abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 18 oktober 2012 @ 15:54:14 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118129358
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 15:45 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Kan ik beter in arachideolie bakken dan in zonnebloemolie?
Arachideolie kan beter tegen verhitting, hoewel er veel slechtere keuzes zijn dan zonnebloemolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 16:09:21 #27
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118130022
Zelf neem ik meestal rijste-olie, geeft minder bijsmaak dan Arachide en het kan nķg beter tegen verhitting (tot 255 graden, Arachide gaat tot 240)
pi_118130961
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachideolie kan beter tegen verhitting, hoewel er veel slechtere keuzes zijn dan zonnebloemolie.
Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.

Tevens ben ik opzoek naar een recept voor borstplaat. Ik weet dat het lastig is om te maken (en die uitdaging wil ik wel aangaan) maar ik kan nergens een goed recept vinden. Iemand tips?
  donderdag 18 oktober 2012 @ 17:57:08 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118134641
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 16:31 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.

Tevens ben ik opzoek naar een recept voor borstplaat. Ik weet dat het lastig is om te maken (en die uitdaging wil ik wel aangaan) maar ik kan nergens een goed recept vinden. Iemand tips?
Maakte het als kind wel eens omdat mijn moe nooit snoep wilde kopen, is heel lang geleden, moet het even nakijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 18:05:16 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118134972
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 16:31 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.

Tevens ben ik opzoek naar een recept voor borstplaat. Ik weet dat het lastig is om te maken (en die uitdaging wil ik wel aangaan) maar ik kan nergens een goed recept vinden. Iemand tips?
Poedersuiker, slagroom erbij, smaakje erbij, inkoken tot een druppel in een kopje water zijn vorm behoudt. Uitstorten, af laten koelen, klaar.
pi_118135142
Kastanjes waren gisteren goddelijk over mijn pompoen mascarpone risotto!! Ik had ze zachtjes gebakken, en daarna wat grote zoutvlokken eroverheen. Bedankt voor het advies Piet!
  donderdag 18 oktober 2012 @ 18:10:56 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118135216
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 18:09 schreef Amthezia het volgende:
Kastanjes waren gisteren goddelijk over mijn pompoen mascarpone risotto!! Ik had ze zachtjes gebakken, en daarna wat grote zoutvlokken eroverheen. Bedankt voor het advies Piet!
Dank je voor je feedback. Altijd blij als mensen lekker hebben gegeten door de adviezen hier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118171781
Piet, waarom gebruiken ze in veel taart/cake recepten ongezouten boter? Ik gebruik altijd de gewone gezouten roomboter die ik in huis heb, maakt het heel veel uit voor de smaak?
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:57:00 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118172007
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, waarom gebruiken ze in veel taart/cake recepten ongezouten boter? Ik gebruik altijd de gewone gezouten roomboter die ik in huis heb, maakt het heel veel uit voor de smaak?
Het wordt mij te zout, bij cake doe ik maar een snuf zout. Ligt er vooral denk ik aan hoe zout je bent gewend te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118172081
als ik gezouten boter gebruik gebruik ik veel minder zout. As simple as that.
pi_118172089
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maakte het als kind wel eens omdat mijn moe nooit snoep wilde kopen, is heel lang geleden, moet het even nakijken.
Graag!
pi_118172366
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:59 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Graag!
Volgens mij staat er op de AH-site een recept voor borstplaat, het is wel geen "Piet", maar voor een eerste poging misschien best zinvol.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 15:10:59 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118172523
Moet nog wel even graven naar mijn receptenmap, die zit nog ergens in een doos in de kelder van de verhuizing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118174257
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het wordt mij te zout, bij cake doe ik maar een snuf zout. Ligt er vooral denk ik aan hoe zout je bent gewend te eten.
@Piet en Jagärtrut;
Ja ok, het maakt dus niet uit voor de smaak/consistentie behalve dan het zout. Ik dacht het al, maar wist het niet zeker. Wij aten thuis altijd ontzettend veel zout (vind het heerlijk) maar sinds ik samenwoon doe ik zelden nog echt ergens zout doorheen. Ik vergeet het meestal en ik mis het verder ook niet. Behalve vanavond bij de maiskolven, dan moet er zout en boter overheen O+
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 15:50:03 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118174291
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 15:49 schreef kirsten. het volgende:

[..]

@Piet en Jagärtrut;
Ja ok, het maakt dus niet uit voor de smaak/consistentie behalve dan het zout. Ik dacht het al, maar wist het niet zeker. Wij aten thuis altijd ontzettend veel zout (vind het heerlijk) maar sinds ik samenwoon doe ik zelden nog echt ergens zout doorheen. Ik vergeet het meestal en ik mis het verder ook niet. Behalve vanavond bij de maiskolven, dan moet er zout en boter overheen O+
Ik doe daar knoflookkruidenboter op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118175944
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 15:07 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Volgens mij staat er op de AH-site een recept voor borstplaat, het is wel geen "Piet", maar voor een eerste poging misschien best zinvol.
Klopt, heb ik al eens gemaakt ja, maar dat is het toch net niet.. Toch bedankt :)
pi_118179635
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 16:32 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Klopt, heb ik al eens gemaakt ja, maar dat is het toch net niet.. Toch bedankt :)
Ik zie dat Cees Holtkamp naast de standaardingrediënten nog fondant toevoegt. Misschien zit daar het verschil in dat je zoekt.
pi_118190732
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 18:03 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Ik zie dat Cees Holtkamp naast de standaardingrediënten nog fondant toevoegt. Misschien zit daar het verschil in dat je zoekt.
Dat filmpje ken ik ja, vraag me idd af of dat het verschil maakt. Ben daarom ook benieuwd naar het recept van Piet. Eén van mijn favoriete banketbakkers verkoopt vanilleborstplaat waar je ook echt de vanille in ziet zitten, dat vind ik ook bijna niet terug in recepten bijvoorbeeld.
pi_118202415
Ik wil van de week eens mac & cheese maken. In principe is dat toch gewoon pasta koken, bechamel maken, kaas door de bechamel, pasta en saus mengen, kaas erover en onder de gril?

Zo simpel dat ik bang ben iets te missen :D
Spoilers!
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 10:51:29 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118202557
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil van de week eens mac & cheese maken. In principe is dat toch gewoon pasta koken, bechamel maken, kaas door de bechamel, pasta en saus mengen, kaas erover en onder de gril?

Zo simpel dat ik bang ben iets te missen :D
Jep, dat is het wel. Je kan ook wat broodkruim er bij strooien voor een krokanter effect
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118203210
Oh ja, goed dat je het zegt. Ik zie alleen dat ik de hele week vegetarische gerechten op mijn lijstje aan het zetten ben. Dat vindt meneer L_S niet zo'n goed idee O-) Even kijken of ik ergens nog wat vlees bij kan verzinnen.
Spoilers!
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 11:25:53 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118203257
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh ja, goed dat je het zegt. Ik zie alleen dat ik de hele week vegetarische gerechten op mijn lijstje aan het zetten ben. Dat vindt meneer L_S niet zo'n goed idee O-) Even kijken of ik ergens nog wat vlees bij kan verzinnen.
Steak, friet, bier, naakt serveren, is hij blij als een puppy
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118203312
Het is al opgelost. Ik moet altijd goed op de ratio vega/vis/vlees/kip letten. En vanavond eet hij een overdosis vlees want we gourmetten ter ere van zijn verjaardag :')

Verder deze week: vega, vlees, vis, vega, vlees, kip dus daar doet hij het maar mee.

En wat betreft je andere suggestie zullen we wel zien w/
Spoilers!
pi_118205861
Altijd als ik een saus maak voor bij mn vlees is die altijd wat dunnig en nooit zo lekker als een restaurant.
Nu denk ik dat dat aan de knorr bouillon ligt, maar om het zelf te maken heb ik het geduld/tijd niet voor. Bestaat er ook goede boulion wat je zelf kan kopen?
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 13:33:20 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118206122
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 13:21 schreef tech4u het volgende:
Altijd als ik een saus maak voor bij mn vlees is die altijd wat dunnig en nooit zo lekker als een restaurant.
Nu denk ik dat dat aan de knorr bouillon ligt, maar om het zelf te maken heb ik het geduld/tijd niet voor. Bestaat er ook goede boulion wat je zelf kan kopen?
Een goede saus, daar heb je goede producten voor nodig.
Zoveel werk is het niet een goede bouillon te maken, en je kan die dan inkoken tot een fond, die in ijsblokjes zakjes invriezen en iedere keer 1a2 klontjes voor je saus gebruiken. Verder is het geheim waarom een saus in een restaurant zo rijk smaakt niet alleen de fond, maar ook een flinke kluit boter.
Maak je saus en als die klaar is zet je de steelpan van het vuur en doe me er een 50-75 gram boter in (en dat is geen margarine) en die laat je smelten. Deze roer je door de saus door de pan te bewegen (dat is de reden waarom er een steel aan een steelpan zit). Boter geeft een fluwelen rijke smaak, die, als je niet weet waar die vandaan komt niet te herleiden valt.
Verder kan je saus binden, daar zijn veel producten voor. Ik heb recent ontdekt dat kikkererwtenmeel een mooie binding geeft maar in tegenstelling tot bv bloem de smaak niet onderdrukt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')