abonnement Unibet Coolblue
pi_114236396
Is toch altijd wel vraag naar lijkt me, een bon voor Bussloo?

Hoeveel wil je ervoor hebben?
pi_114237664
Ik kijk net even in de OP, maar ik zie dat de Oase er niet bij staat?
Ik had daar wel een review over geschreven en het is ook echt een hele fijne sauna!

http://www.sauna-oase.nl/
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_114237726
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2012 19:55 schreef Fiorellino het volgende:
Vrijdag weer naar sauna De Heuvelrug in Veenendaal! En dan 10 juli naar Thermen Bussloo :@. Ik heb er zo'n zin in!
Daar ben ik ook geweest, die eerste. Echt supermooi! Vooral het rookhok buiten, de verwarmde stoelen binnen en de zoutsauna. O+ In willekeurige volgorde trouwens, dat waren de dingen die me opvielen, het rookhok buiten, kon je ook gewoon wat drinken maar er was een vuurkorf. Lekker warm. O+
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
  zondag 15 juli 2012 @ 19:54:19 #29
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_114240774
quote:
17s.gif Op zondag 15 juli 2012 18:28 schreef Tamashii het volgende:
Ik kijk net even in de OP, maar ik zie dat de Oase er niet bij staat?
Ik had daar wel een review over geschreven en het is ook echt een hele fijne sauna!

http://www.sauna-oase.nl/
Jaaa daar wil ik weer heen O+.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_114246332
Wellnessboot in Mill review:

Hoe kwamen we op de Wellnessboot, ik had hem al verschillende keren gezien op vakantieveilingen, maar vond het inclusief overnachting aan de prijzige kant. Toen kwam er een leuk arrangement voorbij met daarin 2 overnachtingen + ontbijt + internet + parkeren bij de zusterhotel (De Vrije Teugel iets buiten Uden) en dan voor 15 euro pp naar de Wellnessboot. Dat klonk als een superdeal, want wij houden ook van wandelen (hotel ligt in het mooie natuurgebied de Maashorst), fietsen (te huur bij het hotel) en er was ook nog Mega-Kermis in Uden.

Na een heerlijk ontbijtbuffet (met champagne) rijden we om 11.00 het terrein op. De boot is vanaf de weg niet zo goed te zien, totdat we er voorbij reden, toen zagen we hem. Ze hebben een ruime parkeergarage dus daar hebben we de auto maar neergezet. Het regent, maar dat kan ons niet schelen.

Binnengekomen staan we in de rij, er staan zeker 6 personen voor ons. Maar al gauw zijn we aan de buurt. Ze vragen of we nog wat noding hebben (nee) en of we een rondleiding willen (nee, lekker zelf kijken). Achteraf kan ik een rondleiding wel aanraden, want het is groot en heel handig ingericht!

De kluizen zien er mooi uit en zijn ruim genoeg. Ze werken met een bandje, wat je op de deurknopje drukt, en dan kan hij op slot. Er is genoeg omkleed ruimte, die andere mensen zijn we al weer kwijt. Er is ook een haardroger.

Na de kleedruimte kom je direct binnen, met aan je linkerhand de toiletten (van vele) en aan de rechterhand douches. Oooooh, zelf in te stellen, en super grote regendouches! Wat wil een mens nog meer! Oh, en douchegel is er ook.

Voor ons is het binnen/buitenzwembad en daarnaast een kruidenbad (lekker warm) en dan kan je links de gang in met daarin cocoonruimtes (heerlijk liggen/slapen met een muziekje), de hammam (alleen behandelingen) en nog meer kluisjes + douches en het schoonheidssalon.

Loop je rechtsaf naar boven, dan kom je op het saunaplein. Hier zitten zo'n beetje alle sauna's, behalve de opgietsauna. Panorama-sauna, infrarood sauna, anijs-sauna, kleurensauna en stoombad etc. Nog meer naar boven vindt je het restaurant en ook verschillende rustruimtes.

Buiten ligt ook nogal wat, veel ruimte om te liggen (buitentuin met bar) wat er wat troosteloos uitzag vanwege de regen. Een hottub en een whirlpool, nog een whirlpool, warm/koud loopbaden en binnen een extra rustruimte (met flowee-matjes). Ook een klein gebouwtje met een binnenzwembad en nog een extra gebouw met rasul-ruimte, zout-stoombad, douches en kruidentempel bad.

Wij hebben hebben een heerlijke dag gehad wat betreft de sauna's en de mogelijkheden. Er was echt heel veel te doen en het complex zit er mooi en schoon uit. Af en toe zag je wel wat liggen, ondanks de prullenbakken. Het leuke is dat alle sauna's geuren hebben, het minder leuke is dat ik het allemaal niet zo warm vond. Kom je op het verkeerde moment het stoombad in, dan zit je makkelijk 15 minuten voordat het weer warm wordt omdat hij opnieuw gaat stomen. Er is ook geen echt heel hete sauna (100C), dus het is een beetje tam.

De opgieting was ongeveer een kwartiertje. Je kunt daarvoor een kaartje halen (15 mins van te voren), zodat je zeker plek hebt, maar volgens mij was er voor iedereen plek deze zaterdag. Ipv water, wordt er ijs opgegoten. Er kwam een beetje wazig verhaaltje over de ijstijd e.d. om te geuren aan elkaar te knopen (vond onnodig). Het werd nauwelijks heet wat wel jammer was, want er was niet echt een opbouw en het meisje zelf kon het niet volhouden. Dus die ging naar buiten. Beetje sloom en ik kon ook niet blijven zitten, want ze was buiten op mij aan het wachten. Er wordt wel 4x per dag opgegoten. (misschien dat de rest beter is).

Het eten was erg goed. De prijzen waren heel fijn (¤6,50 voor een zeer grote coup ijs) en de porties waren redelijk ruim. De tosti kwam bijv. ook met chips en rauwkost. Het avondeten was wat minder ruim, maar ze vroeg me wel netjes hoe ik mijn kalfsentrecote wilde. Graag rood, maar hij was vreselijk doorbakken. Toen ze mijn gezicht zag (Ik had niets gezegd), vroeg ze of het naar wens was. Ik heb het toen gezegd en toen heeft ze het gewoon mee teruggenomen. Ze zei wel dat het door de warmtelamp kwam, maar die gaart niet door van rood-rose-naar doorbakken bij mijn weten. Even later kreeg ik mijn hoofdgerecht. Was smakelijk!

Mijn behandeling was super. Ik deed mijn eerste rasul die volgens mij 2x op een dag gegeven wordt. Ook hier was de medewerker wat laat, maar ja, dat kan de pret niet drukken. Warme ruimte specifiek voor de rasul en je krijgt 2x klei (wit voor gezicht), groen voor je lijf. Lekker smeren in de warmte en met elkaar lachen. We waren met 9 mensen en er was nog voldoende ruimte. De medewerker was hem gesmeerd. Toen hij na 10-15 minuten terugkwam ging hij de douches (in de ruimte zelf) aanzetten en mochten we afspoelen en scrubben (zout bracht hij). Daarna stond buiten olie klaar om je mee in te wrijven (moest ook afgespoeld worden) en een kopje thee. Ik vond het superontspannend en leuk en het duurde ongeveer 50 minuten. Kosten: 9,75!

Extra info:

Er zijn echt heel veel plekken om te rusten (super) en we zijn ook nog bij de bovenrustruimte geweest. Daar liggen flowee-matjes (van die spijkermatjes) om te proberen. Ik vond het wel erg lekker, mijn saunamaatje vond het niet zo bijzonder. Ik heb gelijk een vergelijkbaar matje besteld voor het werk.

Nog meer goede extra's: 2x een waterfontein. Alle douches kunnen warm/koud en ze zijn er bijna overal. Bovendien zijn er nog extra speciale douches in het complex en scrubzout is aanwezig bij de rasulruimte. Gratis water in het restaurant (met daarin niets, appeltjes + munt en citroen en citroengras) wat je ook echt kan proeven. Op meerdere plekken dropjes en pepermunt!

Pluspunten:
+ Ruim buiten
+ Goede horeca
+ Ruime keuzes aan sauna's
+ Hygiene
+ Gratis water/dropjes/pepermuntjes
+ Regendouches

Minpunten:
- Mindere opgieting
- niet zo warme sauna's en stoombad
- douches gaan snel uit
- armbandjes

Al met al: Supersauna en het bezoeken waard. Nadeel voor ons is alleen de afstand, dus misschien dat we 1 op de 5 keren de trip wel willen maken. Als je wil overnachten hebben ze nu een actie t/m december van zondag op maandag slapen voor ¤49,95 pp bij het hotel aan de overkant.

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 16-07-2012 09:36:19 ]
pi_114260027
Waarom zijn de armbandjes een minpunt? Ik vind dat zelf veel prettiger dan dat je een sleutel krijgt die je vervolgens weer moet afgeven.

Alle moderne sauna's werken trouwens met zulke systemen.

Jammer van de slechte opgieting op de wellnessboot, en de lauwe sauna's. Voor mij zou dat al een reden zijn om nooit meer te komen, maar gelukkig heb je je verder wel vermaakt daar.
pi_114260165
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 09:25 schreef bigfoot1972 het volgende:
Waarom zijn de armbandjes een minpunt? Ik vind dat zelf veel prettiger dan dat je een sleutel krijgt die je vervolgens weer moet afgeven.

Alle moderne sauna's werken trouwens met zulke systemen.
Mijn huissauna werkt met een lockersysteem met daarin geen sleutels of armbandjes. Je mag zelf een code verzinnen en krijgt dan een locker toegewezen. Harstikke handig, nergens last van en super veilig. (Hoe groot is de kans dat ze A) raden welke locker je hebt en B) je 4 cijferige code?!)

Ik hou niet van dingen om mijn polsen, aangezien die redelijk klein zijn en ik zo'n ding soms ook bijna verlies. Bovendien moest hij af bij het Rasul-ritueel. Dan zit hij buiten in je badjas... iemand kan hem dan gewoon pakken. (Al staan er dus geen kluisnummers op). Ik vind het dus zeker geen modern systeem.

quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 09:25 schreef bigfoot1972 het volgende:
Jammer van de slechte opgieting op de wellnessboot, en de lauwe sauna's. Voor mij zou dat al een reden zijn om nooit meer te komen, maar gelukkig heb je je verder wel vermaakt daar.
Tja, niet zo warme sauna's ligt natuurlijk ook aan wat je gewend bent. Ik vind het jammer dat de warmste sauna 95 Graden is en het niet hoger gaat. Voor sommige mensen is dit al ruim warm genoeg.

Opgieting was bij een andere medewerker misschien wel beter geweest (hoop van wel).

Genoeg om je te vermaken hoor :Y Reden voor ons om niet meer terug te komen zijn hygiene en te weinig faciliteiten. Daar was van beide absoluut geen sprake van. Redenen om terug te komen zijn voor ons prettige schone sfeer, voldoende buitenruimte en fijne faciliteiten.

[ Bericht 5% gewijzigd door kahlie op 16-07-2012 09:39:33 ]
  maandag 16 juli 2012 @ 10:33:53 #33
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_114261307
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 09:25 schreef bigfoot1972 het volgende:
Waarom zijn de armbandjes een minpunt? Ik vind dat zelf veel prettiger dan dat je een sleutel krijgt die je vervolgens weer moet afgeven.

Alle moderne sauna's werken trouwens met zulke systemen.

Jammer van de slechte opgieting op de wellnessboot, en de lauwe sauna's. Voor mij zou dat al een reden zijn om nooit meer te komen, maar gelukkig heb je je verder wel vermaakt daar.
De echt moderne sauna's werken niet meer met bandjes, maar werken met een pincode, wel zo handig :)
  maandag 16 juli 2012 @ 13:46:54 #34
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_114267593
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 10:33 schreef Grumpey het volgende:

[..]

De echt moderne sauna's werken niet meer met bandjes, maar werken met een pincode, wel zo handig :)
Dat heb ik nog nooit ergens gezien, ook niet bij een behoorlijk nieuwe sauna... Hoe doe je dat dan bij het eten?
Don't let my username fool you...
pi_114268056
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 13:46 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Dat heb ik nog nooit ergens gezien, ook niet bij een behoorlijk nieuwe sauna... Hoe doe je dat dan bij het eten?
Centre du lac werkt dus zo (zoals ik al eerder schreef). Bij het eten werken ze met je achternaam die in het systeem staat (opgeven bij inchecken). Als je vaker komt herkennen ze je ook, dus dan hoef ik helemaal niets meer te zeggen :)
  maandag 16 juli 2012 @ 14:03:35 #36
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_114268188
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 13:59 schreef kahlie het volgende:

[..]

Centre du lac werkt dus zo (zoals ik al eerder schreef). Bij het eten werken ze met je achternaam die in het systeem staat (opgeven bij inchecken). Als je vaker komt herkennen ze je ook, dus dan hoef ik helemaal niets meer te zeggen :)
Dus als je de naam van je voorganger hebt meegekregen kun je gratis eten?
Don't let my username fool you...
  maandag 16 juli 2012 @ 14:22:13 #37
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_114268959
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 14:03 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Dus als je de naam van je voorganger hebt meegekregen kun je gratis eten?
Het is gewoon je eigen naam, hoezo zou je je een naam van je voorganger meekrijgen?
pi_114270419
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 14:03 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Dus als je de naam van je voorganger hebt meegekregen kun je gratis eten?
Als je op zo'n manier wil gaan stelen hoef je nooit je gezicht meer te laten zien bij desbetreffende sauna. Bovendien moet je er dan ook zeker van zijn dat jij eerder weggaat, anders merkt de ander bij het uitchecken dat de bon niet klopt. En het moet geen bekende zijn, want dan ben je bij het noemen van een verkeerde naam al de sjaak.

Mijn bonnen zijn al een jaar of 5 correct. Ik heb ooit weleens een gast een grapje horen maken tegen de nieuwe restaurantmedewerkster (wij zijn jansen en jansen), maar dat snapte ze niet. Beetje flauw vond ik het.
  maandag 16 juli 2012 @ 14:52:44 #39
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_114270537
Het zelfde systeem komt ook wel voor met gewoon het kluisnummer. Dan is het risico dat je twee mensen met dezelfde naam in je sauna hebt ook gelijk geweken.
  maandag 16 juli 2012 @ 14:56:05 #40
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_114270712
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 14:22 schreef Grumpey het volgende:

[..]

Het is gewoon je eigen naam, hoezo zou je je een naam van je voorganger meekrijgen?
Wat dacht je van achter iemand in de rij staan, je hoort hoe zij heten en vervolgens geef je die naam op bij het eten. Zij komen er pas achter bij het naar buiten gaan.

quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 14:50 schreef kahlie het volgende:

[..]

Als je op zo'n manier wil gaan stelen hoef je nooit je gezicht meer te laten zien bij desbetreffende sauna. Bovendien moet je er dan ook zeker van zijn dat jij eerder weggaat, anders merkt de ander bij het uitchecken dat de bon niet klopt. En het moet geen bekende zijn, want dan ben je bij het noemen van een verkeerde naam al de sjaak.

Mijn bonnen zijn al een jaar of 5 correct. Ik heb ooit weleens een gast een grapje horen maken tegen de nieuwe restaurantmedewerkster (wij zijn jansen en jansen), maar dat snapte ze niet. Beetje flauw vond ik het.
Kijk, ik zou het zelf ook nooit doen, maar het werkt wel fraude in de hand. Een waterdicht systeem is het in elk geval zeker niet. Je moet ze de kost geven die het wel zouden proberen... Mensen die zoiets doen zullen het echt aan hun reet roesten of ze er bij het betrapt worden er niet meer hoeven te komen.
Don't let my username fool you...
  maandag 16 juli 2012 @ 14:57:03 #41
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_114270774
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 14:56 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Wat dacht je van achter iemand in de rij staan, je hoort hoe zij heten en vervolgens geef je die naam op bij het eten. Zij komen er pas achter bij het naar buiten gaan.

[..]

Kijk, ik zou het zelf ook nooit doen, maar het werkt wel fraude in de hand. Een waterdicht systeem is het in elk geval zeker niet. Je moet ze de kost geven die het wel zouden proberen... Mensen die zoiets doen zullen het echt aan hun reet roesten of ze er bij het betrapt worden er niet meer hoeven te komen.
Dat soort mensen gaan echt niet naakt naar een sauna toe, dat filtert zichzelf wel uit.
pi_114272740
Daarom werkt zo'n systeem alleen bij de wat kleinere sauna's. Bij grote complexen zoals Zwaluhoeve of Veluwse Bron hebben ze polsbandjes die zowel voor de kluisjes als voor het bestellen van eten gebruikt worden.

Bij de bestelling wordt dan het bandje gescand en tevens wordt vaak ter controle gevraagd wat je naam is.

Verder vind ik het persoonlijk handig dat je op die manier sneller je kluisje open hebt. Je hoeft dan niet eerst codes in te voeren bij 1 centraal apparaat waarbij je soms nog moet wachten ook. Zelf ga ik regelmatig naar de kluisjes.
pi_115379965
Thermen Ryokan review:

Hoe kwamen we bij Ryokan, dat in Zupthen ligt. Ik zag een goedkope aanbieding bij Groupon (2 personen binnen, inclusief koffie + delicatesse voor ¤24) en ik was al eerder nieuwsgierig. Oosterse Sfeer, dat klinkt goed.

's Ochtends rond 11.30 rijden we het terrein op. Er is voldoende parkeerplaats, zowel met gravel, als verderop gewoon met asfalt. (Doorrijden dus!!)

Binnengekomen staan we in de rij, er staan 4 personen voor ons. Maar al gauw zijn we aan de beurt. We geven aan dat we hebben gereserveerd en horen dat dit niet helemaal goed is gegaan (in het systeem staat niet via Groupon), maar dit zet ze gelijk goed. We krijgen 2 bonnen voor onze koffie of thee en te horen dat we moeten reserveren voor het eten. We vragen om een rondleiding, maar dat doen ze niet meer. Wel hebben ze een plattegrond.

De kluizen zien er prima uit, maar zijn voor mijn tas net iets te kort. Ze werken met een bandje, wat je op een centrale plek met activeren. Op de band staat een nummer van de kluis en deze band moet gescant worden voor bestellingen. Er is genoeg omkleed ruimte, maar die is wel erg smal. Mensen na ons komen nauwelijks langs ons heen. Er is verder wel een haardroger.

Na de kleedruimte kom je direct binnen, met aan je linkerhand de toiletten en er is ook een plek waar je gratis tasjes kan pakken (voor m'n zonnebrand en andere spullen). Daarna zie je gelijk een grote scrubruimte die Japans is ingericht met emmers en krukjes. SUPER!

Ryokan heeft verder ook een fijne infraroodsauna (zelf knopjes drukken), 2 whirlpools (helaas alleen binnen), een groot warm voetenbad, een stoombad (met muziek!), 70 graden rozensauna (met muziek) en Kelo Sauna (waarschijnlijk ook met muziek, niet ingezeten). Er is ook een rustruimte met leren ligstoelen, mogelijkheid tot afkoelen aan de wand (neveldouche, koude douche, emmer), warme douches en een doorgang naar het restaurant. En dompelbad!

Vervolgens loop je buiten de mooie tuin in, daar hebben zij een groot en lekker warm zwembad (hier kun je in hangen), een meditatie/rustruimte (met van die Japanse matjes en helaas geen dekentjes), een ochtendzon sauna met uitzicht op het meer en een avondzonsauna. Een zwemvijver (met KOI's), verschillende ligweides en ook een doorgang naar het restaurant.

Wij hebben hebben een heerlijke dag gehad wat betreft de sauna's en de mogelijkheden. Ryokan is niet zo groot, maar wel heel rustig en mooi opgezet. Je zit echt in een natuurgebied en de Japanse Tuin sluit daar heel mooi op aan. Omdat de sauna's uit elkaar liggen, heb je voldoende rust en ontspanning.

Het stoombad was een beetje donker, maar wel goed warm (niet heet!) en het was leuk dat er een muziekje speelde. Buiten heb je ook gelijk zakdoekjes (Super plus!) en een waterfonteintje.

Wat betreft Opgietingen: ABSOLUTE MUST! Ik dacht dat ik door de grond ging toen ze weer ging zeggen dat ze een 'verhaaltje' hadden... Ik dacht aan het zweverige gedicht toen in Sauna Hot Stones. Nee, helemaal niet. Ze hebben een opgieting met 4-6 geurtjes en ze maken er een reisje van. Onze eerste opgieting was de Ierland reis. Ze begint dan in Cork, vertelt iets korts, je ruikt gras en bloemen en vervolgens loop je verder naar andere plekken met andere luchtjes. Heel leuk gedaan en je gaat ook echt helemaal mee. Bovendien mag je dan naar buiten, waar je alvast een lekkere smoothie krijgt. Heel slim, loop je om de sauna (Pagode-achtig huisje), waar zij dan in de hoek je wat geeft en je dan lekker even afkoelt. Geen opstoppingen dus! Na de tweede ronde krijg je fruit en is er de mogelijkheid om via een tuinslang af te koelen. De sauna meester begint ver weg (Nevel achtig) en daarna vol op je hoofd (goed afkoelen)
De derde en laatste ronde gooit hij plensen met water op de kachel en gaat het super super hard! Leuk als je van heet houdt en ff dat kippenvel moment.

Aan de ene kant jammer dat ze niet langzaam opvoeren en je langere tijd heet houden. Ik hou wel van een beetje hart-actie en een kippenvelletje. Aan de andere kant, SUPER ontspannend, heel gezellig, veel nadruk op goed koelen en ja.. het duurt een UUR!

's avonds zijn we nog terug gegaan voor de Italie-Reis met o.a. Limoncello geuren, Rozen geur en Rozenmarijn. Ook de Kaneel en Appeltaart in Ierland waren erg leuk. Ze gieten 3x per dag op.

Het eten was fantastisch. Je moet dus wel reserveren, anders kun je dus ruim een uur wachten op een simpel soepje of 35 minuten op je salade. Ietwat onhandig vonden wij. Als lunch kregen wij een goed broodje voor een prima bedrag (¤6-¤7,50). Ook de sapjes waren lekker.

Als middaghapjes aten we 6 Dim Sum Hapjes (¤8-¤9) en die waren ook erg goed.

's Avonds echter, gingen alle registers open! Wij kozen voor het 3 Gangen verrassingsmenu. Er stond namelijk maar 1 vlees en 1 vis gerecht op de kaart en daar had ik geen zin in. Ook in het vega gerecht niet. Je kan wel iets van 5 maaltijdsalades eten en ook Sushi (maar na mijn narige rauwe-vis ervaring wilde ik ff rust). We betaalden ¤33,50 pp.

Nou, geloof me, ik eet graag met korting bij Michelin-restaurants en dit was aardig dicht in de buurt. Overal zo'n lief likje puree of saus, verschillende mooie bereidingen (zelfgemaakte schuimpjes), heel zacht vlees en een fantastisch dessert. Vooral wat subtielere smaken, maar echt heel goed. Alleen duurden die 3 gangen dus 2! uur. :X Meestal doe ik liever wat anders met mijn tijd dan eten in de sauna...

We dronken er speciale thee bij die in wijnglazen wordt geserveerd. Echt een aanrader, want het smaakt heel bijzonder. Wel jammer dat het zo snel afkoelt!

We hebben geen behandeling gehad.

Pluspunten:
++ Opgieting!
+ Ruim buiten
+ Fantastische horeca (maar LANGZAAM)
+ Hygiene (water zien testen + zien opruimen)
+ Leuke scrub ruimte
+ Goede faciliteiten

Minpunten:
- armbandjes
- weinig toiletten (4 dames en 4 heren, op maar 2 plekken)
- reserveren voor lunch/diner
- Overal erg glad/trapjes op-trapjes af

Al met al: Heel mooie, schone en fijne sauna. Niet super veel faciliteiten, maar voldoende om je te vermaken. Heel fijne horeca, met best redelijke prijzen. Jammer dat hij 2!! uur rijden van ons af ligt. Anders had ik het wel geweten.

Toen ik bij het weggaan aangaf dat het e.e.a. fout was gegaan bij de horeca (verkeerd broodje, vergeten drinken te brengen) heeft de dame achter de toonbank mij extra spaarpunten gegeven (vroeger waren het parels, weet niet meer van de Wellness groep hoe ze nu heetten). Super deal vond ik het. *O*

Ik heb nog voor de liefhebbers wat kortingsbonnen gekregen. Er waren namelijk van de door hun geprintte bonnen voor Bedrijven bonnen over en die deelden ze uit.

Wil je ook naar Ryokan? Voor ¤9,95 kan het! Geldig tot en met 12 Oktober. Ze gaan in principe eerst via FHF eruit, maar is er geen belangstelling daar of wil je mee loten, post dan in dat Topic: [Aangeboden] Kuuroord Ryokan Sauna Bonnen (Zutphen)

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 10-08-2012 14:32:21 ]
pi_115380229
Let op, die opgieters (Don en Jolanda) zijn er niet elke dag! Je kunt je inschrijven op hun nieuwsbrief voor wanneer zij opgieten.
pi_115380300
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 14:30 schreef stbabylon het volgende:
Let op, die opgieters (Don en Jolanda) zijn er niet elke dag! Je kunt je inschrijven op hun nieuwsbrief voor wanneer zij opgieten.
Ja, dat is waar. Enkel dinsdag en donderdag en eind Augustus en begin September alleen op donderdag. Ik weet niet of er op andere dagen wel opgietingen zijn of niet.

Oh ja, wil je in de buurt slapen. Doe het niet bij Inntel. Wij hadden daar goedkoop een overnachting geregeld, maar echt... zelfs voor een paar uurtjes slapen vond ik het ... rotzooi! En dat voor 4 sterren!
pi_115553058
Ola, gisteren in Sauna van Egmond geweest en bij deze een review.

Van buiten denk je niet meteen dat daar zich een sauna bevindt, het zit gewoon in een oude straat op de hoek met weinig parkeergelegenheid (dit is dan ook het enige minpunt).

Wanneer je binnenkomt ziet het er wat oud uit maar dat is ook de stijl die zij willen. Je wordt goed ontvangen door enthousiaste werknemers. Daarna de kleedruimte ingegaan die gemengd is. Vervolgens loop je door een oud uitziend restaurant waar je lekker kunt eten door naar het saunagedeelte. De douches zijn heerlijk warm, en er staan verschillende soorten scrubzouten. Aan de muur hangen verschillende soorten zeepen en shampoo's. Het oogt er Romeins. Rechts van je heb je dan een Marokkaanse Sauna, daarnaast een zwembad gevuld met bronwater. Jammer wel dat er toch een klein beetje chloor in het water zat maar ook wel weer begrijpelijk. Ernaast zit een koud dompelbad. Naast de douches vind je een Turks stoombad waarin ze ontspannende geluiden afspelen. Er is daar veel ruimte. In het begin doet het mint wat pijn aan je ogen maar dat went. In het plafond zitten mooie tegels waar licht doorheen valt. In de stoomcabine zit ook een koude douche. Naast de cabine vind je een voetenbad en weer terug in de hal een Romeins bad.

Naar buiten toe oogt het wat klein, en dat was het ook maar het stoort niet. Het is heel huiselijk. Eerst heb je buiten een put met koud water en wat emmers, daarnaast een neveldouche en daarnaast inham in de muur waaruit je mist, Jungle of normale regen kunt krijgen met allen warm met koud gemengd water. Daarnaast vind je een infrarood sauna, links een Caldarium Maximus, ben ik niet in geweest. Rechts een kleurensauna met ledlamphjes in het plafond. Dit had heel leuk kunnen zijn ware het niet dat ze 2 nisjes met felle ledverlichting in de muur hebben die het effect van de kleurlampjes erg verminderen.

'Verder' de tuin in heb je links toiletten, een relaxruimte met infraroodlampen en een massagestoel. Ook staat er een drinkfontijntje. Verder de tuin in heb je een 'vijver' (gebouwd muurtje uit de muur met karpers erin), daarachter kun je roken. Boven heb je een dakterras, een bioscoop en de massage voorzieningen. Bioscoop is wel sterk verouderd ingericht, daar moet je van houden.

Achterin het zwembad heb je nog een bubbelbad met daarboven een soort toog met kleurlampen erin. Onde rhet water kun je ook muziek horen al staan er geen bubbels aan. Het is wel heel minimaal, maar ach, een leuke extra. Het water is wel ontzettend helder en vol sfeer.

Al met al heb ik een heerlijke dag gehad. Het was de eerste keer voor mij dus ik kan niet vergelijken met andere sauna's, het krijgt van mij een 8.

Het was er erg schoon, nergens barsten o.i.d. in de muren, geen zand in het zwembad en de toiletten zagen eruit alsof je op de bril kon zitten (niet gedaan tho). Echt het enige minpunt vond ik de parkeergelegeheid die er niet was
Volgende keer naar Groningen toe!

[ Bericht 2% gewijzigd door Phantomesse op 14-08-2012 13:20:40 ]
pi_115563669
Prima stadssauna idd die van Egmond
  woensdag 15 augustus 2012 @ 08:58:17 #48
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_115586427
Ik ben dan wel heel erg fan van Ridderrhode in die omgeving (Santpoort-Noord is dat)
pi_115690855
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 13:14 schreef Phantomesse het volgende:
Ola, gisteren in Sauna van Egmond geweest en bij deze een review.

Dank voor de review. Klinkt als een fijne stadssauna.
pi_116066379
Afgelopen vrijdag ben ik naar de Wellnessboot in Mill geweest, hierbij een korte review.

Vantevoren had ik niet echt grote verwachtingen van deze wellnessboot, maar het is me in eigenlijk alle opzichten meegevallen. Het is een mooi opgezet en modern complex, met buiten de 'boot' ook nog een mooie ruime tuin waar je op bedjes kan liggen, met een buitenbar, en ook zowel een buiten als een overdekt zwembad. Er was ruim voldoende keuze in sauna's, veel rustruimtes, en een uitstekende keuken.

De prijzen liggen er behoorlijk lager dan bijv. de Zwaluwhoeve, een grote maaltijdsalade met gamba's en zalm kostte hier bijv 13 euro tegen een 17 euro bij de Zwaluwhoeve.

Op de dag dat wij er waren hadden ze drie opgietingen, om 14 uur , 18 uur en 20.30 uur. Dit waren opgietingen van telkens 1 sessie van ca. 15-20 min , zonder pauze. Zelf heb ik liever twee kortere sessies met een pauze ertussen, en dan wat pittiger, maar deze waren zeker niet onaardig. Al was het niet echt heet en met name niet vochtig genoeg om mij echt goed te laten zweten.Na afloop kreeg je 1 klein stukje sinaasappel. Er was ook geen honing tijdens de sessie om je mee in te smeren.

Al met al een sauna die de moeite waard is, het is zeker een aanrader, en ik zou er best nog eens terugkomen, zeker als er weer een aktie is (nu met Optimel 2 voor 1). Maar het is wel net een niveau lager dan bijv Veluwse Bron of Thermen Bussloo.

Van alle sauna's in Noord-Brabant die ik bezocht heb (Geldrop, Prinsejagt Eindhoven, Oss, Rosmalen) vond ik deze wel de beste, al is Geldrop ook prima.

[ Bericht 1% gewijzigd door bigfoot1972 op 27-08-2012 14:38:38 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')