abonnement Unibet Coolblue
pi_118737694
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 23:39 schreef kaputwiehund het volgende:
Dan sta je daar mooi in je blootje op de parkeerplaats

Hopenlijk is het de geisersauna, want dat is helemaal niets. Ik had constant het idee dat er iemand met zware maagkrampen in de sauna zat.
Ik vond dat de meest hilarische sauna op aarde! :D Werkelijk waar hoe verzin je het, het was net de efteling 8-)

Ben wel benieuwd welke sauna het is want de laatste keer dat wij er waren twee weken geleden hadden ze in twee sauna's opgietingen. De grote zou wel het ergst zijn want die zit erg centraal en had ook een infrarood ruimte. De kleinere was de panorama sauna bij het meer, zou voor het blussen wel praktisch zijn geweest :P

Was verder wel weer een geweldig dagje trouwens. Nu ook met verwenrituelen wat inhield dat je een potje creme kreeg om je mee in te smeren en daarna nog 10-15 minuten te zweten.
  Eurovisie Songfestival Queen vrijdag 2 november 2012 @ 14:06:35 #177
163650 Greys
pi_118741115
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 12:14 schreef Zo-is-dat het volgende:

Was verder wel weer een geweldig dagje trouwens. Nu ook met verwenrituelen wat inhield dat je een potje creme kreeg om je mee in te smeren en daarna nog 10-15 minuten te zweten.
Oeh dat doen ze in Pijnacker in Centre du Lac ook regelmatig, dan gaat er in de sauna tijdens de wappersessie een grote knijpfles honing rond waar je je dan mee insmeert :9
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  vrijdag 30 november 2012 @ 09:19:37 #178
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_119772647
We zijn gisteren naar De Veluwe in Lunteren geweest, maar ik denk niet dat we daar nogmaals naartoe zullen gaan :N
We hadden gereserveerd en werden bij binnenkomst keurig ontvangen, waarna we de sleutels van de kluisjes kregen. De kleedruimte zag er keurig uit, maar was erg klein. We hadden een arrangement, dus na het omkleden zouden we koffie met gebak krijgen, maar er was alleen de mogelijkheid om een stuk fruitvlaai te krijgen, maar aangezien ik allergisch ben voor kiwi's, heb ik dit aan me voorbij laten gaan. De cappuccino was wel lekker. Tijdens de koffie konden we uitzoeken wat we wilden voor de lunch. Deze stond al om 12.00 uur gepland, maar omdat we pas om 11 uur aan de koffie zaten, is deze in overleg naar 13.30 uur verplaatst. Na de koffie zijn we naar het personeel toegelopen voor de beloofde rondleiding (we waren voor het eerst in deze sauna), maar er werd ons na tien minuten wachten gezegd dat we gewoon ons eigen gang konden gaan.
Het formaat van het complex vonden we erg tegenvallen, maar het zag er over het algemeen netjes uit.
We zijn gestart met de infraroodsauna, waarvan de helft van de lampen het niet bleek te doen. Op het informatiebordje bij deze sauna stond dat er aangeraden werd om hierna warm te douchen, maar voor de dichtstbijzijndste warme douche, moest de hele tuin doorkruist worden. Na het douchen hebben we wat baantjes getrokken in het buitenzwembad, wat van mij een stuk warmer had mogen zijn. Hierna zijn we naar het kruidenbad gegaan, wat heerlijk warm was, maar de kruiden waren ver te zoeken. Na een tijdje in het bubbelbad gezeten te hebben, was het tijd voor de lunch.
Helaas hebben we hier nog wel een tijd op moeten wachten en ging het ook niet goed met de gevraagde drankjes. De lunch zelf (salade geitenkaas voor mij en salade paddestoelen voor mijn vriend) was ontzettend lekker :9 Een goede hoeveelheid sla, mooi opgemaakte borden, lekkere noten erbij. Alleen het brood was in enorme hompen gesneden, wat minder prettig was.
Na de lunch zijn we nog wat gaan zwemmen, maar helaas was het zwembad verder afgekoeld. De overige gasten werden steeds luidruchtiger, maar er was geen personeel te bekennen. Na netjes vragen of het stil mocht zijn in de sauna heeft dit heel even geholpen, maar niet voor lang.
Na een rondje stoombad (erg lekker O+ ) hebben we het dus voor gezien gehouden -O-
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_119772980
Dat klinkt een beetje alsof het merendeel van je klachten voorkombaar/zelf veroorzaakt is :)

-Vruchtenvlaai is gebak, dat jij dat niet mag, tsja, dat kunnen zij niet van te voren weten.
-Een rondleiding is voor iemand die vaker na de sauna gaat, zeker in een klein complex helemaal niet nodig
-Uiteraard is het buitenbad koud als je net daarvoor warm hebt gedoucht.
-Hompen brood kun je zelf weer kleiner maken/snijden.

Voor de rest ben je vrij positief, dus ik zie niet in wat er nou zo extreem slecht aan was... eigenlijk...
pi_119772996
Zelf zondag naar de Veluwse Bron geweest. Enige aanmerking die ik had, is over de vaste opgietklanten. Wat een stelletje aso's. Er werd gevraagd of er nieuwe mensen waren en een groepje ging heel hard roepen dat dat niet zo was en we best naar binnen konden. Uiteraard waren er wel nieuwe mensen en dus werd het praatje gedaan. Daar kwam commentaar op en er werd hard doorheen gepraat. Kon ik me best aan ergeren zeg maar.
pi_119773365
quote:
99s.gif Op vrijdag 30 november 2012 09:39 schreef stbabylon het volgende:
Zelf zondag naar de Veluwse Bron geweest. Enige aanmerking die ik had, is over de vaste opgietklanten. Wat een stelletje aso's. Er werd gevraagd of er nieuwe mensen waren en een groepje ging heel hard roepen dat dat niet zo was en we best naar binnen konden. Uiteraard waren er wel nieuwe mensen en dus werd het praatje gedaan. Daar kwam commentaar op en er werd hard doorheen gepraat. Kon ik me best aan ergeren zeg maar.
Owh dat is wel jammer ja, ik heb er nog nooit echt last van gehad van de vaste klanten, heb wel altijd het idee dat ze graag op een of andere manier wel even willen laten weten dat ze het zijn. Even een opmerking of iets zodat het opvalt dat ze de opgieter kennen. Vind dat altijd wel grappig ;)
pi_119773944
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 12:14 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik vond dat de meest hilarische sauna op aarde! :D Werkelijk waar hoe verzin je het, het was net de efteling 8-)

wij hadden dat laatst bij van egmond in haarlem. daar heb je een sauna met een apparaat dat zelf opgietingen doet. dat laatste houdt in dat met veel geweld de houten ventilatoren aanspringen, er een lampje van kleur veranderd en een groot apparaat in beweging komt. ik kwam niet meer bij zo grappig vond ik het. het voelde alsof het gebouwtje ter plekke kon opstijgen, terwijl het enige wat er gebeurde een plensje water op de kolen was _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_120003128
Nadat we al heel veel goede verhalen over Centre du Lac lazen op FOK! toch maar eens gegaan. Elysium vinden we mooi, maar toch ook wel erg massaal met dat welbekende 'zien en gezien willen worden'sfeertje. We kozen een paar keer achter elkaar voor de veilige 'wel ok'-formule van Elysium (die watervalhoek is ook zo lekker O+ ), maar voor ik verder ga kan ik nu alvast zeggen dat ons volgende saunabezoek naar Centre du Lac zal zijn en niet weer naar Elysium.

Centre de Lac blinkt wat mij betreft uit in klantvriendelijkheid en ook het publiek was bijzonder aangenaam. Nu weet ik wel dat je als sauna niet bijzonder veel te zeggen hebt over het type mens wat je aantrekt, maar er waren opvallend veel vriendelijke en leuke mensen aanwezig gisteren. Als je niet van gezellig met vreemden kletsen houdt dan is Elysium misschien meer wat voor je. Ook opvallend weinig mensen met een grote tatoeage.

Het was overal schoon, terwijl ik eigenlijk geen schoonmakers kan herinneren.
Er zijn veel hoekjes waar je kan douchen en de temperatuur van de meeste douches kan je zelf van ijskoud tot veel te heet instellen. Perfect! Ook de neveldouche is een enorme aanrader, groot en met echte nevel (geen druppeltjes dus). Heerlijk gewoon.
Er is een ruim aanbod van verschillende sauna's die goed op temperatuur waren (de Maa-sauna was erg lekker). In de Kelo-sauna wordt 3x per dag een opgieting gehouden waarbij veel wordt uitgelegd en er ook ruimte is voor grapjes over en weer. Er werd zelfs zoveel uitgelegd dat ik in de 2e helft van de opgieting op een gegeven moment 'hou nu je mond maar' dacht, want ik had het best zwaar en luisterde al helemaal niet meer. Erg goede opgieting al met al. Ook druk bezocht, maar iedereen paste er in.
Bij de Hamman is een kruidenbad. Geweldige temperatuur, Oosterse sfeer, lekker duister...maar mijn vriendin vroeg zich al af of chloor ook een kruid was, want verder zat er geen geur in het bad. Niet storend verder.
Het Turks Stoombad was heet, vol damp, maar wel erg muf. Het is me wel vaker opgevallen dat het toch erg moeilijk lijkt te zijn om een stoombad fris te laten ruiken. Sauna Beauty Farm Midwolda had dat het beste voor elkaar (incl. verlichting met echte kaarsen in het stoombad :o ), daar rook het echt fris en kon je lange tijd in de prettige damp blijven. Hier zijn we vrij snel weer weg gegaan.
Infra rood: zitten op nep boomstammetjes met een lamp voor en achter je. Niks op aan te merken. In de sauna in Zuidwolde kan je liggen, dat is toch wel het lekkerst (en het meest luie uiteraard).
Zwembad was lekker, misschien iets te fris, maar dat is wel prettig bij het afkoelen. Fijne jetstraal in een hoek. Buiten (en binnen) een heet bubbelbad die op een timer aan en uit gaat. Ik hou bijv. helemaal niet echt van bubbelen, dus bubbelen vind ik dan de minst fijne fase. Maar het bad was verder echt lekker heet. En mocht de meneer die ons in het bubbelbad zijn hele levensverhaal vertelde denken dat we het niet interessant vonden: ik vond het reuze interessant! Nog bedankt voor de verhalen O+
In de kelder ziten nog een paar sauna's waaronder een kleurensauna, maar daar zijn we verder niet geweest. Er is daar ook nog een bad voor drijfsessies en onderwaterconcerten,
Er zijn heel veel afkoelmogelijkheden in het complex: douchehoekjes, emmers, koude dompelbaden en een ijsgrot. De ijsgrot is echt koud met een bak slushpuppyachtig ijs wat je over je heen kan wrijven. Verder ruikt de ijsgrot fris itt die in Elysium die ik muf schimmelig vind.

Het horeca deel bestaat uit verschillende hoekjes. We hebben geluncht bij de open haard waar ze heel briljant kleine kussentjes hebben waar je je voeten op kan leggen vlak bij de open haard. De kaart is erg uitgebreid met allerlei lekker klinkende hapjes en drankjes. We kozen voor een pistoletje met kip op aanraden van de serveerster, maar ik vond hem helaas tegenvallend droog. De warme chocolademelk maakte veel goed. We hebben er ook 's avonds nog gegeten en namen allebei een maaltijdsalade (ca. 15 euro). Grote borden vol! Salade smaakte me prima (ik had met vis) en mijn vriendin's enige klacht was dat haar salade te veel kip bevatte. De kip was nu wel lekker mals trouwens. De bediening is goed, wel wat gehaast, maar het was ook best druk in het restaurant.

Last but not least zijn de kleedruimtes lekker ruim met zeer ruime kluisjes voor je kleren. Het was er niet druk, maar dat kan ook aan Sinterklaasavond hebben gelegen natuurlijk. Oh, en iemand dacht dat het allemaal wat verouderd was: niets van gemerkt! Alles zag er best nieuw en modern uit en er werd terwijl wij er waren ook aan een groep toiletten gewerkt (geen last van gehad).

kahlie en de anderen: bedankt voor jullie enthousiasme over Centr du Lac, want dat heeft er toch voor gezorgd dat wij er ook maar eens zijn gaan kijken en ook zeker terug gaan komen ^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_120079419
quote:
14s.gif Op donderdag 6 december 2012 17:41 schreef Isabeau het volgende:
kahlie en de anderen: bedankt voor jullie enthousiasme over Centr du Lac, want dat heeft er toch voor gezorgd dat wij er ook maar eens zijn gaan kijken en ook zeker terug gaan komen ^O^
Np. Fijn dat je genoten hebt! Wij zijn gisteren nog ff snel langsgepiept in de avond. Als je tijd hebt moet je eens zo'n drijfsessie doen. Echt heel prettig en ontspannen :) Had je de bedjes achterin bij het restaurant nog geprobeerd? Daar lag ik gisteren ff te tukken :)

Stoombad ruikt soms heel erg naar menthol en op andere momenten weer niet. Zelfde geldt voor de hammam. Soms vraag ik me af wat ze met die verstuiver doen :P Gisterenavond vond ik het dus weer heftig ruiken.
pi_120079936
We hebben de bedjes wel gezien, maar er geen gebruik van gemaakt Zijn het gewone matrassen of waterbedden (Peize heeft waterbedden :o )? En zo'n drijfsessie, hoe lang duurt dat en wat houdt het precies in? Is dat met andere mensen en muziek?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_120080195
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:07 schreef Isabeau het volgende:
We hebben de bedjes wel gezien, maar er geen gebruik van gemaakt Zijn het gewone matrassen of waterbedden (Peize heeft waterbedden :o )? En zo'n drijfsessie, hoe lang duurt dat en wat houdt het precies in? Is dat met andere mensen en muziek?
Gewone matrassen. Vind ik persoonlijk prettig. Waterbed en ik gaan niet zo goed samen.

Je hebt 2x op een dag een drijfsessie waar je je voor kan inschrijven en waar je een klein bedrag voor betaald. Meestal zit je met 3-4 mensen en de max is volgens mij 8. Het bad is lichaamstemp (38 graden volgens mij) dus je koelt niet af en voelt heel prettig. Je krijgt een kussen voor onder je hoofd en een drijf-ding voor onder je knieen. Je mag lekker comfy gaan liggen en je hoort dan idd muziek uit de speakers die onderwater zitten. Er is een medewerker aanwezig die zorgt dat je tegen niemand op knalt en die zal ook iedereen een stukje door het water heen trekken en ze gaan onder je langs met hun armen, zodat ze een soort van stroming veroorzaken, daardoor lijkt het net alsof je heel hard beweegt/door het water heen stroomt.

Het is super relaxed. Er zijn mensen in slaap bij gevallen. Er is ook iemand die toen wilde draaien en die dus bijna verzoop van de schrik, maar de medewerker stond er gelijk naast. Ik vind het echt ultiem ontspannen. Nog meer dan een floating sessie (die baden vind ik vaak te heet!) en omdat je dus geen last hebt van zout (aaah aaah, waaaarom wreef ik nu in mijn oog!) :)
pi_120080247
Klinkt leuk :Y En de prijs viel volgens mij wel mee. Ik zal het onthouden!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_120080260
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:17 schreef kahlie het volgende:

[..]

Gewone matrassen. Vind ik persoonlijk prettig. Waterbed en ik gaan niet zo goed samen.

Je hebt 2x op een dag een drijfsessie waar je je voor kan inschrijven en waar je een klein bedrag voor betaald. Meestal zit je met 3-4 mensen en de max is volgens mij 8. Het bad is lichaamstemp (38 graden volgens mij) dus je koelt niet af en voelt heel prettig. Je krijgt een kussen voor onder je hoofd en een drijf-ding voor onder je knieen. Je mag lekker comfy gaan liggen en je hoort dan idd muziek uit de speakers die onderwater zitten. Er is een medewerker aanwezig die zorgt dat je tegen niemand op knalt en die zal ook iedereen een stukje door het water heen trekken en ze gaan onder je langs met hun armen, zodat ze een soort van stroming veroorzaken, daardoor lijkt het net alsof je heel hard beweegt/door het water heen stroomt.

Het is super relaxed. Er zijn mensen in slaap bij gevallen. Er is ook iemand die toen wilde draaien en die dus bijna verzoop van de schrik, maar de medewerker stond er gelijk naast. Ik vind het echt ultiem ontspannen. Nog meer dan een floating sessie (die baden vind ik vaak te heet!) en omdat je dus geen last hebt van zout (aaah aaah, waaaarom wreef ik nu in mijn oog!) :)
Klinkt enorm fijn!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_120080472
Oeh dat klinkt idd relaxed kahlie! :Y
pi_120080557
Yes, dames, dat is idd erg fijn.

Vroegah, was het gratis, maar ja, als je dan na 11.00 aankwam, zat het altijd al vol. En dan was ik vrij sip. Soms ging ik wel tot 4x toe in het restaurant kijken of mensen toevallig al eerder naar huis gingen (en zich afmeldden). Toen is het betaald geworden, maar was het ¤3, maar dan ging het alleen door als je minimaal met z'n 4tjes was. Dus werd er in het restaurant regelmatig aan gasten gevraagd of ze wilden drijven door andere gasten, die graag wilden :P

Nu is het zo dat het ¤6,50 kost en het gaat altijd door, maar het is rond 15.00 en rond 19.00. Wij hebben dus weleens met z'n tweetjes het hele bad voor ons zelf gehad. Hi hi.
pi_120080658
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:17 schreef kahlie het volgende:

[..]

Gewone matrassen. Vind ik persoonlijk prettig. Waterbed en ik gaan niet zo goed samen.

Je hebt 2x op een dag een drijfsessie waar je je voor kan inschrijven en waar je een klein bedrag voor betaald. Meestal zit je met 3-4 mensen en de max is volgens mij 8. Het bad is lichaamstemp (38 graden volgens mij) dus je koelt niet af en voelt heel prettig. Je krijgt een kussen voor onder je hoofd en een drijf-ding voor onder je knieen. Je mag lekker comfy gaan liggen en je hoort dan idd muziek uit de speakers die onderwater zitten. Er is een medewerker aanwezig die zorgt dat je tegen niemand op knalt en die zal ook iedereen een stukje door het water heen trekken en ze gaan onder je langs met hun armen, zodat ze een soort van stroming veroorzaken, daardoor lijkt het net alsof je heel hard beweegt/door het water heen stroomt.

Het is super relaxed. Er zijn mensen in slaap bij gevallen. Er is ook iemand die toen wilde draaien en die dus bijna verzoop van de schrik, maar de medewerker stond er gelijk naast. Ik vind het echt ultiem ontspannen. Nog meer dan een floating sessie (die baden vind ik vaak te heet!) en omdat je dus geen last hebt van zout (aaah aaah, waaaarom wreef ik nu in mijn oog!) :)
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heerlijk is dat he _O_ O+

Ik had op een gegeven moment halfslapend iets van "zit niet aan mijn hoofd }:| " maar toen probeerde de medewerker me wakker te maken omdat het voorbij was :@
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_120080677
:D tombola :D Hoelang duurt het dan?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_120080741
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:33 schreef Isabeau het volgende:
:D tombola :D Hoelang duurt het dan?
Ergens tussen de 20 en 30 minuten volgens mij. Ik kan de tijd echt niet bij houden. :@
Ik ben ook echt weg ja.

Tombola, bij mij zitten ze altijd aan m'n voet of schouder. Bij m'n voet viel ik een keertje bijna van m'n hoofdkussen af omdat ik schrok. Dat was beetje zielig voor de medewerker.
pi_120080753
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:33 schreef Isabeau het volgende:
:D tombola :D Hoelang duurt het dan?
Ik zou het je werkelijk waar niet kunnen zeggen :D

20-30 minuten gok ik?

Te kort iig :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_120080767
Laten we het maar op 20-30 min houden 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_120080779
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:35 schreef kahlie het volgende:

[..]

Ergens tussen de 20 en 30 minuten volgens mij. Ik kan de tijd echt niet bij houden. :@
Ik ben ook echt weg ja.

Tombola, bij mij zitten ze altijd aan m'n voet of schouder. Bij m'n voet viel ik een keertje bijna van m'n hoofdkussen af omdat ik schrok. Dat was beetje zielig voor de medewerker.
_O-

Zou heel goed kunnen dat ze dat al hadden geprobeerd maar dat ik niet wakker werd :@
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_120080890
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:36 schreef tombolafan het volgende:

[..]

_O-

Zou heel goed kunnen dat ze dat al hadden geprobeerd maar dat ik niet wakker werd :@
Nou ja, ik heb dus ook al eerder iemand bijna horen verzuipen dus het is fijn dat je niet de enige bent die zo relaxed is dat je echt ff zoiets hebt van... wtf.. wat... ah, *plons* oh shit, ik lag in een bad! >:O
pi_120080972
Het is gewoon echt heerlijk O+

Ik wil weer eens heen, eens kijken of het in de kerstvakantie kan :7
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_120081002
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:41 schreef tombolafan het volgende:
Het is gewoon echt heerlijk O+

Ik wil weer eens heen, eens kijken of het in de kerstvakantie kan :7
Als je vaak samen gaat en je hebt niets met 'kerstavond', dan kan je de 24ste 2 voor de prijs van 1.
Misschien de moeite waard.
pi_120081084
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:41 schreef tombolafan het volgende:
Het is gewoon echt heerlijk O+

Ik wil weer eens heen, eens kijken of het in de kerstvakantie kan :7
Op 24 december was het 2 voor de prijs van 1 zag ik 8-)

Spuit 11
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')