je koopt te mager vlees en ze garen te lang, juiste gaartijd ligt aan de diktequote:Op dinsdag 20 september 2011 12:35 schreef utrecht1970 het volgende:
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).
Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
Ik doe er veel zure appel in, dat vindt ik lekker, verder, peper, zout, eventueel wat suiker, blaadje laurier.quote:Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediėnten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)
Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Welk ras?quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
Gieser-Wildeman geloof ik.quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
Mooi, dat zijn lekkerequote:
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:57 schreef ArtemisQ het volgende:
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
Je kan ze gestoofd prima invriezen of wecken. Die siroop is lekker voor erover of in de joghurtquote:Op zaterdag 24 september 2011 16:00 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!
Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
Nope, ken ik niet. Maar het klinlt goedquote:Op zondag 25 september 2011 00:23 schreef The_Hives het volgende:
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.
Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
quote:Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten?
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.quote:Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten?
uithollen en waxine lichtjes erinquote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Aan blokjes snijden en inleggen in zoetzuur?quote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Oh ja, that does the trick. Zonde, want kruidnagel is zo lekker.quote:Op zondag 25 september 2011 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.quote:Op zondag 25 september 2011 11:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh ja, that does the trick. Zonde, want kruidnagel is zo lekker.
quote:Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |