aangezien je het pesto-recept al hebt nog 1 tip: neem goede pasta!quote:Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.
Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?
Thanks!
Ik zou hem niet in zijn geheel braden, dan is de rug kurkdroog tegen de tijd dat de bouten gaar zijn.quote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat bestervenquote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
quote:Op vrijdag 2 november 2012 16:24 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.quote:Op vrijdag 2 november 2012 18:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ link | afbeelding ]
Roasted Sweet Potatoes (orange kind)
Lees de beschrijving eens...quote:Op vrijdag 2 november 2012 18:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ge
[..]
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
Hen een mooi stuk klapstuk gehaald bij de keurslager, 500gram ongeveer en ga morgen ermee aan de slag.quote:Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.quote:Op vrijdag 2 november 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
Dat is echt bad-assquote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?quote:Op zaterdag 3 november 2012 00:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.quote:Op zaterdag 3 november 2012 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
Eet de hazenrug met zijn tweeen, zoveel is dat nietquote:Op zaterdag 3 november 2012 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.
Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fondquote:Op zaterdag 3 november 2012 14:23 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
Hardhout, beuken, eiken, hickory,quote:Op zaterdag 3 november 2012 12:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
Als ie uren getrokken heeft kan je hem ook afsmaken en een zo proberen. Lamsbouillon is best apart.quote:Op zaterdag 3 november 2012 17:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |