abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 september 2012 @ 21:58:15 #201
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116710995
ziet er goed uit!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † woensdag 12 september 2012 @ 22:00:30 #202
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_116711214
Bosbessen, lekker!

Ik heb net verlekkerd zitten kijken naar de te makkelijke appeltaart ever van Jamie Oliver. Ik ben alleen te lui om zelf deeg te maken at the moment.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † donderdag 13 september 2012 @ 10:51:33 #203
91830 MaximusTG
pi_116733769
Binnenkant van de blueberrycrumblecake:


(foto's door vriendin genomen met mobiel)

Het zijn trouwens dus geen bosbessen he! Blueberries = blauwe bessen (Vaccinium corymbosum), Billberries = bosbessen (Vaccinium myrtillus).

[ Bericht 12% gewijzigd door MaximusTG op 13-09-2012 11:55:26 ]
pi_116734548
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 13:58 schreef Fargo het volgende:
Kent iemand hier de Franse chouqettes die je bij een goede boulangerie kunt krijgen? Ik wil ze graag thuis maken, maar heb geen idee welk meel je daarvoor het beste kunt gebruiken. Iemand hier die me op weg kan helpen?
Met die suikerparels erop? Dat is gewoon soezendeeg, heb je niets bijzonders voor nodig.
  † In Memoriam † woensdag 26 september 2012 @ 11:09:29 #205
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_117266449
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_117378923
Weet niet of ik hier goed zit, maar heeft iemand ervaring met de aroma's van http://www.naturesflavors.com/ ? Als het goed spul is en er meer geinteresseerden zijn, kunnen we misschien een bestelling delen? Scheelt best veel.
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 04:50:39 #207
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_117380915
Ik had Guinness cupcakes gemaakt, met een topping van Baileys (nouja het recept bevatte Baileys maar ik heb el cheepo Irish cream gekocht :P)

De buren waren er bij mee :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 10:05:11 #208
37843 lady-wrb
kortaf
pi_117382153
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
  † In Memoriam † zaterdag 29 september 2012 @ 10:41:40 #209
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_117382726
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.
Die Duitse is veel verfijnder.Veel meer gebak met lagen en smaken.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_117384752
Wow... ik zie een heleboel mooie taarten en koekjes voorbij komen!

Vorig jaar deze taart geprobeerd te maken. Totale mislukking was dat!
Iemand deze citroen schuim taart wel eens gemaakt en evt. een recept voor mij?


Bron: http://delicious-cooks.com/lemon-meringue-pie.html
pi_117387467
Er staat in t fok kookboek een recept en die mislukt mij nooit
pi_117430974
Ik kijk al een poosje mee in dit topic, mooie creaties. Ik heb me vandaag gewaagd aan een amandelcake in een rozen siliconenmal. Hij wordt echter niet gelijkmatig gaar. Dit probleem heb ik niet met mijn normale cakeblik, hebben jullie nog tips voor me misschien?
  zondag 30 september 2012 @ 18:37:22 #213
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_117431759
hou niet van siliconen bakvormen, dus geen idee :)

Vandaag red velvet cake gemaakt. Jum!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † zondag 30 september 2012 @ 19:04:01 #214
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_117432870
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 08:42:35 #215
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_117494998
quote:
10s.gif Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken :D
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)

ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen :) laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 16:24:20 #216
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_118332669
nu met een chocolade-chilitaart bezig en weer een red velvet voor feestje morgen :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:16:58 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118334632
Heb maanzaad gemalen, wat suiker erbij, gemalen hazelnoten, wat maizena, cacao, vanille, melk en ei tot een dikke blubber.
Blaadjes bladerdeeg aan elkaar geplakte, pasta er op gesmeerd, opgerold, en daar plakken van gesneden. Die plakjes op bakpapier als koekjes gebakken.
Lekkere maanzaadkoekjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118527083
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
pi_118527135
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)

ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen :) laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.
pi_118528044
quote:
5s.gif Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
pi_118528899
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Koken
Blenden
Door een zeef

Helemaal smooth daarna
pi_118530652
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.

Ik bedoelde ook meer voor de volgende poging ;) Dit was een testbaksel.
pi_118530691
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:

[..]

Koken
Blenden
Door een zeef

Helemaal smooth daarna
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?
  zondag 28 oktober 2012 @ 12:40:06 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118531094
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_118531465
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/

Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.

Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?
Misschien dat ik de vulling van deze taart overneem, die klinkt ook heel lekker en qua baktijden loopt het niet ver uiteen. De korst was zo heerlijk dat ik die lekker zo hou :9 Thx!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')