abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 april 2012 @ 09:47:50 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110341714
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:45 schreef Aventura het volgende:
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaan :( Ik weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed :'(
Eet het als risotto. De structuur krijg je niet meer terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2012 @ 09:50:12 #77
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_110341746
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
  zondag 15 april 2012 @ 09:54:02 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110341803
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:50 schreef Aventura het volgende:
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
Niets vertellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110395789
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 16 april 2012 @ 14:39:05 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110395929
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Ik kook ze nooit voor
Je zou ze een voor een kunnen koken, maar waarom kook je ze überhaupt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110396222
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 16 april 2012 @ 14:50:27 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110396380
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Is het niet eenvoudiger een rechthoekige schaal te gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110397135
Dan moeten de bladeren alsnog over de rand heen. Die verse bladeren uit de supermarkt, zijn die wel flexibel?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_110397176
Wat ga je proberen te maken karrel?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 15:15:38 #85
91830 MaximusTG
pi_110397329
Dan moeten de bladeren alsnog over de rand heen? Je kan ze toch ook gewoon laten overlappen?
Ik doe ze trouwens altijd een voor een in de pan en dan steeds een kwartslag draaien. Een voor een eruit halen en op een schone theedoek leggen.
pi_110397396
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_110397488
Verse lasagnabladen zijn wel flexibel vaak! :)
  maandag 16 april 2012 @ 16:03:33 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110399231
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
pi_110400108
Ik zou ze kort laten wellen in warm water ipv koken. Deed mijn moeder ook altijd als ze lasagne maakte :)
pi_110408582
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Lasagnevellen kun je ook wel maken zonder pastamachine, gewoon flink aan de slag met de deegroller. Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes). Lasagnebladen is het simpelste om te maken qua pasta, dus een prima optie om te maken als je het voor het eerst doet!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 17 april 2012 @ 09:27:59 #91
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110428400
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.
pi_110432866
Ik maak de laatste dagen zelf graag quiche. Echter gaat het maken van de bodem wel moeizaam.

Mix honderd gram boter, 225 gram bloem en 1 ei tot een deeg en laat dat rusten 30/45 min in de koelkast.

Als ik het wil uitrollen, blijft het lastig een mooi deeg te krijgen. Het is vaak moeilijk uitrolbaar.

Heb je een goed recept voor quiche deeg of doe ik wat fout?
  dinsdag 17 april 2012 @ 12:16:52 #93
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110434027
Volgens mij is je recept wel goed. Misschien kan je een extra ei toevoegen.

Wat wel een goede tip is (van Rudolf van Veen :P) is je deeg plat bewaren in de koelkast. Dus niet als een bolletje maar al beetje plat maken voordat het de koelkast in gaat. Dan rolt het veel makkelijker uit.
pi_110441090
Plat bewaar ik het al..maar het lijkt inderdaad wel droog, korrelig aan de randen.
Soms als ik het uitrol dan breekt het in stukken. Zou het dan inderdaad te droog zijn en op te lossen door extra ei?
  dinsdag 17 april 2012 @ 15:18:25 #95
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110441513
Volgens mij moet een quiche deeg wel een beetje bros zijn. De verhouding die ik meestal gebruik is:

- 150 gram boter
- 300 gram bloem
- 2 eieren

Uiteraard ook goed kneden maar niet lang. Anders zou ik het ook niet weten :P Dat het met uitrollen beetje breekt heb ik soms ook wel last van maar dat is dan weer makkelijk te "lijmen" zeg maar.
pi_110442242
Ok, thanks.

Ik kan namelijk geen mooie lap maken.. Ga het zo eens proberen. Thanks!
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:38:14 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110450168
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
  dinsdag 17 april 2012 @ 19:25:47 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110452478
Welnee, gewoon een lineaal of andere snijplank gebruiken om langs te snijden.
En de plakken eerst even ruim/losjes oprollen natuurlijk.
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:34:31 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110460252
Toen ik nog geen pastamachine had sneed ik gewoon met een mes, of maakte orecchiette, kleine oortjes, kleine stukjes deeg die je even met je duim plat maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110549337
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
Oh ja, ergens gingen er nog 4 eier in mét ? likeur en stijfgeklopt eiwit erdoor gevouwen en een uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/

[ Bericht 7% gewijzigd door AnneX op 20-04-2012 01:44:32 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')