Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.quote:Op zondag 13 november 2011 22:19 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb deze temperatuurregelaar aangesloten op een rijstkoker. Als ik het op 55C instel fluctueert het tussen de 54C en 57C. Als je het precies wilt, heb je een PID regelaar nodig, maar die zijn duurder. Ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat, dus ik vind het nog niet nodig.
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.quote:Op zondag 13 november 2011 22:37 schreef kenosis het volgende:
[..]
Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
Hmm.. ik heb de link aangepast. Het is nu wel beter hoop ik.quote:Op zondag 13 november 2011 22:40 schreef kenosis het volgende:
[..]
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:23 schreef technofreak86 het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scherptediepte
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
Juist in FOT ook. Zou wat worden, als ik daar aankwam met een onderbelichte foto van enkel de troep in mn keukenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:38 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.quote:Op vrijdag 14 december 2012 00:46 schreef Equites het volgende:
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voorquote:Op vrijdag 14 december 2012 09:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
Dat weet ik, vandaar de reactie De "hebben jullie allemaal een Roner thuis staan" doet vermoeden dat het een eerste basis behoefte isquote:Op dinsdag 8 januari 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakkenquote:Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
Hoe lang gaar je?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 18:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.
En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:
[ link | afbeelding ]
Sous Vide Jodenhaas
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier vanquote:Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:36 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat wordenquote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.
Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
http://modernistcuisine.com/recipes/starch-infused-fries-2/quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Zou ook goed moeten werken. 69 euro, even over nadenken.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
Water is ook een betere keuze omdat water veel meer warmte opslaat per liter dan olie of vet.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Water Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.
Ik kan zo snel geen tabel vinden hoeveel Joule in 1cc water per graad temperatuur verhoging gaat zitten als je er meer zout in oplost.quote:Op woensdag 9 januari 2013 12:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? Hogere massa, vastere temperatuur?
Aflevering 6 van How to cook like Heston.quote:Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:
[..]
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Niet koelenquote:Op woensdag 9 januari 2013 13:52 schreef FigureBirdStars het volgende:
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
55 graden sinds 12 uur, tegen 19 uur gaan we eten.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 17:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |