abonnement Unibet Coolblue
pi_104160673
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 11:16 schreef Croli het volgende:
Ook best wel prijzig :X
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van! :(
Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 9 november 2011 @ 15:25:24 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104163075
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
  woensdag 9 november 2011 @ 21:37:56 #228
14736 ABundy
I can DO it!
pi_104179959
Kan dat stuk vlees ook in aluminium folie wikkelen als het klaar is, dan gaart het ook naar binnen toe en is het stuk vlees ook warm van binnen :)
  woensdag 9 november 2011 @ 21:53:33 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104180958
Dat moet sowieso altijd. Rusten.
  woensdag 9 november 2011 @ 21:59:34 #230
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104181334
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 17:49 schreef Berend. het volgende:

[..]

Recept? Of gewoon zelf verzonnen? :D

(Chocolade taart)
Recept :)
Uit 500 taarten&cakes. Zal morgen 't recept wel even posten :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104197347
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 15:25 schreef RobinOok het volgende:
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
Ja, zo doe ik het dus altijd ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:20:25 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104500222


Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:20:53 #233
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104500235
Maar het ziet er wel heel gezellig uit. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 november 2011 @ 00:34:10 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104500565
Ja, vond ik ook! Dus daarom maar wel gewoon geupload ja. ;)
  vrijdag 18 november 2011 @ 01:15:44 #235
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_104501301
Tof!
pi_104502643
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!

Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]

Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]

Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet ;( had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Wow dat ziet er echt goed uit! :9 Ik wil wel een keer bij jou komen eten..
pi_104502706
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_104503958


Butternut squash risotto O+
Ja doei.
  vrijdag 18 november 2011 @ 11:08:06 #239
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_104506420
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
pi_104541726
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
pi_104543440
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Imgur.com
pi_104544127
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje. :s)
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken :D )
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?

Ik vind het er niet al te eetopwekkend uitzien trouwens >:) c_/
  zaterdag 19 november 2011 @ 10:17:38 #244
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_104544177
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Kijk even hier:
[US] FAQ!

Daar staan wat nuttige tips en links.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_104544447
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 november 2011 10:17 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Kijk even hier:
[US] FAQ!

Daar staan wat nuttige tips en links.
dank ! ^O^
  zaterdag 19 november 2011 @ 13:35:43 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104549371
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2011 10:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.


Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
pi_104553496
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 november 2011 11:08 schreef Vandaag... het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429

Ik ga 'm vanavond proberen, althans, de iets minder uitgebreide versie. Motorbloempje, had jij er ook echt vanille in gedaan?

Edit: Had helemaal niet gezien dat ze 'm zelf (wel een andere) ook al gepost had!

[ Bericht 5% gewijzigd door Naamah op 19-11-2011 16:02:16 ]
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104553849
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.

[ link | afbeelding ]
Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
thx :) vrij normale prijzen zo te zien. eens kijken als ik het zie liggen jat ik het mee :P
pi_104579050
Heerlijk topic dit zeg O+
Wasmachines leven langer met Calgon *ping*
  dinsdag 22 november 2011 @ 22:50:38 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104700496

Broodje lam

Beetje fusion, hele lamsschouder, gemarineerd in een Chinese marinade met veel komijn. Op een gestoomd broodje en daar dan weer kwark bij. Vind ik nu eenmaal erg lekker bij lam, kwark. Het was geitenkwark, iets nieuws geloof ik. Qua smaak wel lekker, maar de textuur vond ik minder. Met koriander, sjalotje, limoensap, zout en peper evengoed erg lekker bij 't lam.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')