abonnement Unibet Coolblue
pi_118137987
Alexander De Croo, voorzitter van de Vlaamse liberalen, ging een paar dagen geleden nog burgemeester worden van Brakel:
http://www.nieuwsblad.be/(...)DMF20121014_00334874

Nu blijkt dat hij minister Van Quickenborne zal opvolgen als minister van Pensioenen, omdat die laatste dan weer burgemeester van Kortrijk zal worden. Daarmee wordt De Croo één van de zes vicepremiers die België rijk is. Toch sterk voor iemand die voor 2010 nog tot niks verkozen was. -O-

Wij hebben in België zoveel niveau's dat elke verkiezingen (Vlaams, gemeentelijk, federaal) overal kettingreacties veroorzaakt.
pi_118269441
quote:
Bart De Wever plande mars op het stadhuis al op 18 mei
18 mei 2012. Bart De Wever zit vijf maanden voor de verkiezingen samen met de top van de Antwerpse N-VA in de Belair, de brasserie van de luchthaven van Deurne. Hij neemt het woord. "Mensen, de avond 14 oktober moet er pal op zitten", begint hij. "Die avond moet beelden opleveren die jaren meegaan. Ik stel voor dat we, als we winnen, een mars doen op het stadhuis. We lopen de Zuiderkroon uit en stappen gewoon richting 't Schoon Verdiep. Hopelijk valt het weer nog wat mee zodat we niet door de regen moeten. Maar we gaan echt te voet." Iedereen aan tafel is eensgezind: "Goed plan". "Dat gaan we doen."

Vlieg op de muur
Dit fragment komt uit de reeks 'De Slag om Antwerpen'. Negen maanden lang volgde De Morgen N-VA-voorzitter Bart De Wever op de voet. Als een vlieg op de muur zaten we bij de strategische vergaderingen in donkere hotelkamers, broodjeszaken, het kantoor van de De Wever en de campagnebus van de N-VA.

Het hele verhaal vindt u vanaf zaterdag 20 oktober in De Morgen. Te beginnen met de allerlaaste uren, vorige zondag. Toen zat De Wever vanaf 15 uur samen met zijn mensen in de kelder van het Ramada Plaza Hotel in Antwerpen. Om buiten te komen, en richting Zuiderkroon te trekken voor de overwinningsspeech. Daarna volgde de voettocht richting 't Schoon Verdiep.

Maandenlang heeft de legendarische mars op het Stadhuis in zijn hoofd rondgespookt. Een dikke twee weken voor de verkiezingen koos hij ook het nummer dat moest weerklinken eens hij de Zuiderkroon zou betreden.

"Sam Sparro vind ik geweldig"
"Je moet kolkende muziek hebben als je daar arriveert. Doe maar het liedje 'Happiness' van Sam Sparro, dat vind ik geweldig. Je moet een mensenmassa hebben, waar je als Mozes probeert door te komen richting podium. Met die veiligheidsmensen moet dat wel lukken. Dat moeten dé beelden worden. Dat is footage voor de komende weken en maanden.

Liefst tot in 2014. Ik ga op het podium staan, en begin: 'Vrienden, Vlamingen, stadsgenoten, we hebben gewonnen...'."

Bron: De Morgen.
quote:
Karim Van Overmeire wordt schepen van Vlaamse Zaken

AALST - Karim Van Overmeire wordt in Aalst schepen van Vlaamse Zaken. Hij moet het Vlaams karakter van de stad bewaken. Zelf zegt Van Overmeire dat de verdeling van de bevoegdheden niet helemaal rond is. Maar hij ziet de functie wel zitten.
Van Overmeire stapte in juli 2010 uit het Vlaams Belang. Samen met lijsttrekker Christoph D'Haese won hij met N-VA de verkiezingen in Aalst. N-VA vormt er nu een coalitie met SP.A en CD&V.

Een voormalig Vlaams Belanger als schepen? D'Haese herhaalde in De Kruitfabriek (Vier) dat Van Overmeire 'de democratische principes in zijn hart draagt'.

Nieuw bij de bevoegdheidsverdeling is de benoeming van een schepen voor Vlaamse Zaken in Aalst. Al is dat minder nieuw dan het lijkt. Ook in de Rand rond Brussel hebben enkele gemeenten zo'n schepen.

Bovendien wijst N-VA erop dat de coalitiepartners SP.A en CD&V het eens zijn met de aanstelling van een schepen voor Vlaamse Zaken.

Spoorwegfenomeen

Volgens de nieuwe burgemeester D'Haese heeft Aalst in toenemende mate te maken met de verfransing. Het 'spoorwegfenomeen' noemt hij het. Omdat er een goede spoorverbinding is tussen Brussel en Oost-Vlaanderen, trekken Franstaligen weg uit Brussel en vestigen ze zich iets verderop. In Aalst bijvoorbeeld, vanwaaruit Brussel gemakkelijk te bereiken is.

'Voor de N-VA is het heel belangrijk om te waken over de authenticiteit en het Vlaams karakter van onze stad,' zegt D'Haese. Hoe dat precies moet gebeuren is iets minder duidelijk. D'Haese heeft het onder meer over de bevlagging van de officiële gebouwen in Aalst.

Daarnaast krijgen de straatnaamborden in Aalst een "Vlaamse Leeuw" en opgestickerd stadsschild. Bij enkele straten komt ook een naambordje in het plaatselijk dialect.

De nieuwe schepen moet waken over het gebruik van het Nederlands in de kinderdagverblijven, aan het onthaal in het stadhuis, in de scholen. Omdat er ook veel migranten in Aalst komen wonen, wil D'Haese het aantal taallessen opdrijven in de stad.

'Het is niet provocatief bedoeld, integendeel. Het is een positief idee. We sluiten anderstaligen in onze armen en leren hen Nederlands spreken zodat ze gemakkelijker integreren.' De primeur van de nieuwe schepen stond vanmorgen trouwens in Le Soir.

D'Haese onderstreept verder dat het ambt niet tot een symbolenkwestie herleid mag worden. 'We willen de eigenheid van de sympathieke toffe stad Aalst bewaren en taal is daarbij het instrument bij uitstek voor integratie. Het gaat dus om een andere inslag dan het louter communautaire.'

De nieuwe schepen heet trouwens voluit 'schepen van Vlaamse Zaken en Integratie'. Naast Vlaamse Zaken krijgt schepen Van Overmeire allicht ook Bevolking, Burgerlijke Stand en eventueel Onderwijs tot zijn bevoegdheden.

Bron: De Standaard.

Ik verval niet graag in de jaren dertig - retoriek van sommigen, want zo'n vergelijking gaat er ver over, maar van zulke zaken krijg ik het toch vrij benauwd...
  maandag 22 oktober 2012 @ 07:48:41 #28
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_118270034
idd :')

ipv het gewoon schepen van integratie (en vlaamse vlaggen) te noemen.

En dan nog karen overmeire die die schepen wordt, zegt genoeg
pi_118270153
Lijkt me een prachtrecept voor rellen en gedoe ;')
  maandag 22 oktober 2012 @ 23:02:18 #30
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_118307466
ach, een nieuwe storm in een glas water. Links heeft nu al bijna alles geprobeerd. Meesterzet van de NV/A om de eerste marokkaanse burgemeester te leveren in Vlaanderen _O-

Trouwens hoor je al belachelijk veel frans in Aalst, ik kom er af en toe :{ Ze zijn er niets te vroeg mee
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
pi_118307646
Ach, een partij met een dergelijke groeispurt zal bijna niet aan een stroom schandalen ontkomen. Zeker na de opname van het halve Vlaams blok.
  maandag 22 oktober 2012 @ 23:44:36 #32
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_118309954
quote:
2s.gif Op maandag 22 oktober 2012 07:48 schreef Beregd het volgende:
idd :')

ipv het gewoon schepen van integratie (en vlaamse vlaggen) te noemen.
Een halve Vlaams Belanger die Karim heet en schepen van stickers en vlaggen wordt. Het klinkt als het begin van een sketch.

Maar goed, laat de politici (van alle kampen) maar volhouden dat Vlaanderen een hel op aarde is om te leven, ik merk het niet echt.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_118315941
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 23:02 schreef misteriks het volgende:
ach, een nieuwe storm in een glas water. Links heeft nu al bijna alles geprobeerd. Meesterzet van de NV/A om de eerste marokkaanse burgemeester te leveren in Vlaanderen _O-

Trouwens hoor je al belachelijk veel frans in Aalst, ik kom er af en toe :{ Ze zijn er niets te vroeg mee
Dat je bepaalde maatregelen neemt om de verfransing wat in te dammen, tot daar aan toe. Dat lijkt me inderdaad niet onverstandig. Maar:

1° Er een aparte schepenfunctie van maken?
2° De voormalige VB-ideoloog die mee het racistisch bevonden 70-puntenplan heeft geschreven die functie geven (die nota bene ook integratie inhoudt!)?
3° Hoe gaat het plakken van wat onnozele Vlaamse stikkertjes op straatbordjes, het verwijderen van alle Belgische vlaggen uit het straatbeeld, het verwijderen van zoveel mogelijk Franstalige boeken uit de bibliotheek en alle foto's van het Koningspaar uit het stadshuis, en het weigeren om de burgemeesterssjerp met de nationale driekleur te dragen in godsnaam bijdragen tegen de verfransing? Dat lijken me eerder maatregelen die moeten bijdragen tot één of andere perfide natievorming.

Als dat dan nog eens de eerste maatregelen zijn die je als gemeentebestuur aankondigt, ben ik toch iet of wat bezorgd voor de Aalstenaar.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 11:19:35 #34
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_118321071
In Brasschaat zou er ook een schepen van Vlaamse Zaken komen en (geheel toevallig) is 't ook daar een ex-Vlaams Belanger.

Die eerste "Marokkaanse" burgemeester is trouwens dat ex-lingerie model dat ze daar hebben rondlopen bij de NV-A. Ik denk dat ze een grote naam wordt, want ze mag ook het ultieme pad naar succes bij de NV-A bewandelen, namelijk deelnemen aan "De Slimste Mens".
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 11:59:20 #35
376361 bojan
Het is friet
pi_118322518
Ikzelf heb voor Vlaams Belang (Filip de Winter) gestemd omdat ik die islamisering in België beu ben. Multiculturaliteit is helemaal geen feest zoals die linkse partijen en jaren aan een stuk staan te roepen. Persoonlijk heeft multiculturaliteit alleen maar een hoop frustraties opgeleverd (en wat kebabzaken). En ik ben geen racist maar het feit dat sommige Islamieten zonder enige schaamte in Antwerpen komen roepen tegen de autochtone burger "aanpassen of opkrassen" dat gaat gewoon niet!!

Dus niet iedereen die Vlaams Belang of NVA stemt wil Vlaanderen onafhankelijk hoor, want ik ben eigenlijk voor België, maar anders is er geen enkele partij bij wie ik terecht kan dus ik moest wel voor VB stemmen.

Ik vind het trouwens spijtig dat zoveel VB stemmers naar de NVA zijn overgelopen. Maar anderzijds misschien wel logisch aangezien niemand met VB wil samen werken. Maar toch blijf ik Filip de Winter trouw. :)
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118323095
Ik vind ook dat er een stop moet komen aan de (extremistische) islamisering, maar in mijn ogen is de winter even extremistisch en gevaarlijk . Als het aan die man ligt, nemen we de wapens op tegen alles en iedereen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 14:06:23 #37
376361 bojan
Het is friet
pi_118327317
mja, ik heb gewoon ook zoiets dat ik vind dat België van de belgen moet blijven. In Anderlecht, Molenbeek of Borgerhout kom je nu echt al amper rasechte Belgen tegen en daar gaat het niet bij blijven als we niet ingrijpen.

(Ben ik nu een racist??)

Moslims die zich gedragen hebben alleszins niets te vrezen van Filip De Winter, maar een migratiestop voor een tijdje zou ons land deugd doen. Bovendien besparen we zo op langere termijn miljarden euros en kunnen we uit deze crisis raken.
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118328224
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 14:06 schreef bojan het volgende:
mja, ik heb gewoon ook zoiets dat ik vind dat België van de belgen moet blijven. In Anderlecht, Molenbeek of Borgerhout kom je nu echt al amper rasechte Belgen tegen en daar gaat het niet bij blijven als we niet ingrijpen.

(Ben ik nu een racist??)

Moslims die zich gedragen hebben alleszins niets te vrezen van Filip De Winter, maar een migratiestop voor een tijdje zou ons land deugd doen. Bovendien besparen we zo op langere termijn miljarden euros en kunnen we uit deze crisis raken.
Die immigratiestop zal al die internationale instellingen in Brussel vast ook een briljant idee lijken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2012 14:29:22 ]
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 15:11:42 #39
376361 bojan
Het is friet
pi_118329740
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 14:29 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Die immigratiestop zal al die internationale instellingen in Brussel vast ook een briljant idee lijken.
Alsof we daar naar moeten kijken
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118330274
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 15:11 schreef bojan het volgende:

[..]

Alsof we daar naar moeten kijken
Zou niet onverstandig zijn. België profiteert flink van al die internationale instellingen daar in Brussel.
pi_118332539
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 14:06 schreef bojan het volgende:
(Ben ik nu een racist??)
Neu, gewoon een jankbal.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:30:19 #42
376361 bojan
Het is friet
pi_118337345
Kijk daar kan ik niet tegen, tegen die hoofddoeken. Net weer een madam met een hoofddoek tegen gekomen, heb haar gezegd dat in Antwerpen zoiets niet hoort en dat ze carnaval maar moet gaan vieren in Afghanistan.

Reageerde echt woest

Maar hé zo is het toch? Ze vluchten allemaal uit afghanistan en dergelijke naar hier omdat het daar te gevaarlijk is door die moslimextremisten. En dan gaan ze hier eens lopen verkondigen dat Allah de ware is terwijl ze voor hun eigen aanhangers op de vlucht moesten. Als het zo doorgaat wordt België een even groot kutland als die landen daar in het midden oosten.

Bah. Zum Kotsen. :r
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118337828
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:30 schreef bojan het volgende:
Kijk daar kan ik niet tegen, tegen die hoofddoeken. Net weer een madam met een hoofddoek tegen gekomen, heb haar gezegd dat in Antwerpen zoiets niet hoort en dat ze carnaval maar moet gaan vieren in Afghanistan.

Reageerde echt woest
Dan ben je ook wel een wat simpele ziel.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:54:04 #44
376361 bojan
Het is friet
pi_118338189
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:43 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dan ben je ook wel een wat simpele ziel.
Tjah België is een vrij land dus ik mag mijn mening zeggen over onderwerpen tegen iedereen ook tegen moslimvrouwen
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118338373
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:54 schreef bojan het volgende:

[..]

Tjah België is een vrij land dus ik mag mijn mening zeggen over onderwerpen tegen iedereen ook tegen moslimvrouwen
Allicht maar het maakt je niet minder een wat trieste simpele ziel
pi_118338732
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:54 schreef bojan het volgende:

[..]

Tjah België is een vrij land dus ik mag mijn mening zeggen over onderwerpen tegen iedereen ook tegen moslimvrouwen
Net zoals moslimmannen Westerse vrouwen op straat hoeren mogen noemen in een vrij land. Dat maakt het nog niet tot acceptabel gedrag.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:25:03 #47
376361 bojan
Het is friet
pi_118339629
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:07 schreef Monolith het volgende:

[..]

Net zoals moslimmannen Westerse vrouwen op straat hoeren mogen noemen in een vrij land. Dat maakt het nog niet tot acceptabel gedrag.
Klopt maar iemand hoer noemen is beledigend en kwetsend

als ik zeg dat hoofddoek niet past in Antwerpen is dat tenminste deftig geformuleerd
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:08:40 #48
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_118342395
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:25 schreef bojan het volgende:

[..]

Klopt maar iemand hoer noemen is beledigend en kwetsend

als ik zeg dat hoofddoek niet past in Antwerpen is dat tenminste deftig geformuleerd
je zei dat helemaal niet zo! je zei zum kotsen en kutland en zo!
Nu, alleszins nog en stuk beschaafder dan je politieke voorbeeld.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:42:02 #49
376361 bojan
Het is friet
pi_118344133
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 20:08 schreef Beregd het volgende:

[..]

je zei dat helemaal niet zo! je zei zum kotsen en kutland en zo!
Nu, alleszins nog en stuk beschaafder dan je politieke voorbeeld.
Dat heb ik hier gezegd hé, niet tegen die vrouw. Tegen die vrouw heb ik alleen gezegd dat als ze carnaval wil vieren dat ze dat maar in Afghanistan moet gaan doen en niet in Antwerpen
"BeNeLiga moet er komen, wie dat niet ziet is idioot"
pi_118344606
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 20:42 schreef bojan het volgende:

[..] Tegen die vrouw heb ik alleen gezegd dat als ze carnaval wil vieren dat ze dat maar in Afghanistan moet gaan doen en niet in Antwerpen
En dat vind je normaal tegenover iemand die je gewoon tegenkomt op straat?

Rare jongens die Belgen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')