abonnement Unibet Coolblue
  maandag 17 december 2012 @ 20:12:32 #126
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_120430550
quote:
11s.gif Op maandag 17 december 2012 19:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldig :D

De combi van beleg was ook echt heel lekker, zeker aanrader, maarrr...

Geen foto's! Mijn lief is hier de fotograaf en hij had zo'n trek dat ik het niet voor elkaar kreeg hem eerst een foto te laten maken ;) Doen we vandeweek want er ziiten nu twee bolletjes in de diepvries.
Ik moest wel wennen aan hoe slap het deeg was, en wat plakkerig nog, maar het was wel erg makkelijk te vormen met de hand, absoluut niet nodig de deegroller te gebruiken het veerde ook niet steeds terug zoals het deeg waar ik aan gewend was.
Welk deegrecept??
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_120430701
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:12 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Welk deegrecept??
Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
  maandag 17 december 2012 @ 20:17:27 #128
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_120430786
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
Mooi... proberen we dat dit jaar nog hopelijk
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_120436386
Hoe maken jullie je steen schoon? Normaal boeit t niet zo, maar de laatste keer zijn er wat ingrediënten op gelekt -O-

Net voordat de vaatwasser aan ging nog wel even een bakje deeg klaargemaakt voor in de koelkast :P Morgen of overmorgen dus lekker eten :9
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 21:49:33 #130
91830 MaximusTG
pi_120436564
Nou, iig niet met zeep! Dat trekt erin. Als er echt iets vies op zit, zoals kaas of zo, dan zou ik als ie afgekoeld em goed afschrobben met een nieuwe schuurspons, eventueel met iets van een schraper of zo om harde stukjes eraf te halen, zodat ie weer glad is. En dan in de oven, dicht bij het element op max. En als ie dan op temperatuur is nog een tijdje de grill erop.
Dan brandt ie als het ware schoon. Maar vlekken krijg je er niet echt uit.
pi_120445253
De kaas heb ik eraf gehaald met een droge borstel, maar de tomatensaus is nog als een mooie zwarte plek aanwezig :P Maar daar moet ik mee leren leven dus -O- Ik zal m nog een keertje onder de grill leggen, maar ik kan deze kant dus wel gewoon blijven gebruiken, ookal zal ie nooit meer echt schoon worden?
  † In Memoriam † dinsdag 18 december 2012 @ 00:16:49 #132
91830 MaximusTG
pi_120445736
Jahoor, geen enkel probleem. Je moet je idd neerleggen bij het feit dat je zo'n steen niet weer spic en span kan krijgen. Als je het fijn vindt kan ik wel een foto van mijn steen maken :P.
pi_120450177
Mijn steen heeft ook zwarte plekken, merk je niets van kwa smaak. Is alleen optisch..
  † In Memoriam † dinsdag 1 januari 2013 @ 23:55:44 #134
34726 Fratz
Max
pi_121057118
Met de kerst een pizzasteen gekregen, morgen ga ik hem uitproberen!
* Fratz heeft er nu al zin in!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_121124828
Als ik veel viezigheid op mijn steen van mijn "ferrari" heb dan schuur ik hem altijd even licht op met schuurpapier 140..werkt prima!
pi_121146368
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
pi_121152752
De steen moet niet vollopen met allerei resten, want dan kan de steen minder goed water uit het deeg ontrekken, wat bijdraagt aan een knapperige bodem, of niet?
pi_121158770
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 12:16 schreef Terpentin07 het volgende:
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
pi_121172016
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:09 schreef loecje het volgende:

[..]

daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
Handig, kun je de aluplaat met pizaa op de steen leggen...

Misschien koop ik er wel een om te testen. Ik heb een 90cm oven, hopelijk hebben ze ook een grote..
Whatever...
pi_121172051
maar waarom zou je de aluplaat op de steen willen leggen?
dan ga ik mij afvragen of de steen wel goed genoeg is...
  vrijdag 11 januari 2013 @ 15:27:13 #141
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121436442
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
pi_121436932
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:



Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_121458632
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Mmm, was dat zo lekker als het eruit ziet? :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_121459288
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
If not now, then when.
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 09:33:14 #145
91830 MaximusTG
pi_121669635
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:27 schreef mime_negert het volgende:
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
En, hoe was ie geworden? Een keer een ruststap missen is geen ramp hoor, je deeg is wat minder rekbaar, maar dat merk je eigenlijk alleen als je het niet in de koelkast zou zetten. Die nacht in de koelkast doet em ook goed ;).

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Ziet er goed uit zeg!

quote:
10s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 00:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
Hmm, nou, iig al een aantal jaar :).
pi_121670201
Ik heb een elektrische oven (wel gewoon zo'n grote normale) en de vorige keer kreeg ik 'm niet heet genoeg. Zelfs met een pizzasteen lukte het eigenlijk net niet. Zijn er tips om dit toch wat beter werkend te krijgen? Misschien laatste paar minuten even de grill aan? (Ik heb trouwens wel aluminiumfolie onder op de bodem liggen, misschien maakt dat uit..?)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 10:14:27 #147
91830 MaximusTG
pi_121670773
Hmm, ik doe altijd de steen lekker dicht op het element bovenin, denk een centimeter of 15 van oppervlak steen tot element. Grill zou iets kunnen schelen, maar in mijn ervaring wordt ie dan al gauw te hard. Lijkt me niet dat alufolie aan de onderkant van de oven veel zal schelen.
Wat voor oven is het precies? En welke steen?
In welk opzicht werd ie niet heet genoeg? Pizza niet bruin? Te nat? etc..
pi_121671270
Het is de steen van Jamie Oliver. Oven zal ik eens kijken als ik thuis ben.
De vorige keer werd de pizza wel heet genoeg, maar niet echt krokant en bruin. De pizza was nog een beetje slapjes. Meer tijd in de oven had niet echt zin ook.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  donderdag 17 januari 2013 @ 16:44:44 #149
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121684616
Dit was mijn resultaat:


Een pizza met tomatensaus, ham, chorizo, ui, tomaat, paprika, champignons, mozzarella en kaas.

Voortaan gebruik ik een vel bakpapier waarom ik de bodem vorm. Door zo'n vel is het makkelijk om de bodem te vormen omdat je het geheel makkelijk kan draaien. Ook hoef je minder bloem te gebruiken omdat het niet blijft plakken op het aanrechtblad, zo is ook mijn vriendin tevreden omdat het minder rotzooi geeft 8-)
pi_121689713
Hoe lang kun je deeg bewaren in de koelkast? Ik heb zondag deeg gemaakt en in de koelkast gezet, en vervolgens vergeten dat het er was :') Kan ik daar vnv nog veilig een pizza van maken, of lig ik dan heel de nacht te kotsen? :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')