abonnement Unibet Coolblue
pi_104840701
Thx voor de tip.....eerst ff een edeka proberen,das 3min nl ;-) en druk programma vandaag
  zaterdag 26 november 2011 @ 13:34:36 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104841224
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 07:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Hollanders, toart mot slagroom hewwe, anders ist heul gien feast!
Toevallig haat ik slagroom op taart. Bossche bollen zijn me altijd al een gruwel geweest. Vies soezendeeg, gevuld met slagroom. Brrrrr.

Maar aardbeien met slagroom moet. En zo ook de pavlova. De slagroom moet er ook niet op, maar eronder. Onder het fruit. En als ik geen vers fruit had maakt ik een ander toetje, geen pavlova. :N
pi_104848890
T is allemaal in orde gekomen hoor, slagroom wel gehaald en diepvriesframbozen haddenz e bij de Edeka....Wat dat betreft kun je bij de buren altijd goed winkelen.
Morgen die pavlova's "even" maken. (en de rest ;) )

Thx allen.
  ESF Reporter zondag 27 november 2011 @ 10:12:26 #279
87554 Cee
Welluk?
pi_104869352
Allereerst: super topic! Ik heb het pas net ontdekt. Het roerbakken, de rijst en noodles ben ik een beetje beu aan het worden. Ik kijk al een tijd graag (met gepaste bewondering) naar allerlei kookprogramma's terwijl ik zelf in de keuken het mezelf zo eenvoudig en makkelijk mogelijk maak. Misschien deels uit luiheid en onkunde en vooral gebrek aan kennis. Vandaar dat ik met enige gêne deze wellicht domme vraag stel:
- Ik wil kippensoep maken. Hoelang moet ik mijn kipfilet-reepjes (gemiddeld) in water koken om ze gaar te krijgen?

:@
pi_104869394
Neem geen kipfiletreepjes maar een fatsoenlijk stuk kip met vel en bot. Dan krijgt je soep tenminste smaak.
Verder geldt hoe langer hoe hartiger, hoe lang het precies duurt tot het gaar is, ligt aan de grootte/dikte van je kip.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 27 november 2011 @ 10:29:07 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104869552
Als je kippensoep wilt die echt goed naar kip smaakt, begin met een (evt. Halve) soepkip.
Opzetten in ruim water met een ingesneden ui, paar tenen knoflook en een prei, korrels peper, blaadje laurier, wat foelie, en wat safraan als je het hebt.
Je kan ook wat selderij, peterserie toevoegen.
Breng dit aan de kook en zet het laag, niet meer laten koken maar er tegenaanhouden. Regelmatig afschuimen en het vet er af scheppen. Laat dit enkele uren trekken minstens 3, langer is beter.
Zeef de soep, haal de kip er uit en laat hem ff afkoelen. Haal het vel en botten er uit en doe alleen het vlees terug in de soep.
Smaak af met een weinig zout.
Je kan nu nog wat zaken toevoegen die je er in wilt hebben, vermicelli, groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 november 2011 @ 10:42:56 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104869722
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 10:16 schreef Vanyel het volgende:
Neem geen kipfiletreepjes maar een fatsoenlijk stuk kip met vel en bot. Dan krijgt je soep tenminste smaak.
Verder geldt hoe langer hoe hartiger, hoe lang het precies duurt tot het gaar is, ligt aan de grootte/dikte van je kip.
Uiteraard moet de kip niet alleen gaar worden, maar je wilt een soepje trekken. Daarbij worden de eiwitten in het vlees omgezet of afgebroken en krijgt hij smaak. Dit proces kost tijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104870577
Wat Piet zegt, wel met koud water opzetten en langzaam heet laten worden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_104871518
ik maak altijd kip met zo'n braadkuiken uit de vriezer.
wordt de soep heerlijk van.

ook eens met kipfilet gedaan, dat vond ik maar niks.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 27 november 2011 @ 12:18:25 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104871554
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 12:16 schreef Mirjam het volgende:
ik maak altijd kip met zo'n braadkuiken uit de vriezer.
wordt de soep heerlijk van.

ook eens met kipfilet gedaan, dat vond ik maar niks.
Kan ook, maar probeer eens een soepkip, die heeft rondgelopen en daardoor is het vlees smakelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 november 2011 @ 15:15:59 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104878521
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 10:12 schreef Cee het volgende:
Hoelang moet ik mijn kipfilet-reepjes (gemiddeld) in water koken om ze gaar te krijgen?
Dat gaat heel snel, ik denk minuutje of 4, gemiddeld. Ligt wel een beetje aan de dikte van de reepjes. Haal er na een paar minuten eentje uit en snij 'm effe door. Te lang en ze worden taai.
  ESF Reporter zondag 27 november 2011 @ 18:36:03 #287
87554 Cee
Welluk?
pi_104887753
Bedankt voor de snelle tips! Omdat ik de kipfilet al in huis had gehaald voor de soep van vandaag wilde ik ze wel opmaken dus heb ik ze wel gebruikt. Soep was heerlijk!
Maar ben wel heel benieuwd naar het verschil als het echt getrokken wordt uit een kip zoals Pietverdriet vertelt. Dus ga ik eens proberen (mij lijkt dat ontvellen en ontbotten zo eng, ik vind drumsticks al om te griezelen als ik ze eet. Botjesfobie :@ ).
  zondag 27 november 2011 @ 19:18:44 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104889672
Met bot wordt het echt 10x lekkerder!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104890106
Ik gooi gewoon de hele kip of de kippenbouten/ poten in water, breng dat aan de kook en nadat ik dat een paar uur heb laten trekken valt het vlees vanzelf van de botten. Niets engs aan. Je moet wel achteraf de bouillon even zeven om eventuele stukjes en de ui en knoflook e.d. er weer uit te krijgen.
  zondag 27 november 2011 @ 19:32:27 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104890287
Ik doe altijd latex handschoentjes aan voor het 'plukken'. Misschien voor jou ook een idee, dan voelt het misschien minder 'vies'.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104895239
Eh, ik snijd voor een goede bouillon het emeste vlees van de kip en zet het karkas een half uurtje op 240 graden in de oven.. Hiervan maak ik dan de bouillon, net als de poten en vleugels die ik niet in de oven mik. Door het karkas in de oven t doen krijg je hiervan veel meer smaak. De filets kun je een lekker broodje van maken voor bij de soep... of als lalatste in reepjes toevoegen ofzo.

Ik heb eigenlijk nog nooit een soepkip gekocht, meestal een braadkuiken en als ik een goede bui heb een zwartepoten kip ofzo. Bresse vind ik zonde om in de soep te doen ;)
Whatever...
pi_104933624
Ik heb een recept voor chocolademousse, en daarin staat dat ik cremortart (wijnsteen) moet toevoegen. Kan ik dat ook weglaten of vervangen door iets wat wel bij de AH verkocht wordt?
pi_104933698
Zijn oude legkippen (ongeveer 3 jaar oud) geschikt voor een soep zoals hierboven beschreven?

En ik heb hier ook nog wat oude kwartels rondlopen kan ik daar nog wat mee?
  maandag 28 november 2011 @ 19:21:19 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104933733
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 19:19 schreef Merel1808 het volgende:
Ik heb een recept voor chocolademousse, en daarin staat dat ik cremortart (wijnsteen) moet toevoegen. Kan ik dat ook weglaten of vervangen door iets wat wel bij de AH verkocht wordt?
Gewoon weglaten, heb het nog nooit gebruikt en, eerlijk gezegd, nooit een chocolademousse recept gezien waar het in gebruikt wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104933753
quote:
1s.gif Op maandag 28 november 2011 19:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon weglaten, heb het nog nooit gebruikt en, eerlijk gezegd, nooit een chocolademousse recept gezien waar het in gebruikt wordt.
Dankje :)
  maandag 28 november 2011 @ 19:23:48 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104933856
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 19:20 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn oude legkippen (ongeveer 3 jaar oud) geschikt voor een soep zoals hierboven beschreven?

En ik heb hier ook nog wat oude kwartels rondlopen kan ik daar nog wat mee?
Maak soep van de kip, net als van de kwartels, gebruik geen zout zodat je een deel kan gebruiken om in te koken tot Fond.
Je kan er ook cock au vin mee maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 28 november 2011 @ 19:24:23 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104933894
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 19:21 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Dankje :)
Graag gedaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 28 november 2011 @ 20:11:27 #298
296595 foodlover
live and learn
pi_104937038
Ik eet mijn zuurkoolstamppot het liefst met wat witte bonen erdoor.

Omdat ik dit alleen eet en maar een beetje nodig heb week ik de bonen zelf. Meestal zet ik ze de avond ervoor in water en dat gaat prima (op de dag zelf uiteraard koken). Maar soms heb ik toch geen trek in de stamp en blijven de bonen nog een dagje extra in het water staan.

Hoe lang kun je witte bonen in water laten "weken" zonder dat dit kwaad kan qua bederf?
  maandag 28 november 2011 @ 20:12:45 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104937131
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 20:11 schreef foodlover het volgende:
Ik eet mijn zuurkoolstamppot het liefst met wat witte bonen erdoor.

Omdat ik dit alleen eet en maar een beetje nodig heb week ik de bonen zelf. Meestal zet ik ze de avond ervoor in water en dat gaat prima (op de dag zelf uiteraard koken). Maar soms heb ik toch geen trek in de stamp en blijven de bonen nog een dagje extra in het water staan.

Hoe lang kun je witte bonen in water laten "weken" zonder dat dit kwaad kan qua bederf?
Je hoeft ze niet per se te weken, je kan ze ook zonder weken koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 november 2011 @ 08:22:03 #300
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_104956359
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2011 20:11 schreef foodlover het volgende:
Ik eet mijn zuurkoolstamppot het liefst met wat witte bonen erdoor.

Omdat ik dit alleen eet en maar een beetje nodig heb week ik de bonen zelf. Meestal zet ik ze de avond ervoor in water en dat gaat prima (op de dag zelf uiteraard koken). Maar soms heb ik toch geen trek in de stamp en blijven de bonen nog een dagje extra in het water staan.

Hoe lang kun je witte bonen in water laten "weken" zonder dat dit kwaad kan qua bederf?
Een paar dagen moet geen probleem zijn. Ik heb ze ook wel eens 3 dagen laten staan. Ik kook ze wel in nieuw water. Ik voeg ook een paar keer koud water toe om ze van de kook te halen in het begin. Ctrl-C van m'n schoonmoeder.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')