Dat heb ik heel vaak met zaken als ossehaas, biefstuk etc.: de garing is perfect maar tóch is het me net iets te lauw van binnen.quote:Op woensdag 9 november 2011 11:16 schreef Croli het volgende:
Ook best wel prijzig
Maar zeer lekker, wel een beetje lopen kloten om het vlees goed warm te krijgen van binnen... stom advies van de slager, klopte geen hout van!
Receptquote:Op maandag 7 november 2011 17:49 schreef Berend. het volgende:
[..]
Recept? Of gewoon zelf verzonnen?
(Chocolade taart)
Ja, zo doe ik het dus altijdquote:Op woensdag 9 november 2011 15:25 schreef RobinOok het volgende:
Rookoventje kopen. Daarin warmt ie eerst mooi op en dan hoef je 'm alleen nog heel kort te grillen/bakken voor een bruin korstje. Bij mij is de biefstuk altijd warm van binnen.
Sous vide koken werkt hetzelfde. Eerst op temperatuur laten komen en daarna even bakken.
Ouderwetse manier is snel bakken en dan in warmige oven zetten om zachtjes door te garen. (kan ik niet, ik haat ovens wat dat betreft)
Wow dat ziet er echt goed uit! Ik wil wel een keer bij jou komen eten..quote:Op woensdag 9 november 2011 10:00 schreef Croli het volgende:
Afgelopen zaterdag moest ik weer koken voor ons kookclubje. Heb van de drie gangen foto's gemaakt (sorry niet superduidelijk/mooi allemaal) Ik vond de opmaak zelf wel OK, alleen t hoofdgerecht had ik anders in gedachten maar moest het allemaal wat snel doen omdat het anders koud werd!
Voor: 3 verschillende amuses van gerookte kip:
[ afbeelding ]
Hoofd: Ossenhaas, bloemkoolpuree afgemaakt met truffelolie, worteltjes en aardappeltjes in peterselie-boter, en rode wijn saus.
[ afbeelding ]
Na: Chocolade smelttaartje (smelten deed ie niet had iets te lang in de oven gestaan) met zelfgemaakte frambozensorbet.
[ afbeelding ]
Klinkt toch best lekker of was het echt niet te pruimen?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken )
Imgur.comquote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?quote:Op vrijdag 18 november 2011 00:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mijn eerste agar-agar drilpuddinkje.
(met lychees erin, maar ik bespaar jullie het recept, want dat was niks. Het was ook meer een experiment dan een serieuze poging om een pudding te maken )
Kijk even hier:quote:Op zaterdag 19 november 2011 02:32 schreef RedAlert het volgende:
Domme vraag hoe upload je een foto ....(geen URL)
dank !quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:17 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Kijk even hier:
[US] FAQ!
Daar staan wat nuttige tips en links.
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.quote:Op zaterdag 19 november 2011 10:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gaaf dat het zo werkt. Wat was je kwijt voor de agar agar en waar gekocht?
Had ze gepost in het andere topic: http://trissalicious.com/(...)isotto/#comment-3429quote:Op vrijdag 18 november 2011 11:08 schreef Vandaag... het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit! Heb je een recept Motorbloempje?
thx vrij normale prijzen zo te zien. eens kijken als ik het zie liggen jat ik het meequote:Op zaterdag 19 november 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vandaag post over agar-agar online gezet, daar staat alles te lezen.
Behalve de prijzen, want ben de bonnetjes kwijt. En had het al een tijd in huis om over te bloggen. Maar het poeder en de strings liggen volgens mij bij de normale, goed gesorteerde toko. De vlokken haalde ik bij een natuurwinkel en de sticks waarschijnlijk bij een Japanse winkel.
[ link | afbeelding ]
Agar Agar (sticks, strings, flakes or powder)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |