abonnement Unibet Coolblue
  zondag 26 februari 2012 @ 14:14:26 #26
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_108414993
Robin Hood (2010, UK/VS)
Met Russell Crowe, Cate Blanchett e.a.

Actie/drama over het ontstaan van het ontstaan van de legendarische Robin Hood. Vrij veel verhaallijnen die door elkaar lopen en steeds dichter bij elkaar komen. Russell Crowe blijft natuurlijk bekend als Gladiator, dus het is moeilijk om hem anders op een paard te zien. Zijn tegenspeelster Cate Blanchett doet het uitermate goed in deze film. Haar schoonvader is een trollkoning _O_.Verder is het een beste lange zit, vooral doordat het verhaal rustig voortkabbelt en er dus die verschillende verhaallijnen zijn. De veldslagen zijn wel goed in beeld gebracht en geven het verhaal een iets hoger tempo. Al met al vermakelijk, maar ik zou hem niet nogmaals kijken.
IMDb: 6.8
Cijfer: 6.5
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_108425703
De Zwarte Meteoor:



Verhaal over de eerste donkere speler in het nederlands betaald voetbal, ik had deze film al lange tijd op me lijstje staan, maar hij viel me een klein beetje tegen.

Het acteerwerk is wel erg goed, met name Gijs Scholten van Aschat speelt een mooie rol als paternalistische voorzitter. Het voetbal "acteerwerk" is echter zo dramatisch slecht dat ik dit een ernstig minpunt van de film vind, welliswaar zijn het maar een paar kleine scenes, maar als je een film maakt over een voetballer, vind ik dat dit gewoon in orde moet zijn.

Al met al best een aardige film, zeker als je liefhebber bent van voetbalgeschiedenis.
Waardering: 6.5

Voor achtergrond interessant: http://nl.wikipedia.org/wiki/Steve_Mokone

http://www.imdb.com/title/tt0253987/
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 26 februari 2012 @ 20:42:10 #28
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_108433316
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 21:05 schreef Sooph het volgende:
It's Kind Of A Funny Story

[ afbeelding ]

Nadat ik het boek had gelezen, vond ik dat ik ook de film moest zien en daar heb ik absoluut geen spijt van. Keir Gilchrist speelt een depressieve tiener met zelfmoordneigingen die zichzelf bij een psychiatrische kliniek incheckt en daar een scala aan bijzondere personages ontmoet, waaronder Bobby (Zach Galifianakis) en Noelle (Emma Roberts). Het is een hele leuke en fijne film, met een serieus onderwerp, maar hij blijft vrij luchtig.

8
Die was leuk ja, mede om emma roberts O+
pi_108437020
Net True Romance weer gezien, blijft echt een van m'n favo films ever.

Dikke 9!

Zag trouwens pas net dat Bertha van Two and a Half Men erin zit.
  zondag 26 februari 2012 @ 21:25:57 #30
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_108437340
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:34 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik snap in het geheel de hele positieve verhalen niet. Niet in de bios gezien maar wel gezien en ik vond het ..... vrij standaard en matig. Een 6 tot een 7 in mijn boekje.

Elke keer verbaasd als ik hier goeie verhalen lees.
Dat had ik ook
Ging er eens goed voor zitten na alle verhalen
Maar niks bijzonders
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
pi_108447961
Safe house



Verenigde Staten / Zuid-Afrika
Actie / Thriller

115 minuten

geregisseerd door Daniel Espinosa
met Ryan Reynolds, Denzel Washington en Vera Farmiga

Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

Het verhaal stelt niet heel veel voor van deze film, maar de actie is echt heerlijk... vanaf het begin tot het eind zit de vaart, de actie en spanning er goed in. En heb me ook geen seconde verveelt bij deze film. Tis gewoon een heerlijke weg-kijk actie film, ds als je daarvoor in de stemming bent zeker kijken!
6.75!
pi_108447993
ik vond de film ook vet, alleen begreep het einde niet? (heb het tegen de mesnen die the woman in black gezien hadden)
pi_108449008
Een tijdje niet gepost en niet heel veel gezien (meeste onderweg):

Footloose (2011)
Dansfilm. Amerikaans. Remake.

Redelijk gedaan; er wordt goed gedanst, maar het verhaal is flinterdun. Leuk voor tussendoor voor liefhebbers van dansfilms. Meesten zullen er weinig aan vinden denk ik zo.
7.0/10 (IMDB: 5.2/10)

Ilsa, She-Wolf of the SS (1975)
Uit het boek; "Films die de filmgeschiedenis bepaald hebben" (of iets dergelijks). Een boek dat in een Oekraiens hostel lag en waar ik al een aantal films uit heb gezien.

Ilsa deel 1 (deel 2 had ik al gezien) is inderdaad schokkend te noemen. Ziek, typisch schocking jaren 70. Maar ook bijzonder amateuristisch in het acteerwerk. Dat was bij Ilsa 2 ook al zo. Het verhaal is verre van standaard, maar van plotwendingen had men niet gehoord toen.

Ongetwijfeld toentertijd een heftige snuff movie. Nu eerder lachwekkend.
6.5/10 (IMDB: 5.2/10)

In Time (2011)

Actiefilm met Justin Timberlake.

Het idee achter de film is werkelijk geniaal. De uitvoering is wat minder helaas. Er had meer ingezeten, met een topcast was dit een topper a la Children of Men geworden.

Helaas, de acteurs dragen de film te weinig. Toch echt een aanrader om te kijken, vanwege het bijzondere idee.
7.0/10 (IMDB: 6.5/10)

The Adventures of Tintin (2011)
De bekende stripheld op "het witte doek" (een vliegtuigschermpje is niet ideaal).

De beelden (echt acteerwerk geanimeerd gemaakt) zijn schitterend. Het verhaal volgt de strip nauwgezet (wat ik me herinner), maar is niet erg verrassend. Het verspringt ook nogal snel, er zit een enorme vaart in de film. Vast in 3D op groot scherm met vet geluid een dijk van een film, maar hij viel een beetje tegen zo.
7.5/10 (IMDB: 7.6/10) - genomineerd voor een Oscar

[b]Anonymous (2011)[/b]
Mooi vormgegeven drama over William Shakespeare. Origineel verhaal, mooie setting.

Jammer alleen dat ik het verhaal bij dit soort kostuumdrama's moeilijk kan volgen door de vele karakters. Het verhaal verspringt ook nogal waardoor het allemaal wat onduidelijk wordt.

Maar het plot is erg origineel.
7.8/10 (IMDB: 6.8/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_108449221
Final Destination 5
tsja wat moet ik er van zeggen... Gewoon een simpele film, kijkt makkelijk weg.
Vond de film niet saai daarom een 6.
pi_108451955
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 15:28 schreef planethugo het volgende:
The Adventures of TinTin
[ afbeelding ]
Vooraf was ik wat sceptisch maar WOW wat een geweldige film. De mooiste animatiefilm ooit. Maar Kuifje is meer dan dat. Hij is origineel, volgepakt met actie, leuke humor, een lekker vlot maar interessant verhaal en stuk voor stuk perfecte stemacteurs bij de al bekende figuren. Ik was eigenlijk vergeten dat ik vroeger veel kuifje keek en las maar dat kwam nu allemaal terug door met name de klunzen Jansen & Janssen. Werkelijk van begin tot eind genoten van dit spektakel dat wat mij betreft zijn weerga niet kent. Spielberg heeft zich duidelijk uit kunnen leven met zijn eerste film waar de mogelijkheden onbegrenst zijn.

Laat die vervolgen maar komen _O_
Benieuwd wat Peter Jackson van het vervolg maakt...

9.2
bijna helemaal met je eens!
geweldige film hoor echt waar zeker kapitein haddock met ze schotse accent!!! het enige vond ik dat het een klein beetje langzaam op gang kwam. denk als je een niet echte kuifje fan bent dat de eerste 20 minuten wel een beetje "zwaar"zijn. maar je de comics waren ook zo ;) de visualizatie maakt iig veel goed/ zat echt met verwondering te kijken onder het mom van: als dit zo doorgaat hebben we straks misschien alleen nog maar voiceactors nodig :P

ik geef een 9 aan deze film puur en alleen door de beetje slome start van de film.
pi_108453804
The Adventures of TinTin

Ook gezien en net zo enthousiast als de eerdere recencies.
Echt van begin tot eind genoten, sowieso van de animaties, maar ook van de karakters en het verhaal! Laat de volgende maar gauw komen.

9/10

Immortals

Deze vond ik dan weer erg matig, beetje meeliften op het oude succes van ''300'' door dezelfde stijl te hanteren, maar qua verhaal en karakters vond ik het allemaal heel erg zwak.
Ook niet alle vechtscenes vond ik overtuigend, dus bleef er verder vrij weinig over.

4/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 27 februari 2012 @ 10:45:57 #37
8369 speknek
Another day another slay
pi_108455063
Ik snap de accolades voor Tintin dan weer niet. Het zag er prachtig uit, dat wel, met name de belichting zitten ze gewoon praktisch op fotorealistisch. En ik heb ook een paar keer gelachen om wat (voornamelijk visuele) slimme vondsten. Maar ik vond de gimmick dat Haddock altijd dronken is wat te ver doorgetrokken (op een gegeven moment weet ik het wel), en ik had ook het gevoel dat ze er een beetje naast zaten met z'n schotse accent. Hinderlijker vond ik dat ze regelmatig overboord gingen met het camerawerk en de effecten. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd en de camera zwenkte zo heen en weer dat het een aantal keer moeilijk te volgen was wat er nou precies gebeurde; het meeste was ook nog eens zo ver voorbij onwaarschijnlijk dat het daardoor veranderde in een goedkope actiefilm in plaats van een avonturenfilm. Een beetje Indiana Jones and the Crystal Skull in het kwadraat. Wat bescheidener camerawerk had het avontuur veel meeslepender gemaakt.
Daarnaast was het eigenlijk niet echt spannend. Er werd wel met machinegeweren geschoten, maar het is Kuifje, dus de kogels kwamen niet eens in de buurt, en als die dat wel deden, dan hielp het plasticpoppenuiterlijk van de karakters ook niet mee. Misschien werd er ook wel te veel geschoten. Het was in ieder geval te cartoonesk om gevaar in te boezemen.

6/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door speknek op 27-02-2012 10:57:02 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator maandag 27 februari 2012 @ 10:57:12 #38
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_108455397
Ik miste vooral de onderzeeër ;(
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_108455494
Dat camerawerk was imo juist fantastisch gedaan. Weergaloze actiescene's met een vrije camera. Een actiefilm maar dan geanimeerd en dus zonder beperkingen. Nooit eerder op die manier vertoond. En als je het niet spannend genoeg vond... je zegt het zelf het is kuifje. Dat vind ik juist de charme.

The Muppets

Leuk om na al die jaren weer een Muppets film te zien, vermakelijk verhaal en bij vlagen erg leuke humor. Minpunt vind ik zoals altijd de liedjes, daar zit ik nooit op te wachten. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.

7.5
pi_108457924
The Girl with the dragon tattoo 7.5

Fincher film dus je weet in ieder geval dat je gebakken zit qua beeld. Wat dan ook leuk is dat hij beter was dan ik verwacht had. De zweedse versie niet gezien dus die zal ik ook eens bekijken. Nu maar hopen dat hij de andere twee films wil doen. Die waren in de zweedse trilogie juist niet echt helemaal goed gedaan.
Waarom de hoofdrolspeelster niet eens een oscarnominatie hiervoor krijgt is mij een raadsel.
  maandag 27 februari 2012 @ 12:25:00 #41
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_108458349
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 12:12 schreef Deckard het volgende:
The Girl with the dragon tattoo 7.5

Fincher film dus je weet in ieder geval dat je gebakken zit qua beeld. Wat dan ook leuk is dat hij beter was dan ik verwacht had. De zweedse versie niet gezien dus die zal ik ook eens bekijken. Nu maar hopen dat hij de andere twee films wil doen. Die waren in de zweedse trilogie juist niet echt helemaal goed gedaan.
Waarom de hoofdrolspeelster niet eens een oscarnominatie hiervoor krijgt is mij een raadsel.
Heeft ze wel gehad ;)
pi_108459169
Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0185183



Ik had deze film nooit gezien, en door alle verhalen over hoe episch slecht deze film wel niet is, voelde ik me toch verplicht om deze toch eens te kijken als sci-fi enthousiasteling, in de geest van "je leert het goede meer waarderen als je het slechte gezien hebt" :P

Zelfs zonder enige verwachting te hebben stond ik er versteld van hoe slecht een film kan zijn. Normaal gesproken heeft ook een klotefilm wel een punt waar je positief over kunt zijn, maar dit is serieus de allerslechtste film die ik ooit heb gezien. Als je deze film onder invloed van 10 dubbele whiskies gaat kijken vind je dat waarschijnlijk nog steeds. Ondanks het hele Scientology gebeuren had ik niet verwacht dat Travolta zijn naam aan dit soort troep zou verbinden.

De bad guys zien eruit als een soort mislukte Klingons met dreadlocks, en ik werd serieus een beetje misselijk omdat de camera altijd scheef stond, je weet wel, van die shots die je normaal gesproken alleen doet om iets op een dramatische manier in beeld te brengen... maar niet gedurende de hele fucking film :')

Dan kan je nog zeggen "dit vergeef ik ze als het verhaal een beetje goed is". Nou, dit is zo ongeloofwaardig dat een gemiddelde puber een beter script kan schrijven voor een sci-fi film. Ik heb nooit zoveel plot holes in een film gezien :') Ik denk persoonlijk dat dit gewoon de beste troll is in de filmwereld.

IMDB rating: 2.4/10
Mijn rating: 1/10.
(eigenlijk gewoon 0/10, maar omdat ik me regelmatig kapot heb gelachen bij de zoveelste ongeloofwaardige wending gun ik ze dat puntje nog wel)
pi_108460463
quote:
2s.gif Op maandag 27 februari 2012 12:25 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Heeft ze wel gehad ;)
Ohja je hebt gelijk. :{ Weer meryl streep
pi_108468593
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 10:45 schreef speknek het volgende:
Ik snap de accolades voor Tintin dan weer niet. Het zag er prachtig uit, dat wel, met name de belichting zitten ze gewoon praktisch op fotorealistisch. En ik heb ook een paar keer gelachen om wat (voornamelijk visuele) slimme vondsten. Maar ik vond de gimmick dat Haddock altijd dronken is wat te ver doorgetrokken (op een gegeven moment weet ik het wel), en ik had ook het gevoel dat ze er een beetje naast zaten met z'n schotse accent. Hinderlijker vond ik dat ze regelmatig overboord gingen met het camerawerk en de effecten. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd en de camera zwenkte zo heen en weer dat het een aantal keer moeilijk te volgen was wat er nou precies gebeurde; het meeste was ook nog eens zo ver voorbij onwaarschijnlijk dat het daardoor veranderde in een goedkope actiefilm in plaats van een avonturenfilm. Een beetje Indiana Jones and the Crystal Skull in het kwadraat. Wat bescheidener camerawerk had het avontuur veel meeslepender gemaakt.
Daarnaast was het eigenlijk niet echt spannend. Er werd wel met machinegeweren geschoten, maar het is Kuifje, dus de kogels kwamen niet eens in de buurt, en als die dat wel deden, dan hielp het plasticpoppenuiterlijk van de karakters ook niet mee. Misschien werd er ook wel te veel geschoten. Het was in ieder geval te cartoonesk om gevaar in te boezemen.

6/10.
jij hebt vast en zeker nooit de strips gelezen en je er echt in in zitten leven?? maar ja ieder zijn mening ;)
  maandag 27 februari 2012 @ 17:04:14 #45
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_108468928
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 15:28 schreef planethugo het volgende:
The Adventures of TinTin
[ afbeelding ]
Vooraf was ik wat sceptisch maar WOW wat een geweldige film. De mooiste animatiefilm ooit. Maar Kuifje is meer dan dat. Hij is origineel, volgepakt met actie, leuke humor, een lekker vlot maar interessant verhaal en stuk voor stuk perfecte stemacteurs bij de al bekende figuren. Ik was eigenlijk vergeten dat ik vroeger veel kuifje keek en las maar dat kwam nu allemaal terug door met name de klunzen Jansen & Janssen. Werkelijk van begin tot eind genoten van dit spektakel dat wat mij betreft zijn weerga niet kent. Spielberg heeft zich duidelijk uit kunnen leven met zijn eerste film waar de mogelijkheden onbegrenst zijn.

Laat die vervolgen maar komen _O_
Benieuwd wat Peter Jackson van het vervolg maakt...

9.2
Ook gekeken van het weekend. Totaal verrast eerlijk gezegd door hoe leuk ik hem vond, smaakt idd naar meer!
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  maandag 27 februari 2012 @ 17:08:10 #46
8369 speknek
Another day another slay
pi_108469076
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 16:55 schreef McWurth het volgende:

[..]

jij hebt vast en zeker nooit de strips gelezen en je er echt in in zitten leven?? maar ja ieder zijn mening ;)
Klopt, ik heb Kuifje altijd wat mat gevonden en er dus verder geen binding mee.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 27 februari 2012 @ 19:04:39 #47
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_108473299
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 10:45 schreef speknek het volgende:
Ik snap de accolades voor Tintin dan weer niet. Het zag er prachtig uit, dat wel, met name de belichting zitten ze gewoon praktisch op fotorealistisch. En ik heb ook een paar keer gelachen om wat (voornamelijk visuele) slimme vondsten. Maar ik vond de gimmick dat Haddock altijd dronken is wat te ver doorgetrokken (op een gegeven moment weet ik het wel), en ik had ook het gevoel dat ze er een beetje naast zaten met z'n schotse accent. Hinderlijker vond ik dat ze regelmatig overboord gingen met het camerawerk en de effecten. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd en de camera zwenkte zo heen en weer dat het een aantal keer moeilijk te volgen was wat er nou precies gebeurde; het meeste was ook nog eens zo ver voorbij onwaarschijnlijk dat het daardoor veranderde in een goedkope actiefilm in plaats van een avonturenfilm. Een beetje Indiana Jones and the Crystal Skull in het kwadraat. Wat bescheidener camerawerk had het avontuur veel meeslepender gemaakt.
Daarnaast was het eigenlijk niet echt spannend. Er werd wel met machinegeweren geschoten, maar het is Kuifje, dus de kogels kwamen niet eens in de buurt, en als die dat wel deden, dan hielp het plasticpoppenuiterlijk van de karakters ook niet mee. Misschien werd er ook wel te veel geschoten. Het was in ieder geval te cartoonesk om gevaar in te boezemen.

6/10.
Gedeeltelijk mee eens. Camerawerk vond ik wel aardig, maar iets anders in de film deed het gewoon niet. Ik weet niet of het flinterdunne verhaallijntje was waar ze bijna twee uur over deden, of dat ik er gewoon teveel van verwachte.

Persoonlijk vond ik het gewoon geen succes.
Ik sluit mij aan bij een 6
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_108484024
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 17:08 schreef speknek het volgende:

[..]

Klopt, ik heb Kuifje altijd wat mat gevonden en er dus verder geen binding mee.
ja zie je ik denk dat dat hem ook een beetje is hoor ;) ik heb nog steeds alle kuifjes en vind ze nog steeds tof :) zoals ik zei ieder zijn smaak toch!! zou wat wezen als we allemaal alleen maar disney films leuk zouden vinden o.0
  maandag 27 februari 2012 @ 22:25:39 #49
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_108484628
Lag op bed met buikgriep, dus eerst maar weer eens The King's Speech gekeken (destijds al in de bioscoop gezien). Blijft een fantastische film, misschien de tweede keer nog wel mooier. Geweldige dialogen, schitterende prestatie van Firth. Dikke 9 voor mij.

Daarnaast The Notebook gekeken, had ik nog nooit gezien. Typische "vrouwenfilm" natuurlijk, dus wat dat aangaat heerlijk rolbevestigend. ;) Het kabbelt maar voort, maar niet op een onprettige manier. Chemistry tussen Gosling en McAdams, waar het in andere soortgelijke films nog weleens aan ontbreekt. Een 7,5.
Smell the flowers while you can....
pi_108485408
My week with Marilyn

Erg mooie film!
Geweldig geacteerd door Michelle Williams, ze zet de fragiele Monroe ontzettend
overtuigend neer! ik heb genoten!

ik geef de film zeker een
8.0
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')