Reerug was heerlijk, echt supermals en heerlijk van smaak. Heb het vlees in de pan dichtgeschroeid en in de oven gegaard. Helaas heb ik de saus laten aanbranden (Wist niet dat inkoken op laag vuur moest. ) waardoor ik een andere saus moest maken, had geen fond meer.quote:Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
De gans was erg lekker. Niet geplukt, maar wel schoongemaakt en gevild. De filets rosé met cantharellen, de bouten geconfijt.quote:Op zondag 11 december 2011 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?
En wat wil je ermee? Een tamme gans is erg lekker, de meeste mensen vinden wilde gans niet lekker.
Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.quote:Op maandag 26 december 2011 09:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen port, wel nog een kilo dadels. Zou er iets leuks gebeuren als ik ze in de rosé leg, of kan ik dat beter laten?
Neuh, niet zoveel, maar wel genoeg voor een paarquote:Op maandag 26 december 2011 09:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gaat anders smaken, probeer het anders eerst met een paar.
Heb je wel zoveel coppa of spek om ze te wikkelen voor je ze bakt?
nee, marineer de kip liever in een beetje ketjap en citroensap, met wat sambal, wat kerriepoeder bijvoorbeeld, of wat vijfkruiden poeder.quote:Op maandag 26 december 2011 11:16 schreef Bienelientjee het volgende:
Ben erachter gekomen dat ik vergeten ben om Saté Marinade mix te halen voor mijn kip van vandaag. Heb nog wel van die kant en klare saté saus in zo'n bakje (en wilde dat nog met Ketjap mengen). Zou ik dat ook gewoon kunnen gebruiken?
Ook een uitstekende marinade.quote:Op maandag 26 december 2011 11:19 schreef MaximusTG het volgende:
Heb pas ook wat in mekaar geflanst van ketjap, zout, zonnebloemolie, fijngesneden knoflook en wat gemberpoeder. Smaakte goed. Veel zout hoeft er niet bij trouwens.
Kruidenquote:Op maandag 26 december 2011 11:20 schreef VaderVanJezus het volgende:
Wat te doen met met schouderkarbonade? Ik heb ze al heel lang niet op, omdat ik altijd van die taaie lappen kreeg voorgeschoteld. Hoe krijg je die dingen beetje eetbaar?
Ik gebruik altijd heel ei, voeg 3 eieren extra toequote:Op maandag 26 december 2011 11:47 schreef jpjedi het volgende:
Piet, mijn creme brulee was heerlijk maar krijg het niet echt gebonden na 3 uur koelkast. Ik heb met oven en opnieuw met pan geprobeerd.
3dl melk, 2,5dl slagroom, 80gr suiker, vanillestokje en 5 dooiers.
Hier eveneens!quote:Op maandag 26 december 2011 04:04 schreef ticklemepink het volgende:
Piet, het voorgerecht met de dadels was heerlijk en viel bij iedereen zeer goed in de smaak.
bedankt voor de tip!
Kookboeken zijn er als zand aan het strand.quote:Op maandag 26 december 2011 14:06 schreef ticklemepink het volgende:
Ik stem voor een piet-kookboek-voor-fokkers!
Er zijn vele wegen die naar rome leiden, maar persoonlijk vind ik het lekkers ze aan plakken van 1,5 a 2 cm te snijden, zout en peper, door de bloem halen, het meeste bloem er af kloppen en op beide zijden ca 3 a 4 minuten te bakken in boterquote:Op maandag 26 december 2011 12:28 schreef Weltschmerz het volgende:
O jee. Ik ging je al bijna voor vanzelfsprekend aannemen. Nog tips voor mijn zwezerik? Krijg wat tegenstrijdige informatie van het internet. Kort blancheren, 10 minuten in bouillon koken, wel platgedrukt laten drogen, niet platgedrukt, hard bakken, niet zo heel hard.
Heb je er nog aan gedacht om het te vragen?quote:Op zaterdag 24 december 2011 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou zomaar kunnen. Ben maandag bij mijn nichtje, haar man is Konditormeister, zal hem eens vragen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |