abonnement Unibet Coolblue
pi_158260820
Kniepertjes :9~ :9~ :9~ Lachen zeg dat er een topic over is *O*

Zal eens vragen of mijn moeder ze nog gaat maken(die heeft het al jaren niet meer gedaan). Mijn vrouw kent het mogelijk niet eens, zeker niet als een traditie. Nog maar even navragen.

Over de rol of platte ken ik ook de traditie niet. Mijn moeder maakte ze beide. Maar bij mijn oma kwamen de rollen wel tevoorschijn na de jaarwisseling.
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
  Moderator dinsdag 15 december 2015 @ 15:53:58 #52
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158260853
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 15:40 schreef Macka66 het volgende:

Maar lang leve de doorgegeven traditie!
Zeker! Ben sinds een aantal jaar begonnen met oliebollen bakken. Dat deed mijn opa ook altijd, voor de hele familie. En dan vrienden/kennissen van (klein)kinderen konden ook oliebollen krijgen als ze meer even in de schuur kwamen kijken/praatje maken en een borrel drinken. Hele huis vol met emmers beslag, één zoete inval daar.

Enige wat daar van over is, is het recept. :{
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † dinsdag 15 december 2015 @ 16:01:12 #53
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_158261014
Ik las net dat mijn opa zo gek nog niet was met zijn jenever in het balletjesdeeg. Heston Blumenthal gebruikt wodka in (taart)deeg omdat het glutenvorming tegengaat, zo houdt hij het deeg krokant maar wel goed hanteerbaar.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  Moderator dinsdag 15 december 2015 @ 16:52:43 #54
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158262140
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 16:01 schreef Macka66 het volgende:
Ik las net dat mijn opa zo gek nog niet was met zijn jenever in het balletjesdeeg. Heston Blumenthal gebruikt wodka in (taart)deeg omdat het glutenvorming tegengaat, zo houdt hij het deeg krokant maar wel goed hanteerbaar.
Aha. Maar je gebruikt geen gist en je kneed het niet heel lang, dan heb je toch eigenlijk niets met gluten te maken?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † dinsdag 15 december 2015 @ 19:26:33 #55
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_158265303
Dan was het dus toch om onder de afkeurende blikken van oma uit te komen :D
Overigens heb je geen gist nodig voor glutenvorming in deeg met tarwemeel, water is genoeg om glutenvorming te bewerkstelligen.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 15 december 2015 @ 20:21:54 #56
414785 sirdanilot
pi_158266874
Wij zeeuwen eten dit niet, nog nooit van gehoord.

Geef mij maar gewoon een lekkere oliebol.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator dinsdag 15 december 2015 @ 20:37:39 #57
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158267441
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Wij zeeuwen eten dit niet, nog nooit van gehoord.

Geef mij maar gewoon een lekkere oliebol.
Of gewoon allebei :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † woensdag 30 december 2015 @ 12:11:54 #58
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_158667397
Inmiddels weet ik dat opa brandewijn gebruikte voor het beslag. De jenever dronk hij zelf op. En van de rest van de brandewijn maakte hij steranijs op brandewijn en citroen op brandewijn. Ik hou het vandaag maar bij het beslag maken.
(Omdat ik geen brandewijn in huis had heb ik Marc de Gewürztraminer gebruikt :9 Zou opa vast niet erg vinden. Balletjes staan nu afgedekt in de schuur te wachten tot morgenochtend.)

[ Bericht 37% gewijzigd door Macka66 op 30-12-2015 14:28:00 ]
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  † In Memoriam † donderdag 31 december 2015 @ 13:27:57 #59
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_158710210
Opa Macka had gelijk. Heerlijk knapperige en brosse kniepertjes. Ziet u wel.



DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_158711067
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 13:27 schreef Macka66 het volgende:
Opa Macka had gelijk. Heerlijk knapperige en brosse kniepertjes. Ziet u wel.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Bravo! :Y
Zeer tof leuk topic zeg! Ik had nog nooit van kniepertjes gehoord, maar nu heb ik zelf zin om ze te maken! :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 31 december 2015 @ 15:56:02 #61
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_158715661
owww ja, de 29e ook gedaan :)

Kids hebben kleurstof gebruikt. Was leuk :D
Smaak is hetzelfde gebleven maar de kleur ziet er wat vreemd uit :)
Zal even de foto's zoeken.

Kleurstofjes in het beslag...


Ik had in de zomer een heeeeeeel mooi ijzer gekocht. Roze, paste nog mooier bij de rode kleurstof die roze bleef


Normale rolletjes


Gekleurde rolletjes


we hebben ook rolletjes niet gerold, dat zijn geen knijpertjes aangezien die van deeg zijn en niet van vloeibaar beslag.


[ Bericht 14% gewijzigd door Nizno op 31-12-2015 16:04:30 ]
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_158715920
quote:
99s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:56 schreef Nizno het volgende:
owww ja, de 29e ook gedaan :)

Kids hebben kleurstof gebruikt. Was leuk :D
Smaak is hetzelfde gebleven maar de kleur ziet er wat vreemd uit :)
Zal even de foto's zoeken.

Kleurstofjes in het beslag...
[ afbeelding ]

Ik had in de zomer een heeeeeeel mooi ijzer gekocht. Roze, paste nog mooier bij de rode kleurstof die roze bleef
[ afbeelding ]

Normale rolletjes
[ afbeelding ]
Huh? Knieperties van beslag ipv deeg? :D

Ik ga ze straks ook maken en uitdelen in de buurt :9
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 31 december 2015 @ 16:04:53 #63
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_158715978
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 16:03 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Huh? Knieperties van beslag ipv deeg? :D

Ik ga ze straks ook maken en uitdelen in de buurt :9
rolletjes. maken we al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren van vloeibaar beslag.
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_158716030
quote:
99s.gif Op donderdag 31 december 2015 16:04 schreef Nizno het volgende:

[..]

rolletjes. maken we al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren van vloeibaar beslag.
Wat grappig, nooit gezien. 'Wij' maken ze al jaren van bolletjes deeg.
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 31 december 2015 @ 16:08:12 #65
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_158716086
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 16:06 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Wat grappig, nooit gezien. 'Wij' maken ze al jaren van bolletjes deeg.
hmm... nee knijpertjes bakken familieleden van deeg, wij rolletjes van beslag... Geen idee of het ook echt zo hoort...

En ik heb ook nog een foto van de grote pan met normaal ongekleurd beslag trouwens.

Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  † In Memoriam † donderdag 31 december 2015 @ 16:25:27 #66
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_158716656
Nizno, wat leuk die kleurtjes!
Bij mijn achterhoekse opa en oma werden de platte oudjaars kniepertjes van deegbollletjes gemaakt, en de opgerolde nieuwjaars kniepertjes van een vloeibaar beslag.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  Moderator / Kerstkaart terrorist vrijdag 1 januari 2016 @ 22:16:52 #67
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_158747757
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 16:25 schreef Macka66 het volgende:
Nizno, wat leuk die kleurtjes!
Bij mijn achterhoekse opa en oma werden de platte oudjaars kniepertjes van deegbollletjes gemaakt, en de opgerolde nieuwjaars kniepertjes van een vloeibaar beslag.
niet elke kleur bleef even goed plakken na het bakken. Paars werd na gewoon de normale tijd bakken gewoon alsof het rolletje te lang had gebakken.

Qua smaak was het dus echt prima ^O^
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_158846263
ik maak ze ook elk jaar, ik gebruik overigens gewoon een recept met water en dus een soort pannekoekbeslagvorm, en hier zijn de platte de kniepertjes, als er al platte komen meestal rol ik ze allemaal.

helaas heeft mn ijzer wat kuren... de buitenrand word sneller bruin en de binnenkant moet dan nog wat doorgaren.... maar goed die gaat al 5 jaar mee ofzo en was echt een hele goedkope bij de blokker :P

ik zag laatst ergens botergaletten liggen in de winkel.... eens uitvogelen of we die ook in zon ijzer kunnen creeeren :D
  † In Memoriam † donderdag 29 december 2016 @ 19:37:08 #69
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_167717710
Schopje! Tijd om weer ingrediënten in te kopen en knieperkes te gaan bakken *O*

Uit de erfenis van mama Macka heb ik het boek 'Potdeurmekaore, oude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten' geplukt. Daar staat een recept in voor Jaarskoken (opgerold), en er onder een voor Knieperkes (plat). Het recept voor knieperkes is welbekend (balletjesdeeg), maar het recept voor jaarskoken deed mij enigzins opkijken. Er gaan donkerbruine suiker, stroop, anijs en kaneel (tegelijkertijd) door het beslag en er wordt een rond wafelijzer gebruikt, terwijl bij de knieperkes een knieperkesijzer wordt gebruikt. Niet dat ik me er iets van aan ga trekken bij het bakken, maar ik ben wel benieuwd waarom het verschil tussen de ijzers gemaakt wordt. Iemand een idee?
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  Moderator donderdag 29 december 2016 @ 19:38:21 #70
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167717748
quote:
99s.gif Op donderdag 31 december 2015 16:04 schreef Nizno het volgende:

[..]

rolletjes. maken we al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren van vloeibaar beslag.
Daar hoort nie :N
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 29 december 2016 @ 20:10:44 #71
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_167718781
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 19:38 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Daar hoort nie :N
daar is heerlijk.
Al jaren met vloeibaar beslag en al jaren een groot succes.

even opgezocht
quote:
Drents recept voor rolletjes (90-100 stuks)


http://www.nieuwjaarsrolletjes.nl/recept-rolletjes.html
- 2 eieren
- 250 gram roomboter (laten smelten, maar niet bruisen)
- 500 gram gezeefde bloem (liefst Koopmans kristalbloem)
- 500 gram witte basterdsuiker
- 4 pakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels anijspoeder
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- iets zout
- 3 dl. koud water

De basterdsuiker, vanillesuiker, anijspoeder, zout en de eieren mixen. De boter licht smelten en er bij voegen. Gezeefde bloem er doorheen roeren en water toevoegen tot het beslag ongeveer de dikte heeft van vla (ongeveer 3 dl. water gebruiken). Met een eetlepel het beslag in het wafelijzer scheppen en ongeveer 45 seconden laten bakken. Het wafeltje met een (houten) vork uit het ijzer halen en direct om een stokje rollen. Goed laten afkoelen zodat het rolletje knapperig wordt.


[ Bericht 27% gewijzigd door Nizno op 29-12-2016 20:25:27 ]
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  Moderator vrijdag 30 december 2016 @ 00:28:03 #72
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167729415
quote:
99s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:10 schreef Nizno het volgende:

[..]

daar is heerlijk.
Al jaren met vloeibaar beslag en al jaren een groot succes.

even opgezocht

[..]

Het recept word niemand het ook mee eens

Edit: ik lees nu trouwens pas dat dat vloeibare voor rolletjes was, niet voor kniepertjes :@ Rolletjes maak ik ook van een beslag ja.

quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 01:31 schreef derLudolf het volgende:

Ontopic, ben ook echte fan van knieperties. Gebruik altijd het volgende recept
- Pond patentbloem
- 400g witte basterdsuiker
- 4 eieren
- halve pond boter
- 2 zakjes vanille suiker.

Voor de rolletjes komt er een kopje water bij door. In totaal bakken we elk jaar 3 tot 4 van deze batches.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 30 december 2016 @ 00:35:49 #73
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167729637
Dit jaar trouwens zelf niet gebakken ;( Voor kerst geen tijd. Gister heeft mijn Ma met d'r zus zitten bakken. Heb wel al het deeg gemaakt. Ideaal zo'n Kichenaid. Ik heb twee komen rolletjes beslag en een kom kniepertjes deeg gemaakt en toen had ik geen tijd meer.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator / Kerstkaart terrorist vrijdag 30 december 2016 @ 06:23:03 #74
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_167731350
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 december 2016 00:28 schreef derLudolf het volgende:
Edit: ik lees nu trouwens pas dat dat vloeibare voor rolletjes was, niet voor kniepertjes Rolletjes maak ik ook van een beslag ja.
dat stond er ook gewoon hoor :P
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_167734387
Bak ze ook bijna elk jaar, eerst bolletjes draaien en dan met een ouderwets knijpertjes ijzer (knijper) van oma gekregen boven een gaspit garen.

Oud Drents recept van oma:

Knieperties
500 gr. bloem
250 gr. witte basterdsuiker
250 gr. kristalsuiker
200 gr. roomboter
Eetlepel vanillesuiker
3 eieren
1 citroen
pi_167734429
Beter gewoon Spekkedikken joah
Nait Soezn Moar Broezn
pi_167734540
Zo ook maar eens aan de slag. Geen nieuwjaar zonder nieuwjaarskoeken. O+
  vrijdag 30 december 2016 @ 10:52:53 #78
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167734690
quote:
6s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:43 schreef Divje het volgende:
Beter gewoon Spekkedikken joah
Dit ja... O+ :9
Maar niet zo hard zeggen... ze zijn namelijk allemaal voor mij..! ~O>
pi_167734714
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:52 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dit ja... O+ :9
Maar niet zo hard zeggen... ze zijn namelijk allemaal voor mij..! ~O>
Ja ho eens even :(
Jij zit al die Groningse Metworst ook al te hoarden.
Nait Soezn Moar Broezn
  vrijdag 30 december 2016 @ 10:54:45 #80
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167734743
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:53 schreef Divje het volgende:

[..]

Ja ho eens even :(
Jij zit al die Groningse Metworst ook al te hoarden.
:@ Sorry... ik zal overgaan op eierballen... 8-)
pi_167734779
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:54 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:@ Sorry... ik zal overgaan op eierballen... 8-)
Kunnen we niet gewoon delen, er is genoeg voor twee? Eierballen zijn ook wel nomnom _O_
Nait Soezn Moar Broezn
  vrijdag 30 december 2016 @ 10:57:24 #82
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167734821
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:56 schreef Divje het volgende:

[..]

Kunnen we niet gewoon delen, er is genoeg voor twee? Eierballen zijn ook wel nomnom _O_
Dat moet ook wel lukken... ik eet snel... O-)
pi_167734970
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:57 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Dat moet ook wel lukken... ik eet snel... O-)
Schrokop :+
Nait Soezn Moar Broezn
  Moderator vrijdag 30 december 2016 @ 11:04:53 #84
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167735015
quote:
6s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:43 schreef Divje het volgende:
Beter gewoon Spekkedikken joah
Die zijn ook lekker jah :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 30 december 2016 @ 11:13:06 #85
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167735232
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 11:03 schreef Divje het volgende:

[..]

Schrokop :+
Stamppot eierballen met spekkedikken... ^O^
pi_167735277
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 11:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Stamppot eierballen met spekkedikken... ^O^
:D
Dit mist Chorizo.
Nait Soezn Moar Broezn
  vrijdag 30 december 2016 @ 11:16:46 #87
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167735330
quote:
6s.gif Op vrijdag 30 december 2016 11:15 schreef Divje het volgende:

[..]

:D
Dit mist Chorizo.
En broccoli...
Gelukkig wel ja... *O*
pi_167735361
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 11:16 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En broccoli...
Gelukkig wel ja... *O*
_O-

Back ontopic. Spekkedikken _O_ :~
Nait Soezn Moar Broezn
  † In Memoriam † woensdag 27 december 2017 @ 11:54:19 #89
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_176034540
Schopje! Hoogste tijd om het kniepertjesijzer weer op te zoeken.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  Moderator woensdag 27 december 2017 @ 11:55:02 #90
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_176034561
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:54 schreef Macka66 het volgende:
Schopje! Hoogste tijd om het kniepertjesijzer weer op te zoeken.
Dat je dat nog niet hebt gedaan. Ga je schamen :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 27 december 2017 @ 11:56:19 #91
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_176034608
Ik heb overigens door jaar in een tweede ijzer geïnvesteerd omdat ik ook spekkedikken ging bakken. Zijn ook goed gelukt :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † woensdag 27 december 2017 @ 12:40:24 #92
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_176035863
Ik heb de Grossag van oma overerfd via mijn moeder, maar die heeft het snoer kwijtgemaakt. Dus het blijft hier ook dit jaar bij een ijzer.
Wel heb ik een recept opgedoken, uit een Achterhoeks kookboek. Voor joorskoken, de opgerolde variant is dat.
500 g bloem
250 g boter
250 g donkerbruine basterdsuiker
125 g stroop
30 g gemalen anijs
4 eieren
2 tl kaneel
2 el kristalsuiker
zout
water
spekzwoerd of boter voor invetten van het ijzer

Boter smelten. Eieren met kristalsuiker loskloppen, basterdsuiker er bij. Bloem en boter in kleine hoeveelheden er door roeren, daarna de stroop, vervolgens ook kaneel, anijs en wat zout. Water toevoegen totdat het beslag de dikte heeft van yoghurt oid.
Oprollen na het bakken.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_176045042
Oeh, knieperties O+ jaarlijkse traditie *O*

Ik volg al jaren dit recept, wat identiek is aan het recept dat mijn opa en oma tig jaar geleden gebruikten.

Van het weekend maar weer aan de bak. Ik overweeg onder het afdakje bij de voordeur te gaan staan bakken, aangezien het binnen zo ontzettend stinkt na het bakken.
  † In Memoriam † dinsdag 20 februari 2018 @ 23:39:46 #94
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_177335024
Even een berichtje tussendoor, hou je ijzer toch maar in ere want Vegter is failliet:
https://nos.nl/googleamp/(...)jes-is-failliet.html
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  woensdag 21 februari 2018 @ 08:48:37 #95
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177337792
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 23:39 schreef Macka66 het volgende:
Even een berichtje tussendoor, hou je ijzer toch maar in ere want Vegter is failliet:
https://nos.nl/googleamp/(...)jes-is-failliet.html
Zijn ze al eerder geweest.. en zal ook wel weer overgenomen/doorgestart worden.. :Y
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 07:06:49 #96
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177360401
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 23:39 schreef Macka66 het volgende:
Even een berichtje tussendoor, hou je ijzer toch maar in ere want Vegter is failliet:
https://nos.nl/googleamp/(...)jes-is-failliet.html
Die van vegter zijn toch niet te eten
Kranplätze müssen verdichtet sein
  † In Memoriam † vrijdag 14 december 2018 @ 21:25:45 #97
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_183733604
Schop! Tijd om de ijzers weer op te duikelen of aan te schaffen, en de bakmiddag te plannen. Ik bak dit jaar met twee ijzers, want op Ebay kleinanzeichen vond ik een fraaie oude stekker voor oma's Grossag!
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 14 december 2018 @ 21:30:05 #98
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183733695
Spekdikken! _O_

Goede kick

Ware foodporn:

  vrijdag 14 december 2018 @ 22:17:18 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183734754
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 07:06 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Die van vegter zijn toch niet te eten
Vond de rolletjes net wel lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183749302
Ik heb ook nog een ijzer, van mijn oma ( Overijssel).
Die bakte altijd knieperties voor oud en nieuw.
Heb het zelf nooit geprobeerd, maar weet nog wel dat oma altijd de plaat met reuzel insmeerde. Want dat was beter. Zal wel met de hitte te maken hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')