Hollandaise?quote:Op maandag 24 december 2012 15:38 schreef floris_b het volgende:
Wat voor saus hoor je bij zalmfilet te serveren?
Ben dit aan het voorbereiden voor morgenquote:Op maandag 24 december 2012 15:17 schreef phluphy het volgende:
[..]
Ge zijt n'n toffe !
Ik heb de komkommers nog niet gemaakt, we aten steeds "iets anders". Ik laat het zeker nog weten.
Maar Pierre, wat ik vragen wilde: wat eet iemand als jij nou zelf met Kerst?
Klinkt ge-wel-dig! Veel plezier met de bereiding, en eet smakelijk!quote:Op maandag 24 december 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu
Koffie met pralines, digestives
Daarbij passende wijnen, water, schorles
mee eens. daarom was ik ook benieuwd naar piet zijn mening want deze pannen voldoen volgens mij aan de 4 punten die werden genoemd. en kan ook nog eens in de ovenquote:Op maandag 24 december 2012 13:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind de IKEA 365-pannen altijd erg fijn. Prima prijs-kwaliteit-verhouding.
ik heb ze al sinds mn studententijd. sowieso koop ik pannen niet voor de mooi, het moet praktisch zijn. gebruikt op zowel elektrisch als gas en bevallen nog steeds prima.quote:Op maandag 24 december 2012 14:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik
[..]
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.
Zal je leven lang meegaan, schat ik zo in.
En door die bolle buitenkant roert het fijner.
Over de lengte uiteraardquote:Op maandag 24 december 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Altijd halveren en uitschrapen. Altijd. En dan alles bij de peertjes doen.
*oeps*quote:Op maandag 24 december 2012 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Het voelt alsof er een niet weg is gevallen? Wel of niet voor de mooi?
je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo?quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken een kapster die heeft voor een klein vermogen pannen van AMC gekocht, echt, zonde van het geld. Ik heb ook altijd de indruk dat mensen die het zich het minst kunnen veroorloven (kapsters verdienen echt weinig en werken zelden fulltime) het meeste geld aan dit soort uitgeven.
Van mij mogen mensen dat, maar echt, besteed je geld liever aan een degelijk stel pannen van de aldi, Hema, Ikea of van een huismerk van een horecahandel.
Degelijk staal spul en gaan een leven lang mee. Koop een grote soeppan en een plaatstalen en gietijzeren koekenpan.
Ik heb een mengeling van pannen van een horecagroothandel, steelpannetjes van de aldi, en nog wat spul.
Nu we samen zijn gaan wonen is er een en ander de kelder ingegaan, oude BK pannen met koperen bodems uit de jaren vijftig waar de bakkelieten handvatten van stuk waren.
Heb nu zoveel messen in de keuken dat je een grootkeuken er mee zou kunnen draaien. En ja, als ik dan weer eens een mooie patevorm zie, of een puntzeef, dan krijg ik slappe knieen.
Maar over het algemeen geef ik liever geld uit aan ingredienten dan aan design. Spul moet degelijk zijn. En ja, we hebben een Jamie Oliver koelbox, maar die hebben we cadeau gekregen.
waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.quote:Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Verdienen kapsters weinig? De mijne vraagt meer voor een consult dan mijn huisarts hoor. Lijkt mij goud geld verdienen, knippen.... Pandje, paar wasbakken, fohns, klaar.
het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
ik denk dat robin een paar prachtpannen heeft waar je niet eens in kan koken. zomaar een gokjequote:Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef loecje het volgende:
piet, heb jij nog een aanrader voor een lichte (= makkelijk te tillen) koekenpan?
ik heb nu een tefal pannetje voor pannenkoeken. werkt prima maar is niet goedkoop en slijt snel.
[..]
het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.
Hmm,quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
dat was al bekend (voor de piet adopten, de haters hou ik er even buiten )quote:Op maandag 24 december 2012 18:06 schreef timmmmm het volgende:
Pietverdriet:
Je bent awesome
/einde mededeling
Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.quote:Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo?
- 10 minuten consult huisarts = 9 euroquote:Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.
quote:Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.
echt? ow shit je hebt gewoon gelijk.quote:Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |