abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_102175893
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).

Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:29:56 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102186375
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:35 schreef utrecht1970 het volgende:
Hoe maak ik ribkarbonades klaar, die dingen worden altijd super taai als ik ze maak.
Ik bak ze op hoog vuur aan en dan op laag vuur garen (10-15 min).

Vaak niet te eten zo taai het vlees, wat doe ik fout?
je koopt te mager vlees en ze garen te lang, juiste gaartijd ligt aan de dikte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 17:31:53 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102186453
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 september 2011 11:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb op de markt een rode kool gekocht.
Mijn moeder had het over "10 ingrediėnten" in de rode kool, als je hem gaat stoven/koken.
Zelf heb ik geen idee. Nou ja, ik kan wel iets logisch bedenken.
(Peper, zout, laurier, foelie, kruidnagel, kaneel, suiker, zoiets)

Maar hoe maak ik nou die rode kool lekker klaar?
Ik doe er veel zure appel in, dat vindt ik lekker, verder, peper, zout, eventueel wat suiker, blaadje laurier.
Ik gebruik geen kaneel, foelie, kruidnagel in de rode kook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2011 @ 18:07:31 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102187940
Rode wijn erbij of port of beide.
  woensdag 21 september 2011 @ 07:59:56 #30
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_102208114
of rode vermouth, maar dan niet van die hele zoete Martini.
Siesta & Fiesta!
pi_102332798
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:54:53 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333054
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Ik heb bij de boer een 2 kilo stoofperen gehaald. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Ik zie namelijk enorm veel recepten maar kan niet zo goed beoordelen welke het lekkerste is..
Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333090
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk ras?
Peren schillen maar de steeltjes er aan laten, alleen de roosjes even verwijderen. Pak goedkope rode wijn, pijp kaneel ( geen poeder ) en een kopje suiker. Aan de kook brengen en laag zetten en laten pruttelen tot ze zacht zijn met deksel op de pan.
Eventueel de peren eruit nemen met een schuimspaan en het vocht in koken tot siroop
Gieser-Wildeman geloof ik.
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:57:19 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333112
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:56 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Gieser-Wildeman geloof ik.
Mooi, dat zijn lekkere
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333114
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:58:29 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333143
Ipv goedkope rode wijn ( dure is onzin in dit geval) kan je ook rode port nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:59:32 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333162
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:57 schreef ArtemisQ het volgende:
Wat kan ik verder nog met stoofpeertjes doen trouwens?
Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102333193
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve stoven? Niet veel afaik. Zijn te zuur en bitter om zo te etn.
Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!

Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
  zaterdag 24 september 2011 @ 16:01:56 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102333224
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:00 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Ok, jammer. Maar even kijken of ik de gestoofde peertjes ergens in kan verwerken, want 2kg los opeten wordt een beetje teveel. Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!

Oh, als ik het inkook tot siroop, wat kan ik daar verder nog mee doen dan?
Je kan ze gestoofd prima invriezen of wecken. Die siroop is lekker voor erover of in de joghurt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 00:23:49 #40
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_102348756
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.

Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 25 september 2011 @ 00:28:56 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102348933
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:23 schreef The_Hives het volgende:
Piet, vorige week in Italie heb ik bij een wijnbar wat gedronken. Over de kaas die we erbij geserveerd kregen werd een reductie van rode wijn (die na 12 uur inkoken als ik hem goed verstaan heb) gedruppeld die echt heerlijk smaakte. Ik had nog een foto gemaakt van het flesje om het nog ergens te kunnen bestellen of te halen maar die is verloren gegaan.

Heb jij enig idee hoe dat mogelijk heet. Via de zoekmachines heb ik niet het juiste kunnen vinden.
Nope, ken ik niet. Maar het klinlt goed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 00:43:25 #42
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102349368
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_102352977
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
:?
  zondag 25 september 2011 @ 10:10:50 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102353546
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 00:43 schreef Isegrim het volgende:
Hoe kun je nou geen kruidnagel lusten? :o :9~
Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102353957
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_102354063
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
uithollen en waxine lichtjes erin :)
  zondag 25 september 2011 @ 10:45:59 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102354149
quote:
2s.gif Op zondag 25 september 2011 10:35 schreef Lonaa het volgende:
Gister heb ik 3 pompoenen gekocht. Wat kan ik hier eigenlijk nog meer mee behalve overheerlijke soep van maken?
Aan blokjes snijden en inleggen in zoetzuur?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 11:52:25 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_102355478
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruidnagelworstjes eten, buikgriepkrijgen, overgeven en dan de kruidnagel weer terugproeven.
Pawloveffect.
Oh ja, that does the trick. :Y Zonde, want kruidnagel is zo lekker. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 25 september 2011 @ 12:11:10 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102355992
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 11:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oh ja, that does the trick. :Y Zonde, want kruidnagel is zo lekker. O+
Vind dat het snel overheerst en dat er altijd veel te veel in gedaan wordt. Bloedworst zit het altijd in grote hoeveelheid in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 september 2011 @ 13:30:20 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')