abonnement Unibet Coolblue
pi_104336231
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:19 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb deze temperatuurregelaar aangesloten op een rijstkoker. Als ik het op 55C instel fluctueert het tussen de 54C en 57C. Als je het precies wilt, heb je een PID regelaar nodig, maar die zijn duurder. Ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat, dus ik vind het nog niet nodig.
Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
I am not death, I am just ignoring you
pi_104336378
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:37 schreef kenosis het volgende:

[..]

Ik denk dat je met de temperatuurregelaar de UT200 bedoelt? Wees er bedacht op dat deze sensor slecht tegen water kan. Je kunt hem dan het beste in een buisje brengen die je in het water zet zodat de sensor zelf niet nat wordt.
Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
I am not death, I am just ignoring you
pi_104336537
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 22:40 schreef kenosis het volgende:

[..]

Ah, ik zie dat je de ETC-100 bedoelt (de link verwees eerder naar een zoekactie). Van die weet ik niet of hij wel of niet gevoelig is voor water.
Hmm.. ik heb de link aangepast. Het is nu wel beter hoop ik.
Noodles
pi_107334955






Deze zwemmen nu op 55 graden rond. Droog gerijpte ribeye van de bio-slager :)
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:24:08 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107337893
quote:
Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107338328
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, heeft ie toch mooi gedaan, met onscherpte spelen
Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
  zaterdag 28 januari 2012 @ 20:41:01 #58
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107338426
Is ook omdat het aanrechtblad een beetje rommelig was, dat zie je nu niet. :+ Ik was namelijk tussendoor koekjes aan het bakken. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 00:34:57 #59
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107347439
Vlees was erg lekker. :Y Foto's volgen nog.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_107379541
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 20:38 schreef technofreak86 het volgende:

[..]

Heel mooi ja 90% van de foto onscherp. Blijkt maar weer dat smaken verschillen, maar goed, dat moet kunnen in CUL.
Juist in FOT ook. Zou wat worden, als ik daar aankwam met een onderbelichte foto van enkel de troep in mn keuken :')
pi_107379594






  zondag 29 januari 2012 @ 22:03:04 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107380144
En hoe smaakte het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 januari 2012 @ 22:06:09 #63
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107380368
Het smaakte erg lekker! Het gerijpte kon je er goed aan af proeven. En ik hou niet van vetjes, maar deze kon je voor het merendeel gewoon opeten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 23:16:59 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107384460
Volgende keer wil ik wel een dwarsdoorsnede, hoor!
Verder cool!

Ik gaar mijn "rood vlees" tegenwoordig <50C, maar dat is altijd mager vlees. Nog nooit een ribeye sous vide bereid. Succade schijnt ook mooi mals te worden als je 't sous vide bereid. Duurt denk ik wel wat langer dan de 40 minuten die ik ervoor uittrek. Hoe lang deden jullie deze?
  zondag 29 januari 2012 @ 23:22:53 #65
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107384802
Deze heeft een paar uurtjes gegaard, drie tot vier uur? Niet exact bijgehouden. Hij had denk ik ook nog wel wat langer gekund zodat nog meer van het vet gesmolten was.

Volgende keer krijg je een dwarsdoorsnede. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 januari 2012 @ 23:23:28 #66
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107384831
De pompoenstukjes zien er trouwens wat verbrand uit, maar dat waren ze niet, ze waren erg lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120262956
Kick!

Chuck eye steak:

En Livar filets:

En ik wil deze gaan halen, ter vervanging van mijn Lidl vacumeerding:
http://www.sligro.nl/aanb(...)systeem-top-line.htm
pi_120262967
Oh, en mét dwarsdoorsnede deze keer :P
pi_120270266
Iemand hier die zo'n Foodsaver V2860 heeft? Kunnen daar alle PeHd zakken in?
pi_120288781
Niemand met een Foodsavert? ;(
  vrijdag 14 december 2012 @ 00:46:14 #71
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_120292088
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden _O_
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_120295206
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 00:46 schreef Equites het volgende:
Jullie hebben allemaal een roner thuis staan? Wat een wereld ding iig, kan het iedereen aanraden _O_
Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
pi_121307584
Kick. Foodsaver gekocht, pracht apparaat. Trekt het veel beter vacuüm. Van een gevacumeerde cake was niets over :D Enige nadeel is dat de zakken die ik dus heb, niet leeggetrokken worden. Dit omdat de Foodsaver werkt met een kamer die hij volledig vacumeert, en het plaatsen van een ribbelloze zak in die kamer zorgt ervoor dat de randen van de zak worden dicht geduwd. Dat worden dan een soort permanente zip-locks.

FS' eigen zakken zijn niet heel erg hitte bestendig. Prima voor rundvlees sous vide koken, of het invriezen van spullen, maar niet heel erg geschikt voor het bereiden van kip of andere dingen op 70 graden of meer :P
pi_121307598
Oh en ik had deze blijkbaar nog niet hier geplaatst:


Zonder vacuum, maar wel degelijk slow cooking :)
  dinsdag 8 januari 2013 @ 14:54:41 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121311746
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 december 2012 09:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, 6 stuks op zn minst. Dat is de enige manier om sous-vide te koken.
Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121312055
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zes Roners? Daar heb je een leuke auto voor
Dat weet ik, vandaar de reactie :P De "hebben jullie allemaal een Roner thuis staan" doet vermoeden dat het een eerste basis behoefte is :P
pi_121312113
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
  dinsdag 8 januari 2013 @ 16:30:31 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121315571
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121315638
De Robin-Methode :) Ik mis die aanbieding bij de Lidl steeds. Ben benieuwd naar het resultaat.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 18:26:30 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121320549
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb een weckketel gekocht die je tot de graad nauwkeurig kan instellen, wil daar van het weekend eens ribeye steak in garen en dan bakken
Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.

En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:


Sous Vide Jodenhaas
  dinsdag 8 januari 2013 @ 19:00:29 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121321875
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 18:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Cool! Tips, die waarschijnlijk nogal voor de hand liggen maar die ik je toch maar even meegeef: vullen met warm water uit de kraan, dan met koud water op temperatuur brengen. Meten met een eigen thermometer of begintemperatuur dus is wat je wilt en later nog een paar keer checken. Mijn weckketel wordt altijd net een paar graden warmer dan aangegeven, dus ik zet de thermostaat iet lager.

En zoals eerder elders gezegd: zolang mijn watertemp niet boven de 50C komt krijg ik perfecte garing:

[ link | afbeelding ]
Sous Vide Jodenhaas
Hoe lang gaar je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 19:10:39 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121322306
Ik neem altijd van die magere stukken zoals jodenhaas of goedkope "biefstuk" van de Turk en die gaar ik kort, hooguit 45 minuten. Langer voegt dan volgens mij niks toe. Maar hoe dat zit als je een ribeye neemt weet ik niet, dan wil je dat er iets gebeurt met het collageen enzo, dan ligt het al meer voor de hand om het uren te garen. Maar daar heb ik geen ervaring mee. Of wel ervaring, maar geen positieve ervaring. ;-)

Ik ben zover dat ik suddervlees (schouder, procureur, van die dingen) liever gewoon op de ouderwetse manier gaar en niet sous vide omdat ik het vet nooit lekker vindt weggesmolten... Dus ik ben een kort-sous-vide-koker.
  dinsdag 8 januari 2013 @ 20:02:07 #83
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121324696
Het smelt niet helemaal weg idd, maar de smįįk! Zowel onze chuck eye als onze Heston-steak waren echt geweldig van smaak.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:36:18 #84
392806 gewoonmarik
marik ben gewoon?
pi_121346392
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 15:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens heeft mijn schoonzusje laatst sous vide gekookt in de frituurpan. Dus zo ridicuul was mijn vergelijking die ik elders maakte niet, dat een Roner of soortgelijk apparaat eigenlijk gewoon een frituurpan is die niet heel heet kan :P
Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
pi_121346523
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:36 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

Wat had ze in de pan? Een vetsoort of gewoon water. Wat was het resultaat hier van
Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:43:06 #86
392806 gewoonmarik
marik ben gewoon?
pi_121346572
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:47:26 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121346671
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
http://modernistcuisine.com/recipes/starch-infused-fries-2/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121348185
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Sligro heeft trouwens tot 90 graden instelbare au-bain-mariebakken in de aanbieding. Lijkt mij ook inzetbaar voor sous-vide.
Zou ook goed moeten werken. 69 euro, even over nadenken.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 9 januari 2013 @ 12:36:17 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121348261
quote:
2s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Water :) Resultaat was prima, ik had zelf de temperatuur wat lager gedaan maar dit was een proef-run voor een cateringbedrijf, dus een bewuste keuze.

Water is ook een betere keuze omdat water veel meer warmte opslaat per liter dan olie of vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121348325
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? :) Hogere massa, vastere temperatuur?
  woensdag 9 januari 2013 @ 12:59:48 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121348991
quote:
3s.gif Op woensdag 9 januari 2013 12:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In dat geval zou je dus eigenlijk het beste heel zout water kunnen gebruiken? :) Hogere massa, vastere temperatuur?
Ik kan zo snel geen tabel vinden hoeveel Joule in 1cc water per graad temperatuur verhoging gaat zitten als je er meer zout in oplost.
Het gaat om de buffercapaciteit, hoe stabiel blijft de temperatuur, hoe hoger het aantal Joule dat je nodig hebt om de temperatuur te doen stijgen (of hoeveel moet je er uit halen om te verlagen) hoe inherent stabieler de temperatuur zal zijn.
Hoe meer energie je moet toevoegen om het 1 graad te laten stijgen, hoe beter je in controle zal zijn over de exacte temperatuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 13:13:39 #92
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121349449
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 11:43 schreef gewoonmarik het volgende:

[..]

okee gaaf! ik ben op zoek naar nieuwe/gekke bereidingen voor aardappelproducten! ik denk dat met de sous vide methode de friet en chips niet krokant gaat worden
Aflevering 6 van How to cook like Heston. :Y

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121350806
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
  woensdag 9 januari 2013 @ 14:05:52 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121351332
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 13:52 schreef FigureBirdStars het volgende:
Als je thuis een stuk vlees in waterbad hebt gegaard en je wilt het bij iemand anders opeten. Wat is dan de beste manier (in een standaard keuken) om hem weer op temperatuur te krijgen?
Niet koelen
Periode tussen garen en eten zo kort mogelijk
Laatste bereidingsstap bij de ander uitvoeren (het bakken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121355804
En misschien in een lauwe koelbox vervoeren? Zodat de temperatuur zo stabiel mogelijk blijft.
  woensdag 9 januari 2013 @ 15:59:39 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121356087
Of in een emmer water vervoeren :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 januari 2013 @ 18:12:43 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121361055
Wel terugkoelen. Zo snel mogelijk.
Dan meenemen, daar een grote bak water op temperatuur brengen, kan gewoon uit de kraan, dan zak erin. Tien minuutjes of zo, het gaat nu niet meer om het garen maar om het opwarmen. En dan uit de zak, goed droogdeppen, zouten, bakken.
  zaterdag 16 februari 2013 @ 16:41:41 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122953444
Vandaag sous vide ribeye aan het maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122955027
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
  zaterdag 16 februari 2013 @ 17:29:45 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122955090
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 17:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh ben benieuwd hoe 'ie wordt! Hoe lang, hoe warm?
55 graden sinds 12 uur, tegen 19 uur gaan we eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')