Blijkbaar werkt dat echt, bijzonderquote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.quote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil!quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder
http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen.quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zoutquote:Op zondag 30 december 2012 20:28 schreef Ansu het volgende:
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? het lukt nooit helemaal lekker!
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.quote:Op zondag 30 december 2012 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker.
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberenquote:Op zondag 30 december 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima!quote:Op zondag 30 december 2012 20:55 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen
Ik weet. En tóch wil ik kaas.quote:Op zondag 30 december 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.quote:Op zondag 30 december 2012 21:02 schreef Ansu het volgende:
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?quote:
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.quote:Op zondag 30 december 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed.quote:Op zondag 30 december 2012 21:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?quote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren.quote:Op zondag 30 december 2012 21:41 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uitquote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveerquote:Op zondag 30 december 2012 22:07 schreef Ansu het volgende:
[..]
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete receptenquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |