Goudvis, ik gebruik 500 gram bloem, 375 tt 400 gram water, 5 gram zout en ong 3 a 4 gram gist (gedroogd). Dat water is een beetje afhankelijk van de bloem zeg maar, enne tus een lekker nattig deeg, alles even door elkaar roeren en dan tussen de 12/18 uur wegzetten.
Dan storten op een bebloemd werkblad en ik deed er nog wat bloem doorkneden zodat ik een handelbaar deeg had (was iets te nat).
Daarna had ik het in 2 stukken verdeeld en in een cakeblik gestopt (wel even invetten) dan met plastic weer afdekken en heb ik het nog 3 uur laten na rijzen.
Oven op 230 opgestookt ik heb een combistoom oven dus ik heb er stoom bij gebruikt, als je niet zo'n oven hebt dan een schaaltje water onderin, of een ijsklontje erin, of de boven kant van het brood goed nat maken. zodra het erin staat heb ik de oven op 200 gezet en dan bakken tussen de 35/45 min.
Ik was erg blij met het resultaat
Enne zo makkelijk je hebt er geen omkijken naar, ja het heeft iets langer tijd nodig maar als je dat de avond ervoor doet
handig! enne succes