ik ben eigenlijk nie bang dattie niet rijst in de koelkast, ik had het vaker gedaan in HK.quote:Op woensdag 23 mei 2012 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me idd dat het wel moet lukken als je dat in de koelkast doet. Moet je beetje inschatten hoeveel het deeg gerezen is in de oven. Je zal wel een eerste rijs moeten doen tot het deeg in volume verdubbeld is oid. Kan dus zijn dat dat langer duurt dan in je recept staat als het uit de koelkast komt.
Hogere temperatuur zorgt zeker voor snellere gisting. Maar normale NL temperaturen zijn niet zo laag dat er niks gebeurd, dus dan heb je gewoon niet lang genoeg gewacht. Je moet niet star vasthouden aan tijden wat betreft rijzen in recepten, dat kan flink afwijken.
En twee/drie dagen dan? Gaat het dan nog rijzen door de warmte van kneden?quote:Op woensdag 23 mei 2012 21:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, een week is sowieso wel best lang, maar je kan misschien dat overgebleven deeg wat natter maken voor je het in de koelkast doet?
Al vraag ik me af hoe droog je deeg dan wel niet is dat het uitdroogt in de koelkast.. Je dekt het toch wel af neem ik aan?
Ok, dankjewel voor de tip!quote:Op zaterdag 26 mei 2012 05:36 schreef evo87 het volgende:
volgens de wetgeving mag iets pas volkoren heten als er alleen volkorenmeel wordt gebruikt. Dus tarwebloem toevoegen is niet toegestaan. Nu is het dus eigenlijk bruin brood.
Ja, dit!!quote:Op zaterdag 26 mei 2012 20:29 schreef MaximusTG het volgende:
Ik hou zelf ook altijd meer van broden uit een combinatie van volkorenmeel en bloem, en eventueel rogge en spelt. Lekker met zaden en pitten. Mooi lang laten rijzen, langzaam. Veel smaak lostrekken uit die tarwe . En dan mooie rustieke broden. Heerlijk met gezouten roomboter.
Ziet er goed uit hoor Evo87! Dat bezoek boft maar met jouquote:Op zondag 27 mei 2012 09:37 schreef evo87 het volgende:
spelt/tarwe "stol". Lactose en notenvrij ivm lastig bezoek Goed gelukt en erg lekker. (alleen een beetje lekkage van de spijs)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar heb je de spijs van gemaakt dan? Spijs zonder noten lijkt me toch vrij lastig:Pquote:Op zondag 27 mei 2012 09:37 schreef evo87 het volgende:
spelt/tarwe "stol". Lactose en notenvrij ivm lastig bezoek Goed gelukt en erg lekker. (alleen een beetje lekkage van de spijs)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |