abonnement Unibet Coolblue
  maandag 13 februari 2012 @ 17:54:45 #201
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_107937103
Was je het alleen met shampoo, Nagelschaartje?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_107937151
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:11 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]
(..) of vieze mannetjes in de bus die je haar gaan strelen. :X
Serieus? :r }:|

Trouwens, een varkensharenborstel (wat?) is niet goed als je coarse haar hebt! Dan borstel je het kapot.

Azijnspoeling is top, maar die lucht :r :% :N
pi_107937221
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:49 schreef Nagelschaartje het volgende:

[..]

Dank voor de tips!
Nu nog even oefenen in het herkennen van beschadigde punten. Ik heb dit namelijk vaker geprobeerd (alleen herkennen, verder niks mee gedaan omdat ik de juiste schaar nog niet heb), maar vind het erg lastig.
Beschadigde haarpunten herkennen:



Bij het afknippen een stukje boven een van bovenstaande beschadigingen knippen, anders heb je kans dat de beschadiging lekker verder gaat, omdat de nieuwe haarpunt ook al beschadigd was ;)
  maandag 13 februari 2012 @ 18:11:24 #204
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_107937707
quote:
11s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:15 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ja hoi ik ben d'r weer. Sorry. :@
Leuk.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_107937709
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:52 schreef Harajuku. het volgende:
Ik ga ook altijd op zoek naar gespleten punten en die knip ik er dan uit. Ze zitten her en der dus daar krijg je echt geen ongelijk haar van of zo.
Ik heb eens wat losse haren van mij onder een loeplamp met extra licht gelegd en met een vergrootglas nog eens goed gekeken, maar ik zie op geen enkele haar iets verdachts op de uiteinden, gewoon een rechte stoppel. Zoals de eerste haar in de getekende afbeelding.
pi_107940443
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:56 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Serieus? :r }:|

Jah. :{ Niet dat het dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks gebeurt maar als het gebeurt is het echt erg jakkie. Het is ook nooit even snel een aai over je haar of zo (wat ik ook al te ver vind gaan, je gaat gewoon niet ongevraagd met je fikken aan andere mensen zitten) maar echt vastpakken en optillen zodat je het eerst niet door hebt en dan zo een beetje er mee friemelen tussen de vingers. Een maakte zelfs eens een soort van hijgerige kreungeluidjes. Dat is al niet prettig als iemand dat achter je zit te doen in de bus maar als je er dan achter komt dat hij het doet terwijl hij je haar in zijn handen heeft... :X
There is no love sincerer than the love of food.
pi_107940961
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 13:24 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Heb effe op een grove en snelle manier met een soepel meetlint de omtrekken van mijn staart gemeten, mijn haar zit qua lengte momenteel tussen half lang en lang, zeg maar over de schouders.

Op het hoogste punt kom ik uit op ongeveer 7 cm, wel heb ik alles goed bijelkaar gebonden.

dan

6

dan 5,5

dan 5

Verder kwam ik niet meer, omdat mijn staart dan flink dunner en korter wrrd.

Ben benieuwd welk getal hier dan uit zou komen, al lijkt mij dit geen extacte wetenschap.
Gemiddeld verlies je dus ongeveer 2 cm omtrek per 20 cm haar.
Bovenaan is het 7 cm.
20 cm lager is het 5 cm.
Weer 20 cm lager zou het dus theoretisch 3 cm zijn.
Nog eens 20 cm lager nog maar 1 cm.
En dan 10 cm lager 0.


Edit: Correctie: je verlies 2 cm omtrek per 15 cm haar.

Jouw 'terminal length' ligt dus ongeveer op 70 52 centimeter onder het punt waar je staart zat. Even een meetlintje erbij houden en dan kan je zien waar dat punt op je lichaam valt.

Het is geen fullproof methode maar het geeft wel een aardige indicatie. Op die lengte zal overigens niet ál je haar komen maar alleen het langste haar dus je haar zal dan in een V model hangen. Wil je alles zoveel mogelijk op een lengte dan zal je daar zomaar 20 cm vanaf moeten trekken omdat niet al je haar even lang kan worden. Dan moet je dus alsnog wel regelmatig blijven knippen.

Bij jou als man speelt daarnaast ook nog mee dat je een grotere kans hebt op kaalheid wat de haargroei negatief kan beïnvloeden en de berekening klopt vanwege je extensions sowieso al minder goed.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_107941632
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:11 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik kan me echt niet voorstellen dat jij iedere zes weken zoveel gespleten punten hebt dat er iets af moet. Dan moet je echt extreem gekke dingen met je haar doen, moet je kapper een ongelooflijk botte schaar gebruiken of moet je ongelooflijk dun en kwetsbaar haar hebben.

Wat wel kan eventueel is dat er eigenlijk meer beschadigd is (oude schade van o.a. verven of heatstylen) en dat hier iedere keer te weinig af gehaald wordt waardoor de beschadiging niet helemaal weg is en iedere keer weer iets omhoog kan kruipen. Een gespleten punt die niet volledig afgeknipt wordt kan gewoon verder splijten. Als dat het geval is dan is het misschien een goed idee om toch een keer iets rigoureuzer te zijn en een paar centimeter meer te laten knippen dan je eigenlijk wilt.

Maar zeg eens eerlijk, als jij een afspraak met haar hebt om je haar te punten zegt ze dan ook wel eens "joh je haar ziet er prima uit, er hoeft deze keer helemaal niets af"? Ik betwijfel het, als jij de
afspraak maakt zal zij knippen. Ze zou ook gek zijn om dat niet te doen want het is wel haar inkomen en zij heeft er belang bij om jou zo vaak mogelijk te knippen.

(Dode punten is een fabeltje hè. Al je haar is dood materiaal, net als je nagels. Je haar kan wel beschadigen, breken of splijten maar dat maakt het niet doder dan het al was. ;) )

Er zijn wel manieren om zelf beschadigde puntjes te knippen zonder dat er aan de onderkant veel af hoeft zodat je je dus niet druk hoeft te maken of het wel gelijk is. Je kan pluk voor pluk je haar doorzoeken en de individuele punten eruit knippen of (makkelijker maar minder precies) kleine strengetjes van je haar draaien, even met je vingers van onder naar boven langs die pluk gaan en dan de uitstekende puntjes afknippen. Bij beide manieren verlies je geen lengte maar pak je toch die moeilijke puntjes aan waardoor je misschien je volgende kappersbezoek met een paar weken of zelfs maanden uit kunt stellen.

Die azijnspoeling doe ik iedere keer na het wassen. Appelazijn werkt het fijnst vind ik maar die is alleen verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en vergeleken met gewone azijn vrij prijzig dus ik gebruik ook regelmatig normale huis-tuin-en-keuken-azijn. Puntje van aandacht bij appelazijn is dat zeker blond haar er een licht rossige gloed van kan krijgen. Ik heb het nog nooit gehad maar heb het wel eens van anderen gehoord.

Mijn haarroutine is zo:
Voor ik het ga wassen borstel ik mijn haar eerst uitgebreid met de tangle teezer zodat er geen klitjes mee te vinden zijn. Dan neem ik een varkensharenborstel en borstel ik mijn haar om het sebum goed te verdelen. Vanaf mijn oren naar beneden olie ik het in met kokosolie en dat laat ik een paar uur of de hele nacht intrekken. Dan CO ik en terwijl de conditioner in mijn haar zit ga ik er nog even met een grove kam doorheen. Uitspoelen, azijnspoeling, die uitspoelen en dan mijn haar even in een microfiber handdoek terwijl ik me aankleed e.d. Als ik klaar ben gaat de handdoek eraf en laat ik mijn haar drogen zonder er verder aan te zitten en als het helemaal droog is doe ik een klein beetje hairbutter op mijn puntjes.

Die hairbutter maak ik zelfs van boters en oliën die mijn haar fijn vindt. Meestal iets van sheaboter of cacaoboter, kokosolie, en dan nog wat vloeibare olie zoals amandelolie, olijfolie of druivenpitolie en wat essentiële oliën voor een lekker luchtje. Je kan ook nog vochtinbrengende ingrediënten zoals honing of aloe vera gel toevoegen. De harde boters even smelten (niet te heet laten worden!) en dan alles mengen en met een mixer kloppen tot de boters weer beginnen te stollen en je een luchtige substantie hebt. Dat met een spuitzakje in een weckpotje o.i.d. doen en in de koelkast bewaren. Dit kan je dan ook gebruiken om tussendoor je haar lichtjes te oliën of om voor het wassen je haar te oliën.

Ik was mijn haar overigens elke 5-6 dagen. Dat was eerst om de dag maar ik merk dat hoe langer mijn haar wordt, hoe minder vaak ik het hoef te wassen. Tussen de wasbeurten door borstel ik het wel regelmatig met mijn varkensharenborstel en dat helpt enorm tegen vet haar. Het omhoog dragen helpt daar ook bij want je zit minder door je haar te woelen als het vast zit en dus wordt het ook minder snel vet.

's Nachts vlecht ik mijn haar om klitten en beschadigen te voorkomen en ik slaap op een katoen-satijnen kussensloop en overdag draag ik mijn haar meestal omhoog met haarstokjes als ik op pad ben, als het hard waait, vriest of er andere omstandigheden zijn waardoor het zou kunnen beschadigen. Thuis is het los en bij speciale gelegenheden ook maar in het dagelijks leven vind ik het prettiger om het omhoog te dragen. Dan heb je ook geen last van haar dat tussen de autodeur komt, onder de schouderband van je tas vast komt te zitten of vieze mannetjes in de bus die je haar gaan strelen. :X
Mijn haar wordt juist sneller vet als ik het vast heb :(
[b]Op maandag 20 augustus 2012 10:56 schreef robdriessen het volgende:[/b]
Kom niet aan DW, want ze heeft een heel leger achter zich. Letterlijk. ;)
[b]Op maandag 8 mei 2017 22:33 schreef KaBuf het volgende:[/b]
Bek houden tegen DW hè :(
pi_107942469
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 19:29 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Gemiddeld verlies je dus ongeveer 2 cm omtrek per 20 cm haar.
Bovenaan is het 7 cm.
20 cm lager is het 5 cm.
Weer 20 cm lager zou het dus theoretisch 3 cm zijn.
Nog eens 20 cm lager nog maar 1 cm.
En dan 10 cm lager 0.


Edit: Correctie: je verlies 2 cm omtrek per 15 cm haar.

Jouw 'terminal length' ligt dus ongeveer op 70 52 centimeter onder het punt waar je staart zat. Even een meetlintje erbij houden en dan kan je zien waar dat punt op je lichaam valt.

Het is geen fullproof methode maar het geeft wel een aardige indicatie. Op die lengte zal overigens niet ál je haar komen maar alleen het langste haar dus je haar zal dan in een V model hangen. Wil je alles zoveel mogelijk op een lengte dan zal je daar zomaar 20 cm vanaf moeten trekken omdat niet al je haar even lang kan worden. Dan moet je dus alsnog wel regelmatig blijven knippen.

Bij jou als man speelt daarnaast ook nog mee dat je een grotere kans hebt op kaalheid wat de haargroei negatief kan beïnvloeden en de berekening klopt vanwege je extensions sowieso al minder goed.
Om een lang verhaal kort te maken kan ik theoretisch nog ruim 50 cm erbij krijgen bovenop de lengte die ik nu heb, dan zou ik zeker tot aan mijn onderrug of boven mijn kont kunnen komen, dat vind ik een goed vooruitzicht. :)

Maargoed de tijd zal het over twee jaar uitwijzen.
pi_107942991
Je haar groeit echt geen 50 cm per twee jaar.
pi_107943652
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:01 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Om een lang verhaal kort te maken kan ik theoretisch nog ruim 50 cm erbij krijgen bovenop de lengte die ik nu heb, dan zou ik zeker tot aan mijn onderrug of boven mijn kont kunnen komen, dat vind ik een goed vooruitzicht. :)

Maargoed de tijd zal het over twee jaar uitwijzen.
Nee, je haar kan theoretisch tot ongeveer 50 cm onder het bovenste elastiekje groeien. Dat is dus op de gok (omdat je die lengtes niet hebt doorgegeven) ongeveer 35 cm bovenop de lengte die je nu hebt.

De dikte die de extensions toevoegen nu betekend dat die lengte waarschijnlijk in werkelijkheid korter is en daarnaast speelt dan ook nog eventuele toekomstige kaalheid een rol. Bovendien hebben we het hier over het alleruiterste puntje haar want lang niet al je haren kunnen zo lang worden. Wil je je haar recht i.p.v. in een V dan is het dus nog 15-20 cm korter.

Hoe lang dat duurt is afhankelijk van hoe snel je haar groeit. Het gemiddelde is 1 cm per maand. Over die 35 cm ga je dus zeker 35 maanden doen en als je tussendoor ook nog af en toe gespleten punten e.d. laat knippen dan duurt het nog langer. Binnen twee jaar gaat je zeker niet lukken tenzij jouw haat uitzonderlijk snel groeit.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_107943692
quote:
11s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:11 schreef Tegan het volgende:
Je haar groeit echt geen 50 cm per twee jaar.
Maar wel binnen 4 jaar, alleen al die lengte stemt mij al gersut, maar zoals ik als chreef de natuur mbv de medicijnen moeten uiteindelijk gaan doen.. Ik heb er vertrouwen in. :)

En een kleine HT bij de inhammen gaat er binnen nu en hooguit 3 jaar ook komen.
pi_107943828
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:22 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Maar wel binnen 4 jaar, alleen al die lengte stemt mij al gersut, maar zoals ik als chreef de natuur mbv de medicijnen moeten uiteindelijk gaan doen.. Ik heb er vertrouwen in. :)

En een kleine HT bij de inhammen gaat er binnen nu en hooguit 3 jaar ook komen.
Begin dan maar alvast met sparen ^O^
know'm sayin?
×
word? word.
pi_107944049
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:25 schreef alors het volgende:

[..]

Begin dan maar alvast met sparen ^O^
Off topic..

Ben ik ook aan het doen, heb een tweede giro rekening voor 2 euro per kwartaal aan mijn giro toegevoegd waarop ik alle extraatjes op overmaak, zo heb ik de discipline om te sparen en een doel voor ogen. Tevens blijft die rekeing uit het zicht van de bewindvoerder zodra ik de schuldsanering in ga. De eerste 150 euro komt er komende maand al op en nog 120 euro aan 2 euro munten
pi_107944433
HT?
pi_107944610
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:34 schreef Tegan het volgende:
HT?
haartransplantatie... althans dat is mijn zeer donkerbruine vermoeden.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_107944633
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:29 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Off topic..

Ben ik ook aan het doen, heb een tweede giro rekening voor 2 euro per kwartaal aan mijn giro toegevoegd waarop ik alle extraatjes op overmaak, zo heb ik de discipline om te sparen en een doel voor ogen. Tevens blijft die rekeing uit het zicht van de bewindvoerder zodra ik de schuldsanering in ga. De eerste 150 euro komt er komende maand al op en nog 120 euro aan 2 euro munten
Als die rekeningen gekoppeld zijn dan blijft die echt niet uit zicht van de schuldsanering. Bovendien loop je het risico dat ze je per direct uit de schuldsanering schoppen als ze er achter komen dat je geld achterhoudt. ERG onverstandig.

quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:34 schreef Tegan het volgende:
HT?
Haartransplantatie. :)
There is no love sincerer than the love of food.
pi_107945143
quote:
5s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:54 schreef Harajuku. het volgende:
Was je het alleen met shampoo, Nagelschaartje?
Ik was het met shampoo. Eerst met een klein beetje dat ik er dan vrijwel direct uitspoel en dan een tweede keer en die laat ik wat langer inwerken.
Na de douche spray ik het in met leave-in conditioner, waarbij ik de hoofdhuid vermijd.

Eens in de ongeveer twee weken was ik het met medicinale anti-roosshampoo omdat ik anders stik van de jeuk (ik heb niet van die roos die op je schouders beland, maar die die op je hoofd blijft zitten, heel fijn) en dan gooi ik er zo'n 3-minute-mask in.

Boodschappenlijstje is dus:
- kapperskam
- azijn

En dan eens kijken of ik die punten kan herkennen :)
Schnitzel, friet, erwten en worteltjes, GENIET!
Ik heb keiveel verstand van alles.
pi_107945737
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:38 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Als die rekeningen gekoppeld zijn dan blijft die echt niet uit zicht van de schuldsanering. Bovendien loop je het risico dat ze je per direct uit de schuldsanering schoppen als ze er achter komen dat je geld achterhoudt. ERG onverstandig.

[..]

Haartransplantatie. :)
Die tweede betaalrekeing blijft wel degelijk uit het zicht, deze tip kreeg ik van het juridisch loket en van de maatschappelijk werker die schuldenaren begeleiden. Wel is het zo dat je op die rekening niet je loon of uitkering op laat overmaken of je rekeningen op gaat betalen..alleen geld erop zetten dmv contante stortingen ( is 6 keer per jaar graits bij ING). Dus geen interne overboelingen van giro naar giro.

Wel spaarrekeingen kunnen ze opvragen, daar wordt wel om gevraagt, maar niet die extra betaalrekeing, mits ik daar maar geen uitkering oid op laat storten.

HT is inderdaad Haar Transpantatie.. een kleine HT voor mijn inhammen, die heb ik nu gestabiliseerd, maar wil ze op termijn toch voor een gedeelte opvullen, dat kan alleen met een HT, afgelopen jaar heb ik eens een consult gehad in Maastricht en ik heb meer dan voldoende haar en zeer goede vooruitzichten. Inhammen zijn ongeveer NW 2 status, de rest van mijn haar is nog NW1
pi_107945971
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:29 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Off topic..

Ben ik ook aan het doen, heb een tweede giro rekening voor 2 euro per kwartaal aan mijn giro toegevoegd waarop ik alle extraatjes op overmaak, zo heb ik de discipline om te sparen en een doel voor ogen. Tevens blijft die rekeing uit het zicht van de bewindvoerder zodra ik de schuldsanering in ga. De eerste 150 euro komt er komende maand al op en nog 120 euro aan 2 euro munten
:r ik word zo boos van jou berichten
er zal overigens vast wel een leuke mede fok!ker zijn die een mailtje wil sturen naar de schuldsanering met deze berichten
pi_107946344
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 21:00 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Die tweede betaalrekeing blijft wel degelijk uit het zicht, deze tip kreeg ik van het juridisch loket en van de maatschappelijk werker die schuldenaren begeleiden. Wel is het zo dat je op die rekening niet je loon of uitkering op laat overmaken of je rekeningen op gaat betalen..alleen geld erop zetten dmv contante stortingen ( is 6 keer per jaar graits bij ING). Dus geen interne overboelingen van giro naar giro.

Wel spaarrekeingen kunnen ze opvragen, daar wordt wel om gevraagt, maar niet die extra betaalrekeing, mits ik daar maar geen uitkering oid op laat storten.
Jij zou je echt heel erg verschrikkelijk moeten schamen :r
Life isn't about waiting for the storm to pass.. It's about learning to dance in the rain
pi_107946570
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:57 schreef gehotseflotst het volgende:

[..]

Beschadigde haarpunten herkennen:

[ afbeelding ]

Bij het afknippen een stukje boven een van bovenstaande beschadigingen knippen, anders heb je kans dat de beschadiging lekker verder gaat, omdat de nieuwe haarpunt ook al beschadigd was ;)
Mijn haar barst bus blijkbaar van de feathers.
Maar ja, wie niet weer, die niet schaadt he :)
Twiddel
pi_107947149
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 21:04 schreef electronique het volgende:

[..]

:r ik word zo boos van jou berichten
er zal overigens vast wel een leuke mede fok!ker zijn die een mailtje wil sturen naar de schuldsanering met deze berichten
Maargoed, laten we het liever on topic houden, het gaat hier over haren, niet over geld!
pi_107947596
Mag ik trouwens even adviseren om die truc met plukjes draaien en piekjes knippen, maximaal 2x per jaar uit te voeren?
dit kan serieus verslavend werken, en hoe vaker je de uitstekende piekjes afknipt hoe meer korte haren er steeds uit blijven steken.

verder ben ik altijd benieuwd hoe de kapsels eruit zien van mensen die (altijd) hun eigen haar knippen aangezien zelfs kappers niet hun eigen haar kunnen knippen (volledig kapsel dan)
... doet me een beetje denken aan van die huismoeders die hun zoontjes zelf een hip kapsel geven met een tondeuse en keukenschaar terwijl ze zero ervaring hebben :'(

(niks mis met moeders die hun eigen kinderen knippen natuurlijk,zou ik ook doen met die prijzen van tegenwoordig.. maar neem dan op zn minst een basiscursus ofzo :@ )
pi_107947854
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 21:25 schreef Fusionfreak het volgende:

[..]

Maargoed, laten we het liever on topic houden, het gaat hier over haren, niet over geld!
gewoon doen alsof er niks aan de hand is.. zou ik ook doen ja
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')