Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:15 schreef Isegrim het volgende:
En je laat het dan gewoon koken tot het drooggekookt is. Deksel er niet steeds afhalen. Het duurt een minuut of 20 ofzo, maar ik houd de tijd nooit bij.
snelkookrijst is volgens mij eerst gestoomd waardoor het sneller gaar is.quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:18 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?
Snelkookrijst is voorgekookt.quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:18 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?
Je laat het niet koken tot het droog is. Je laat het koken tot er putjes in de rijst komen. Dan zet je het vuur laag en laat de rijst gaar stomen. Als je een extra pit nodig hebt op het fornuis dan kan je de pan met rijst ook inpakken in b.v. een slaapzak, deken of wat maar voor handen is.quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:15 schreef Isegrim het volgende:
En je laat het dan gewoon koken tot het drooggekookt is. Deksel er niet steeds afhalen. Het duurt een minuut of 20 ofzo, maar ik houd de tijd nooit bij.
Ik zeg toch dat ik de tijd nooit bijhoud. Gaatjes inderdaad, en het ziet er dan droog uit aan de bovenzijde. Vaak roer ik eventjes een kleine stukje opzij om te kijken of er geen laagje water meer onderin ligt.quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:38 schreef Thorical het volgende:
[..]
Je laat het niet koken tot het droog is. Je laat het koken tot er putjes in de rijst komen. Dan zet je het vuur laag en laat de rijst gaar stomen. Als je een extra pit nodig hebt op het fornuis dan kan je de pan met rijst ook inpakken in b.v. een slaapzak, deken of wat maar voor handen is.
Maar je laat rijst niet 20 minuten koken.
Wat achterlijk dat ik niet gewoon even op jouw site heb gekeken jij bent natuurlijk de expertquote:Op woensdag 13 maart 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Snelkookrijst is vies. Lassie rijst is vies. Surinaamse rijst is ook niet echt jofel.
Koop jasmijn/pandanrijst. Maar nooit in karton.
Lees meer hier: http://www.aziatische-ing(...)t-enzo/rijstsoorten/
ze is zo lekker gewoon geblevenquote:
Ben het met je eens.quote:Op woensdag 13 maart 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Snelkookrijst is vies. Lassie rijst is vies. Surinaamse rijst is ook niet echt jofel.
Koop jasmijn/pandanrijst. Maar nooit in karton.
Lees meer hier: http://www.aziatische-ing(...)t-enzo/rijstsoorten/
Ab-so-luut. Warm water is bij mij uit den boze.quote:Op woensdag 13 maart 2013 23:56 schreef Isegrim het volgende:
Maar Robin, jij doet dus wel met koud water opzetten?
Opeten?quote:Op vrijdag 15 maart 2013 00:11 schreef fespo het volgende:
wat kan je met Knoflook in azijn? staat al een tijdje in de kast maar ik kan er niks mee en sta op het punt het weg te gooien.
het is een potje met een stuk of 10 teentjes knoflook in azijn.
is het bedoeld voor een dressing o.i.d.?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |