FOK!forum / Muziek / Coldplay #17
CoExistzondag 2 december 2012 @ 14:51
ColdPlay-Banner2010-.jpg

img-logo.jpgHet grote Coldplay topic!img-logo.jpg

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.
Op 9 en 10 september 2009 trad Coldplay op in het Goffertpark te Nijmegen. Oorspronkelijk stond alleen de show van 10 september gepland, maar aangezien deze snel was uitverkocht plande de organisator nog een concert, één dag eerder. Later werd de capaciteit van het Goffertpark vergroot en daardoor werden er voor beide data nog meer kaarten beschikbaar gesteld. Beide shows brachten 60.000 toeschouwers op de been, wat leidde tot grote verkeerschaos in en rondom Nijmegen. Na afloop ontvingen alle toeschouwers gratis de live-ep LeftRightLeftRightLeft, evenals alle bezoekers van de concerten van Coldplay.

In mei 2009 kondigde de band aan weer de studio in te duiken om te werken aan hun vijfde studioalbum. Brian Eno zal, net als voor Viva La Vida Or Death And All His Friends, ook voor dit album het productiewerk voor zijn rekening nemen. In december 2009 werd gemeld dat de band onder meer een kerk in Noord-Londen als studio had laten ombouwen.

Begin 2010 werd gemeld dat de band inmiddels circa 50 nummers heeft geschreven gedurende de studiosessies, en een intiem optreden zou hebben gegeven om te zien wat de fans er van vinden. Er werd gespeculeerd dat één van de nieuwe nummers op het vijfde album Don Quixote (Spanish Rain) zou zijn. Dit beschrijft de avonturen van de fictieve Spaanse edelman Don Quichot en zijn eveneens verzonnen metgezel Sancho Panza, bekend van Miguel de Cervantes' romans. Coldplay speelde dit nummer live tijdens de Latijns-Amerikaanse tournee naar aanleiding van Viva la Vida or Death and All His Friends. Tot de nummers die op het album zouden kunnen belanden, behoren ook Wedding Bells en Christmas Lights. Chris Martin speelde een gedeelte van Wedding Bells in het culturele televisieprogramma The South Bank Show, dat in september 2009 een gehele uitzending aan de Britse band wijdde. Christmas Lights kwam aan bod in een interview dat 60 Minutes had met frontman Chris Martin. Christmas Lights werd uiteindelijk op 1 december 2010 als single uitgebracht en bereikte in Europa de top 10 in meerdere landen, waaronder Nederland. De band zou echter nog geen duidelijkheid geven of het nummer op het nieuwe album zou komen. Op 3 juni 2011 werd er weer een nieuw nummer uitgebracht. Dit had de titel Every Teardrop is a Waterfall.

In mei-juni 2011 speelde de groep op heel wat Europese festivals waar ze al heel wat nieuwe nummers speelden zoals Major Minus, Charlie Brown, Hurts Like Heaven, Us Against The World en Princess Of China.

Op de Extended Play CD van Every Teardrop is a Waterfall werd de naam van het nieuwe nummer Moving to Mars bekend gemaakt. De Extended Play CD was vanaf 26 juni 2011 verkrijgbaar.

In een interview bij de Amerikaanse radio-DJ Ryan Seacrest op 30 juni 2011 meldde Martin dat het album 'moeilijk te spellen is', klaar zou zijn in 2 weken na het interview, en de titel bekend zou zijn 6 weken na het interview. Op 12 augustus werd op de website aangekondigd dat het nieuwe album op 24 oktober 2011 uit zal komen en als titel Mylo Xyloto heeft. Het vijfde album zal digitaal, op cd, en als vinyl verschijnen. Ook wordt er een limited edition van het album uitgebracht. De extra is een boek waarin pop-up graffiti, foto's en notities over het album in staan. Naast een album zal er een single worden uitgebracht: Paradise. Paradise zal ook op Mylo Xyloto verschijnen.

Bron: Wikipedia
Vorig topic: MUZ / Coldplay #16 Oh Oh Den haag!

ColdplayBanner.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door CoExist op 02-12-2012 15:04:07 ]
Neo-Mullenzondag 2 december 2012 @ 14:56
Ik heb Live 2003 uiteraard wel al eens gedownload en gezien. Maar als fan moet je hem natuurlijk ook daadwerkelijk als collectoritem hebben :D Pracht-DVD _O_

Ben nog steeds benieuwd naar live 2012, vanavond kijken waarschijnlijk, hoewel ik wel moet leren :')

(verkapte TVP :@)
Lubbertzondag 2 december 2012 @ 15:42
De Live 2012 dvd vindt ik wat tegenvallen. het is meer een film met tussen de liedjes door interviews met de bandleden. Had liever gewoon de hele concert film gezien. In ieder geval is er muzikaal niks mis mee. Het blijft toch waanzinnige muziek. Nu zag ik laatst in de folder van de Blokker een aanbieding van een dvd van Coldplay - Live in Den Haag met dezelfde hoes als de Live 2012 dvd. Lijkt me dus een foutje van de Blokker of heb ik dat mis.
Apotheosezondag 2 december 2012 @ 16:50
dat het meer een film is met interviews vind ik nou juist leuker. Dan heb je wat afwisseling :)

Ow en iemand nog wat centjes over voor een date met Guy voor het goede doel? Ik heb nét niet genoeg :')
Neo-Mullenzondag 2 december 2012 @ 20:51
Vind het een hele mooie registratie! Het is even anders met die interviews er doorheen, maar vind het niet storend. Mooi gefilmd, goed geluid, jammer van de korreligheid in het beeld.
RolStaart-Beerdonderdag 6 december 2012 @ 11:35
Gjpq9.jpg
Was echt gaaf om het in het echt te zien :) Opbrengst was meer dan 600.000 pond ^O^
RobCvrijdag 7 december 2012 @ 21:06
Ben momenteel aan t luisteren en kijken naar Coldplay live 2012.. ik moet eerlijk zeggen dat ik het jammer vind dat ik nog niets heb gezien van het Malieveld. Toch geen " usual" concertje al zeg ik het zelf :-).. nouja gelukkig hebben we de download van 3 FM nog ;-) .....
Ame_thystzaterdag 8 december 2012 @ 15:14
waarom is glass of water eigenlijk nooit een concert track geworden? Dat nummer heeft alles.
Brammie1zaterdag 8 december 2012 @ 15:24
Glass of water is één van mijn favoriete Coldplaynummers!
Apotheosezaterdag 8 december 2012 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:24 schreef Brammie1 het volgende:
Glass of water is één van mijn favoriete Coldplaynummers!
inderdaad een heerlijk nummer *O* Beetje een mama appelsap: dumbass ipv dont ask... :@ :@
MultiBanaanzondag 9 december 2012 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:14 schreef Ame_thyst het volgende:
waarom is glass of water eigenlijk nooit een concert track geworden? Dat nummer heeft alles.
Hij staat anders wel op LeftRightLeftRightLeft

Ik vind Live 2012 persoonlijk een zalig live-album. Geeft perfect het spektakel van een Coldplayconcert weer
Heb trouwens zowel Live 2003 als Live 2012 origineel
F_JDzondag 9 december 2012 @ 01:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:14 schreef Ame_thyst het volgende:
waarom is glass of water eigenlijk nooit een concert track geworden? Dat nummer heeft alles.
Werd in 2009 gewoon gespeeld hoor.
Neo-Mullenzondag 9 december 2012 @ 01:24
In het goffertpark heb ik m nog gehoors volgens mij
Apotheosezaterdag 22 december 2012 @ 20:34
nu op ned3, de net uitgebrachte dvd Live 2012! (ligt het aan mij of vind ik het apart dat ze m nu al uitzenden? Terwijl ie nét uit is? Dat ie op youtube staat - ok. Maar een tv zender die m al uitzendt? :@ Ja ik kijk wel natuurlijk maar toch :P )
alwaysonholdzaterdag 22 december 2012 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:34 schreef Apotheose het volgende:
nu op ned3, de net uitgebrachte dvd Live 2012! (ligt het aan mij of vind ik het apart dat ze m nu al uitzenden? Terwijl ie nét uit is? Dat ie op youtube staat - ok. Maar een tv zender die m al uitzendt? :@ Ja ik kijk wel natuurlijk maar toch :P )
super idd!
Apotheosezondag 6 januari 2013 @ 10:53
kick!


:+

En:



Vast nog wel meer, maar deze kwam ik tegen. :P

[ Bericht 47% gewijzigd door Apotheose op 06-01-2013 11:03:02 ]
Hojdhopperzondag 20 januari 2013 @ 22:43
Heb trouwens de bluray voor kerst gehad, maar hij speelt hem niet af op mijn bluray speler. :( Dus nog niet kunnen kijken.
CoExistzondag 20 januari 2013 @ 23:24
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 22:43 schreef Hojdhopper het volgende:
Heb trouwens de bluray voor kerst gehad, maar hij speelt hem niet af op mijn bluray speler. :( Dus nog niet kunnen kijken.
Misschien moet je de firmware van je Blu-Ray speler ff updaten. Kan soms nog 'ns uitmaken.
Wat voor merk en type heb je?

Je kan de Blu-Ray ook omruilen voor de DVD versie, of nog beter gewoon de YouTube stream bekijken want het verschil zie je toch niet.
Neo-Mullenmaandag 21 januari 2013 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 23:24 schreef CoExist het volgende:

[..]

Misschien moet je de firmware van je Blu-Ray speler ff updaten. Kan soms nog 'ns uitmaken.
Wat voor merk en type heb je?

Je kan de Blu-Ray ook omruilen voor de DVD versie, of nog beter gewoon de YouTube stream bekijken want het verschil zie je toch niet.
Nieuwe tv kopen vriend. Verschil is er overduidelijk.
Pino112maandag 21 januari 2013 @ 09:17
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 23:24 schreef CoExist het volgende:

[..]

Misschien moet je de firmware van je Blu-Ray speler ff updaten. Kan soms nog 'ns uitmaken.
Wat voor merk en type heb je?

Je kan de Blu-Ray ook omruilen voor de DVD versie, of nog beter gewoon de YouTube stream bekijken want het verschil zie je toch niet.
BR = 1080p
DVD = 576p

Wat nou geen verschil :')
Apotheosemaandag 21 januari 2013 @ 13:22
wij hebben niks met kerst (qua cadeautjes dan) gedaan. Dus ja, dan maar mikken op mn verjaardag :')
Hojdhoppermaandag 21 januari 2013 @ 13:45
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 23:24 schreef CoExist het volgende:

[..]

Misschien moet je de firmware van je Blu-Ray speler ff updaten. Kan soms nog 'ns uitmaken.
Wat voor merk en type heb je?

Je kan de Blu-Ray ook omruilen voor de DVD versie, of nog beter gewoon de YouTube stream bekijken want het verschil zie je toch niet.
Het is een interne speler in mijn PC. En hij heeft al de laatste firmware. Andere blu-rays speelt ie wel af. Best wel vreemd dus. Maar ach, ik heb geduld. Desnoods kan ik hem ook even downloaden, want gekocht heb ik hem toch al.
Brammie1maandag 21 januari 2013 @ 20:14
Ik heb hetzelfde, maar dan met de Bluray van Black Country Communion. Bij m'n ouders op losse Blurayspeler speelt 'ie 'm gewoon.
CoExistvrijdag 9 augustus 2013 @ 21:28
26 augustus komt er een nieuw nummer van Coldplay uit genaamd "Atlas".
Neo-Mullenvrijdag 9 augustus 2013 @ 21:29
Wordt tevens de soundtrack van de tweede film van The Hunger Games :)
CoExistvrijdag 9 augustus 2013 @ 21:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 21:29 schreef Neo-Mullen het volgende:
Wordt tevens de soundtrack van de tweede film van The Hunger Games :)
Aiii... dat voorspelt weinig goeds. Ik hoop dat ze een andere weg inslaan. Mylo Xyloto heeft weinig indruk op mij gemaakt.
Neo-Mullenvrijdag 9 augustus 2013 @ 21:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 21:46 schreef CoExist het volgende:

[..]

Aiii... dat voorspelt weinig goeds. Ik hoop dat ze een andere weg inslaan. Mylo Xyloto heeft weinig indruk op mij gemaakt.
Ik vind the hunger games een erg goed verhaal, ik kijk uit naar de film. Ben benieuwd wat de soundtrack gaat brengen
Peter88Onlinevrijdag 9 augustus 2013 @ 22:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 21:46 schreef CoExist het volgende:

[..]

Aiii... dat voorspelt weinig goeds. Ik hoop dat ze een andere weg inslaan. Mylo Xyloto heeft weinig indruk op mij gemaakt.
Dat heb ik inderdaad ook. De concerten van de laatste tour maakten wel indruk, maar Mylo Xyloto vind ik achteraf toch een behoorlijke tegenvaller. Ik hoop dat ze bij een volgend album met iets heel anders dan MX komen waarmee ze weer positief verrassen.
Apotheosevrijdag 9 augustus 2013 @ 22:58
Ben benieuwd naar Atlas :) Leuk om weer wat nieuws te horen van de heren!
Neo-Mullenvrijdag 9 augustus 2013 @ 23:10
Ik hoop stiekem weer op een X&Y-tje :) mooiste album ooit, ondanks alle zware kritiek die het album van anderen heeft gekregen.
Neo-Mullenzondag 1 september 2013 @ 17:08
MX weer eens opgezet, eigenlijk toch best een prima album :Y

Don't let it break your heart O+
remco1993donderdag 5 september 2013 @ 13:42
90 seconden-preview van Atlas hier te vinden: http://coldplayeveryday.t(...)or-the-catching-fire

En vanaf vannacht dus officieel te downloaden via iTunes! :)
Apotheosedonderdag 5 september 2013 @ 14:58
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 13:42 schreef remco1993 het volgende:
90 seconden-preview van Atlas hier te vinden: http://coldplayeveryday.t(...)or-the-catching-fire

En vanaf vannacht dus officieel te downloaden via iTunes! :)
`The URL you requested could not be found.´

;(
remco1993donderdag 5 september 2013 @ 15:12
Die hebben ze alweer snel offline laten halen, zie ik... Deze doet het nog wel: http://a25.phobos.apple.c(...)3904.plus.aac.ep.m4a
Apotheosedonderdag 5 september 2013 @ 15:21
jup. Mooi rustig so far. Mooi!
Neo-Mullendonderdag 5 september 2013 @ 15:23
Klinkt veelbelovend O+
Sideshowbobbiedonderdag 5 september 2013 @ 15:24
Niet verkeerd!
Neo-Mullendonderdag 5 september 2013 @ 15:24
quote:
17s.gif Op donderdag 5 september 2013 15:21 schreef Apotheose het volgende:
jup. Mooi rustig so far. Mooi!
Rustig is geen garantie voor een goede plaat. Opzwepende nummers zijn ook geen garantie voor een slechte plaat ;)
Apotheosedonderdag 5 september 2013 @ 15:47
true. Dat veronderstelde ik dan ook niet ;) Maar in dit geval vond ik het mooi rustig :P Heb nog niet veel van de tekst kunnen meekrijgen. Zit op mn werk en heb net ff snel geluisterd.
Neo-Mullendonderdag 5 september 2013 @ 19:10
Wou m nog eens beluisteren, maar ook deze doet t niet meer
remco1993donderdag 5 september 2013 @ 20:50
Oeps

https://mega.co.nz/#!nMVh(...)urCZKoU-1E7JP9IQoKKA
Neo-Mullendonderdag 5 september 2013 @ 22:33
edit: toch niet

edit edit:
toch wel

http://www.coldplayzone.i(...)dplay/673-atlas.html
Peter88Onlinedonderdag 5 september 2013 @ 22:33

Is dit hem echt?

Ben ik de enige die het begin even aan Exit Music van Radiohead moest denken?
Neo-Mullendonderdag 5 september 2013 @ 22:37
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 22:33 schreef Peter88Online het volgende:

Is dit hem echt?

Ben ik de enige die het begin even aan Exit Music van Radiohead moest denken?
Ja, maar lijkt me vertraagd afgespeeld, klinkt vreselijk. Check m'n link.
Peter88Onlinedonderdag 5 september 2013 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 22:37 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Ja, maar lijkt me vertraagd afgespeeld, klinkt vreselijk. Check m'n link.
Gezien! ik vond Chris er al zo verkouden op klinken :P. Het valt mij op zich niet tegen. Het is minder overdreven dan de meeste tracks op Mylo Xyloto.
Pino112donderdag 5 september 2013 @ 23:47
Leuk nummer. ^O^
Peter_Aragorndonderdag 5 september 2013 @ 23:57
Prachtig nummer!

Volledig hier: http://www.directlyrics.c(...)ere-listen-news.html
Neo-Mullenvrijdag 6 september 2013 @ 00:14
Wauw, ik ben op slag verlief O+
Dit is waarom je van Coldplay houdt
Kidney_bean01vrijdag 6 september 2013 @ 00:23
mooi nummer!!
Sideshowbobbievrijdag 6 september 2013 @ 08:16
Dit nummer O+
Ame_thystvrijdag 6 september 2013 @ 09:46
O+
indiaantje89vrijdag 6 september 2013 @ 09:59
Leuke plaat, hoorde hem daarnet op 3FM :)
Twest1vrijdag 6 september 2013 @ 10:27
Lekker. Leuk nummer :)
Apotheosevrijdag 6 september 2013 @ 11:05
luister m nu ook helemaal.

220px-Goose_bumps.jpg
Apotheosevrijdag 6 september 2013 @ 16:33
tis 3fm megahit!!!! woei *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Neo-Mullenzondag 8 september 2013 @ 12:07
Overmorgen al weer 4 jaar geleden sinds het mooiste concert dat ik ooit heb bijgewoond.
10-09-2009 _O_
Goffertpark _O_

Mooie dag was dat :)

Wie van jullie waren daar ook bij?
Brammie1zondag 8 september 2013 @ 12:15
Ik had geen kaartje, maar ik zat net buiten het hek op het gras
BobWzondag 8 september 2013 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:07 schreef Neo-Mullen het volgende:
Overmorgen al weer 4 jaar geleden sinds het mooiste concert dat ik ooit heb bijgewoond.
10-09-2009 _O_
Goffertpark _O_

Mooie dag was dat :)

Wie van jullie waren daar ook bij?
Ik was er de dag ervoor, ook heel mooi was dat _O_
Neo-Mullenzondag 8 september 2013 @ 12:55
Ik weet nog hoe erg ik daar naar toe leefde :D weken, maandenlang. Eerste concert dat ik ooit bezocht heb :o
Moodyzondag 8 september 2013 @ 13:03
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 september 2013 16:33 schreef Apotheose het volgende:
tis 3fm megahit!!!! woei *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Hoorde het ook net. Aardig nummertje. 6+ ofzo :) Iets minder bombastisch gelukkig...
MacorgaZzondag 8 september 2013 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:07 schreef Neo-Mullen het volgende:
Overmorgen al weer 4 jaar geleden sinds het mooiste concert dat ik ooit heb bijgewoond.
10-09-2009 _O_
Goffertpark _O_

Mooie dag was dat :)

Wie van jullie waren daar ook bij?
10-09-2009 :{w
09-09-09 _O_
CoExistzondag 8 september 2013 @ 15:03
Vind het nummer niet zo bijzonder. Net als de Hunger Games films trouwens.
Neo-Mullenzondag 8 september 2013 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:22 schreef MacorgaZ het volgende:

[..]

10-09-2009 :{w
09-09-09 _O_
Qua datum staat het wel leuker ja :P maar het schijnt qua geluid en weer beter te zijn geweest op de 10e :D maar boeiend, het was een prachtconcert om nooit te vergeten. Hoop ze binnen een paar jaar weer te mogen aanschouwen :)
CoExistzondag 6 oktober 2013 @ 22:38
X&Y maar weer eens opgezet. Klinkt 8 jaar na dato steeds goed. Toch wel het Coldplay album waarmee ik het meeste heb.
Lunimaandag 7 oktober 2013 @ 09:27
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 15:03 schreef CoExist het volgende:
Vind het nummer niet zo bijzonder. Net als de Hunger Games films trouwens.
Vind het slaapverwekkend.
#ANONIEMzaterdag 25 januari 2014 @ 17:08
Ik heb kennelijk iets gemist, maar ik zie tot mijn verbazing dat "Fix You" deze week een re-entry in de Single Top 100 heeft, op #57.

Iemand enig idee wat de reden hiervan is?

quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 22:38 schreef CoExist het volgende:
X&Y maar weer eens opgezet. Klinkt 8 jaar na dato steeds goed. Toch wel het Coldplay album waarmee ik het meeste heb.
Volledig mee eens, trouwens. Hun meest consistente album.
Neo-Mullenzaterdag 25 januari 2014 @ 17:33
Mij ook onbekend waarom dat is, maar het is een geweldig nummer, en zodoende dus wel begrijpelijk ;)

X&Y is inderdaad hun beste album wat mij betreft _O_
Asskicker14zaterdag 25 januari 2014 @ 19:12
The Voice of Holland :')
DjinNzaterdag 25 januari 2014 @ 20:03
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 17:08 schreef Elfletterig het volgende:
Ik heb kennelijk iets gemist, maar ik zie tot mijn verbazing dat "Fix You" deze week een re-entry in de Single Top 100 heeft, op #57.

Iemand enig idee wat de reden hiervan is?

[..]

Volledig mee eens, trouwens. Hun meest consistente album.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 17:33 schreef Neo-Mullen het volgende:
Mij ook onbekend waarom dat is, maar het is een geweldig nummer, en zodoende dus wel begrijpelijk ;)

X&Y is inderdaad hun beste album wat mij betreft _O_
Vanwege een menneke dat het liedje zong bij The Voice Kids O+ En eerlijk is eerlijk, hij zong het prachtig
#ANONIEMzaterdag 25 januari 2014 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 20:03 schreef DjinN het volgende:

[..]

[..]

Vanwege een menneke dat het liedje zong bij The Voice Kids O+ En eerlijk is eerlijk, hij zong het prachtig
Ah ok, verklaart meteen waarom ik de reden niet wist. Bedankt voor je reactie.
JochemPzaterdag 25 januari 2014 @ 20:26
Pino112woensdag 19 februari 2014 @ 17:56
coldplay twitterde op woensdag 19-02-2014 om 15:30:40 Coldplay will play at the @iTunesFestival at SXSW in Austin on 11 March. The show will stream worldwide via iTunes. http://t.co/HGF6drNZar A reageer retweet
Apotheosewoensdag 19 februari 2014 @ 18:02
En Michiel Veenstra Veenstra vertelde dat er in mei een nieuwe single uitkomt: magic. We shall see!
Neo-Mullendonderdag 20 februari 2014 @ 18:13
Zat net deze te luisteren en het topic in MyAT staan. Ik wil hem jullie niet onthouden _O_

BoerBertdonderdag 20 februari 2014 @ 19:11
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 18:13 schreef Neo-Mullen het volgende:
Zat net deze te luisteren en het topic in MyAT staan. Ik wil hem jullie niet onthouden _O_

Goeie ouwe tijd ;(.
Ame_thystzondag 23 februari 2014 @ 21:07
Hoe vet is dat voor een paar man in in cafe

tussen 5:06 - 7:50 _O-

Nog zo kunnen zingen na al duizende keren dat nummer gespeeld te hebben ^O^

zelfde cafe
Joszwamaandag 24 februari 2014 @ 17:56
Het zal wel niet zo lang meer duren voor er iets nieuws komt..

gif.gif
gif2.gif
Hojdhopperdinsdag 25 februari 2014 @ 06:49
Je bedoelt dat je aanneemt dat dit foto's zijn voor covers oid? Laten we het hopen!
Joszwadinsdag 25 februari 2014 @ 12:22
Geen idee, misschien een videoclip. Maar in ieder geval is het nieuw. Vanmiddag om 17u weten we het.

https://twitter.com/coldplay/status/438265433830203393
Young_Daviddinsdag 25 februari 2014 @ 17:01
Bam
CoExistdinsdag 25 februari 2014 @ 17:12
quote:
Mja, ik vind het maar niets.
alwaysonholddinsdag 25 februari 2014 @ 17:16
Ik vind het prachtig. Compleet anders dan we gewend zijn O+ O+
BoerBertdinsdag 25 februari 2014 @ 17:18
Hoi Justin Vernon. En het einde is zeg maar niet echt mijn ding.
MidnightShow_dinsdag 25 februari 2014 @ 17:21
Tsja. ik vind het wel wat.. het is wat anders voor hun doen.
alwaysonholddinsdag 25 februari 2014 @ 17:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 17:21 schreef MidnightShow_ het volgende:
Tsja. ik vind het wel wat.. het is wat anders voor hun doen.
Ze durven te vernieuwen, behalve de autotune klopt alles aan dit nummer *O*
Apotheosedinsdag 25 februari 2014 @ 17:24
autotune moet ik idd even aan wennen. Zo in de trein verder luisteren :D
Neo-Mullendinsdag 25 februari 2014 @ 17:25
Minimalistisch, ik kan dit wel waarderen :)
Maar maak geen heel album van dit.
alwaysonholddinsdag 25 februari 2014 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 17:25 schreef Neo-Mullen het volgende:
Minimalistisch, ik kan dit wel waarderen :)
Maar maak geen heel album van dit.
Klopt, niet de hele stijl in dit album. Maar dit nummer is nu al beter dan veel werk van hun laatste album *O*
Neo-Mullendinsdag 25 februari 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 17:26 schreef alwaysonhold het volgende:

[..]

Klopt, niet de hele stijl in dit album. Maar dit nummer is nu al beter dan veel werk van hun laatste album *O*
Oneens, Atlas is een wereldnummer _O_
mabo11dinsdag 25 februari 2014 @ 17:27
Kutplaat, voordeel is wel dat hij dan niet kapot gedraaid wordt op de radio
Mip1988dinsdag 25 februari 2014 @ 17:29
Ik vind dit meer op Daft Punk lijken dan Coldplay :N
CoExistdinsdag 25 februari 2014 @ 17:30
Ik moest aan Sigur Rós denken.
Ame_thystdinsdag 25 februari 2014 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 17:30 schreef CoExist het volgende:
Ik moest aan Sigur Rós denken.
Qua muziek ik ook ja, qua stem Bon Iver
Leuk hoor laat ze maar lekker experimenteren ^O^
MidnightShow_dinsdag 25 februari 2014 @ 19:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 17:29 schreef Mip1988 het volgende:
Ik vind dit meer op Daft Punk lijken dan Coldplay :N
Daft Punk? nee sorry dat hoor ik er echt niet in.
Ik snap niet zo goed dat mensen het een kutplaat vinden, bedoel misschien is het niet je ding, maar ik vind dit wel interessant... ik weet niet. het klinkt niet als een ''hit''. en of los nummer eigenlijk niet eens, lijkt een nummer van een geheel, een album.. dus ben zeer benieuwd naar het album welke kant het album op gaat. in elk geval veel ''sfeer'' denk ik.
ben blij dat het in elk geval totaal niet klinkt als Paradise bijvoorbeeld. nee vreselijk vind ik dat nummer.
En het is geen auto-tune, maar vocoder. althans dat klinkt daar wel meer naar.
Minimalistisch is het zeker inderdaad, ik ben niet altijd echt fan van, maar opzich als je in de stemming bent er voor... Soms heb ik daar wel eens zin in.
de video clip is overigens wel erg interessant ook.
Apotheosedinsdag 25 februari 2014 @ 19:33
^eens! Al vind ik paradise op zich geen kutplaat. De videoclip van dat nummer is wel echt briljant :D En Midnight vind ik echt mooi. Video is ook interessant inderdaad.
Duuc-nldinsdag 25 februari 2014 @ 19:35
Ik vind het maar niks. Veel te veel met de computer gedaan, te weinig gitaar en drums.
Neo-Mullendinsdag 25 februari 2014 @ 19:38
quote:
19s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 19:35 schreef Duuc-nl het volgende:
Ik vind het maar niks. Veel te veel met de computer gedaan, te weinig gitaar en drums.
En dat durf je te zeggen met een MX-UI?
Ame_thystdinsdag 25 februari 2014 @ 19:45
Luister het eens met een fatsoenlijke koptelefoon op, echt vet hoeveel lagen zijn stem heeft en hoe het van verschillende kanten komt.
Verder wat MidnightShow_ zei, is zeker geen autotune maar een vocoder of meerdere. Soort synth waar in gezongen moet worden. Coldplay kan dus ook ambient music maken :P (al is het nog geen Sigur Rós)
Apotheosedinsdag 25 februari 2014 @ 19:58
@ MidnightShow_ : je username is nu wel mooi toepasselijk :D
BobWdinsdag 25 februari 2014 @ 20:03
Ik vind het vervelend dat ik er niks van versta :{
Apotheosedinsdag 25 februari 2014 @ 22:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 20:03 schreef BobW het volgende:
Ik vind het vervelend dat ik er niks van versta :{
das inderdaad minder. ;(
Kidney_bean01dinsdag 25 februari 2014 @ 22:59
Ik zou ook graag de lyrics willen weten, maar verder positief verrast!!! :D
D_Adinsdag 25 februari 2014 @ 23:00
Leuke track *O*
#ANONIEMwoensdag 26 februari 2014 @ 00:06
Bijzonder nummer. Fijn dat Coldplay durft te vernieuwen. Er zullen wel weer wat conservatieve 'muziekliefhebbers' afhaken, maar so be it. Ik vind "Atlas" trouwens wel beter.

Moeten we dit nummer zien als tussendoortje of als eerste track van een nieuw album?
Kidney_bean01woensdag 26 februari 2014 @ 00:24
quote:
14s.gif Op woensdag 26 februari 2014 00:06 schreef Elfletterig het volgende:
Bijzonder nummer. Fijn dat Coldplay durft te vernieuwen. Er zullen wel weer wat conservatieve 'muziekliefhebbers' afhaken, maar so be it. Ik vind "Atlas" trouwens wel beter.

Moeten we dit nummer zien als tussendoortje of als eerste track van een nieuw album?
Dat is een beetje de vraag.. ik las ergens iets dat dit misschien als een soort voorloper op het nieuwe album moet worden gezien, en de 'echte' nieuwe single genaamd Magic in mei komt.. maar ik weet niet of dit waar is :)
#ANONIEMwoensdag 26 februari 2014 @ 00:29
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 00:24 schreef Kidney_bean01 het volgende:

[..]

Dat is een beetje de vraag.. ik las ergens iets dat dit misschien als een soort voorloper op het nieuwe album moet worden gezien, en de 'echte' nieuwe single genaamd Magic in mei komt.. maar ik weet niet of dit waar is :)
Ben benieuwd. Want erg commercieel is dit nummer niet. Ik ben sowieso blij dat er weer een nieuw album in aantocht is. Hopelijk met veel nummers uit de categorie "Atlas".
Kidney_bean01woensdag 26 februari 2014 @ 00:32
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 00:29 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ben benieuwd. Want erg commercieel is dit nummer niet. Ik ben sowieso blij dat er weer een nieuw album in aantocht is. Hopelijk met veel nummers uit de categorie "Atlas".
Ik hoop het ook! Door Atlas ben ik weer 'terug bij Coldplay' :P Ik vind Midnight ook interessant, maakt me nieuwsgierig naar het album. Ik houd wel van vernieuwing, als ze steeds hetzelfde zouden doen, kan ik net zo goed een oude plaat aanzetten ;)
Seamwoensdag 26 februari 2014 @ 00:46
Jon Hopkins krijgt een steeds groter invloed op ze. Mooi om te zien. Hopelijk zal het geen slap aftreksel worden.
Twest1woensdag 26 februari 2014 @ 00:54
Idd Jon Hopkins helpt hier aan mee. Die maakt ook hele chille muziek btw. T nummer wel heel apart maar geeft wel een goede sfeer als ze vanuit deze basis tracks gaan produceren.



[ Bericht 27% gewijzigd door Twest1 op 26-02-2014 01:06:00 ]
Timo20woensdag 26 februari 2014 @ 00:57
Coldplay goes Bon Iver :Y
Seamwoensdag 26 februari 2014 @ 01:04
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 00:57 schreef Timo20 het volgende:
Coldplay goes Bon Iver :Y
Moest ik ook aan denken zodra ik die vocoder hoorde, maar later in het nummer klinkt het meer als Volcano Choir (ook met Justin Vernon).
#ANONIEMwoensdag 26 februari 2014 @ 08:39
Heb eerst het nummer een dag op me in laten werken en herhaaldelijk afgespeeld, voordat ik me er uit over ga laten..

Ik ben een Coldplay-fan van het eerste uur, en heb echt niets tegen vernieuwing. De overstap van het '2003' Coldplay-tijdperk naar de uiteindelijke Mylo Xyloto-sound kon ik nog wel waarderen.. Maar sinds Atlas heb ik echt 't gevoel dat ze een weg inslaan die ik minder waarderen kan. Ik hoop echt dat de laatste twee nummers gewoon een uitstapje waren.. maar ben er bang voor.

Dit nummer ook, je kan de lyrics niet eens verstaan. En heb 't gevoel dat het publiek het maar weer 'cool' en 'gedurfd' vindt, puur omdat het afkomstig van Coldplay is. Ik ben altijd excited als Coldplay een nummer uitbrengt, maar het kan mij niet zo meer deren. :'(
Sideshowbobbiewoensdag 26 februari 2014 @ 08:52
Ik vind het niet verkeerd klinken, mag dergelijke nummers wel ^O^
Luniwoensdag 26 februari 2014 @ 09:01
quote:
:O
Neo-Mullenwoensdag 26 februari 2014 @ 09:07
quote:
17s.gif Op woensdag 26 februari 2014 08:39 schreef Jaytonism het volgende:
Heb eerst het nummer een dag op me in laten werken en herhaaldelijk afgespeeld, voordat ik me er uit over ga laten..

Ik ben een Coldplay-fan van het eerste uur, en heb echt niets tegen vernieuwing. De overstap van het '2003' Coldplay-tijdperk naar de uiteindelijke Mylo Xyloto-sound kon ik nog wel waarderen.. Maar sinds Atlas heb ik echt 't gevoel dat ze een weg inslaan die ik minder waarderen kan. Ik hoop echt dat de laatste twee nummers gewoon een uitstapje waren.. maar ben er bang voor.

Dit nummer ook, je kan de lyrics niet eens verstaan. En heb 't gevoel dat het publiek het maar weer 'cool' en 'gedurfd' vindt, puur omdat het afkomstig van Coldplay is. Ik ben altijd excited als Coldplay een nummer uitbrengt, maar het kan mij niet zo meer deren. :'(
Atlas had perfect op AROBTTH gepast qua stijl hoor.
#ANONIEMwoensdag 26 februari 2014 @ 09:19
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 09:07 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Atlas had perfect op AROBTTH gepast qua stijl hoor.
Totaal niet met je eens.
Young_Davidwoensdag 26 februari 2014 @ 09:20
Ik ben eigenlijk erg enthousiast over deze nieuwe Coldplay. Atlas vond ik echt niets, maar als dit een voorproefje is van de nieuwe Coldplay sound dan is dat voor mij goed genoeg :)
Neo-Mullenwoensdag 26 februari 2014 @ 09:20
quote:
17s.gif Op woensdag 26 februari 2014 09:19 schreef Jaytonism het volgende:

[..]

Totaal niet met je eens.
Sorry, my bad, ik bedoel X&Y
chansadreswoensdag 26 februari 2014 @ 10:00
Als ik Coldplay wil aanzetten zal dit niet het nummer zijn. Qua sfeer klinkt het aardig. Er moet wel nog een knaller op de cd komen.
Deisyydonderdag 27 februari 2014 @ 16:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 22:59 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Ik zou ook graag de lyrics willen weten, maar verder positief verrast!!! :D
1798165_10153880572105253_1894251852_n.png

Het is weer eens heel iets anders dan we van Coldplay gewend zijn, maar ik vind het wel iets hebben.
Deisyydonderdag 27 februari 2014 @ 16:12
:)
Fuszydonderdag 27 februari 2014 @ 16:30
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 10:00 schreef chansadres het volgende:
Als ik Coldplay wil aanzetten zal dit niet het nummer zijn. Qua sfeer klinkt het aardig. Er moet wel nog een knaller op de cd komen.
Dit ja.

Het is niet slecht en wel leuk dat ze een wat andere sound proberen, maar deze komt bij mij totaal niet aan. :P
Hojdhoppervrijdag 28 februari 2014 @ 17:18
Niet heel slecht, maar zeker niet top. Ik vind het prima als ze wat anders proberen. Maar dit is wel weer het uiterste.
BobWvrijdag 28 februari 2014 @ 17:20
Volgens de geruchten komt maandag de eerste single van het zesde album uit: Magic. Om 12:00 Nederlandse tijd.
Apotheosevrijdag 28 februari 2014 @ 19:01
Wat is Midnight dan voor single? :@
BobWvrijdag 28 februari 2014 @ 20:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 februari 2014 19:01 schreef Apotheose het volgende:
Wat is Midnight dan voor single? :@
Tussendoortje, misschien vergelijkbaar met Moving to Mars, die kwam ook niet op het album Mylo Xyloto.
Young_Davidmaandag 3 maart 2014 @ 07:53

I like :)
Sideshowbobbiemaandag 3 maart 2014 @ 09:06
Hoorde 'm op de radio vanochtend; niet verkeerd. 19 mei komt het album overigens uit.
Hojdhoppermaandag 3 maart 2014 @ 09:29
Lekker nummer, zeker wel! Beetje een chill out beat eronder. Stuk beter dan Midnight in mijn opinie. Hoop alleen dat het album veel variatie heeft. Want een paar van deze nummers vind ik prima, maar een heel album vol hoeft van mij niet.

19 mei staat in mijn agenda genoteerd. :)
Apotheosemaandag 3 maart 2014 @ 09:36
weer erg mooi inderdaad!! Toch hoop ik echt dat Midnight als bonus op het album komt. Prachtnummer
Norragemaandag 3 maart 2014 @ 09:37
Wat een lekker nummer zeg _O_
Ik dacht dat Midnight een losse klapper was, maar deze nieuwe weg van Coldplay is wel heel vet :D
BoerBertmaandag 3 maart 2014 @ 09:56
Lijkt wel alsof ze de weg naar boven weer hebben ingezet :o.
remco1993maandag 3 maart 2014 @ 10:04
Ghost Stories dus, hier in Nederland op 16 mei uit.

ghoststories600.jpg

Tracklist:

01. Always In My Head
02. Magic
03. Ink
04. True Love
05. Midnight
06. Another’s Arms
07. Oceans
08. A Sky Full of Stars
09. O
Apotheosemaandag 3 maart 2014 @ 10:14
Midnight! _O_
alwaysonholdmaandag 3 maart 2014 @ 10:28
Prachtig nummer, toch weer een iets andere sound. Heerlijk nummer.... geeft me zelfs een beetje kippenvel:
Neo-Mullenmaandag 3 maart 2014 @ 10:57
O+ Coldplaaaaay
Peter88Onlinemaandag 3 maart 2014 @ 11:10
Coldplay zonder bombast ^O^. Eindelijk!
alwaysonholdmaandag 3 maart 2014 @ 11:11
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 11:10 schreef Peter88Online het volgende:
Coldplay zonder bombast ^O^. Eindelijk!
Heb het nummer nu 10 keer gehoord, durf nu al te zeggen dat Magic 10 keer zo goed is dan alle nummer van hun vorige album bij mekaar. *O* *O*
Apotheosemaandag 3 maart 2014 @ 13:20
maar waarom 2 singles zo kort achter elkaar uitbrengen? :@ Het is straks wel heel verleidelijk om 't hele album al van A tot Z te kunnen dromen voordat het in de schappen ligt....
Kidney_bean01maandag 3 maart 2014 @ 13:40
ik vond Midnight beter :@
MidnightShow_maandag 3 maart 2014 @ 13:46
Doet me erg denken aan Madness van Muse....

oops.

(maar het is geen slecht liedje. veel beter dan Mylo Xyloto in elk geval)
MidnightShow_maandag 3 maart 2014 @ 13:55
ok, blijft zeker hangen in mijn hoofd. dus dat is een goed teken. ja, i like it.
alwaysonholdmaandag 3 maart 2014 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 13:20 schreef Apotheose het volgende:
maar waarom 2 singles zo kort achter elkaar uitbrengen? :@ Het is straks wel heel verleidelijk om 't hele album al van A tot Z te kunnen dromen voordat het in de schappen ligt....
Midnight zal nooit op single uitkomen, was meer een teaser en is gewoon een album track.
alwaysonholdmaandag 3 maart 2014 @ 14:47
Lyrics Magic:

Call it magic
Call it true
Call it magic
When I'm with you
And I just got broken
Broken into two
Still I call it magic
When I'm next to you

And I don't, And I don't
And I don't, And I don't
Know, I don't, it's true
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
When anybody ask but you
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
Know, I don't, it's true
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
When anybody ask but you

Ooooh ooh ooh

Call it magic
Cut me into two
I'ma fold your magic
I disappear from view
And I can't get over
Can't get over you
Still I call it magic
It's such a passion doom

And I don't, And I don't
And I don't, And I don't
Know, I don't, it's true
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
When anybody ask but you
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
Know, I don't, it's true
I don't know, I don't know
I don't know, I don't
When anybody ask but you

Wanna fall
I fall so far
I wanna fall
I fall so hard
And I call it magic
And I call it true
I call it magic

Ooooh ooh ooh
Ooooh ooh ooh
Ooooh ooh ooh
Ooooh ooh ooh

And if you were to ask me
After all that we've been through
Still believe in magic
Oh yes I do
Oh yes I do
Yes I do
Oh yes I do
Of course I do
alwaysonholdmaandag 3 maart 2014 @ 15:41
De lyrics zijn maar mwah, jullie?
Apotheosemaandag 3 maart 2014 @ 17:23
de echte lyrics:

1926634_10153894172205253_1197796097_n.jpg
DS4maandag 3 maart 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 10:28 schreef alwaysonhold het volgende:
Prachtig nummer, toch weer een iets andere sound. Heerlijk nummer.... geeft me zelfs een beetje kippenvel:
Heb er zelf nog helemaal niets mee.
CoExistmaandag 3 maart 2014 @ 19:31
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 17:27 schreef DS4 het volgende:

[..]

Heb er zelf nog helemaal niets mee.
Het is ook een kutnummer.
Twest1maandag 3 maart 2014 @ 23:58
Vind het een goed nummer, lijkt gelukkig niet te erg op hun oude sound (dan gooi ik er wel een oud cd'tje in). Maar hoop wel dat er straks wat meer tempo in komt.

De singles vind ik sws altijd het minst mooi.
Paradise
Viva la vida
Speed of sound
Clocks
Yellow

Btw vanaf arobtth elke 3 jaar een nieuw album.

[ Bericht 19% gewijzigd door Twest1 op 04-03-2014 00:06:36 ]
Ame_thystdinsdag 4 maart 2014 @ 00:16
Vind het vergeleken met Midnight maar een ongeinspireerd nummer, niet echt fan van dat herhalen van lyrics. Geluid klinkt best aardig maar heeft weinig persoonlijkheid. Komt erg generiek over. Zeker voor een Single zeker geen topper. Uiteindelijk moeten die tracks toch het album/tour gaan verkopen.
Beetje zo'n nummer dat niemand opvalt als het gedraaid wordt op de radio.
Seamdinsdag 4 maart 2014 @ 02:36
Magic is slecht zeg, damn. Vond Midnight wel tof, hoewel het meer Jon Hopkins feat Coldplay was.
Eens kijken wat het deze keer gaat worden, sowieso uitverkochte stadions en kaartjes voor 70 euro :')
IAmKlootdinsdag 4 maart 2014 @ 09:25
wat een ongeïnspireerd kut nummer man
DS4dinsdag 4 maart 2014 @ 10:25
quote:
1s.gif Op maandag 3 maart 2014 19:31 schreef CoExist het volgende:

[..]

Het is ook een kutnummer.
Ja, zo zou je het ook kunnen zeggen... ;)
#ANONIEMdinsdag 4 maart 2014 @ 10:28
Ik dacht dat Coldplay on hiatus was?
Majkooldinsdag 4 maart 2014 @ 10:28
Fucking waardeloos zeg, allebei. Weten sowieso niet meer wat ze willen maken volgens mij, dacht dat mylo xyloto het dieptepunt zou zijn :')
Neo-Mullendinsdag 4 maart 2014 @ 12:10
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 02:36 schreef Seam het volgende:
Magic is slecht zeg, damn. Vond Midnight wel tof, hoewel het meer Jon Hopkins feat Coldplay was.
Eens kijken wat het deze keer gaat worden, sowieso uitverkochte stadions en kaartjes voor 70 euro :')
Want het moet altijd underground zijn in illegale zaaltjes voor 2,50 entree. Alleen dan ben je een eckte
Apotheosedinsdag 4 maart 2014 @ 12:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 12:10 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Want het moet altijd underground zijn in illegale zaaltjes voor 2,50 entree. Alleen dan ben je een eckte
ja dat geboehoe over commercie vind ik ook altijd te onzinnig voor woorden.
IAmKlootdinsdag 4 maart 2014 @ 12:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 12:48 schreef Apotheose het volgende:

[..]

ja dat geboehoe over commercie vind ik ook altijd te onzinnig voor woorden.
commercie is niet erg, maar slechte muziek wel
poiuytrdinsdag 4 maart 2014 @ 13:23
Gevoel dat dit album een flop gaat worden. Mag toch hopen dat die andere 7 nummers paar keer zo goed zijn als Midnight en Magic wat een rommel is dat voor Coldplay begrippen. Beide nummers nu paar geluisterd maar ik vind er echt niks aan, zoals hierboven beschreven komen beide nummers totaal niet aan en in beide nummers zit ook geen energie. Vergelijk dit met every teardrop is a waterfall en bijvoorbeeld charlie brown. Mylo vond ik overigens wel een redelijk tot goed album. Ben echt benieuwd wat er op de rest van dat album komt te staan.
Apotheosedinsdag 4 maart 2014 @ 13:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 12:49 schreef IAmKloot het volgende:

[..]

commercie is niet erg, maar slechte muziek wel
smaken verschillen. Jij vindt het slecht, ik vind het mooi en goed. Geef de voorkeur aan Midnight, maar ook dat is weer een, ik zei het al, voorkeur.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:23 schreef poiuytr het volgende:
Gevoel dat dit album een flop gaat worden. Mag toch hopen dat die andere 7 nummers paar keer zo goed zijn als Midnight en Magic wat een rommel is dat voor Coldplay begrippen. Beide nummers nu paar geluisterd maar ik vind er echt niks aan, zoals hierboven beschreven komen beide nummers totaal niet aan en in beide nummers zit ook geen energie. Vergelijk dit met every teardrop is a waterfall en bijvoorbeeld charlie brown. Mylo vond ik overigens wel een redelijk tot goed album. Ben echt benieuwd wat er op de rest van dat album komt te staan.
er hoeft toch ook niet in élk nummer energie te zitten? Beetje rustig is ook wel eens lekker.
Pino112dinsdag 4 maart 2014 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:33 schreef Apotheose het volgende:

[..]

smaken verschillen. Jij vindt het slecht, ik vind het mooi en goed. Geef de voorkeur aan Midnight, maar ook dat is weer een, ik zei het al, voorkeur.

Precies, maar heel veel hebben er een handje van om hun persoonlijke smaak te presenteren als een feit.
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 02:36 schreef Seam het volgende:
Magic is slecht zeg, damn. Vond Midnight wel tof, hoewel het meer Jon Hopkins feat Coldplay was.
Eens kijken wat het deze keer gaat worden, sowieso uitverkochte stadions en kaartjes voor 70 euro :')
Bijvoorbeeld.
poiuytrdinsdag 4 maart 2014 @ 13:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:33 schreef Apotheose het volgende:

[..]

smaken verschillen. Jij vindt het slecht, ik vind het mooi en goed. Geef de voorkeur aan Midnight, maar ook dat is weer een, ik zei het al, voorkeur.

[..]

er hoeft toch ook niet in élk nummer energie te zitten? Beetje rustig is ook wel eens lekker.
Eens hoor. Kan net zo goed genieten van een rustig nummer dan van een nummer ala politik/ fix you die helemaal "los" komen. Maar ik vind het iig niks die nieuwe nummers. Als ik dan toch tussen een van beide nummers moet kiezen hoor ik liever midnight.
IAmKlootdinsdag 4 maart 2014 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:33 schreef Apotheose het volgende:

[..]

smaken verschillen. Jij vindt het slecht, ik vind het mooi en goed. Geef de voorkeur aan Midnight, maar ook dat is weer een, ik zei het al, voorkeur.

ik wilde slechts duidelijk maken dat het commerciele muziek niet perse slecht is, maar inderdaad smaken verschillen, Al kan ik me niet voorstellen wat iemand in dit nummer kan zien
NvMdinsdag 4 maart 2014 @ 14:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 14:22 schreef IAmKloot het volgende:

[..]

ik wilde slechts duidelijk maken dat het commerciele muziek niet perse slecht is, maar inderdaad smaken verschillen, Al kan ik me niet voorstellen wat iemand in dit nummer kan zien
Tja, dan komt inlevingsvermogen om de hoek kijken.
IAmKlootdinsdag 4 maart 2014 @ 14:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 14:48 schreef NvM het volgende:

[..]

Tja, dan komt inlevingsvermogen om de hoek kijken.
touche
Prospektdinsdag 11 maart 2014 @ 17:39
Hier nog mensen die vannacht iTunes Festival gaan kijken?
Pino112dinsdag 11 maart 2014 @ 17:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:39 schreef Prospekt het volgende:
Hier nog mensen die vannacht iTunes Festival gaan kijken?
Neuh, kijk het morgenavond wel terug.
Kidney_bean01dinsdag 11 maart 2014 @ 23:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:49 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Neuh, kijk het morgenavond wel terug.
Zelfde hier, ga het morgenavond ergens bekijken, is vast wel terug te vinden hoop ik :P
Pino112woensdag 12 maart 2014 @ 06:22
Setlist:
SPOILER
Always In My Head
(Live debut)

Charlie Brown

Paradise

Magic
(Live debut)

Clocks

Another's Arms
(Live debut)

Viva La Vida

Atlas

Every Teardrop Is a Waterfall

Fix You
(Dedicated to those affected in Malaysia Airline Disappearance)

Encore:
Midnight
(Live debut)

Note: iTunes Festival
remco1993woensdag 12 maart 2014 @ 06:57
Blij dat ik daar niet voor ben opgebleven - 11 liedjes, en maar 2 nieuwe! Wel fraaie nieuwe liedjes, overigens:

Apotheosewoensdag 12 maart 2014 @ 13:17
aan de setlist te zien hebben ze wel 4 nieuwe nummers gespeeld. Midnight en Magic ook. Je hebt ze al gehoord misschien, maar wel vrij nieuw.
Young_Davidwoensdag 12 maart 2014 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 06:57 schreef remco1993 het volgende:
Blij dat ik daar niet voor ben opgebleven - 11 liedjes, en maar 2 nieuwe! Wel fraaie nieuwe liedjes, overigens:

4 nummers van een album wat nog niet uit is is erg netjes bij een setlist van 11 liedjes. Live-concerten zijn over het algemeen toch wel een mix van oud en nieuw
mabo11woensdag 12 maart 2014 @ 19:39
Kan iemand de show van gister ergens volledig live vinden?
alwaysonholdwoensdag 12 maart 2014 @ 20:09
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 19:39 schreef mabo11 het volgende:
Kan iemand de show van gister ergens volledig live vinden?
ik vind ook niks
BobWwoensdag 12 maart 2014 @ 20:48
https://mega.co.nz/#!fJQW(...)GOwNl9cDCClk7aW6j89E

Hier te downloaden, niet de beste kwaliteit.
Moodywoensdag 12 maart 2014 @ 20:51
Grappig hoe Coldplay van "Coldplay muziek" (eerste 2 albums) evolueert in een 13-in-een-dozijn (cover)bandje (alles daarna) en opeens weer "durft" muziek te maken die niet direct geweldig in het gehoor ligt.

Fans van weleer kunnen dit wel waarderen denk ik. Fans van vandaag zullen zich aan de kont krabben als zo'n nieuw nummertje opeens hun stadion-knaller-feestje vergalt. "Wij willen de cover Teardrops nog graag horen ja :("
Jorian29woensdag 12 maart 2014 @ 21:49
quote:
10s.gif Op woensdag 12 maart 2014 20:51 schreef Moody het volgende:
Grappig hoe Coldplay van "Coldplay muziek" (eerste 2 albums) evolueert in een 13-in-een-dozijn (cover)bandje (alles daarna) en opeens weer "durft" muziek te maken die niet direct geweldig in het gehoor ligt.

Fans van weleer kunnen dit wel waarderen denk ik. Fans van vandaag zullen zich aan de kont krabben als zo'n nieuw nummertje opeens hun stadion-knaller-feestje vergalt. "Wij willen de cover Teardrops nog graag horen ja :("
Amen. De 'sferische' muziek wat ik in AROBTTH en Parachutes vond zitten vond ik gewoon heerlijk om te luisteren. Lekker wegdromen in de muziek. Dat was veel minder in Mylo Xyloto, die je opzette als de zon volop scheen en die je een blij gevoel bezorgde. Wat dat betreft zie ik uit naar Ghost Stories, ik hoor nu in 3 nummers alweer die heerlijke 'oude' Coldplay-sound die, nadat je een aantal keer een nummer luistert, helemaal onder je vel gaat zitten. Ik hou ervan.
Moodywoensdag 12 maart 2014 @ 21:51
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 21:49 schreef Jorian29 het volgende:

[..]

Amen. De 'sferische' muziek wat ik in AROBTTH en Parachutes vond zitten vond ik gewoon heerlijk om te luisteren. Lekker wegdromen in de muziek. Dat was veel minder in Mylo Xyloto, die je opzette als de zon volop scheen en die je een blij gevoel bezorgde. Wat dat betreft zie ik uit naar Ghost Stories, ik hoor nu in 3 nummers alweer die heerlijke 'oude' Coldplay-sound die, nadat je een aantal keer een nummer luistert, helemaal onder je vel gaat zitten. Ik hou ervan.
Fijn. Dan kun je hun voorbeeld Radiohead vast ook wel waarderen :)


:')

[ Bericht 17% gewijzigd door Moody op 12-03-2014 22:02:28 ]
Jorian29woensdag 12 maart 2014 @ 22:06
Opzich kan ik Radiohead wel waarderen, maar op z'n tijd. Ik hoor liever Coldplay "Home, where I wanted to be" zingen dan dat Radiohead gisteren limoenzuigend wakker werd. Maar dat terzijde. :p
hoewel, als ik dat filmpje zie :X :')
Jorian29woensdag 12 maart 2014 @ 22:06
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Jorian29 op 12-03-2014 22:06:36 ]
Moodywoensdag 12 maart 2014 @ 22:21
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:06 schreef Jorian29 het volgende:
Opzich kan ik Radiohead wel waarderen, maar op z'n tijd. Ik hoor liever Coldplay "Home, where I wanted to be" zingen dan dat Radiohead gisteren limoenzuigend wakker werd. Maar dat terzijde. :p
hoewel, als ik dat filmpje zie :X :')
Tja, je mag beide bands eigenlijk niet vergelijken. Coldplay komt er altijd van af als het kleine debiele minder getalenteerde broertje met geniaal management.

Coldplay had volgens mij ook stiekem de Radiohead van de jaren '00 willen zijn, maar toen ze zagen dat dit niet lukte, zijn ze maar de U2-kloon van de jaren '00 geworden. Nu komen we wellicht weer op dat uitstapje terug en proberen ze de electro-pop in de stadions te brengen. Een genre dat al bestond voordat Chris Martin was geboren.

En raad eens....zelfs 3FM pikt de electro-pop van Coldplay op, terwijl er de afgelopen 20 jaar vrijwel geen band in dit genre airplay kreeg op de populaire zenders. Noem me een zeur, maar dit stinkt wel behoorlijk naar luiheid en commercie :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Moody op 12-03-2014 22:28:08 ]
MacorgaZwoensdag 12 maart 2014 @ 22:30
Coldplay die teruggaat naar de oude muziekstijl, goed om te horen dat mensen het zo ervaren, vroegere Coldplay is zoveel beter dan de tegenwoordige simpele top40-party-troep.
Ik wacht alleen nog wel met het luisteren tot het nieuwe album er is, is het wat specialer O+
Neo-Mullenwoensdag 12 maart 2014 @ 22:33
quote:
7s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:21 schreef Moody het volgende:

[..]

Tja, je mag beide bands eigenlijk niet vergelijken. Coldplay komt er altijd van af als het kleine debiele minder getalenteerde broertje met geniaal management.

Coldplay had volgens mij ook stiekem de Radiohead van de jaren '00 willen zijn, maar toen ze zagen dat dit niet lukte, zijn ze maar de U2-kloon van de jaren '00 geworden. Nu komen we wellicht weer op dat uitstapje terug en proberen ze de electro-pop in de stadions te brengen. Een genre dat al bestond voordat Chris Martin was geboren.

En raad eens....zelfs 3FM pikt de electro-pop van Coldplay op, terwijl er de afgelopen 20 jaar vrijwel geen band in dit genre airplay kreeg op de populaire zenders. Noem me een zeur, maar dit stinkt wel behoorlijk naar luiheid en commercie :)
De kanker zeg, ga ergens anders lopen jammeren.
Moodywoensdag 12 maart 2014 @ 22:36
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:33 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

De kanker zeg, ga ergens anders lopen jammeren.
Als je niet met meningen om kan gaan, zit je hier verkeerd :')

Je vindt X&Y geweldig zie ik aan je onderschrift. Jouw goed recht als je dat album de komende 20 jaar blijft draaien alsof ze de muziek hebben uitgevonden, maar om dan meteen met k-woorden te gaan smijten :')
Neo-Mullenwoensdag 12 maart 2014 @ 22:42
quote:
13s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:36 schreef Moody het volgende:

[..]

Als je niet met meningen om kan gaan, zit je hier verkeerd :')
Het gaat niet om je mening. Je bent post in post uit alleen maar bezig om op wat voor manier dan ook de band onderuit te halen. "kloon van dit, kopie van dat". Wat is je doel? Interessant doen met je matige kennis van muziek is niet je mening verkondigen.

Muziek draait om wat je als persoon erbij voelt en niet of het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Als je zo gaat redeneren, is geen enkele band of artiest veilig voor kritiek.
Coldplay heeft wel degelijk een unieke sound. Zelfs in tijden van de albums Viva la Vida en Mylo Xyloto. Het feit dat jij dat niet hoort heeft meer met jou te maken.

Bovendien denk ik dat jij verkeerd zit, aangezien dit het Coldplay topic is. Ga anders lekker tof lopen doen in het Radiohead topic.
Moodywoensdag 12 maart 2014 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:42 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Het gaat niet om je mening. Je bent post in post uit alleen maar bezig om op wat voor manier dan ook de band onderuit te halen. "kloon van dit, kopie van dat". Wat is je doel? Interessant doen met je matige kennis van muziek is niet je mening verkondigen.
Fout. Ik geef alleen mijn mening, met mijn matige kennis van muziek, dat moet ik je nageven.
Dat mijn mening jou niet bevalt dat is mogelijk. Op een forum verwacht je dan sterke tegen-argumenten die jouw onrechtvaardige gevoel doen ondersteunen.

quote:
Muziek draait om wat je als persoon erbij voelt en niet of het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Als je zo gaat redeneren, is geen enkele band of artiest veilig voor kritiek.
Coldplay heeft wel degelijk een unieke sound. Zelfs in tijden van de albums Viva la Vida en Mylo Xyloto. Het feit dat jij dat niet hoort heeft meer met jou te maken.
Nu maak je jezelf belachelijk. Eerst zeg je dat muziek smaakgebonden is (how obvious). Een zin later zeg je dat wanneer ik Viva la Vida en Mylo Whatever niet geweldig vind, het mijn fout is :')

quote:
Bovendien denk ik dat jij verkeerd zit, aangezien dit het Coldplay topic is. Ga anders lekker tof lopen doen in het Radiohead topic.
Ik vind dat ik best een referentie mag maken naar de invloeden van Coldplay wanneer dat van toepassing is. Of is het Coldplay-topic het enige stukje Fok dat door Noord-Koreanen wordt bevolkt?

Kom op, loosen up een beetje. Dit is een internet-forum. Hier worden meningen gepost.
Apotheosewoensdag 12 maart 2014 @ 23:57
Het is toch nooit goed. Had Coldplay alleen maar de stijl van hun eerste 2 albums doorgezet had iedere zogenaamde muziekkenner geroepen dat het niks nieuws is.

Nu doet coldplay toch een stapje opzij en reageren velen autistisch want ze missen vreselijk de oude sound.
Moodydonderdag 13 maart 2014 @ 00:26
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 23:57 schreef Apotheose het volgende:
Het is toch nooit goed. Had Coldplay alleen maar de stijl van hun eerste 2 albums doorgezet had iedere zogenaamde muziekkenner geroepen dat het niks nieuws is.

Nu doet coldplay toch een stapje opzij en reageren velen autistisch want ze missen vreselijk de oude sound.
De "nieuwe" Coldplay ligt qua lef juist veel meer in lijn met de oude Coldplay. Ik kan er weinig negatiefs over zeggen. Heb juist meer "moeite" met de laatste albums van Coldplay. Niet perse omdat ik het niet mooi vindt (want dan is het simpel: gewoon niet luisteren), maar omdat ik het niet goed begrijp waarom ze die stap hebben genomen. Ze klonken juist zo volwassen op het debuutalbum en zijn daarna vrij "puberale" muziek gaan maken. De gedachte erachter boeit me...en miljoenen anderen ook :) Ben gewoon benieuwd wat Chris Martin over 10-15 jaar hierover zal vertellen.
Neo-Mullendonderdag 13 maart 2014 @ 00:31
quote:
7s.gif Op donderdag 13 maart 2014 00:26 schreef Moody het volgende:

[..]

De "nieuwe" Coldplay ligt qua lef juist veel meer in lijn met de oude Coldplay. Ik kan er weinig negatiefs over zeggen. Heb juist meer "moeite" met de laatste albums van Coldplay. Niet perse omdat ik het niet mooi vindt (want dan is het simpel: gewoon niet luisteren), maar omdat ik het niet goed begrijp waarom ze die stap hebben genomen. Ze klonken juist zo volwassen op het debuutalbum en zijn daarna vrij "puberale" muziek gaan maken. De gedachte erachter boeit me...en miljoenen anderen ook :) Ben gewoon benieuwd wat Chris Martin over 10-15 jaar hierover zal vertellen.
Dat klinkt al heel wat genuanceerder dan je andere berichten.

Oh en ik vind VLV en MX prima albums.
Moodydonderdag 13 maart 2014 @ 00:32
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 00:31 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Dat klinkt al heel wat genuanceerder dan je andere berichten.

Oh en ik vind VLV en MX prima albums.
Hoe genuanceerd ben jij precies geweest? :')
Ik ken jou van het k-woord in deze discussie. That's it.
MidnightShow_donderdag 13 maart 2014 @ 02:39
Heb het idee dat nieuwe album van Coldplay heel erg electronic/electro-pop driven album gaat worden. als ik de nieuwe nummers zo hoor. (met een klein vleugje ''old'' Coldplay)
Ik ben er niet helemaal uit wat ik er precies van vind. ''leuk'' vind ik Magic wel en blijf erbij dat het wel soort rip off is van Madness van Muse, wat ik overigens als een groot Muse fan niet echt mijn favo nummer van ze is. (tsja, hopelijk never again)


Al vind ik Magic opzich wel een nummer wat ik bij Coldplay vind passen.
Midnight is in mijn idee totaal iets anders wat meeste niet echt zagen aankomen. ik kan het nummer waarderen. het is niet hitgevoelig, maar dat is ook niet de bedoeling en dat is mooi.
het is erg minimalistisch ook allemaal overigens, alle nummers.

Another's Arms is dan zo'n nummer waar ik een klein beetje soort van oude Coldplay hoor.
Always in My Head is dan zo'n nummer waar inderdaad die electronic/electro pop invloeden helemaal omhoog komen met nogmaals dat hele kleine vleugje oude Coldplay,
Nogmaals, dit is hoe ik de nummers ervaar. dat kan voor andere weer anders zijn.


Ik ben benieuwd wat het nieuwe album brengt. slecht kan ik het niet echt vinden, excited kan ik er ook nog niet helemaal voor worden.
Ik ben opzich wel fan van electronic/electro-pop/synth-pop etc.
maar met Coldplay vind ik het altijd moeilijk. vind X&Y niet heel goed, Viva La Vida was dan beter, Mylo Xyloto is echt gewoon niet goed.


En voelt allemaal gauw wat plastisch aan op een of andere manier.
Ik vind ook trouwens dat iedereen zijn mening moet kunnen delen hier. of dat nou positief of negatief is.
Iedereen heeft zijn mening en beleeft alles op hun eigen manier.
Maar Coldplay is zo'n band waar iedereen wel een mening over heeft. als je een sterke mening ergens over hebt, wil je die graag uiten/delen, althans dat heb ik.
Pino112donderdag 13 maart 2014 @ 06:08
https://itunes.apple.com/nl/artist/coldplay/id471744

Gehele show.
Pino112donderdag 13 maart 2014 @ 07:09
Lekker concertje hoor _O_
Apotheosedonderdag 13 maart 2014 @ 09:06
quote:
7s.gif Op donderdag 13 maart 2014 00:26 schreef Moody het volgende:

[..]

De "nieuwe" Coldplay ligt qua lef juist veel meer in lijn met de oude Coldplay. Ik kan er weinig negatiefs over zeggen. Heb juist meer "moeite" met de laatste albums van Coldplay. Niet perse omdat ik het niet mooi vindt (want dan is het simpel: gewoon niet luisteren), maar omdat ik het niet goed begrijp waarom ze die stap hebben genomen. Ze klonken juist zo volwassen op het debuutalbum en zijn daarna vrij "puberale" muziek gaan maken. De gedachte erachter boeit me...en miljoenen anderen ook :) Ben gewoon benieuwd wat Chris Martin over 10-15 jaar hierover zal vertellen.
hoop dat coldplay over 10+ jaar nog meegaat. :Y Vind die afwisseling wel leuk. Was zelf ook iets minder enthousiast over MX maar Ghost Stories belooft mooi te worden met Midnight en Magic (overige 2 van itunes niet gehoord).
Karelnoorddonderdag 13 maart 2014 @ 14:52
Magic is wel tof :). Hoop dat het album een stuk beter gaat worden dan MX. Heb dat album echt maar een paar keer kunnen luisteren.
Peter88Onlinedonderdag 13 maart 2014 @ 16:14
Wat een schitterend nummer is 'Another's Arms'. Als dat een voorproefje is voor de rest van het album dan kijk ik er weer naar uit. Eindelijk weer sobere kleinere liedjes van ze na die laatste twee albums.
MacorgaZdonderdag 13 maart 2014 @ 19:17
quote:
10s.gif Op donderdag 13 maart 2014 00:32 schreef Moody het volgende:

[..]

Hoe genuanceerd ben jij precies geweest? :')
Ik ken jou van het k-woord in deze discussie. That's it.
Het k-woord? Kut? Klote? Kanker? Kolere?
Allemaal letters maar dan in een iets andere volgorde, wat jij ermee doet is aan jezelf.
R4m0n_46woensdag 19 maart 2014 @ 11:31
Magic is echt toffe song zeg. Beetje melancholisch ook, als Coldplay fan vanaf het eerste album kan ik dit zeker weer waarderen.
CoExistwoensdag 26 maart 2014 @ 00:55
Chris Martin & Gwyneth Paltrow gaan uitelkaar.
Ik verwacht nu de beste Coldplay nummers ooit!

http://www.nu.nl/achterkl(...)s-martin-elkaar.html
Ame_thystwoensdag 26 maart 2014 @ 08:43
Knokken voor een relatie is ook niet meer van deze tijd hè, nou ja wie weet komen er dan weer wat fatsoenlijke nummers naar boven drijven nu.
Sequencialwoensdag 26 maart 2014 @ 11:39
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 00:55 schreef CoExist het volgende:
Chris Martin & Gwyneth Paltrow gaan uitelkaar.
Ik verwacht nu de beste Coldplay nummers ooit!
Dit. Nobody said it was easy, Chris.
Apotheosewoensdag 26 maart 2014 @ 12:08
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 00:55 schreef CoExist het volgende:
Chris Martin & Gwyneth Paltrow gaan uitelkaar.
Ik verwacht nu de beste Coldplay nummers ooit!

http://www.nu.nl/achterkl(...)s-martin-elkaar.html
;( Lijkt me ook niet makkelijk met 2 drukke levens...
Neo-Mullenwoensdag 26 maart 2014 @ 12:38
;( nooo
Sterkte Chrisje
Broccolitaartjewoensdag 26 maart 2014 @ 12:47
Ja ik hoorde het op de radio vanochtend :(
Ik vond ze zo schattig samen! En die arme kinderen...
RvS-Coldplaywoensdag 26 maart 2014 @ 22:23
Nu beginnen de lyrics van Magic ook steeds meer "door te dringen"

And I just got broken, broken into two
Still I call it magic, when I'm next to you

I don't, No, I don't, No, I don't, No, I don't
Want anybody else but you

And if you were to ask me
After all that we've been through
"Still believe in magic?"
Well yes, I do
'

Always in my head is ook duidelijk.

Die arme Chris MArtin, Hij zingt alleen maar over dat hij Qwyneth wil houden...
Neo-Mullenwoensdag 26 maart 2014 @ 22:31
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 22:23 schreef RvS-Coldplay het volgende:
Nu beginnen de lyrics van Magic ook steeds meer "door te dringen"

And I just got broken, broken into two
Still I call it magic, when I'm next to you

I don't, No, I don't, No, I don't, No, I don't
Want anybody else but you

And if you were to ask me
After all that we've been through
"Still believe in magic?"
Well yes, I do
'

Always in my head is ook duidelijk.

Die arme Chris MArtin, Hij zingt alleen maar over dat hij Qwyneth wil houden...
Brrr... begin een 'The show must go on' gevoel te krijgen :{
R4m0n_46woensdag 26 maart 2014 @ 22:40
Lyrics krijgen zo wel extra betekenis idd..
CoExistdonderdag 27 maart 2014 @ 01:11
Met al dat hyperige Coldplay nieuws heb ik besloten om vandaag maar weer eens de CD "Mylo Xyloto" op te zetten nadat 'ie ruim een jaar in de kast heeft liggen verstoffen. Met enige moeite is het me gelukt om hem helemaal af te luisteren. Maar nog steeds vind ik het hun slechtste langspeler ooit.
Het doet me denken aan "Be Here Now" uit '97 van Oasis, een muur van geluid tegen je kop te bonken.

Hopelijk word "Ghost Stories" waar een topper.
Broccolitaartjedonderdag 27 maart 2014 @ 08:52
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 22:23 schreef RvS-Coldplay het volgende:
Nu beginnen de lyrics van Magic ook steeds meer "door te dringen"

And I just got broken, broken into two
Still I call it magic, when I'm next to you

I don't, No, I don't, No, I don't, No, I don't
Want anybody else but you

And if you were to ask me
After all that we've been through
"Still believe in magic?"
Well yes, I do
'

Always in my head is ook duidelijk.

Die arme Chris MArtin, Hij zingt alleen maar over dat hij Qwyneth wil houden...
Toen ze net bij elkaar waren zag je ook hoe ontzettend verliefd Chris was en hoe hij heel erg tegen haar op keek... Ik vind het echt ook heel naar voor die kids, die werden sws al over mee naartoe gesleept als Gwyneth weer ergens een shoot had ofzo... Nu wordt dat zeker nóg erger...
Apotheosedonderdag 27 maart 2014 @ 09:33
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 01:11 schreef CoExist het volgende:
Met al dat hyperige Coldplay nieuws heb ik besloten om vandaag maar weer eens de CD "Mylo Xyloto" op te zetten nadat 'ie ruim een jaar in de kast heeft liggen verstoffen. Met enige moeite is het me gelukt om hem helemaal af te luisteren. Maar nog steeds vind ik het hun slechtste langspeler ooit.
Het doet me denken aan "Be Here Now" uit '97 van Oasis, een muur van geluid tegen je kop te bonken.

Hopelijk word "Ghost Stories" waar een topper.
het begin is er met Magic en Midnight. O+
CoExistmaandag 7 april 2014 @ 19:51
De videoclip van "Magic".

IAmKlootmaandag 7 april 2014 @ 20:15
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 09:33 schreef Apotheose het volgende:

[..]

het begin is er met Magic en Midnight. O+
echt??
indiaantje89maandag 7 april 2014 @ 20:22
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:51 schreef CoExist het volgende:
De videoclip van "Magic".

De clip is niet bijzonder, maar blijft een leuk nr.
RvS-Coldplaydinsdag 8 april 2014 @ 22:25
In het begin moest ik echt wennen. Maar wow, wat houd ik van het nummer nu zeg... Coldplay flikt het gewoon alweer :D
Apotheosevrijdag 11 april 2014 @ 12:58
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:15 schreef IAmKloot het volgende:

[..]

echt??
Ja. Echt
Ame_thystvrijdag 11 april 2014 @ 22:03
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 22:23 schreef RvS-Coldplay het volgende:
Nu beginnen de lyrics van Magic ook steeds meer "door te dringen"

And I just got broken, broken into two
Still I call it magic, when I'm next to you

I don't, No, I don't, No, I don't, No, I don't
Want anybody else but you

And if you were to ask me
After all that we've been through
"Still believe in magic?"
Well yes, I do
'

Always in my head is ook duidelijk.

Die arme Chris MArtin, Hij zingt alleen maar over dat hij Qwyneth wil houden...
Of het is gewoon een enorme bitch die iets van een jaar geleden al met haar ex in het openbaar zat te bekken. Google is your friend.
richoliozaterdag 12 april 2014 @ 12:57
Ik verwacht door die break up nu wel fix you taferelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door richolio op 12-04-2014 13:02:57 ]
Apotheosezaterdag 12 april 2014 @ 13:40
of niet :+

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)nder-trouwring.dhtml

Chris Martin lijkt de breuk met Gwyneth Paltrow alweer redelijk te boven. Gisteravond stond de zanger stralend en zonder trouwring op het podium tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de nieuwe sterren die worden toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame.

Het viel Daily Mail op dat de Britse frontman van Coldplay bijzonder goed gemutst was tijdens de ceremonie in New York. Martin mocht tijdens het gala Peter Gabriel aankondigen als nieuwste aanwinst voor de Hall of Fame.

Terwijl Chris al afscheid heeft genomen van zijn trouwring, werd Gwyneth dinsdag gespot in Los Angeles met het sieraad nog om haar vinger.
Seamzaterdag 12 april 2014 @ 14:24
Ik denk dat ieder man blij zou zijn als hij kon scheiden van zo'n verschrikkelijke vega hippie elitist.
Ik zou dus eerder nog meer stadionrock verwachten.
iRemcodonderdag 17 april 2014 @ 09:33
25 april in Keulen! Kaartverkoop begint zaterdag 19 april.
Mandéradonderdag 17 april 2014 @ 19:53
88,90 per kaart, wtf. :')
Hojdhopperdonderdag 17 april 2014 @ 20:09
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 19:53 schreef Mandéra het volgende:
88,90 per kaart, wtf. :')
Waarvan meer dan de helft in de zakken van de platenmaatschappij verdwijnt ofzo want jaaa... die moeten het geld verdienen he.
Lunidonderdag 17 april 2014 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 19:53 schreef Mandéra het volgende:
88,90 per kaart, wtf. :')
Die scheiding moet ergens van betaald worden :P
Apotheosedonderdag 17 april 2014 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:56 schreef Luni het volgende:

[..]

Die scheiding moet ergens van betaald worden :P
_O- !!
Hojdhoppervrijdag 18 april 2014 @ 10:14
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:56 schreef Luni het volgende:

[..]

Die scheiding moet ergens van betaald worden :P
:9
Neo-Mullenvrijdag 18 april 2014 @ 10:22
quote:
10s.gif Op donderdag 17 april 2014 09:33 schreef iRemco het volgende:
25 april in Keulen! Kaartverkoop begint zaterdag 19 april.
Veel te kort dag. Kan echt geen vrij regelen :{
Apotheosevrijdag 18 april 2014 @ 11:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 april 2014 10:22 schreef Neo-Mullen het volgende:

[..]

Veel te kort dag. Kan echt geen vrij regelen :{
meld je ziek. En om snel beter te worden ga je maar naar coldplay :+
Neo-Mullenvrijdag 18 april 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 11:24 schreef Apotheose het volgende:

[..]

meld je ziek. En om snel beter te worden ga je maar naar coldplay :+
Boefje ben je :@
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:03
20 seconde!!!!
ZwarteMagikazaterdag 19 april 2014 @ 09:04
Met mijn 5 sec over 9 was ik al kansloos :')
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:05
Is het al uitverkocht ja? Zit nog steeds op mn dooie gemak mn gegevens in te vullen op de bestelpagina. :P
ZwarteMagikazaterdag 19 april 2014 @ 09:06
Hoeveel tijd is er ingesteld om te betalen? Ik blijf gewoon proberen..
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:05 schreef Mandéra het volgende:
Is het al uitverkocht ja? Zit nog steeds op mn dooie gemak mn gegevens in te vullen op de bestelpagina. :P
Heb je tickets! ??
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:09
Jup! Kaartjes binnen , order is bevestigd.
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:10
Wow, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
ZwarteMagikazaterdag 19 april 2014 @ 09:11
Gaaf zeg!
Ik kon wel meteen om 9 uur bestellen maar kreeg toen direct melding dat er geen kaarten meer waren :{
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:10 schreef RvS-Coldplay het volgende:
Wow, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Deed gewoon om 9u precies browser verversen en kon op Order Now klikken. Alles rustig ingevuld en nu is het uitverkocht.
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:11 schreef ZwarteMagika het volgende:
Gaaf zeg!
Ik kon wel meteen om 9 uur bestellen maar kreeg toen direct melding dat er geen kaarten meer waren :{
Exact hetzelfde hier.

volgens mij ging het om microseconden eerder zijn dan de ander :')

@ mandera. moest je de namen voor de personen per ticket invullen?
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:12 schreef RvS-Coldplay het volgende:

[..]

Exact hetzelfde hier.

volgens mij ging het om microseconden eerder zijn dan de ander :')

@ mandera. moest je de namen voor de personen per ticket invullen?
Ik heb maar 1 kaartje gekocht, mijn naam staat er wel op maar ik verwacht echt niet dat men in de drukte vrijdag eens even iedereen gaat controleren op het gemak.
Neo-Mullenzaterdag 19 april 2014 @ 09:20
Oh, was het weer zo'n feest :')
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:17 schreef Mandéra het volgende:

[..]

Ik heb maar 1 kaartje gekocht, mijn naam staat er wel op maar ik verwacht echt niet dat men in de drukte vrijdag eens even iedereen gaat controleren op het gemak.
Ze hadden aangekondigd datje op elk kaartje een persoonlijke naam moest zetten. Ter voorkoming van zwart handel.
Maar bam zeg, besef dat jij echt ongelooflijk geluk hebt gehad. Op het officiele forum zijn echt superveel fans teleurgesteld. Zo goed als niemand heeft tickets.
ZwarteMagikazaterdag 19 april 2014 @ 09:23
Ik kon net weer 5 keer kaarten kiezen maar die werden ook allemaal voor mn neus weggekaapt :P
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:20 schreef RvS-Coldplay het volgende:

[..]

Ze hadden aangekondigd datje op elk kaartje een persoonlijke naam moest zetten. Ter voorkoming van zwart handel.
Maar bam zeg, besef dat jij echt ongelooflijk geluk hebt gehad. Op het officiele forum zijn echt superveel fans teleurgesteld. Zo goed als niemand heeft tickets.
Ik ben geen die-hard Coldplay fan, ben wel fan van hun vroegere werk (tot Viva la Vida) en nu ben ik helemaal weg van Magic. Toen ik dit gister las dacht ik ik probeer gewoon. Once in a lifetime ervaring.

En een beetje wraak voor Pinkpop waar ik dit jaar na 5 uur in de rij geen kaarten voor heb. :P

Ik begin me nu te beseffen dat idd 1 van de lucky few ben. :)
Neo-Mullenzaterdag 19 april 2014 @ 09:24
Voor iedereen die kaartjes heeft: heel veel plezier iig :) ben verdomme wel jaloers zeg
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:24 schreef Neo-Mullen het volgende:
Voor iedereen die kaartjes heeft: heel veel plezier iig :) ben verdomme wel jaloers zeg
Ik ook man. In zo'n kleine zaal. Dit was gewoon echt de ultieme ervaring geweest.

Maar t troost ene beetje als ik zie hoe *** veel fans er naast gezeken hebben zeg.
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:29
Eventim is zooooo veeel beter dan dat verschrikkelijke Ticketmaster. Ben eigenlijk best wel blij nu!
Mandérazaterdag 19 april 2014 @ 09:29
Ben ik de enige op heel FOK! die kaartje heeft?
RvS-Coldplayzaterdag 19 april 2014 @ 09:30
Je bent volgens mij de enige op de wereld die een kaartje heeft :P
ZwarteMagikazaterdag 19 april 2014 @ 09:37
Er komen nog steed af en toe kaarten vrij. Volgens mij heb ik net mn laatste kans weggeF5'd :@
Joszwazaterdag 19 april 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 09:29 schreef Mandéra het volgende:
Ben ik de enige op heel FOK! die kaartje heeft?
Nee :D Bij mij was het eerst ook hopeloos en had de moed al lang opgegeven. Ben echter nog tot iets na 10 uur blijven refreshen, toen had ik ineens twee tickets!! Heel blij mee :D
Prospektzaterdag 19 april 2014 @ 19:05
Ook 2 kaarten kunnen kopen! Extreem geluk (:

Mijn tweede intieme show van Coldplay, en mijn 7de concert van ze. Ongelooflijk veel zin in!
BobWwoensdag 23 april 2014 @ 19:05

Zaterdag treedt Coldplay op in Duitsland en dat optreden is die avond te horen op 3FM.
Twest1woensdag 23 april 2014 @ 23:44
Moet snel uitkomen dat album. YouTube en t gedownloade iTunes festival gebruiken is niet ideaal.
Ben erg benieuwd naar de rest ook. Oceans en anothers arms klinken echt lekker al!
IAmKlootdonderdag 24 april 2014 @ 09:19
Na het wanstaltige bombast van de laatste platen klinken de nieuwe nummers een stuk frisser en minder uitgedacht maar het kan nog altijd niet tippen aan Parachutes en de helft van A Rush Of Blood
alwaysonholddonderdag 24 april 2014 @ 12:41
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 19:05 schreef BobW het volgende:

Zaterdag treedt Coldplay op in Duitsland en dat optreden is die avond te horen op 3FM.
Dit is prachtig O+ O+ Kan niet wachten op het nieuwe album. Veel beter dan het vorige album lijkt het te worden :)
mabo11vrijdag 25 april 2014 @ 21:06
Hier live te beluisteren zijn net begonnen 21:00 met Always in my head.
http://www.einslive.de/sendungen/player/EinsLivePlayer.html
ZwarteMagikavrijdag 25 april 2014 @ 21:17
Es tut nur ein bischen weh..

10313508_10154078286840253_8640494706953952482_n.jpg
BobWvrijdag 25 april 2014 @ 21:22
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 april 2014 21:06 schreef mabo11 het volgende:
Hier live te beluisteren zijn net begonnen 21:00 met Always in my head.
http://www.einslive.de/sendungen/player/EinsLivePlayer.html
^O^
Tot nu toe zelfde setlist als bij SXSW.

Edit: Vanaf hier niet meer. ;)
Neo-Mullenvrijdag 25 april 2014 @ 22:21
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 19:05 schreef BobW het volgende:

Zaterdag treedt Coldplay op in Duitsland en dat optreden is die avond te horen op 3FM.
Nondeju wat een geweldig lekkere plaat O+
BobWvrijdag 25 april 2014 @ 22:24
Ze hebben vandaag als laatst A Sky Full of Stars gespeeld, maar dat hebben we niet kunnen horen -O-

Chris vroeg of niemand het wilde filmen. :P

[ Bericht 27% gewijzigd door BobW op 25-04-2014 22:32:31 ]
remco1993zaterdag 26 april 2014 @ 08:40
Ze durven wel hoor... 90 euro voor een kaartje, en dan maar 14 liedjes spelen _O-
Mandérazaterdag 26 april 2014 @ 09:59
Voor deze niet-hardcore Coldplay fan was het een bijzonder mooie avond gisteren! Stond 45 minuten voor de deuren open gingen in de rij en had slechts een man of 10 voor me staan. Prima show, prima geluid. A Sky Full of Stars beloofd wat! Natuurlijk aan de korte kant (1 uur en een kwartier) maar met "slechts" nog geen 2000 anderen leek het net een woonkamerconcert.

en nu lekker wakker worden met de radio opname. :)
Fuszyzaterdag 26 april 2014 @ 15:12
8o8Il.jpg
Apotheosezaterdag 26 april 2014 @ 21:20
^ ik luister O+
Neo-Mullenzaterdag 26 april 2014 @ 21:29
* Neo-Mullen is ook ingetuned :D
Pino112zaterdag 26 april 2014 @ 21:29
_O_

Na afloop maar even downloaden, schakel net pas in.
alwaysonholdzaterdag 26 april 2014 @ 21:49
Till kingdom Come. Geweldig ondergewaardeerd! Wereldplaat
Apotheosezaterdag 26 april 2014 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2014 21:49 schreef alwaysonhold het volgende:
Till kingdom Come. Geweldig ondergewaardeerd! Wereldplaat
eens!!!
Pino112zaterdag 26 april 2014 @ 21:57
Midnight O+.
alwaysonholdzaterdag 26 april 2014 @ 21:58
quote:
17s.gif Op zaterdag 26 april 2014 21:57 schreef Pino112 het volgende:
Midnight O+.
Ging wel mis ;)
Pino112zaterdag 26 april 2014 @ 22:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2014 21:58 schreef alwaysonhold het volgende:

[..]

Ging wel mis ;)
Zette hem net weer aan.. Niet gehoord.
Ame_thystzaterdag 26 april 2014 @ 23:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2014 21:49 schreef alwaysonhold het volgende:
Till kingdom Come. Geweldig ondergewaardeerd! Wereldplaat
Niet van Coldplay hè

Mijn favo blijft toch wel denk. ;(
Hoop dat komende album weer wat ruwe kantjes laat horen, zoals bovenstaande ook niet compleet strak gespeeld is, niet tot in de perfectie geproduceerd. Dat geeft de muziek uiteindelijk toch persoonlijkheid en dat miste de laatste 2 albums toch wel.

Ohja en een B-side mag ook wel weer eens :P


[ Bericht 17% gewijzigd door Ame_thyst op 26-04-2014 23:29:28 ]
IAmKlootzondag 27 april 2014 @ 12:01
quote:
6s.gif Op zaterdag 26 april 2014 23:12 schreef Ame_thyst het volgende:

[..]

Niet van Coldplay hè

Mijn favo blijft toch wel denk. ;(
Hoop dat komende album weer wat ruwe kantjes laat horen, zoals bovenstaande ook niet compleet strak gespeeld is, niet tot in de perfectie geproduceerd. Dat geeft de muziek uiteindelijk toch persoonlijkheid en dat miste de laatste 2 albums toch wel.

Ohja en een B-side mag ook wel weer eens :P
ondanks dat het een redelijke echo & the bennymen rip off is,is het wel een geweldig nummer
Pino112zondag 27 april 2014 @ 17:40
De uitzending op 3FM.nl is een week terug te luisteren, doorspoelen naar 1.10.

Heb hem geknipt en geupload, linkje is beschikbaar via DM.
Apotheosezondag 27 april 2014 @ 17:51
quote:
14s.gif Op zondag 27 april 2014 17:40 schreef Pino112 het volgende:
De uitzending op 3FM.nl is een week terug te luisteren, doorspoelen naar 1.10.

Heb hem geknipt en geupload, linkje is beschikbaar via DM.
mag ik? :@
mabo11zondag 27 april 2014 @ 17:54
quote:
14s.gif Op zondag 27 april 2014 17:40 schreef Pino112 het volgende:
De uitzending op 3FM.nl is een week terug te luisteren, doorspoelen naar 1.10.

Heb hem geknipt en geupload, linkje is beschikbaar via DM.
Ik zou die ook graag willen hebben.
iRemcozondag 27 april 2014 @ 20:01
quote:
14s.gif Op zondag 27 april 2014 17:40 schreef Pino112 het volgende:
De uitzending op 3FM.nl is een week terug te luisteren, doorspoelen naar 1.10.

Heb hem geknipt en geupload, linkje is beschikbaar via DM.
Zou ik die ook mogen?
remco1993maandag 28 april 2014 @ 15:23
Stiekeme opname van A Sky Full Of Stars, wat volgens de geruchten volgende week uitkomt als volgende single: Coldplay - A Sky Full Of Stars [Live] by Skyfullofstars
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 20:06
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 15:23 schreef remco1993 het volgende:
Stiekeme opname van A Sky Full Of Stars, wat volgens de geruchten volgende week uitkomt als volgende single: Coldplay - A Sky Full Of Stars [Live] by Skyfullofstars
Nu op BBC Radio 1. Erg dance en heel erg poppy. Jammer, maja zal dus wel weer aanslaan. Bevestigd is trouwens hiermee dat dit de nieuwe single gaat worden.
Pino112dinsdag 29 april 2014 @ 20:19
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 20:24
quote:
Dikke hit hoor.
Pino112dinsdag 29 april 2014 @ 20:40
Heb me net pas ingeschreven voor de mailing list op de site, iemand enig idee of er al wat bekend is over de ticketverkoop van het concert in Londen?
mabo11dinsdag 29 april 2014 @ 20:41
Ik vind het meer a sky full of bras. Hebben ze Will Champion ontslagen ofzo?
MidnightShow_dinsdag 29 april 2014 @ 20:57
Ik vond Oceans wel erg goed, maar dan hoor ik dit en dan denk ik moet dat nou echt? met avicii? lekker goedkoop, maar goed zal wel aan mij liggen, heb bloedhekel aan avicii zijn muziek.
Apotheosedinsdag 29 april 2014 @ 20:59
ik vind 'm leuk! Mooi dat ze de afwisseling er in houden.
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 21:01
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:59 schreef Apotheose het volgende:
ik vind 'm leuk! Mooi dat ze de afwisseling er in houden.
Ik ook, dit is een nieuwe Viva La Vida qua hit-potentie. Wat een kneiter.
CoExistdinsdag 29 april 2014 @ 21:03
Leuk nummer inderdaad! Word steeds nieuwsgieriger naar dit album!
tompsv18dinsdag 29 april 2014 @ 21:37
Heerlijk nummer.
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:37 schreef tompsv18 het volgende:
Heerlijk nummer.
Zie mensen al bij concerten los gaan op dit nummer, wat een feest moet worden *O* *O* *; O+
Sideshowbobbiedinsdag 29 april 2014 @ 21:48
Mwah, jammer van Avicii ook. Maar goed, instant nr. 1 dit natuurlijk.
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 21:48
Vanavond om 11 uur meer live werk van Coldplay op BBC 2 ( tv). Benieuwd.
Moodydinsdag 29 april 2014 @ 21:50
Ok, waar de eerste nrs hoop gaven, klinkt dit weer net als het laatste album. Goed voor dikke vette radiohits, maar na een paar weken ben je er al weer op uitgekeken.
JochemPdinsdag 29 april 2014 @ 21:53
Tja, het knalt en het zal ongetwijfeld op nummer 1 komen, maar dit is wel errug goedkoop hoor... Dit soort Avicii house akkoordjes kan ik ook wel in elkaar knutselen. :'(
alwaysonholddinsdag 29 april 2014 @ 21:55
quote:
15s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:50 schreef Moody het volgende:
Ok, waar de eerste nrs hoop gaven, klinkt dit weer net als het laatste album. Goed voor dikke vette radiohits, maar na een paar weken ben je er al weer op uitgekeken.
Als dit het enige nummer is, heb ik er vrede mee. Zoveel nummers staan niet op het nieuwe album, en de uitgekomen nieuwe muziek tot nu toe geeft aan dat ze weer een beetje terug zijn op de goede weg terug.
Moodydinsdag 29 april 2014 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:55 schreef alwaysonhold het volgende:

[..]

Als dit het enige nummer is, heb ik er vrede mee. Zoveel nummers staan niet op het nieuwe album, en de uitgekomen nieuwe muziek tot nu toe geeft aan dat ze weer een beetje terug zijn op de goede weg terug.
Kan zijn, maar als zo'n nummertje langskomt op een album, moet het volgende nummer wel erg briljant zijn om het album nog te kunnen redden. Oftewel: Gewoon 2 of 3 nummertjes in je playlist gooien en de rest weggooien, net als bij de laatste 3 albums. Niets mis mee, er is zoveel goede muziek :)
Immerdebestebobdinsdag 29 april 2014 @ 22:32
quote:
15s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:50 schreef Moody het volgende:
Ok, waar de eerste nrs hoop gaven, klinkt dit weer net als het laatste album. Goed voor dikke vette radiohits, maar na een paar weken ben je er al weer op uitgekeken.
Dit nummer is nog veel erger dan het hele vorige album. Alle clichés komen langs in dit nummertje :') Magic was wel aardig :)

Dit nummer doet me denken aan goedkope dancemeuk, waar echt al veel en veel van is. Nummer is nog te lang ook.
Twest1dinsdag 29 april 2014 @ 22:48
Jammer dit nummer, hij is echt te makkelijk! Goed dat ze iets anders proberen maar jammer dat ze dan deze weg inslaan. Het voelt als een goedkoop dancenummer met een standaard coldplay viva la vida melodietje.
Anothers arms, oceans, midnight en always in my head vind ik wel erg leuke nummers!
Neo-Mullendinsdag 29 april 2014 @ 22:49
Hij begint erg sterk, maar dat echte dance stukje vind ik net wat te goedkoop en cheesy.
Jammer dat het nummer de kracht van het begin niet aanhoudt, want dat vond ik echt veelbelovend klinken.
RvS-Coldplaydinsdag 29 april 2014 @ 23:44
Ik vind de track ook niet super. Duidelijk deels gemaakt om ook als single erg goed te doen. Maar echt nieuw is dit niet, buiten het maken van geweldige nummers heeft Coldplay elk album de drang toch ook een hit te pakken. En geef ze eens ongelijk...

En mijn tip, kijk het interview dat Chris Martin met Zane Low had. (gister op BBC radio 1). Het is zooo emotioneel. Hij vertelde dat dit bewust was. Na 7 "zielige" emotionele songs wilde de band (c.q. Chris Martin) een blij nummer, een nummer met hoop. In plaats van zielig te eindigen. Ik ben daarom ook heel erg benieuwd Coldplay het voor elkaar krijgt dit nummer te laten "flowen" in het album.

Net bij Jools Holland vond ik het nummer ook al een heel stuk beter. Live is het meer Coldplay, met gewone drums, en de heerlijke riffs van Mr. Buckland.

Ik krijg steeds meer zin in het album! (ook door het interview, echt mijn tip, gaat dat zien mensen)

EDIT: O+ O+


[ Bericht 6% gewijzigd door RvS-Coldplay op 30-04-2014 00:04:11 ]
alwaysonholdwoensdag 30 april 2014 @ 00:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 23:44 schreef RvS-Coldplay het volgende:
Ik vind de track ook niet super. Duidelijk deels gemaakt om ook als single erg goed te doen. Maar echt nieuw is dit niet, buiten het maken van geweldige nummers heeft Coldplay elk album de drang toch ook een hit te pakken. En geef ze eens ongelijk...

En mijn tip, kijk het interview dat Chris Martin met Zane Low had. (gister op BBC radio 1). Het is zooo emotioneel. Hij vertelde dat dit bewust was. Na 7 "zielige" emotionele songs wilde de band (c.q. Chris Martin) een blij nummer, een nummer met hoop. In plaats van zielig te eindigen. Ik ben daarom ook heel erg benieuwd Coldplay het voor elkaar krijgt dit nummer te laten "flowen" in het album.

Net bij Jools Holland vond ik het nummer ook al een heel stuk beter. Live is het meer Coldplay, met gewone drums, en de heerlijke riffs van Mr. Buckland.

Ik krijg steeds meer zin in het album! (ook door het interview, echt mijn tip, gaat dat zien mensen)

EDIT: O+ O+
Nog maar 3 weken wachten, en we weten weer of Coldplay enigzins het mislukte vorige album kan laten vergeten. I hope so.
Buster91woensdag 30 april 2014 @ 10:16
Mislukte vorige album? Yeah right..