zo doe ik het ook, hou het sausje echter bij een lekkere honing bbq saus (stonewall of zelf gemaakt).quote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
I know maar ben uiteindelijk voor mijn smaak voorkeur gfegaan en niet authenticiteit. Heb ze ook wel zonder saus gegeten, maar dan mis je wel wat..quote:Op vrijdag 8 juni 2012 09:12 schreef macferret het volgende:
tsja dat mag, maar dan zijn het geen echte MOINKS
nee hoor, lekker maken zoals je ze zelf het liefst hebt!
Ziet er super uit zeg! Ga de saus straks ook maken. Ik maak de ballen, rol de door de rub en dan de saus en hierna de spek erom heen?quote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 15:48 schreef Catch22- het volgende:
gas is geen echte bbq imo, tenzij je 1 hebt die stenen verhit
ik las hier laatst dat het blind getest was en niemand merkte het verschil (tussen gas briketten en houtskool). verschil tussen houtskool en briketten heb ik nooit gemerktquote:Op vrijdag 8 juni 2012 17:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.
Gas met lavastenen krijg je geen rooksmaak bij, vind ik een vorm van skottelbraai.
En alleen gas dan kan je net zo goed een grillpan op je gasfornuis zetten.
Of door fatsoenlijke houtskool te gebruiken.quote:
met rookhout kun je veel meer kanten op. Hout van whiskyvaten geeft een heel andere smaak/aroma dan bijvoorbeeld hout van fruitbomen. En beide is niet te emuleren met houtskool.quote:Op maandag 11 juni 2012 08:25 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of door fatsoenlijke houtskool te gebruiken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |