abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 april 2012 @ 09:26:46 #201
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_110015345
Gisteren eindelijk Drive gezien! Fantastische film, het hele sfeertje en de rol die Gosling neerzet. Een ode aan de jaren '80 film. Ik vond hem erg goed. Een dikke 8.
Smell the flowers while you can....
pi_110041556
Rango



Verenigde Staten
Animatie / Avontuur

107 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met de stemmen van Johnny Depp, Isla Fisher en Abigail Breslin

Als een naamloze kameleon (Johnny Depp) uit zijn terrarium vrij komt, staat hij plots midden in de woestijn. Hij was zijn leventje tussen vier ramen toch al zat, maar wat nu? Een buidelrat stuurt hem op weg richting het stadje Dirt, ergens op de grens van beschaving. Daar doet de hagedis zich voor als Rango, een onverschrokken pistoolheld. Het stadje staat door gebrek aan water op het punt van uitdrogen. Het is aan Rango om Dirt van de ondergang te redden.

Het heeft niet de ''speciale'' kracht die tangled en how to train your dragon hadden maar tis wel een hele toffe, leuke en avontuurlijke animatie film! heb me er echt mee vermaakt en geen seconde mee verveeld en afentoe ook leuk mee gelachen
zeker waard om te zien!!
7.5
  zaterdag 7 april 2012 @ 23:19:54 #203
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_110041666
300



Vele malen gezien. Een topper. Een minder sterke verhaal. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de mooie beelden. De vechtscenes die in slowmotion zijn geschoten maken het tot een waar vermaak voor de mensen die een film willen zien zonder hun grijze massa te laten werken.

Het verhaal is wat simpel. De oorlog start als een boodschapper van de Perzen een bezoek brengt aan Sparta. En met een schop en het uitschreeuwen van 'this is Sparta' begint de oorlog van 300 Spartanen tegen het immense leger van Xerxes. Niettemin mag dit de pret niet drukken.

IMDB rating is een 7/7 op een schaal van 10. Ik geef deze film een 8.

http://www.imdb.com/title/tt0416449/
pi_110042832
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 23:19 schreef Jellereppe het volgende:
300

[ afbeelding ]

Vele malen gezien. Een topper. Een minder sterke verhaal. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de mooie beelden. De vechtscenes die in slowmotion zijn geschoten maken het tot een waar vermaak voor de mensen die een film willen zien zonder hun grijze massa te laten werken.

Het verhaal is wat simpel. De oorlog start als een boodschapper van de Perzen een bezoek brengt aan Sparta. En met een schop en het uitschreeuwen van 'this is Sparta' begint de oorlog van 300 Spartanen tegen het immense leger van Xerxes. Niettemin mag dit de pret niet drukken.

IMDB rating is een 7/7 op een schaal van 10. Ik geef deze film een 8.

http://www.imdb.com/title/tt0416449/
Mooie film :) Echte mannenfilm vol testosteron.
Land of the free. Home of the brave.
pi_110044238


Dr. Seuss' The Lorax (2012)

2 dagen terug gezien in de bioscoop (zowaar draaide hij in originele versie..)

quote:
A 12-year-old boy searches for the one thing that will enable him to win the affection of the girl of his dreams. To find it he must discover the story of the Lorax, the grumpy yet charming creature who fights to protect his world.
hij leek mij leuk, maar ging er al niet met teveel verwachtingen naartoe, mijn oordeel is alsvolgt:
de film heeft, zoals verwacht, een flinterdun verhaal, staat bol van het moraal en is grafisch naar mijn idee geen meesterwerk..
Gelukkig had ik al niet erg hoge verwachtingen, was de humor prima (op sommige momenten echt despicable me idee)
ik zou em zelf een 7+ geven; als ik wat "nuchterder" er naar kijk ben ik het met de IMDB score van 6.6 ook wel eens :)
  zondag 8 april 2012 @ 00:26:42 #206
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_110044448
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 23:47 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Mooie film :) Echte mannenfilm vol testosteron.
Zo is het maar net. :7
  zondag 8 april 2012 @ 00:35:38 #207
8369 speknek
Another day another slay
pi_110044777
Net terug van American Reunion. Mijn ervaring met de filmserie zal wat anders zijn dan sommige anderen. De eerste film kwam uit toen ik zelf als wanhopig maagdelijke nerd in het eindexamenjaar zat en alle vrienden uit de film hadden wel een real life counterpart. Toen aan het begin van de studententijd op zoek naar de ware liefde. Inmiddels getrouwd en de eerste vrienden die kinderen krijgen. De American Pie films trekken altijd aan de nostalgietouwtjes en dat werkt extra goed als je hetzelfde meemaakt.

In ieder geval, dat heeft de film niet eens nodig. De film is bijna net zo grappig als deel 1, ookal beginnen de grappen wat hetzelfde te worden, maar dat geeft niet. Alle (en dan ook echt alle) karakters van deel 1 komen terug, ookal hebben sommigen al lang geen acteercarriere meer. En ondanks alles steelt de Stifmeister nog steeds elke scene waar hij in speelt.

8/10
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 8 april 2012 @ 02:15:01 #208
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_110047010
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 12:08 schreef vinnypassy het volgende:
Intouchables (2011, Olivier Nakache, Eric Toledano) [ afbeelding ]

Voorop staat dat ik geraakt ben door deze film. Als een film dat bereikt, kan ik de minpuntjes makkelijk vergeten. Zo wordt de invalide man bijvoorbeeld weinig uitgelicht en komen we niet te weten waarom hij zo rijk is, wat zijn verdriet verder met hem doet. Van dit laatste krijgen we, dankzij een prima vertolking van François Cluzet, gelukkig wel een klein tipje van de sluier opgelicht. Het doet hem pijn, maar dat moge duidelijk zijn.

Belangrijker is echter de band die zicht ontwikkelt tussen hem en zijn verzorger, een man uit een achterstandswijk. Kritiekpuntjes zijn dat stereotypes worden bevestigt, maar het stoorde mij geen moment. De band tussen de mannen blijft de hele film oprecht en verwordt nooit melodramatisch, vooral dankzij de energieke Omar Sy (die de Franse 'Oscar' won ten faveure van Jean Dujardin: terecht!).

Er is dus weinig plaats voor emotioneel drama, vooral omdat er veel grappen worden gemaakt en deze niet ten koste van iemand gaan: voor de invalide man is het een verademing dat hij niet zo blind als invalide gezien wordt. Samen met de prachtige muziek en de rustige momenten kon ik het tegen het einde toch niet laten met een klein traantje in mijn ogen toe te kijken. Wat een prachtige film!
Vanavond gekeken en ik kan het niet beter omschrijven.
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  zondag 8 april 2012 @ 02:22:27 #209
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_110047104
The Hunger Games



Katniss neemt de plek van haar zusje in bij een tv-programma dat er om draait zoveel mogelijk mensen met elkaar te laten strijden tot de dood er op volgt.

Het begin is écht te traag. Ik was moe, maar heb 40 minuten moeite moeten doen om m'n ogen open te houden... dat had ook in een kwartier gekund. Bovendien stoorde de handcam me in het begin behoorlijk. Pas na drie kwartier wordt het wat aantrekkelijker. Het verhaal komt wat meer van de grond, al is het geen heel vernieuwend plot. Het is een soort Battle Royale. Uiteindelijk heb ik me een avond prima vermaakt in de bios, maar had ik dit ook prima thuis kunnen kijken.

Het eerste uur een 4. Laatste vijf kwartier een stuk beter, waardoor het geheel nog op een 6,5 komt. Met een kortere 'intro' was het een 7 geweest.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  zondag 8 april 2012 @ 09:17:14 #210
286575 Roces18
Chef de party
pi_110049539
Contraband

Mark Walhberg speelt in de hoofdrol van de remake van Reykjavik-Rotterdam, en met een verleden van smokkelen is hij nu het rechte pad op gegaan met een eigen beveiligingsbedrijf. Zijn schoonbroer die is echter aan het smokkelen geslagen en heeft nu dankzij een verkeerd afgelopen deal problemen met enkele criminelen. Aan Mark om het allemaal op te lossen waarvoor hij nog een keer zijn smokkelkunsten gaan showen om zo zijn schoonbroertje te redden van een naderende dood.

De trailer zag er erg goed uit maar daar is zo'n beetje ook alles mee gezegd. Het verhaal is niet erg origineel hoewel de acteurs wel goed gecast zijn, waardoor wel een goede meelevende sfeer ontstaat. Hij stijgt dus zeker boven de gemiddelde actiefilms uit, maar het is en blijft toch een simpel cliché wat we onderhand wel gezien hebben. Tevens zitten er ook te weinig actiescènes in. Dus als je hem wilt zien, verstand op nul en kijken voor de acteurs maar (want die doen hun taak wel goed, maar het is allemaal te wijten aan het slechte verhaal).

Een zesje voor de moeite
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_110050348


The Ghost and Mrs. Muir (1947)

Tegen het advies van de verhuurder in betrekt Lucy Muir (Gene Tierney) toch dat mooie huis aan zee dat al enkele jaren leeg staat. Snel blijkt dat ze naast haar dienstvrouw Martha en dochter Anna nog een andere huisgenoot heeft, al dan niet onder de levenden. Deze 'The Ghost', veruit het meest interessante figuur in de film, wordt schitterend gespeeld door Rex Harrison.

De film zweeft tussen verschillende genres in, waaronder zelfs komedie, maar dit voelt natuurlijk aan dankzij het mooi vormgegeven plot.

Er zijn momenten in de film waarbij je als filmliefhebber meteen zegt 'oké, dat had beter gekund' waaronder een aantal acteermomentjes en een paar kleine, maar wel duidelijke foutjes in het scenario. Maar de film ademt sfeer, het plot staat als een huis en Harrison zet één van de meest memorabele personages neer die ik in een lange tijd gezien heb.

Een aanrader voor wie van oudere films houdt, en voor wie het niet stoort dat een geest schijnbaar een schaduw kan bezitten. ;)

8.5/10
pi_110052554
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 02:22 schreef Mikkie het volgende:
The Hunger Games

[ afbeelding ]

Katniss neemt de plek van haar zusje in bij een tv-programma dat er om draait zoveel mogelijk mensen met elkaar te laten strijden tot de dood er op volgt.

Het begin is écht te traag. Ik was moe, maar heb 40 minuten moeite moeten doen om m'n ogen open te houden... dat had ook in een kwartier gekund. Bovendien stoorde de handcam me in het begin behoorlijk. Pas na drie kwartier wordt het wat aantrekkelijker. Het verhaal komt wat meer van de grond, al is het geen heel vernieuwend plot. Het is een soort Battle Royale. Uiteindelijk heb ik me een avond prima vermaakt in de bios, maar had ik dit ook prima thuis kunnen kijken.

Het eerste uur een 4. Laatste vijf kwartier een stuk beter, waardoor het geheel nog op een 6,5 komt. Met een kortere 'intro' was het een 7 geweest.
Dan moet je zeker de boeken niet lezen... boeken komen pas op gang na de helft van de boeken...
pi_110052592
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 22:44 schreef sitting_elfling het volgende:
American Reunion 2012
Same, ben woensdag avond in Rotterdam naar American Pie Reunion geweest en het was weer een feest van herkenning. Ook tijdens deeltje 1,2,3 een jaar of 10 geleden maar ook nu (sinds we wat ouder zijn). Vrienden die vader en moeder zijn en een kleine hebben rondlopen. Wederom een feest van herkenning.

Best een geinige film en hoop zeker op een vervolg komende 10 jaar :P

7.5/10.

+Stifler was baas!
-Film had wat langer mogen zijn.
eens! leuke film zeker als je de eerste twee gezien hebt :9
pi_110053438
quote:
14s.gif Op zondag 8 april 2012 02:15 schreef donroyco het volgende:

[..]

Vanavond gekeken en ik kan het niet beter omschrijven.
Ik ook, ik vond [b]Intouchables[b] een vermakelijke en indrukwekkende (door de ondertoon) film tegelijkertijd. Zojuist nog ff een interview opgezocht met deze Philippe Pozzo di Borgo, krijg je iets meer beeld bij de achtergrond: hier.
pi_110055570
Ook naar American Pie geweest, de aflevering van 22:00 en was prima te doen, net publiek, drankje dr bij. Was heeel lang niet naar de bios geweest omdat ik het verschrikkelijk vond altijd.

Vond het nadeel nu alleen dat je niet onder tijd kan pissen :P nja kan wel, maar dan mis je een stuk en je moet voor iedereen langs lopen, maarja als je moet dan moet je.

Film zelf was ouderwets leuk, echte jaren 90 comedy weer (als dat iets is).

8.
  zondag 8 april 2012 @ 14:38:36 #216
8369 speknek
Another day another slay
pi_110056959
Ik vond het overigens heel goed aan American Reunion dat Oz er weer bij was.Niet dat zijn karakter nou zo boeiend is, maar nu was het tenminste niet zo vreemd dat Stifler bij het groepje was.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 8 april 2012 @ 15:16:44 #217
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_110058439
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 12:15 schreef resque het volgende:

[..]

Dan moet je zeker de boeken niet lezen... boeken komen pas op gang na de helft van de boeken...
Dat was ik ook niet van plan :P Al heb ik wel vernomen dat de boeken beter zijn dan de films... ik moet wel geboeid zijn en dat was nu een heel tijd niet het geval :)
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_110071341
The Intouchables ook gezien..
Super film, mooie soundtrack en bij de laatste scene moest ik een traantje wegpinken.. Heb dat niet vaak..
8.5/10
pi_110072601
God Bless America



Wat een heerlijke donkere comedy :D _O_.

Cijfer: 8
  zondag 8 april 2012 @ 22:23:47 #220
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_110076337
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 21:21 schreef kevin_ het volgende:
God Bless America

[ afbeelding ]

Wat een heerlijke donkere comedy :D _O_.

Cijfer: 8
Even de trailer gekeken n.a.v. jouw allesomvattende recensie :')
Deze moet ik gezien hebben :D
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 8 april 2012 @ 22:35:38 #221
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_110077028


Nowhere boy
Geweldige film over een jonge man., (Lennon) die opgroeit bij zijn tante en later in contact komt met zijn biologische moeder., dit zorgt voor veel spanning bij de jonge John.., die als uitlaat klep een rock & roll band wil beginnen met oa zijn nieuwe beste vriend Paul ( mccartney natuurlijk, voor wie hij sympathie heeft omdat ook hij zonder ouders is opgegroeid ) en iedereen weet natuurlijk wat daar uitkomt.,

verder geweldig acteer werk van Aaron Johnson die net als in Kickass weer laat zien een geweldig acteer talent te zijn., En ik weet dit wordt vaak geroepen over jonge acteurs maar Aaron is er een., Zo als hij de jonge John neerzet., je gaat bijna geloven dat het hem echt is op het punt waar het bijna eng is.,

ook de regie is heerlijk gedaan., het verhaal komt langzaam op gang.., maar wel zo uitgewerkt dat het nooit verveeld., neem daarbij prachtige beelden van het Liverpool uit die tijd en je kan echt spreken van een heerlijke ontroerende soms spannende wegkijk film met natuurlijk ook een heerlijke soundtrack., Ben zelf te jong om een echte beatles fan te zijn,.(ken de meeste echt hits natuurlijk wel) voor de echte fan zou het een geweldige film zijn maar ook als je geen beatles fan bent deze film is heerlijk om te kijken,

cijfer 9

en mensen ga deze film zien.,
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_110077329
quote:
14s.gif Op zondag 8 april 2012 22:23 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Even de trailer gekeken n.a.v. jouw allesomvattende recensie :')
Deze moet ik gezien hebben :D
Ik wil zo min mogelijk verklappen over de film. :)
pi_110079920
De Laatste Dagen van Emma Blank (2009)

Bizarre film van Van Warmerdam over een rijke dame die van mening is bijna dood te gaan, en in haar laatste dagen haar diensters compleet gek maakt.

Ooit al eens een stukje van Ober gezien, maar ik was niet in de stemming denk ik. Toch blij dat ik Warmerdam nog eens een kansje heb gegeven, want dit is de leukste Nederlandse film die ik tot nu toe heb gezien. Gewoonlijk heb ik een hekel aan films uit Nederland, maar ik heb denk ik gewoon de verkeerde films uitgekozen. Tijd om eens wat meer Warmerdams te kijken :7.

8/10, en daarmee de enige NL productie die mijn favorieten-lijstje heeft gehaald.
pi_110081200


Saving private ryan

Prachtige 2e wereldoorlog film.
Ik had deze nog niet gezien en mag deze niet gemist hebben.
Erg mooi gefilmd en er zat genoeg actie in afgewisseld met drama/humor.
Het stikt van de goede acteurs.
Het laat weer eens is zien hoe fucked up de oorlog was in de ogen van soldaten.



Melancholia

Een aparte vernieuwende rampenfilm met drama.
Dit is geen standaard rampenfilm met actie scenes enz.
Het is erg mooi gefilmd en het einde is echt prachtig.
Een erg aparte film en bouwt zich mooi op, je ziet de personages veranderen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')