nog geen zorgen. Hoop ook dat ik dat niet moet gaan doen
afbeelding
afbeelding
Hij is prima alert en tevreden. Komt niet elk uur ofzo. Ik leg hem wel aan bij elke kik dus soms is dat wel elk uur terwijl ik dan misschien ook anders had kunnen troosten. Maar andere keren zitten er zo 3 uur tussen. Wel sinds een week slechte plasluiers. Maar vandaag had hij diarree dus misschien gewoon niet fit en daardoor slechte plasluiers? Hij drinkt effectief aan de borst. Twintig minuten tot een half uur in totaal. Meestal 7-9 voedingen per dag. Oh en hij spuugt wel heel de dag door. (varierend van een theelepel tot een eetlepel hoeveelheid per keer) Op het CB waren ze trouwens helemaal niet gestresst erover hoor. Hoefde niet extra te gaan wegen of lepels olijfolie te geven Misschien is het gewoon een -1 baby? Ik ben zelf ook niet heel groot
Tinu, ik zou zeggen dat dat kan. In de lengte groeien ipv in gewicht. Maar ik heb er niet genoeg verstand van vrees ik.
Pessie, spekbaby
Zetmeel tegen het klonteren en soms plantaardig vet. Is goedkoper...quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:19 schreef Morretje het volgende:
[..]
Echt? Ok, die kopen we niet meer dus. Dan maar zelf raspen.
We proberen hier zo eerlijk mogelijk te eten, vlees wel bijna elke dag maar weinig in hoeveelheden en biologisch. Zuivel altijd biologisch, nauwelijks pakjes en zakjes (Bittertje, ik vind ze ook zout idd), en hopelijk vanaf deze zomer een stukje moestuin achter het huis.
Ontvellen hoeft niet, gewoon even in de blender!quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:17 schreef Sannne het volgende:
Ik vind het heerlijk om te koken en maak regelmatig een grote pan saus. Echt met tomaten, zelf ontvellen enzo. Vind ik superleuk om te doen. Hele dag pruttelen en genoeg voor een keer lasagne, een keer pasta enzo
Die heb ik helaas niet..quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:22 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ontvellen hoeft niet, gewoon even in de blender!
Ik gooi een paar tomaten, uien, knoflooktenen, kruiden en een blokje bouillon in een pan en pruttelen maar. Na een tijd even door de blender en je ziet niets meer van pitjes of velletjes of wat dan ook!
Ja ik ook! Blurgh! Ik maak meestal krieltjes uit de oven met schil als we aardappels eten.quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:23 schreef bitterend het volgende:
Hahah! en aardappelen schillen?
ik stamp ze met schil en al! vind ik echt rot werk!
Ah, dat kan ik ook!quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:22 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ontvellen hoeft niet, gewoon even in de blender!
Ik gooi een paar tomaten, uien, knoflooktenen, kruiden en een blokje bouillon in een pan en pruttelen maar. Na een tijd even door de blender en je ziet niets meer van pitjes of velletjes of wat dan ook!
Nu ben ik sowieso geen liefhebber / voorstander van gepaneerd vlees, maar niets mis met minder mooie stukken vlees! Vaak goedkoper (want niemand wil het kopen) en superlekker voor in de stoof . Lamsvlees van de Turkse slager ziet er niet uit, maar is supermals en lekker!quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:14 schreef Sannne het volgende:
Nu we toch offtopic zijn; een kleine tip, als je die nog niet kende. Een vriend van mij is slager en hij vertelde me dat ik nooit geparneerd vlees moet kopen. Slagers gebruiken de minst mooie stukken vlees om te parneren, dan kunnen ze die tenminste ook verkopen
Zelf parneren is zo gedaan! (Wel een rommel, ik eet dus eigenlijk gewoon nooit geparneerd vlees)
Volgens die vriend dus wel, ook de taaiere stukken, de stukken die eigenlijk niet verkoopbaar zijn paneren ze (die spelfout maak ik nooit meer..). Ook stukken vlees die verkleurd zijn omdat ze al een dag in de vitrine hebben gelegen kunnen zo nog een ronde mee. Natuurlijk wel zonde om het weg te gooien dus ik snap het wel, maar toch.. Als ik bij de slager vlees haal wil ik wel lekker vleesquote:Op dinsdag 9 april 2013 14:31 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Nu ben ik sowieso geen liefhebber / voorstander van gepaneerd vlees, maar niets mis met minder mooie stukken vlees! Vaak goedkoper (want niemand wil het kopen) en superlekker voor in de stoof . Lamsvlees van de Turkse slager ziet er niet uit, maar is supermals en lekker!
Ja, dat wil ik dus ook in het nieuwe huis: een extra diepvries op zolder!quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:27 schreef Morretje het volgende:
[..]
Ah, dat kan ik ook!
(Ik wil een grotere vriezer, lekker zelf grote porties maken )
Niet heel netjes idd. Maar daarom, taai vlees moet urenlang pruttelen in een stoofpotje, niet met paneermeel als filetlapje...quote:Op dinsdag 9 april 2013 14:33 schreef Sannne het volgende:
[..]
Volgens die vriend dus wel, ook de taaiere stukken, de stukken die eigenlijk niet verkoopbaar zijn paneren ze (die spelfout maak ik nooit meer..). Ook stukken vlees die verkleurd zijn omdat ze al een dag in de vitrine hebben gelegen kunnen zo nog een ronde mee. Natuurlijk wel zonde om het weg te gooien dus ik snap het wel, maar toch.. Als ik bij de slager vlees haal wil ik wel lekker vlees
ik ookquote:Op dinsdag 9 april 2013 14:53 schreef Zolena het volgende:
En miss sly jou pastasaus klinkt zelfs voor mij als nonkooktalent erg goed te doen en lekker. Ga ik ook uitproberen
Dat aten Sofie en ik gister. En Sofie vond het ook heerlijk!!! (wel een hamburger ipv een tartaartje voor Sofie)quote:Op dinsdag 9 april 2013 16:30 schreef -Spring het volgende:
Aardappelpuree ut een pakje is zo lekker juist. Helemaal icm witte bonen uit blik. Met een tartaartje.
En aardappels schillen wij nooit. We borstelen ze goed en dan gaan ze de pan in. Wel biologische trouwens, dat voelt toch wat veiliger in dit opzicht.
Verder eten we voornamelijk gewoon aardappels, groente 'vlees' (vleesvervanger) of vis. Zonder sausjes of jus dus. Droge hap, maar dat went wel. Bij gebrek aan jus smelt ik vaak wat roomboter door de aardappels.
Groenten koken we in een stoomnetje. Was maar een paar euro bij een kookzaak. Schijnen veel meer vitaminen behouden te blijven. En het is (lijkt?) sneller gaar. De kleur blijft mooier ook.
Dat, wat een prachtige lijntjes!quote:
nee joh, dit is ongecorrigeerd. Gecorrigeerd zitten ze net iets onder de middenlijn.quote:Op dinsdag 9 april 2013 19:11 schreef DaviniaHR het volgende:
mooie curves kyara! is dit gecorrigeerd?
hoe was de all you can eat café dag?
Hoeveel is eerste weken?quote:Op dinsdag 9 april 2013 21:22 schreef WupWup het volgende:
Ik zou er niet langer dan zes uur tussen laten de eerste weken ivm de bloedsuiker. Daarnaast maakt je lijf een stofje aan na meer dan zes uur geen voedingen wat de productie remt (PIF, prolactine inhibiting factor).
Dat dus! Helemaal topquote:Op dinsdag 9 april 2013 20:52 schreef Omentielvo het volgende:
Oh Kyara wat een mooie curves hebben jouw meisjes.Mjin CB arts zei dat het haar niet uitmaakt op welk lijntje de baby zit als ze het lijntje waar ze zitten maar volgen en die van jou doen dat helemaal prima.
De opleiding moet je niet onderschatten. Er haken er echt een hoop af. Je bent echt wel wat tijd kwijt met je huiswerk. De opleiding kun je met 1,5 jaar afronden, maar dan moet er niets tegenzitten.quote:Op woensdag 10 april 2013 21:40 schreef Marjolijntje het volgende:
Tico: eigenlijk gewoon hoe "zwaar" de opleiding is, hoeveel tijd je er extra aan kwijt bent ect
De VBN heeft hier regelmatig avonden voor BV-moeders in de buurt waar ik nu sinds kort heen ga en dat vind ik wel erg leuk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mama van F. (2012) en M. (2016)
Klopt! Ook dat weet ik niet precies meer Het is in ieder geval van Cosilana, er zijn meerdere webshops die het verkopen. Ik moest ook zoeken toen, ze hebben het niet overal meer. Maar het is echt een heerlijk pak!quote:Op donderdag 11 april 2013 13:56 schreef Morretje het volgende:
Mooi kind in een leuk shirt!
En 10 maanden
(Jij had toch een wollen pak voor Faye? Waar heb je die gekocht? Bij littleshoparoundthecorner hebben ze het niet.)
Hahaquote:Op donderdag 11 april 2013 20:49 schreef kaatjejannie het volgende:
Als ik mijn man een foto laat maken dan zie je ws alleen Luuks voeten
quote:Op vrijdag 12 april 2013 09:30 schreef Phaidra het volgende:
11 maanden bv Zoë! Goed dat je het zegt, kan ik voor mezelf ook even jompelen. 10 maanden
Nee, mijn mini is een zéér hardgekookt paaseitje straksquote:Op vrijdag 12 april 2013 14:21 schreef Phaidra het volgende:
Oooooh LB, je mag bijna-bijna-bijna !! Spat je niet bijna uit elkaar van nieuwsgierigheid?
En welke voortekenen? Lekken e.d.? Dat heb ik ook nooit gedaan (eigenlijk ook nooit tijdens de bv). Nou kwam alles bij mij maar zeer langzaam op gang, maar dat had meer met de mini te maken die daar wat te klein voor was. Dat zal bij jou vast niet zo zijn .
Hier ongeveer hetzelfde, alleen pas de dag na de bevaling gekolft en in het begin wat KV. Na een kleine week zat ze op 100% borstvoeding. En dik vijf maanden later nogquote:Op vrijdag 12 april 2013 14:25 schreef Zoë23 het volgende:
Ik ben met 41+3 ingeleid & ook geen lekkend borsten oid. Eerste dag heeft ze niet aan de borst gedronken, svonds geloof ik gekolft? En de dagen erna ook. En zo langzamerhand kwam de bv op gang & op een gegeven moment dronk ze wel aan de borst.
Oh laat maar weten met 6 maanden dan, ga ik dan wel weer jompelen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 16:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Vijf maanden en twaalf dagen ondertussen.
Welkom hier, leuk dat je komt meelezen en fijn dat je er zoveel zin in hebt.quote:Op vrijdag 12 april 2013 14:30 schreef LadyBlack het volgende:
Mja, ik heb hier gelukkig ook al heel veel meegelezen, en heb er ook wel vertrouwen in hoor
En vooral heb ik er héél erg veel zin in
quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:37 schreef Kyara het volgende:
Filmpje. Ik hoop dat ie het zo doet.Mobiel kan ik 'm niet zien . Morgen op de pc nog een poging doen (als hij er dan nog staat ).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Venus in pocketformaat
© loveli
zo ligt ze ook meestal Maar ze was zelf weggedraaid.quote:Op vrijdag 12 april 2013 19:28 schreef Asyniur het volgende:
Kyara, wat heerlijk! Mijn eierstokken gaan er nog van aan de klapper
mag ik je nog ongevraagd een tip geven? Draai Jolijn nog een halve slag naar je toe zodat ze met haar buik tegen jouw buik aanligt. Dan hoeft ze haar nek niet zo ver te draaien om goed te kunnen drinken.
heb hem weggehaald maar als je me morgen een seintje geeft dan kan ik hem wel even terugzetten.quote:Op vrijdag 12 april 2013 20:03 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Mobiel kan ik 'm niet zien . Morgen op de pc nog een poging doen (als hij er dan nog staat ).
In de quotes staat ie nog gelinkt.quote:Op vrijdag 12 april 2013 20:46 schreef Kyara het volgende:
[..]
heb hem weggehaald maar als je me morgen een seintje geeft dan kan ik hem wel even terugzetten.
Thanx, ik gooi hem straks meteen uit photobucket.quote:
Aah oke, deed/doet Huubke ook wel eens hoor. Ik draai hem dan meestal weer terug omdat het zo oncomfortabel uit ziet (en het is het begin van 'kijken hoeveel rek er op een tepel zit' )quote:Op vrijdag 12 april 2013 20:40 schreef Kyara het volgende:
[..]
zo ligt ze ook meestal Maar ze was zelf weggedraaid.
Bijijijijijijna! ik hoop op morgen aan het eind van de dag een eerste pogingquote:Op zaterdag 13 april 2013 21:03 schreef Tinuviel het volgende:
LB, leuk dat je alvast mee komt lezen en ook dat e er zoveel zin in hebt.
Over een paar uurtjes een hummeltje aan je borstquote:Op zaterdag 13 april 2013 21:58 schreef LadyBlack het volgende:
[..]
Bijijijijijijna! ik hoop op morgen aan het eind van de dag een eerste poging
Je was me voor.quote:Op zondag 14 april 2013 06:04 schreef Kyara het volgende:
[..]
Over een paar uurtjes een hummeltje aan je borst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |