abonnement Unibet Coolblue
pi_124025168
Gewoon een zakje surinaamse rijst kopen en inderdaad 1 kopje rijst koken met 1,5 kopje water. Wel even de rijst uitspoelen in een zeefje of gewoon in de pan. Koken met de deksel op de pan.
Als je het nog makkelijker wilt zou ik gewoon die toverbuiltjes van lassie gebruiken.
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:15:41 #102
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124025280
En je laat het dan gewoon koken tot het drooggekookt is. Deksel er niet steeds afhalen. :P Het duurt een minuut of 20 ofzo, maar ik houd de tijd nooit bij. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:18:52 #103
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_124025500
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:15 schreef Isegrim het volgende:
En je laat het dan gewoon koken tot het drooggekookt is. Deksel er niet steeds afhalen. :P Het duurt een minuut of 20 ofzo, maar ik houd de tijd nooit bij. :P
Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_124025868
quote:
1s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:18 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?
snelkookrijst is volgens mij eerst gestoomd waardoor het sneller gaar is.
Ik heb doorzichtige deksels, dus als ik geen water meer zie(na ongeveer 10-15 minuten) roer ik het door, gas uit en nog even met deksel erop laten stomen.
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:36:43 #105
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124026695
quote:
1s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:18 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Hoe weet je dan wanneer het drooggekookt is? En is snelkookrijst voorgekookt of is het een superspeciaal ras?
Snelkookrijst is voorgekookt.

Pan met glazen deksel. ;) Maar je kan het heus wel even optillen af en toe, maar niet te vaak doen.

Een rijstkoker is redelijk foolproof trouwens. Wij hebben een slowcooker die toevallig ook fungeert als rijstkoker, werkt uitstekend.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:38:39 #106
97745 Thorical
finding a way
pi_124026806
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:15 schreef Isegrim het volgende:
En je laat het dan gewoon koken tot het drooggekookt is. Deksel er niet steeds afhalen. :P Het duurt een minuut of 20 ofzo, maar ik houd de tijd nooit bij. :P
Je laat het niet koken tot het droog is. Je laat het koken tot er putjes in de rijst komen. Dan zet je het vuur laag en laat de rijst gaar stomen. Als je een extra pit nodig hebt op het fornuis dan kan je de pan met rijst ook inpakken in b.v. een slaapzak, deken of wat maar voor handen is.
Maar je laat rijst niet 20 minuten koken.
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:46:14 #107
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124027277
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:38 schreef Thorical het volgende:

[..]

Je laat het niet koken tot het droog is. Je laat het koken tot er putjes in de rijst komen. Dan zet je het vuur laag en laat de rijst gaar stomen. Als je een extra pit nodig hebt op het fornuis dan kan je de pan met rijst ook inpakken in b.v. een slaapzak, deken of wat maar voor handen is.
Maar je laat rijst niet 20 minuten koken.
Ik zeg toch dat ik de tijd nooit bijhoud. :P Gaatjes inderdaad, en het ziet er dan droog uit aan de bovenzijde. Vaak roer ik eventjes een kleine stukje opzij om te kijken of er geen laagje water meer onderin ligt.

Overigens 'bak' ik de rijst altijd eerst eventjes in ghee en vervolgens voeg ik kokend water toe. Rijst dus niet opzetten in koud water.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:49:01 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124027445
Snelkookrijst is vies. Lassie rijst is vies. Surinaamse rijst is ook niet echt jofel.
Koop jasmijn/pandanrijst. Maar nooit in karton.

Lees meer hier: http://www.aziatische-ing(...)t-enzo/rijstsoorten/
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:51:53 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124027666
Jasmijnrijst is ook lekker idd, maar meestal ga ik voor basmati. Zou die karton zorgen voor de kartonsmaak? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:07:52 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124028886
Ja, dat vind ik dus wel ja.
Met pasta ook.
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:14:18 #111
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_124029352
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Snelkookrijst is vies. Lassie rijst is vies. Surinaamse rijst is ook niet echt jofel.
Koop jasmijn/pandanrijst. Maar nooit in karton.

Lees meer hier: http://www.aziatische-ing(...)t-enzo/rijstsoorten/
Wat achterlijk dat ik niet gewoon even op jouw site heb gekeken ;) jij bent natuurlijk de expert
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:17:15 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124029598
Jij zegt het. :)
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:34:01 #113
256666 leeell
I know you're lonely
pi_124030755
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 22:17 schreef RobinOok het volgende:
Jij zegt het. :)
ze is zo lekker gewoon gebleven
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_124031655
Gewoon water tot afmeten met je vinger, vuur lager zetten als bijna al het water is verdampt en dan na een aantal minuten vuur uit.
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:54:21 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124032124
Ik heb die maat echt nooit begrepen. Afmeten met je vinger? Dat scheelt zo een centimeter, jouw of mijn vinger en meer bij jouw of mijn pan. Ik kan echt prima rijst koken, maar van zulke zogenaamde instructies krijg ik moordneigingen.

Mijn rijles instructeur had ook van zulke vage instructies over punten en stoepranden in spiegels. Ik dank de Lieve Heer nog steeds dat ik niet hoefde te file parkeren tijdens mijn examen. Daarna legde iemand het me NORMAAL uit en ik durf te beweren dat ik het nu heel goed kan. Inparkeren en rijst koken. Beide is even makkelijk, als het je maar goed wordt uitgelegd.

Afmeten met je vinger.... pfffffff....
  woensdag 13 maart 2013 @ 23:56:35 #116
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124035098
Maar Robin, jij doet dus wel met koud water opzetten?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 14 maart 2013 @ 06:25:03 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124038057
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:49 schreef RobinOok het volgende:
Snelkookrijst is vies. Lassie rijst is vies. Surinaamse rijst is ook niet echt jofel.
Koop jasmijn/pandanrijst. Maar nooit in karton.

Lees meer hier: http://www.aziatische-ing(...)t-enzo/rijstsoorten/
Ben het met je eens.
Ook wat vingers betreft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 maart 2013 @ 07:17:30 #118
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_124038205
Rijst ook laten afkoelen (zodat het droger wordt) voordat je er nasi van gaat maken, vers gekookte rijst gebruiken is minder goed.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  donderdag 14 maart 2013 @ 07:25:53 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124038234
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 23:56 schreef Isegrim het volgende:
Maar Robin, jij doet dus wel met koud water opzetten?
Ab-so-luut. Warm water is bij mij uit den boze.
  donderdag 14 maart 2013 @ 07:46:27 #120
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_124038391
Ik doe het juist absoluut niet met koud water, maar ik sauteer de rijst dus altijd en voeg eventueel kurkuma of andere kruiden toe en daarna het afgemeten water (kokend!). Indian style.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 14 maart 2013 @ 18:02:58 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124056268
Er zijn trouwens meerdere manieren om rijst te koken, opzetten met koud water (eventueel in een rijstkoker) is er maar eentje van.
Een andere die ik regelmatig gebruik is de rijst droog en rauw in een pan doen met wat olie, en ze bakken tot ze eerst opaque wordt en dan licht begint te bruinen. Dan blussen met 2 keer zoveel water dan rijst. Met saffraan en knoflook erbij heb je dan hoe ik van mijn spaanse vlam paellarijst heb leren maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124075066
wat kan je met Knoflook in azijn? staat al een tijdje in de kast maar ik kan er niks mee en sta op het punt het weg te gooien.

het is een potje met een stuk of 10 teentjes knoflook in azijn.

is het bedoeld voor een dressing o.i.d.?
  vrijdag 15 maart 2013 @ 08:43:18 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124080989
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 00:11 schreef fespo het volgende:
wat kan je met Knoflook in azijn? staat al een tijdje in de kast maar ik kan er niks mee en sta op het punt het weg te gooien.

het is een potje met een stuk of 10 teentjes knoflook in azijn.

is het bedoeld voor een dressing o.i.d.?
Opeten?
In dressings, in sauzen, gewoon zo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 maart 2013 @ 11:12:25 #124
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124156964
Is cayennepeper hetzelfde als chilipoeder?
Spoilers!
  † In Memoriam † zondag 17 maart 2013 @ 11:15:24 #125
91830 MaximusTG
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')