abonnement Unibet Coolblue
pi_130981095
Hm, ik twijfel of ik me hier moet melden. Vooralsnog bestaat de reactie uit rode vlekken op Tobias z'n wang. Eerst dacht ik dat het kwam van het wasmiddel dat we op vakantie gebruikten, en dan m.n. van de washandjes die we na elke maaltijd gebruikten om em weer schoon te poetsen. Na de eerste keer wassen kreeg hij vlekken, die wat ruw aanvoelden op z'n hoofd, en bovenste deel van z'n borst, net boven de romper zeg maar.
We zijn weer een aantal dagen thuis nu, ik heb alles gewassen van hem, maar vanmorgen had hij toch weer grote vlekken op z'n wang, die niet ruw aanvoelden en niet wegtrokken.
Hij eet niks anders dan anders, ik heb afgelopen vrijdag voor het eerst soja gegeten.
Overgevoeligheid ergens voor? Iemand een idee?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  maandag 9 september 2013 @ 13:21:14 #152
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_130983602
Weersverandering ?
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_130983753
Daan (dec 2011) heeft ook van die ruwe plekken op zijn wang, soms op en af. Begon rond de 9 maand ergens. Het komt nog steeds af en toe terug, maar wel steeds minder. De dokter zei hier dat het of babyuitslag is (bijv door het kwijlen), of gewoon eczeem. In het eerste geval groeit hij er wel overheen, in het tweede geval niet zo snel.
We smeren nu met vette zalf (bepanthen of vaseline lannete) en daarmee gaat hij bijna altijd ook wel weer weg. 2 keer hebben we een hormoonzalf gebruikt. Maar dan was het ook wel echt knalrood en bijna open. Dan was er echt gevaar voor ontstekingen als het open zou knappen..

Hier hebben we het niet kunnen linken aan voeding, wasmiddelen (daar reageert hij soms wel op met pukkels waar de kleding zat) of iets anders.
pi_130993071
Hier ook vaak rode vlekjes op kin en keel. Waarschijnlijk van het kwijlen.
Morretje, Wellicht weet de HA wat die vlekjes zijn? Mn dochter heeft eczeem gehad (wasmiddel) elke dag smeren met sudocrem heeft het weggekregen. Het duurt wel even (maandje of wat langer) eer het wat weg gaat trekken. Ben zelf allergisch voor zo'n beetje elke zalf voor op de huid maar met sudocrem krijg ik uiteindelijk alles weg. Misschien werkt dat ook voor jou kindje :)
pi_130993991
Sudo droogt uit, toch? Bepanthen kan ik in elk geval wel even proberen. Hoewel het nu vanmiddag wel lijkt uit te breiden naar z'n andere wang.
maar overgevoeligheid voor de soja die ik gebruik kan nog niet?
weersverandering weet ik niet evenstar, is dat niet gek zo ineens?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  maandag 9 september 2013 @ 18:49:52 #156
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_130994208
Nee hoor , je huid moet zich anders reguleren dus kan dit een soort reactie zijn.
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_130994514
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 18:49 schreef _evenstar_ het volgende:
Nee hoor , je huid moet zich anders reguleren dus kan dit een soort reactie zijn.
Ah ok. Nou ja, in de gaten houden dan maar en kijken of we het kunnen herleiden. Geen idee of de HA nog wat kan betekenen overigens, jullie?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_131015704
Als je erg twijfelt, gewoon HA bellen. Zeker als je kindje er last van lijkt te hebben.
pi_131156810
Mijn zusje, eczeem ervaringsspecialist to The max 😡, zei dat de eerste reactie prima van het vakantie wasmiddel kom komen. En dat het vervolgens niet wegtrok komt doordat hij veel kwijlt en zich zo ondersmeert met eten. Al het vocht van eten laat de huid weer reageren zei ze. Dus nu smeren voor en na het eten. Merk meteen verschil. Heb overigens een tube cetamacrogol van haar gekregen.
Ik denk nu dus nog geen reactie op eten in de eerste plaats.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  zaterdag 14 september 2013 @ 16:36:37 #160
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_131166851
Fijn!
Engaging Infinite Improbability Drive..
  maandag 6 januari 2014 @ 13:42:18 #161
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135142728
hmmm, ik vraag me af of ik hier moet zijn hoor, maar het volgende: Mijn zoontje heeft al tijden diarree, maanden. Hij heeft ook 'normale' ontlasting, en wanneer hij diarree heeft dan is dat heeeel weinig of soms alleen maar een soort schuim. In t begin hielden we t op een virus, maar dit duurt onderhand erg lang.... Nu zijn we gaan uitproberen of er mss een bepaald voedingsmiddel is waar hij op zou kunnen reageren. Het lijkt erop dat hij na inname van melk of melkproducten het meeste last heeft. Zo ongeveer een uur, soms iets langer, na inname. Daarom gebruikt hij sinds een week lactosevrije melk en dat lijkt verlichting te geven, maar melk zit in zoveel producten dat t eigenlijk bijna niet uit te sluiten is. Daarbijwillen we eigenlijk niet uitsluiten voor weer dingen zeker weten.
Volgende week heb ik een afspraak bij de huisarts staan voor hem, maar de huisarts begon met stellen dat de reactie op inname veel te snel na de consumptie van melk is, waardoor het eigenlijk daar niet aan zou kunnen liggen. Iemand ervaring op dit gebied? Tips/adviezen?
  maandag 6 januari 2014 @ 20:08:20 #162
35189 Troel
scherp en bot
pi_135160238
Hoe vaak heeft hij normale ontlasting? Klaagt hij ook over buikpijn? Vraag sowieso doorverwijzing naar de allergoloog :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_135161032
Lisa heeft ook heel snel last van koemelk vaak binnen een half uur maar diaree zou inderdaad langer moeten duren. Je kunt trouwens wel koemelkvrij eten. Heb je soyamelk geprobeerd? Lactulosevrij kan lisa niet hebben. Brood is ook vaak melkvrij net als veel versbeleg koken zonder sausjes of appart maken een optie? Echt uitsluiten zou wel het fijnst zijn om te controleren.
2 liefdes 1 leven(L), 2 levens 1 liefde(L)
  maandag 6 januari 2014 @ 20:34:01 #164
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135161902
Dank voor jullie reacties! Sam, kma is wel echt iets anders dan lactose intolerantie, maar ik ga t even meenemen. Verwijzing naar allergoloog vind ik ook een goeie!
pi_135166107
KMA en lactoseintolerantie zijn twee heel verschillende dingen inderdaad :Y
Volgens onze diëtiste kon voeding wel degelijk binnen een a twee uur na inname al voor maag/darmklachten zorgen. Het komt na een paar minuten al in de maag natuurlijk en binnen 1 a 2 uur ook in de dunne darm.

Het is nuttig/zinvol om een dagboekje bij te houden waarin je vrij nauwkeurig bijhoudt wat hij eet én drinkt en de hoeveelheden/tijdstippen. Daarnaast moet je dan ook bijhouden wat hij voor ontlasting heeft. Als je je met maag/darmklachten en vermoeden allergie bij een arts meldt dan zal hij/zij daar bijna altijd naar vragen. Bovendien kan het je zelf ook veel inzicht geven.

Succes, hopelijk komt er iets uit voor jullie waar je wat mee kunt!
:)
pi_135166216
En mini-update van onze kant, met de jongste gaat het prima nu. Groeit nog niet heel hard maar ze doet het goed op haar dieet.

Oudste krijgt komende maand ook een biopt, kans is heel klein maar niet ondenkbaar dat ze ook coeliakie heeft. Bovendien komt er ook een biopt voor Hirschsprung, vanwege de nog steeds immer hardnekkige obstipatie.
We wachten het af, ik verwacht eerlijk gezegd niet dat er iets uit komt.
:)
  dinsdag 7 januari 2014 @ 09:33:09 #167
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135179642
Dank je Mignonne. Nu we hem alleen de lactosevrije melk geven gaat t eigenlijk al een heel stuk beter. Gisteren heeft hij s avonds na het eten kwark gehad ipv vla en ook dat ging goed. Zolang we hem dus geen grote hoeveelheden melkproducten (lactose) geven, lijkt t dus goed te gaan. We rekenen twijfelen of we voor t bezoek aan de arts wel of niet moeten gaan provoceren. Verder stelde de arts aan de tlf een bloedtest voor, maar zoals ik t lees op internet is t daarmee niet aantoonbaar. Wel met een ademtest. Ik twijfel een beetje of ik t aan de arts zal laten of dat ik toch mee zal gaan sturen in t traject.... Een jong kind onnodig 'plagen' met bloedprikken zie ik niet zitten, zeker omdat ik eigenlijk vooraf dus weet dat t daarmee niet aantoonbaar zal zijn en er andere mogelijkheden zijn.
pi_135179958
Voor my two cents.

Mijn oudste heeft die ademtest gehad en dat was geen pretje. Het duurt vrij lang, ze moeten geloof ik 2 of 3 uur daar zitten. Je moet maar hopen dat ze dat gore suikerdrankje opdrinken en dat blazen in een kapje is ook geen feest.

Je hebt lactose-intolerant en lactose-intolerant. Sowieso heb je aangeboren, primaire en secundaire intolerantie. Kinderen met aangeboren intolerantie worden doorgaans in de kraamweek al heel ziek (moedermelk bevat veel lactose), deze vorm zie je zelden. Primaire intolerantie komt meer voor en mensen verdragen de lactose dan gewoon slecht door het natuurlijke verloop van het lichaam. Na je 2e of 3e jaar neemt je vermogen om lactose af te breken af, bij de een gaat dit harder dan bij de ander. Meestal kunnen mensen dit zelf oplossen zoals Miss-Sly ergens anders al aangaf.

Daarnaast heb je ook secundaire lactose intolerantie die te maken heeft met een ander probleem, vaak is de darmwand dan tijdelijk beschadigt. Mijn jongste kon ook slecht tegen lactose ivm die beschadigde darm. Nu de darm zich aan het herstellen is kan ze ook weer beter allerhande suikers verdragen.

Het is zelden nodig om echt álle vormen van lactose te vermijden. Denk bijvoorbeeld ook aan zoetjes of vulmiddelen in medicijnen. Je komt een heel eind met het vervangen van melk en yoghurt (is er ook lactose-vrij of in sojavariant!). Harde NL'se kaas, zeg maar goudse kaas bevat géén lactose. Dit kun je dus prima eten met een intolerantie. Zo kom je toch aan je zuivel. Zachte kaas enzo bevat het weer wel.
Een diëtiste kan helpen met volwaardige voeding samenstellen, maar heel eerlijk gezegd, je melk vervangen door een lactosevrije melk is geen rocketscience natuurlijk. Als je een officiële diagnose hebt kom je, meen ik, wel in aarnmerking voor een vergoeding van de belastingdienst omdat deze voeding doorgaans iets duurder is. Maar ik weet niet hoe dit zit, ik hoorde iets over dat dieetvergoedingen afgeschaft gaan worden. en ik hou mijn fingers crossed dat ze dat achterlijk dure glutenvrije voer dan ook in prijs gaan verlagen :X
:)
  dinsdag 7 januari 2014 @ 09:57:30 #169
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135180089
Mignonne, ik begrijp je post niet helemaal, wat probeer je tussen de regels eigenlijk te zeggen...? Denk je dat we door de lactosevrije varianten te gebruiken en verder goed op te letten (eigenlijk zoals miss zegt) geen bezoek aan de arts zouden hoeven brengen. Want wat ik me ook wel afvraag: wat voegt evt een diagnose toe? Lactose is idd een suiker, maar is t bv schadelijk als je er te weinig van binnen krijgt? Of andersom, is t schadelijk als je t wel binnenkrijgt en je er intolerant voor bent? Ik denk idd aan primaire intolerantie. Weet jij mss of je daar ook overheen kunt groeien?
  dinsdag 7 januari 2014 @ 09:58:17 #170
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135180104
Trouwens, een goede vriendin van mij heeft al haar hele leven coeliakie, als je wilt kan ik haar dingen vragen voor je....
pi_135180433
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 09:57 schreef mikoxx het volgende:
Mignonne, ik begrijp je post niet helemaal, wat probeer je tussen de regels eigenlijk te zeggen...? Denk je dat we door de lactosevrije varianten te gebruiken en verder goed op te letten (eigenlijk zoals miss zegt) geen bezoek aan de arts zouden hoeven brengen. Want wat ik me ook wel afvraag: wat voegt evt een diagnose toe? Lactose is idd een suiker, maar is t bv schadelijk als je er te weinig van binnen krijgt? Of andersom, is t schadelijk als je t wel binnenkrijgt en je er intolerant voor bent? Ik denk idd aan primaire intolerantie. Weet jij mss of je daar ook overheen kunt groeien?
hehe, ik blaat een hoop maar zeg weinig, story of my life :+

Een diagnose is een diagnose, je moet er daarna toch zelf mee aan de slag om het op te lossen. Het geeft je alleen wat handvatten bij de belastingdienst, dieetadvies en wellicht medicijnen (lactase-pillen). Als je dat niets vindt toevoegen dan kun je het gerust skippen. Aan de andere kant, je weet niet zeker of het dit is, en het is niet ondenkbaar dat een arts meer op het spoor zou komen dan je zelf denkt. Mogelijk is het helemaal geen lactose-intolerantie maar een darmparasiet die berucht is voor dezelfde klachten als die intolerantie. Die parasiet teert op suikers/gisting dus nouja als je lactosevrije melk gebruikt = minder suiker = minder voeding voor parasiet = minder klachten. Die parasiet kan jaren klachten geven en komt toch nog vrij veel voor, onderzoek daarnaar is heel eenvoudig met bloedtest of ontlastingkweek en behandeling is ook eenvoudig.

Ik denk dat je af moet wegen hoe vervelend je een onderzoek vindt en wat het je op zou kunnen leveren qua diagnose. Ik zou niet zo goed weten wat ik zelf zou doen eigenlijk.

Een lactoseintolerantie is niet schadelijk, wel oncomfortabel. Wat wel schadelijk is, is bijvoorbeeld chronisch diarree als gevolg van die intolerantie. Daar moet je wel iets mee. Maar het is anders dan mensen die in een shock kunnen raken door inname van pinda's bijvoorbeeld. Voor deze intolerantie heb je niet van die prikpennen nodig.

Over die intolerantie als gevolg van darmschade, dat is tijdelijk, daar kun je overheen groeien. Primaire intolerantie niet, maar vaak verdragen die mensen wel best wat lactose, alleen is een puur glas melk gewoon teveel. Maar dat betekent dus niet per se dat hij ook koekjes of hagelslag niet meer verdraagt ofzo.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 09:58 schreef mikoxx het volgende:
Trouwens, een goede vriendin van mij heeft al haar hele leven coeliakie, als je wilt kan ik haar dingen vragen voor je....
Lief van je :D
sinds onze diagnose schieten de coeliaken als paddestoelen tevoorschijn om me heen haha
:)
  dinsdag 7 januari 2014 @ 10:36:00 #172
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_135181055
Duidelijk verhaal, dank je!
pi_136134977
Pinda-allergie kan genezen door pinda's

CAMBRIDGE -
Kinderen met een pinda-allergie kunnen daarvoor met succes worden behandeld met pinda's. Die opmerkelijke bevinding komt naar voren uit een groot klinisch onderzoek dat is gedaan in het Britse Cambridge, zo meldde donderdag het medische vakblad The Lancet.

Het onderzoek werd gedaan onder een groep van 85 kinderen met een pinda-allergie. Ze kregen elke dag een heel klein beetje pindapoeder en de dosis werd over een periode van 6 maanden telkens wat opgevoerd. Aan het eind van die periode kon ruim 80 procent van de groep zonder problemen dagelijks vijf pinda's eten. Na nog een half jaar kon 54 procent van de groep zelfs tien pinda's per dag verdragen.
De methode is erop gericht de gevoeligheid van het immuunsysteem voor pinda's te verminderen.
Pinda-allergie is de meest voorkomende voedselallergie. Een klein beetje pinda's kan al dodelijk zijn. Tijdens het onderzoek kregen kinderen die meededen ook allergische reacties, maar die waren meestal niet ernstig. Gemeld werden misselijkheid, overgeven, jeuk aan de mond en piepende ademhaling. In één geval moest een kind worden behandeld met adrenaline.

http://www.telegraaf.nl/b(...)zen_met_pinda__.html
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 30 januari 2014 @ 14:49:44 #174
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_136135225
Wow! Dat is wel geweldig nieuws zeg! 5 pinda's kunnen verdragen maakt het waarschijnlijk mogelijk iets te eten wat 'gemaakt is in een fabriek waar ook pinda's worden verwerkt?'

(en sluit dit aan op het nieuws van laatst dat als je boterhammen met pindakaas eet in je zwangerschap de kans afneemt op een kind met pinda-allergie?)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 30 januari 2014 @ 15:21:16 #175
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_136136241
Ik las t nieuws ook al, klinkt als goed nieuws, want een pinda-allergie kan hele heftige gevolgen hebben natuurlijk...

Hier geen afwijkingen gevonden in t bloed, maar de klachten blijven bestaan na melkinname. Ben nu een uitgebreid eet- en drinkdagboek aan t bijhouden. Dat is pittig, vind ik, maar ook even noodzakelijk nu. En ik wil gewoon ook nog graag zeker weten dat hij geen voedingsstoffen tekort komt als we overstappen op lactosevrije melk en kwark.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')