abonnement Unibet Coolblue
pi_104336231
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:19 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb deze temperatuurregelaar aangesloten op een rijstkoker. Als ik het op 55C instel fluctueert het tussen de 54C en 57C. Als je het precies wilt, heb je een PID regelaar nodig, maar die zijn duurder. Ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat, dus ik vind het nog niet nodig.
Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
I am not death, I am just ignoring you
pi_104336378
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:37 schreef kenosis het volgende:

[..]

Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
I am not death, I am just ignoring you
pi_104336537
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:40 schreef kenosis het volgende:

[..]

Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
Hmm.. ik heb de link aangepast. Het is nu wel beter hoop ik.
Noodles
pi_107334955






Deze zwemmen nu op 55 graden rond. Droog gerijpte ribeye van de bio-slager :)
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:24:08 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107337893
quote:
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107338328
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:41:01 #58
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107338426
Is ook omdat het aanrechtblad een beetje rommelig was, dat zie je nu niet. :+ Ik was namelijk tussendoor koekjes aan het bakken. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 00:34:57 #59
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107347439
Vlees was erg lekker. :Y Foto's volgen nog.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107379541
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 20:38 schreef technofreak86 het volgende:

[..]

Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
Juist in FOT ook. Zou wat worden, als ik daar aankwam met een onderbelichte foto van enkel de troep in mn keuken :')
pi_107379594






  zondag 29 januari 2012 @ 22:03:04 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107380144
En hoe smaakte het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 januari 2012 @ 22:06:09 #63
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107380368
Het smaakte erg lekker! Het gerijpte kon je er goed aan af proeven. En ik hou niet van vetjes, maar deze kon je voor het merendeel gewoon opeten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 23:16:59 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107384460
Volgende keer wil ik wel een dwarsdoorsnede, hoor!
Verder cool!

Ik gaar mijn "rood vlees" tegenwoordig <50C, maar dat is altijd mager vlees. Nog nooit een ribeye sous vide bereid. Succade schijnt ook mooi mals te worden als je 't sous vide bereid. Duurt denk ik wel wat langer dan de 40 minuten die ik ervoor uittrek. Hoe lang deden jullie deze?
  zondag 29 januari 2012 @ 23:22:53 #65
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107384802
Deze heeft een paar uurtjes gegaard, drie tot vier uur? Niet exact bijgehouden. Hij had denk ik ook nog wel wat langer gekund zodat nog meer van het vet gesmolten was.

Volgende keer krijg je een dwarsdoorsnede. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 23:23:28 #66
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107384831
De pompoenstukjes zien er trouwens wat verbrand uit, maar dat waren ze niet, ze waren erg lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120262956
Kick!

Chuck eye steak:

En Livar filets:

En ik wil deze gaan halen, ter vervanging van mijn Lidl vacumeerding:
http://www.sligro.nl/aanb(...)systeem-top-line.htm
pi_120262967
Oh, en mét dwarsdoorsnede deze keer :P
pi_120270266
Iemand hier die zo'n Foodsaver V2860 heeft? Kunnen daar alle PeHd zakken in?
pi_120288781
Niemand met een Foodsavert? ;(
  vrijdag 14 december 2012 @ 00:46:14 #71
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_120292088
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden _O_
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_120295206
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 00:46 schreef Equites het volgende:
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden _O_
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
pi_121307584
Kick. Foodsaver gekocht, pracht apparaat. Trekt het veel beter vacuüm. Van een gevacumeerde cake was niets over :D Enige nadeel is dat de zakken die ik dus heb, niet leeggetrokken worden. Dit omdat de Foodsaver werkt met een kamer die hij volledig vacumeert, en het plaatsen van een ribbelloze zak in die kamer zorgt ervoor dat de randen van de zak worden dicht geduwd. Dat worden dan een soort permanente zip-locks.

FS' eigen zakken zijn niet heel erg hitte bestendig. Prima voor rundvlees sous vide koken, of het invriezen van spullen, maar niet heel erg geschikt voor het bereiden van kip of andere dingen op 70 graden of meer :P
pi_121307598
Oh en ik had deze blijkbaar nog niet hier geplaatst:


Zonder vacuum, maar wel degelijk slow cooking :)
  dinsdag 8 januari 2013 @ 14:54:41 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121311746
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 december 2012 09:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')