abonnement Unibet Coolblue
pi_107821184
Haha, wat een mooi pizza-extremisten-topic begint dit te worden met tuninghandleidingen :D
pi_107822512
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:37 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja, ik moet er ook nog wel een plekje voor zoeken:P. Hoewel ie waarschijnlijk wel vaak gebruikt gaat worden ;). Morgen iig voor een pizza mét kaas.

Keukenmachine heb ik dan weer niet zo'n behoefte aan. Heb een simpel dingetje waar je een staafmixer aan kan koppelen om te vermalen, maar verder..
Een kneedmachine, KitchenAid, zou ik dan wél weer graag willen hebben. Maar die zijn een beetje duur :P.

Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.

http://www.amazon.de/Bosc(...)id=1328871745&sr=8-1
pi_107823444
Hier staat het deeg in de koelkast en de saus op het vuur :9
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 13:32:54 #204
91830 MaximusTG
pi_107825202
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 12:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.

http://www.amazon.de/Bosc(...)id=1328871745&sr=8-1
Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?

@LieLie: En, ook van plan je Bestron te tunen :P?
pi_107825303
Ik heb een Ferrari he, geen Bestron. Weet niet of die te tunen is ;-)
pi_107825425
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 13:32 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?

@LieLie: En, ook van plan je Bestron te tunen :P?
Meestal ga ik 500gr bloem laten kneden, maar had ook een keer 1kg gebruikt en dat ging ook wel goed. Alleen beweegt dan de hele machine een beetje. :P maar dat zou normaal zijn heb ik op forums gelezen. Het leuke aan deze machine is ook dat er duizend accessoires voor zijn.
pi_107826319
Wel een goede tip, Terpentin, ik had altijd het idee dat zulke machines of flut waren, of onbetaalbaar.
pi_107831866
Eigenlijk wil ik nu al beginnen met de pizza's :9
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 17:14:42 #209
91830 MaximusTG
pi_107832844
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
pi_107833015
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
De buffelmozzarella wel goed drogen hoor, anders is het te nat!
pi_107834162
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
Waar heb je de mozzarella/edammer mix vandaan?
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 17:56:19 #212
91830 MaximusTG
pi_107834199
Supermarkt :+. Buffelmozzarella heb ik in plakjes gesneden en op een plaat in de oven gelegd. Oven op 35-40 graden. FF dat vocht eruit zweten :+.

edit: oeps, het was maasdammer ipv edammer.
pi_107834279
Ik neem meestal of mozzarella of edammer. Zijn toch de beste kazen voor pizza.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 18:00:46 #214
91830 MaximusTG
pi_107834341
Klopt wel ja. Maar ik vind het altijd het leukste om mozzarella vanuit zn bolvorm te verwerken. Maar dat is altijd zo nat. Deze buffelmozzarella is al compacter en minder nat dan de goedkope mozzarella, maar laat em toch maar ff drogen.
pi_107834969
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 18:00 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt wel ja. Maar ik vind het altijd het leukste om mozzarella vanuit zn bolvorm te verwerken. Maar dat is altijd zo nat. Deze buffelmozzarella is al compacter en minder nat dan de goedkope mozzarella, maar laat em toch maar ff drogen.
Mag ik bij je eten straks?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107834992
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Mag ik bij je eten straks?
Shush, weg jij, dat wilde ik al vragen O+ ;( :(
Ja doei.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:10:23 #217
91830 MaximusTG
pi_107836413
Nou, helaas zijn alle pizza's voor vanavond al vergeven ;). Alleen gaan ze toch weer gewoon in de oven gebakken worden vanavond :(. Op de een of andere manier wil de Bestron ineens niet warm worden. Gisteravond nog aangehad om schoon te bakken. Ben em al helemaal aan het openschroeven, maar het is ook niet zo dat ik dingen zie door teveel hitte kapot zouden kunnen zijn.. Nou ja, beetje meer knutselen dan maar..

Edit:



[ Bericht 25% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2012 19:18:13 ]
pi_107836744
Ben nieuw hier op dit forum. Lees al een tijdje mee omdat ik op zoek was naar handige manier om zelf pizzadeeg te maken. Sinds een paar maanden hebben we een Ferrari G3 Napoli. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we vrienden werden. Tuning van dat ding is mi niet nodig, wordt best heel heet. Wat ik wel heb gedaan is het bovenelement los te koppelen van de thermostaat. Die staat nu altijd aan en heeft geen aanlooptijd meer nodig. Overigens had ik nog zo'n losse thermostaat liggen. Misschien een tip voor de Bestron ipv een ventilatortje: binnen in het draaiasje zit een gleufje voor een horlogeschroevendraaiertje. Daarmee kun je de afslagtemperatuur van dat ding veranderen. Als je dit bijv. een kwart slag terugdraait (tegen de klok in) dan slaat ie bij een hogere temperatuur uit. Zelf niet in de praktijk geprobeerd vanwege zoals gezegd al een voldoend hoge temperatuur. Misschien kan iemand hier iets mee?
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:21:21 #219
91830 MaximusTG
pi_107836832
Volgens mij werkt dat niet zo bij de Bestron (weet ik nu :P). Zal wel wat foto's maken omdat ie nu toch open ligt.
pi_107836937
Het kan zijn dat er een thermische zekering in zit die nu kapot is.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:45:28 #221
91830 MaximusTG
pi_107837754
Nee, zit er niet in. Het stelt echt niets voor van binnen. Lopen draden van onderste hitte element, en van boven hitte element naar het gedeelte met de knoppen. Door aan de min-max knop te draaien maak je in eerste instantie het circuit compleet, totdat bij verwaming, het metalen stripje dat eraan vastzit ombuigt. De andere draaiknop verbreekt en maakt het circuit voor alleen de bovenste, alleen de onderste, beide niet, of allebei. En er lopen draden naar het lampje.
Het gekke is dat als ie op "off" staat, en ik draai aan de min-max knop, dat dan het lampje aangaat. Doe ik dan echter de stand op een van de 3 aanstanden, gaat het lampje weer uit.
pi_107838681
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, helaas zijn alle pizza's voor vanavond al vergeven ;). Alleen gaan ze toch weer gewoon in de oven gebakken worden vanavond :(. Op de een of andere manier wil de Bestron ineens niet warm worden. Gisteravond nog aangehad om schoon te bakken. Ben em al helemaal aan het openschroeven, maar het is ook niet zo dat ik dingen zie door teveel hitte kapot zouden kunnen zijn.. Nou ja, beetje meer knutselen dan maar..

Edit:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Weer prachtig Maximus :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 20:09:18 #223
91830 MaximusTG
pi_107838912
Dankjewel :)

Foto's binnenwerk Bestron:



Van links naar rechts;
- Onderkant, komt snoer binnen, aftakking naar boven, en weer terug naar beneden voor element.
- Regeling welke elementen aan zijn
- "Thermostaat".
pi_107842451
Snel even voor mezelf een schakeltekening gemaakt. Wanneer het lampje uitgaat bij inschakelen van de elementen lijkt het alsof de elementen kortgesloten raken.
Overigens, kun je de knop van de thermostaat eraf halen? Als je dan in het asje kijkt zie je dan onderin niets iets wat te verdraaien zou zijn?
pi_107843363
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 19:19 schreef Milan7 het volgende:
Ben nieuw hier op dit forum. Lees al een tijdje mee omdat ik op zoek was naar handige manier om zelf pizzadeeg te maken. Sinds een paar maanden hebben we een Ferrari G3 Napoli. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we vrienden werden. Tuning van dat ding is mi niet nodig, wordt best heel heet. Wat ik wel heb gedaan is het bovenelement los te koppelen van de thermostaat. Die staat nu altijd aan en heeft geen aanlooptijd meer nodig. Overigens had ik nog zo'n losse thermostaat liggen. Misschien een tip voor de Bestron ipv een ventilatortje: binnen in het draaiasje zit een gleufje voor een horlogeschroevendraaiertje. Daarmee kun je de afslagtemperatuur van dat ding veranderen. Als je dit bijv. een kwart slag terugdraait (tegen de klok in) dan slaat ie bij een hogere temperatuur uit. Zelf niet in de praktijk geprobeerd vanwege zoals gezegd al een voldoend hoge temperatuur. Misschien kan iemand hier iets mee?
Hoe kun je dat bovenelement dan loskoppelen? Want dat merk ik wel inderdaad, die gaat telkens uit en volgens mij krijg ik daardoor ook de rand niet mooi.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')