Ik heb het nu met een lidl-vacumeerapparaat gevacumeerd, met simpele kernthermometer en al. Ik heb dus een zak met vlees + thermometer in het water liggenquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 12:33 schreef minilot het volgende:
Ik heb er zelf niet de spullen voor, maar niettemin een tvp wegens benieuwdheid naar uitkomst.
Toch fijn dat iemand het voorwerk doet, voordat ik er zelf ooit een keer mee aan de slag ga.quote:
Sous vide is Frans voor 'zonder lucht', vacuum dus. Je vacumeert je product (rundvlees, kip, asperges, ..) en je doet het dan in water van de gaartemperatuur van je product. Bij rundvlees bereik je dus dat het bindweefsel en de taaie delen zachter worden, zonder dat je vlees overgaar en dus taai wordt. Hestons' perfect steak 24 uur gegaard met deze methodequote:Op zaterdag 29 oktober 2011 15:40 schreef Lienekien het volgende:
Uitleg van wat sous vide is voor de kooknoobs?
http://en.wikipedia.org/wiki/Sous-videquote:Op zondag 30 oktober 2011 03:08 schreef Bolkesteijn het volgende:
Leuke techniek. Ik ga het ook eens proberen. Is het vacuüm noodzakelijk (omdat anders het vlees gaat drijven of het zakje ploft?)? Want dan moet ik denk ik met de stofzuiger in de weer.
Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?quote:Op zondag 13 november 2011 14:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wederom rosbief aan het proberen
Nee, voor (onder) vacuüm, zonder lucht is Sans Airquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Sous vide is Frans voor 'zonder lucht',
Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuümquote:
Nee, ik doe het nu in een zware braadpan (Die de warmte lang vasthoud) waar een kernthermometer in dobbertquote:Op zondag 13 november 2011 15:46 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?
Dat is in de toekomst een poging waard, even kijken of ik ergens een vacuumapparaat weet te fixen.
Dat snap ik ook wel schatje.quote:Op zondag 13 november 2011 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuüm
Mums the word wil ook zeggen dat je het stil moet houden, niet dat Mama het woord is.
Ah, nee, dit is wat andersquote:Op zondag 13 november 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een slowcooker. Best leuk om te hebben en ik heb toch plek zat, maar zou 'm echt aan niemand aanbevelen. Slowcookers worden nog steeds erg heet en kunnen dus niks meer dan wat je in een braadpan op een klein pitje ook al kunt. Behalve dat het veiliger is en ik er in ieder geval wel de deur bij uit durf te lopen en dat liever niet doe als er iets op het vuur staat. Mensen die inductie hebben hebben al helemaaaaal niks aan een slowcooker, want die kunnen al mooi zacht sudderen.
Ik denk, ik zeg het maar even. ;-)
(ik had de mijne ooit voor Sinterklaas gevraagd terwijl ik me helemaal niet in slowcookers verdiept had, ik dacht dus dat die voor lage temperatuur garen was. Ja, mooi niet dus. Want lager dan 90C gaat ie niet)
Dat denk ik ook, en zie sowieso niet de echte meerwaarde van Sousvide om daar een extra apparaat voor te kopen, maar mooi is het natuurlijk wel. Ik droom van een pro oven voor brood met stoominjectie, maar goed.quote:Op zondag 13 november 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Oh, een nep-roner!
Zal ondanks de namaak vast ook niet goedkoop zijn
Ex BTW, dus dan zit je tegen de 1000 euro, LOLquote:Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/
Als Sous Vide ineens mainstream wordt komt dat wel, net als de magnetron, kost ook niets meer.quote:Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/
Nou, ik zou wel willen dat mijn weckketel tot op de 0,3 graden nauwkeurig was en watercirculatie zou hebben hoor. Ik snap alleen niet waarom dat nu nog steeds 795 euro moet kosten terwijl een eerste de beste frituurpan van dat formaat 25 euro kost.
Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euroquote:Op zondag 13 november 2011 18:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik begrijp ook echt niet waarom die dingen zo bizar duur zijn.
Ja, maar -kleinformaat- ook weer geen 1000 euro...quote:Op zondag 13 november 2011 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euro
Ja, maar da's wel een stuk beperkter, zo'n ei. Ten eerste gedoe met aansteken enzo, moet je een tuin voor hebben, houtskool, hout, van die dingen. En ik zie me er ook geen asperges in bereiden of confit de canard of slowcooked eitjes enzo. Sowieso geen lage temp, maar juist hoge temp, toch?quote:Op zondag 13 november 2011 21:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik zou voor dat geld dan toch voor die BGE gaan, daar kun je natuurlijk ook heel mooi vlees in bereiden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |