Toevallig haat ik slagroom op taart. Bossche bollen zijn me altijd al een gruwel geweest. Vies soezendeeg, gevuld met slagroom. Brrrrr.quote:Op zaterdag 26 november 2011 07:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Hollanders, toart mot slagroom hewwe, anders ist heul gien feast!
Uiteraard moet de kip niet alleen gaar worden, maar je wilt een soepje trekken. Daarbij worden de eiwitten in het vlees omgezet of afgebroken en krijgt hij smaak. Dit proces kost tijd.quote:Op zondag 27 november 2011 10:16 schreef Vanyel het volgende:
Neem geen kipfiletreepjes maar een fatsoenlijk stuk kip met vel en bot. Dan krijgt je soep tenminste smaak.
Verder geldt hoe langer hoe hartiger, hoe lang het precies duurt tot het gaar is, ligt aan de grootte/dikte van je kip.
Kan ook, maar probeer eens een soepkip, die heeft rondgelopen en daardoor is het vlees smakelijker.quote:Op zondag 27 november 2011 12:16 schreef Mirjam het volgende:
ik maak altijd kip met zo'n braadkuiken uit de vriezer.
wordt de soep heerlijk van.
ook eens met kipfilet gedaan, dat vond ik maar niks.
Dat gaat heel snel, ik denk minuutje of 4, gemiddeld. Ligt wel een beetje aan de dikte van de reepjes. Haal er na een paar minuten eentje uit en snij 'm effe door. Te lang en ze worden taai.quote:Op zondag 27 november 2011 10:12 schreef Cee het volgende:
Hoelang moet ik mijn kipfilet-reepjes (gemiddeld) in water koken om ze gaar te krijgen?
Gewoon weglaten, heb het nog nooit gebruikt en, eerlijk gezegd, nooit een chocolademousse recept gezien waar het in gebruikt wordt.quote:Op maandag 28 november 2011 19:19 schreef Merel1808 het volgende:
Ik heb een recept voor chocolademousse, en daarin staat dat ik cremortart (wijnsteen) moet toevoegen. Kan ik dat ook weglaten of vervangen door iets wat wel bij de AH verkocht wordt?
Dankjequote:Op maandag 28 november 2011 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon weglaten, heb het nog nooit gebruikt en, eerlijk gezegd, nooit een chocolademousse recept gezien waar het in gebruikt wordt.
Maak soep van de kip, net als van de kwartels, gebruik geen zout zodat je een deel kan gebruiken om in te koken tot Fond.quote:Op maandag 28 november 2011 19:20 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn oude legkippen (ongeveer 3 jaar oud) geschikt voor een soep zoals hierboven beschreven?
En ik heb hier ook nog wat oude kwartels rondlopen kan ik daar nog wat mee?
Graag gedaan.quote:
Je hoeft ze niet per se te weken, je kan ze ook zonder weken koken.quote:Op maandag 28 november 2011 20:11 schreef foodlover het volgende:
Ik eet mijn zuurkoolstamppot het liefst met wat witte bonen erdoor.
Omdat ik dit alleen eet en maar een beetje nodig heb week ik de bonen zelf. Meestal zet ik ze de avond ervoor in water en dat gaat prima (op de dag zelf uiteraard koken). Maar soms heb ik toch geen trek in de stamp en blijven de bonen nog een dagje extra in het water staan.
Hoe lang kun je witte bonen in water laten "weken" zonder dat dit kwaad kan qua bederf?
Een paar dagen moet geen probleem zijn. Ik heb ze ook wel eens 3 dagen laten staan. Ik kook ze wel in nieuw water. Ik voeg ook een paar keer koud water toe om ze van de kook te halen in het begin. Ctrl-C van m'n schoonmoeder.quote:Op maandag 28 november 2011 20:11 schreef foodlover het volgende:
Ik eet mijn zuurkoolstamppot het liefst met wat witte bonen erdoor.
Omdat ik dit alleen eet en maar een beetje nodig heb week ik de bonen zelf. Meestal zet ik ze de avond ervoor in water en dat gaat prima (op de dag zelf uiteraard koken). Maar soms heb ik toch geen trek in de stamp en blijven de bonen nog een dagje extra in het water staan.
Hoe lang kun je witte bonen in water laten "weken" zonder dat dit kwaad kan qua bederf?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |