Met die suikerparels erop? Dat is gewoon soezendeeg, heb je niets bijzonders voor nodig.quote:Op dinsdag 11 september 2012 13:58 schreef Fargo het volgende:
Kent iemand hier de Franse chouqettes die je bij een goede boulangerie kunt krijgen? Ik wil ze graag thuis maken, maar heb geen idee welk meel je daarvoor het beste kunt gebruiken. Iemand hier die me op weg kan helpen?
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?quote:Op woensdag 26 september 2012 11:09 schreef 3-voud het volgende:
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig.
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin.quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse?
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)quote:Op zondag 30 september 2012 19:04 schreef Skaai het volgende:
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 08:42 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten)
ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen laatst een heerlijke cake gemaakt bij mijn project waarbij ik probeer het een en het ander te vervangen om em iets gezonder te maken
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..quote:Op zondag 28 oktober 2012 10:33 schreef Sts het volgende:
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept.
De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas?
Kokenquote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is.quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen..
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt?quote:Op zondag 28 oktober 2012 11:39 schreef Estolan het volgende:
[..]
Koken
Blenden
Door een zeef
Helemaal smooth daarna
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart?quote:Op zondag 28 oktober 2012 12:40 schreef Isegrim het volgende:
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/
Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker.
Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |