Ik heb het nu met een lidl-vacumeerapparaat gevacumeerd, met simpele kernthermometer en al. Ik heb dus een zak met vlees + thermometer in het water liggenquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 12:33 schreef minilot het volgende:
Ik heb er zelf niet de spullen voor, maar niettemin een tvp wegens benieuwdheid naar uitkomst.
Toch fijn dat iemand het voorwerk doet, voordat ik er zelf ooit een keer mee aan de slag ga.quote:
Sous vide is Frans voor 'zonder lucht', vacuum dus. Je vacumeert je product (rundvlees, kip, asperges, ..) en je doet het dan in water van de gaartemperatuur van je product. Bij rundvlees bereik je dus dat het bindweefsel en de taaie delen zachter worden, zonder dat je vlees overgaar en dus taai wordt. Hestons' perfect steak 24 uur gegaard met deze methodequote:Op zaterdag 29 oktober 2011 15:40 schreef Lienekien het volgende:
Uitleg van wat sous vide is voor de kooknoobs?
http://en.wikipedia.org/wiki/Sous-videquote:Op zondag 30 oktober 2011 03:08 schreef Bolkesteijn het volgende:
Leuke techniek. Ik ga het ook eens proberen. Is het vacuüm noodzakelijk (omdat anders het vlees gaat drijven of het zakje ploft?)? Want dan moet ik denk ik met de stofzuiger in de weer.
Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?quote:Op zondag 13 november 2011 14:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wederom rosbief aan het proberen
Nee, voor (onder) vacuüm, zonder lucht is Sans Airquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Sous vide is Frans voor 'zonder lucht',
Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuümquote:
Nee, ik doe het nu in een zware braadpan (Die de warmte lang vasthoud) waar een kernthermometer in dobbertquote:Op zondag 13 november 2011 15:46 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Jij doet het dus gewoon met je slowcooker?
Dat is in de toekomst een poging waard, even kijken of ik ergens een vacuumapparaat weet te fixen.
Dat snap ik ook wel schatje.quote:Op zondag 13 november 2011 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het letterlijk vertaald, ja, maar waar vide leeg betekend, betekend sous vide gewoon vacuĆ¼m
Mums the word wil ook zeggen dat je het stil moet houden, niet dat Mama het woord is.
Ah, nee, dit is wat andersquote:Op zondag 13 november 2011 18:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een slowcooker. Best leuk om te hebben en ik heb toch plek zat, maar zou 'm echt aan niemand aanbevelen. Slowcookers worden nog steeds erg heet en kunnen dus niks meer dan wat je in een braadpan op een klein pitje ook al kunt. Behalve dat het veiliger is en ik er in ieder geval wel de deur bij uit durf te lopen en dat liever niet doe als er iets op het vuur staat. Mensen die inductie hebben hebben al helemaaaaal niks aan een slowcooker, want die kunnen al mooi zacht sudderen.
Ik denk, ik zeg het maar even. ;-)
(ik had de mijne ooit voor Sinterklaas gevraagd terwijl ik me helemaal niet in slowcookers verdiept had, ik dacht dus dat die voor lage temperatuur garen was. Ja, mooi niet dus. Want lager dan 90C gaat ie niet)
Dat denk ik ook, en zie sowieso niet de echte meerwaarde van Sousvide om daar een extra apparaat voor te kopen, maar mooi is het natuurlijk wel. Ik droom van een pro oven voor brood met stoominjectie, maar goed.quote:Op zondag 13 november 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Oh, een nep-roner!
Zal ondanks de namaak vast ook niet goedkoop zijn
Ex BTW, dus dan zit je tegen de 1000 euro, LOLquote:Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/
Als Sous Vide ineens mainstream wordt komt dat wel, net als de magnetron, kost ook niets meer.quote:Op zondag 13 november 2011 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Gevonden: van 895 voor 795 euro
http://epub02.publitas.co(...)ead=28#/zoompage/27/
Nou, ik zou wel willen dat mijn weckketel tot op de 0,3 graden nauwkeurig was en watercirculatie zou hebben hoor. Ik snap alleen niet waarom dat nu nog steeds 795 euro moet kosten terwijl een eerste de beste frituurpan van dat formaat 25 euro kost.
Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euroquote:Op zondag 13 november 2011 18:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik begrijp ook echt niet waarom die dingen zo bizar duur zijn.
Ja, maar -kleinformaat- ook weer geen 1000 euro...quote:Op zondag 13 november 2011 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deze zijn gemaakt voor de pro, die zijn nu eenmaal duurder, een pro frituur koop je ook niet voor 25 euro
Ja, maar da's wel een stuk beperkter, zo'n ei. Ten eerste gedoe met aansteken enzo, moet je een tuin voor hebben, houtskool, hout, van die dingen. En ik zie me er ook geen asperges in bereiden of confit de canard of slowcooked eitjes enzo. Sowieso geen lage temp, maar juist hoge temp, toch?quote:Op zondag 13 november 2011 21:05 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik zou voor dat geld dan toch voor die BGE gaan, daar kun je natuurlijk ook heel mooi vlees in bereiden.
Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.quote:Op zondag 13 november 2011 22:19 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb deze temperatuurregelaar aangesloten op een rijstkoker. Als ik het op 55C instel fluctueert het tussen de 54C en 57C. Als je het precies wilt, heb je een PID regelaar nodig, maar die zijn duurder. Ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat, dus ik vind het nog niet nodig.
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.quote:Op zondag 13 november 2011 22:37 schreef kenosis het volgende:
[..]
Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
Hmm.. ik heb de link aangepast. Het is nu wel beter hoop ik.quote:Op zondag 13 november 2011 22:40 schreef kenosis het volgende:
[..]
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:23 schreef technofreak86 het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scherptediepte
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
Juist in FOT ook. Zou wat worden, als ik daar aankwam met een onderbelichte foto van enkel de troep in mn keukenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:38 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.quote:Op vrijdag 14 december 2012 00:46 schreef Equites het volgende:
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voorquote:Op vrijdag 14 december 2012 09:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
Dat weet ik, vandaar de reactie De "hebben jullie allemaal een Roner thuis staan" doet vermoeden dat het een eerste basis behoefte isquote:Op dinsdag 8 januari 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakkenquote:Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
Hoe lang gaar je?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.
En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:
[ link | afbeelding ]
Sous Vide Jodenhaas
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier vanquote:Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:36 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat wordenquote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.
Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
http://modernistcuisine.com/recipes/starch-infused-fries-2/quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Zou ook goed moeten werken. 69 euro, even over nadenken.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
Water is ook een betere keuze omdat water veel meer warmte opslaat per liter dan olie of vet.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.
Ik kan zo snel geen tabel vinden hoeveel Joule in 1cc water per graad temperatuur verhoging gaat zitten als je er meer zout in oplost.quote:Op woensdag 9 januari 2013 12:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? Hogere massa, vastere temperatuur?
Aflevering 6 van How to cook like Heston.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Niet koelenquote:Op woensdag 9 januari 2013 13:52 schreef FigureBirdStars het volgende:
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
55 graden sinds 12 uur, tegen 19 uur gaan we eten.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 17:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |