abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 29 augustus 2011 @ 20:14:14 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101343499
Hier verder

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 09:26 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Zaterdag (27-08-2011)
BBC 2 (20:00 - 21:00): The Normans: Men from the North
In de eerste aflevering van deze driedelige documentairereeks, zoekt professor Robert Bartlett uit hoe de NormandiŽrs zich ontwikkelden van stropende Vikingen tot schrikbarende krijgsheren die er in 1066 in slaagden om Engeland te veroveren. Hij vertelt hoe ze zich uiteindelijk vestigden in NormandiŽ in Noord-Frankrijk.
BBC 2 (21:00 - 22:00): Adolf Hitler v Hans Litten: To stop a tyrant
Documentaire waarin verklaringen van ooggetuigen en interviews met experts aangevuld met origineel archiefmateriaal het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal vertellen van de dappere advocaat Hans Litten die Hitler openlijk probeerde te ontmaskeren.

Zondag (28-08-2011)
Ned 2 (18 :50 19 :45) : Beagle Revisited : afl. Op de ruÔnes van de vooruitgang
Na tweeŽneenhalve week op zee komt de klipper Stad Amsterdam aan op Mauritius, een eilandje in de Indische oceaan, een paar honderd kilometer ten oosten van Madagaskar.
Canvas (21:00 22:00): South Pacific: afl. Strange Islands
Papegaaien die niet kunnen vliegen, bizarre vleermuizen, reuzenhagedissen en kangoeroes in bomen: op de afgelegen eilanden in de Stille Zuidzee is het leven op een buitengewone manier geŽvolueerd. Maar leven op een eiland kan een hoge tol eisen. Wanneer een nieuwe diersoort aankomt, breekt de hel los. Waarom sterven sommige soorten uit terwijl ze perfect aangepast waren aan het leven op een eiland? Een antwoord op die vraag vinden we in de opmerkelijke evolutie van enkele ongewone dieren op de kleine eilanden voor de kust van Nieuw-Zeeland. Ook voor de mensen in de regio is overleven nooit evident geweest.
Nat Geo (21:00 22:00): 2012: afl. The Final Prophecy
De Maya's hadden WW I en de tsunami van 2006 voorspeld. Moeten we hun verwachting dat het einde van de wereld in 2012 nadert serieus gaan nemen?
Canvas (21:50 22:40): De Laatste Getuigen: afl. De Wachtkamer van Auschwitz
We maken kennis met vijftien landgenoten - zeven verzetsmensen en acht joden - die in de loop van 1941 en 1942 werden opgepakt door de Gestapo, de Duitse Sicherheitspolizei of zelfs door de Antwerpse politie. De meeste van de verzetsmensen kwamen eerst terecht in het kamp van Breendonk om later te worden doorgestuurd naar de concentratiekampen van Dachau, Sachsenhausen, Ravensbruck en Buchenwald. De joden werden doorgaans afgevoerd naar de Dossinkazerne in Mechelen. Dat was voor hen letterlijk de wachtkamer van Auschwitz. De laatste getuigen vertellen in deze eerste aflevering hoe ze werden opgepakt en op transport geplaatst naar het Oosten.
BBC 1 (22:00 23:00): Ocean Giants: afl. Voices of the Sea
De potvissen maken oorverdovende klikken om de reuze pijlinktvissen op te jagen terwijl de narwallen geluid gebruiken om gaten te vinden in de ijsschotsen van de Noordpool. Maar het merkwaardigste geluid maakt de mannelijke bultrug.


De rest volgt morgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101343960
Ah, handig die docu's hier op een rij.
Misschien ga ik 'The Final Prophecy' is terug kijken :)
Een tip voor de gene die ze gemist hebben, misschien staan ze hier ook nog wel tussen ;)
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_101354625
Dinsdag (30-08-2011)
Canvas (21 :10 – 22 :05) : Children of War (2, slot)
In 1944 is Duitsland in de verdrukking geraakt. Terwijl in sommige andere oorlogslanden de kinderen eindelijk weer wat rustiger kunnen ademen, vluchten honderdduizenden Duitse kinderen samen met hun ouders in westelijke richting voor het oprukkende Sovjet-leger. Karl-Heinz Studer is een van hen. De zesjarige moet samen met zijn moeder Kerstmis vieren in een boerderij ver van huis. Het wordt een traumatische ervaring.
BBC 1 (22:00 – 23:00): Harrys Arctic Heroes
Documentaire over de uitzonderlijke poging van vier ernstig verwonde Afghanistanveteranen om de Noordpool te bereiken.
Canvas (22:05 – 23:00): The Medicated Child
Documentaire over de enorme toename, in de VS, van kinderen met ernstige psychische stoornissen.
De zware medicatie die de patientjes krijgen voorgeschreven is vaak nauwelijks getest, zeker niet op kinderen, en de gevolgen ervan op langere termijn zijn zo goed als onbekend. Steeds meer rijst de vraag of de diagnose in eerste instantie wel juist is ťn of het aanvaardbaar is om de kinderen bloot te stellen aan mogelijk riskante medicatie. Het gaat in vele gevallen om kinderen, vaak nog kleuters, waarbij 'bipolaire' (manisch-depressieve) storingen worden vastgesteld.

Woensdag (21-08-2011)
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Jagen en Gejaagd worden
Dagelijks woedt in jungles, savannes, woestijnen en ijzige poolzeeŽn een strijd op leven en dood tussen vleeseters en hun prooi. We zien jachtluipaarden, hermelijnen, orka's, ratelslangen en dolfijnen.
BBC 1 (20:30 – 21:00): National Treasure Live
Beaulieu
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World: afl. The Woman who Swims with the Killer Whales
De orka is een van de meest gevreesde roofdieren van de oceaan en weinigen wagen zich bij hen in het water. Maar niet Nieuw-Zeelander dr. Ingrid Visser. Het afgelopen jaar stierven er opvallend meer orka's dan normaal. Dr. Visser gaat op onderzoek uit en haar resultaten onthullen verontrustende informatie over de ecologische toestand van onze oceanen
BBC 2 (22:00 – 23:00): Horizon: afl. The Core
Al eeuwenlang droomt de mens ervan om het centrum van de aarde te bereiken. Nu onthullen wetenschappers een wereld die zich zevenduizend kilometer onder onze voeten bevindt. 'Horizon' volgt de wetenschappers die experimenten uitvoeren om deze hete en vloeibare kern na te bootsen in laboratoria.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Romanovs: afl. The Missing Bodies
Een onderzoek naar geruchten dat enkele kinderen van tsaar Nicolaas II wisten te ontkomen aan de brute moord op de tsaar en zijn gezin in 1918
Nat Geo (23:00 – 00:00): Is It Real? Afl. Feral Child
Het idee van een kind dat in het wild overleeft heeft de mensheid altijd gefascineerd. Dit programma gaat op zoek naar de waarheid achter het verhaal van een wild kind in Oeganda
Ned 2 (00:10 – 01:30): Import: Operation Homecoming
Documentaire over de mannen en vrouwen die vochten in de oorlog in Irak.
Ervaren Amerikaanse schrijvers werden naar Afghanistan en Irak gestuurd om schrijfcursussen te geven aan de Amerikaanse troepen. Het leverde een stroom van gedichten, verhalen, brieven en dagboeken op die de basis vormen van deze documentaire.
BBC 2 (00:20 - 01:20): The Secret War on Terror Update
Deze week onderzoekt 'The Secret War on Terror' hoe het Westen betrokken raakte bij ontvoeringen, geheime gevangenissen en zelfs folteringen, en hoe inlichtingendiensten erin slaagden om grote terroristische complotten te onderscheppen

Donderdag (01-09-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): Coast: afl. Bournemouth to Plymouth
Het team reist van Bournemouth naar Plymouth, langs de zuidkust van Engeland. Neil Oliver onderzoekt waarom Sandbanks in Poole Harbour een van de duurste plekken ter wereld is om een huis te kopen, Alice Roberts gaat op zoek naar dť formule voor het bouwen van het perfecte zandkasteel, Nicholas Crane heeft het over de modderlawines in Lyme Regis, en Dick Strawbridge maakt samen met een Amerikaanse soldaat een emotionele reis naar het strand waar hij tijdens WO II voor dood werd achtergelaten.
Ned 2 (21:40 – 22:00): The Making of Life: afl. Jagen en Gejaagd Worden
Cameraman Mike Pitts en producent Adam Chapman reisden naar de Falklandeilanden om te zien hoe orka's jagen op de naÔeve jongen van zeeolifanten die zich voor het eerst in het water wagen.
Canvas (21:10 – 22:10): Stephen Fry in America: afl. "True West"
Stephen Fry zet zijn reis door Amerika verder en bezoekt de prachtige landschappen en de mensen van 'The South West'. Als eerste bezoekt hij de fysici van het Los Almos Laboratory. Hij ontmoet Navajo-indianen en leert hoe hij een mand moet weven, verblijft op een luxueuse boot en leeft zich uit in zijn cowboyfantasie in de Old Tucson Studios
Canvas (22:10 – 23:20): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl. 15)
In deze aflevering gaat het over het essentiŽle verschil tussen mens en robot: leven. Maar wat is dat leven eigenlijk? En kunnen wij die robot niet ook tot leven wekken? Wordt de mens ingehaald en langzaamaan overbodig? Aan boord bevindt zich filosoof en Darwin-adept Daniel Dennett, auteur van de besteller 'Darwin's Dangerous Idea'. Daarna maken we kennis met aboriginalstammen in West-AustraliŽ die beweren dat ze Nederlands bloed in hun aderen hebben.
Ned 2 (23:15 – 00:15): Holland Doc: Chemo
Op de dagafdeling chemotherapie van een ziekenhuis in Warschau treffen mensen elkaar die niets anders gemeen hebben dan hun ziekte. Oud, jong, rijk, arm - voor de paar uur die hun behandeling duurt zijn ze tot elkaar veroordeeld. Pawel Lozinski laat ons gedurende ťťn dag deel uitmaken van het leven van deze lotgenoten.

Vrijdag (02-09-2011)
BBC 2 (20:00 – 20:30): South Africa Walks: afl. The Green Kalahari
Julia Bradbury's laatste tocht brengt haar aan de rand van de Kalahari-woestijn in het noordwesten van Zuid-Afrika. Ver weg van de toeristische trekpleisters geeft deze plek zicht op het echte Afrikaanse leven. De wandeling in het Augrabies National Park is prachtig. Het eenvoudige leven van de mensen op het platteland is volledig afhankelijk van het water van de Oranjerivier.
Discovery (21:00 – 22:00): Treasure Quest: afl. Legend
De bemanning van de Odyssey Explorer ontdekt een scheepswrak dat een grote schat kan bevatten en probeert vervolgens rivalen en buitenlandse overheden op een afstand te houden
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101356927
ExperimentalFrentalMental,

leg mij eens uit, als ik al deze documentaires niet mag missen dan heb ik toch echt twee t.v.'s nodig naast elkaar? ;)
pi_101361707
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 00:03 schreef Clan het volgende:
ExperimentalFrentalMental,

leg mij eens uit, als ik al deze documentaires niet mag missen dan heb ik toch echt twee t.v.'s nodig naast elkaar? ;)
Als er documentaires tegelijk komen dan neem je er eentje op en de andere kijk je, zo kun je de docu die je hebt opgenomen nog altijd later kijken ;)
Maar als jij dat kan met 2 tv's naast elkaar dan vind ik dat wel erg knap :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101365115
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 00:03 schreef Clan het volgende:
ExperimentalFrentalMental,

leg mij eens uit, als ik al deze documentaires niet mag missen dan heb ik toch echt twee t.v.'s nodig naast elkaar? ;)
quote:
Een tip voor de gene die ze gemist hebben, misschien staan ze hier ook nog wel tussen
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_101371139
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 11:54 schreef schommelstoel het volgende:

[..]


[..]

Bedankt voor de internetpagina, nu kom ik helemaal niet meer de deur uit ;)
pi_101387515
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 15:04 schreef Clan het volgende:

[..]

Bedankt voor de internetpagina, nu kom ik helemaal niet meer de deur uit ;)
Herkenbaar, ik kijk af en toe op een zondag een docu via die site ;)
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_101478897
Zaterdag 03 September 21:20 - 22:50 Nederland 3

Exit through the Gift Shop

Overigens kan het voor de docu liefhebbers interessant zijn als in de openingspost wordt gelinkt naar Goede Docu's?! #4 Als er nog meer gerelateerde docu topics zijn is het toch sowieso handig om deze in elke openingspost te vermelden?
pi_101520301
...

[ Bericht 99% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-09-2011 11:16:14 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101525471
LUX Aflevering 4: Verlangen naar verbondenheid - voorbij de nostalgie
za 24-09-2011, 10.57 Ned 2 (HERHALING)

LUX Aflevering 3: Moraal - pleidooi voor volwassen idealisme
za 17-09-2011, 10.57 Ned 2 (HERHALING)

LUX Aflevering 2: Diversiteit - van wij tegen zij naar een nieuw wij
za 10-09-2011, 10.57 uur Ned 2 (HERHALING)

LUX Aflevering 1: Mondialisering - van onderbuikgevoel naar goed leiderschap
za 03-09-2011, 10.57 uur Ned 2 (HERHALING)
pi_101547548
Zaterdag (03-09-2011)
BBC 2 (21 :15 – 22 :15) : The Normans : Normans of the South
In de laatste aflevering van deze driedelige documentaire onderzoekt professor Robert Bartlett de invloed van de NormandiŽrs op Zuid-Europa en het Midden-Oosten. In de elfde eeuw trokken de NormandiŽrs zuidwaarts en veroverden ze Zuid-ItaliŽ en SiciliŽ. Daar richtten ze hun meest florerende koninkrijk op, waar zowel het christendom als de islam zijn stempel drukte op het dagelijkse leven. Maar enkele gebeurtenissen uit het Midden-Oosten zorgden ervoor dat de NormandiŽrs zich agressiever gingen gedragen.

Zondag (04-09-2011)
Ned 2 (18 :45 – 20 :25) : Darwin’s Verstekeling
Voor de serie Beagle, in het kielzog van Darwin, werd Darwin-kenner, schrijver en avonturier Redmond O'Hanlon aanvankelijk uitgenodigd een deel van de reis mee te varen.
Canvas (21:00 – 21:50): South Pacific: afl. Fragile Paradise
De Stille Oceaan is de grootste oceaan op aarde. Op dit moment bruist het er nog van het leven, maar het is een paradijs dat snel kan verdwijnen. Zoals alle oceanen is de Stille of Grote Oceaan bijzonder kwetsbaar en moeilijk te beschermen. Niet alleen zijn er miljoenen mensen afhankelijk van de visvoorraad van deze wereldzee, ze is ook de habitat van de meest weelderige koraalriffen en van massa's walvissen, haaien, albatrossen en tonijnen. De toekomst van de walvis lijkt voorlopig verzekerd, maar die van de haaien, de albatrossen en de tonijnen ziet er minder rooskleurig uit.
Nat Geo (21:00 -22:00): George W. Bush: The 9/11 Interview
Een exclusief interview op National Geographic Channel met voormalig Amerikaans president George W. Bush, met nieuwe inzichten over 9/11.
Canvas (21:50 – 22:40): De Laatste Getuigen: afl. Ge waart geen mens meer
Na een dagenlange rit in goederenwagons kwamen de verzetsmensen en joden aan in de concentratiekampen in het Oosten. Daar werden ze op een brutale manier in de barakken gedreven. Hun naam had geen enkel belang meer en werd vervangen door een nummer dat bij sommigen letterlijk in de arm werd gebrand. Hun haar werd afgeschoren, niet alleen op het hoofd maar ook in de schaamstreek. De laatste getuigen vertellen in deze aflevering over het leven in de kampen, het urenlange appel en de klappen die ze kregen van de bewakers. …
Ned 2 (23 :05 – 23 :55) : Tegenlicht : Gasland
Op 14 september houdt de Tweede Kamer een hoorzitting over de risico's van de winning van Schaliegas uit diepe aardlagen. In de VS hebben ze al jaren ervaring met wat ze daar Fracking noemen

Maandag (05-09-2011)
Discovery (20:00 – 21:00): Rising: Rebuilding Ground Zero: afl. A Gateway to New York
Terwijl het werk aan het One World Trade Center doorgaat, volgen we de bouw van de Transportation Hub, waarmee downtown New York een station krijgt dat Grand Central kan evenaren.
Ned 2 (20:55 – 22:00): 9/11: De Dag dat de Wereld Veranderde: afl. De Aanvliegroute
Op 11 september 2011 is het tien jaar geleden dat de aanslagen op het New Yorkse World Trade Center plaatsvonden. Waarom vonden de aanslagen plaats? Een dubbele zoektocht naar de motieven van de kapers en naar de wortels van de gewelddadige strijd van Al Qaida.
Canvas (21:10 – 22:05): De Vloek van Osama (1/5): afl. Vallende Torens
In de eerste aflevering van De vloek van Osama schetst Rudi Vranckx hoe snel we werden meegesleept door het vijanddenken na de aanslagen. Zelfs een ervaren, linkse Midden-Oosten-journalist als Robert Fisk vertelt hoe hij op 11 september in een vliegtuig zat en zonder nadenken begon uit te kijken naar gebaarde, biddende medepassagiers. Vranckx ontmoet stafchef Andy Card die duidelijk maakt dat er in de Amerikaanse hoofden vanaf het eerste moment geen twijfel kon bestaan: je bent voor ons, of voor de terroristen. Wat dat impliceerde, blijkt uit de getuigenis van een voormalige GuantŠnamo-bewaker. De man zag de eerste 'terroristen' aankomen, hij zag ze mishandeld worden, hij deed er zelf aan mee. En zijn superieuren zeiden: 'Good job.' Nochtans had de oorlog tegen Al Qaeda op enkele maanden afgelopen kunnen zijn.
Ned 3 (21:25 – 22:30): Louis Theroux: Gambling in Las Vegas
Louis Theroux reist naar de 'City of Sin' Las Vegas en gaat er op zoek naar de kick van het gokken en de werkelijkheid achter de irreŽle casinocultuur, waar sommige mensen duizenden dollars per dag spenderen aan luxe, ontspanning en de illusie om snel en gemakkelijk rijk te worden.
BBC 2 (22:00 – 23:00): How Facebook Changed the World: The Arab Spring
Tweedelige documentaire over de manier waarop beelden van de revoluties in de Arabische wereld via internet werden verspreid
Eind 2010 en begin 2011 was de Arabische wereld het toneel van enkele revoluties tegen de heersende regimes. De beelden van deze revoluties werden op sociale netwerksites geplaatst en gingen via het internet de wereld rond.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Inside 9/11: afl. Osama Rising
De Sovjet-invasie van Afghanistan in 1979 maakte van radicale moslims heilige soldaten die bereid waren te sterven voor hun geloof. Over de wortels van Al Qaida en Osama bin-Laden, van fondsenwerver tot terroristisch meesterbrein.
Nat Geo (23:00 – 00:00): Giullani: Commanding 9/11
Voormalig burgemeester van New York Giuliani kijkt terug op de dag dat zijn stad werd aangevallen. Hij probeerde orde in de chaos te brengen.
Canvas (00:00 – 00:35): TED @Canvas (afl 14)
David Van Reybrouck selecteert twee voordrachten van Chimamanda Ngozi Adichi en Sebastian Wernicke. Chimamanda Ngozi Adichi: 'Het gevaar van een eenzijdig verhaal'. - Sebastian Wernicke: 'Leugens en feiten over de TED-talks'

Dinsdag (06-09-2011)
Nat Geo (21:00 – 22:00): Classified – CIA Confidential: The hunt for Bin Laden
CIA-agenten en ultrageheime Delta Force-commando's vertellen over de 'Jawbreaker'-missie: de bloedstollende jacht op Osama Bin Laden.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Inside 9/11: afl. Countdown tot Terror
Ontdek hoe Al Qaida de Amerikaanse inlichtingendienst op een dwaalspoor bracht met hun aanvallen op VS-ambassades en de USS Cole, en hoe vier Al Qaida-strijders naar Amerika kwamen voor een civiel vliegbrevet.
BBC 1 (23:55 – 00:35): The Twins of the Twin Towers
Het verhaal van enkele tweelingen die 'de andere helft' verloren door de aanslagen van 9/11. Brandweerman Zachary Fletcher verloor zijn broer die net als hij bij de brandweer werkte.
BBC 2 (00:20 – 01:20): Death of Respect (1/2)
John Ware onderzoekt wat er de laatste 50 jaar gebeurd is met de Britse waarden en normen. Hoe zijn we geraakt waar we nu staan? En hoe kunnen we terugkeren naar vroeger?

Woensdag (07-09-2011)
BBC 1 (20:30 – 21:00): National Treasures Live: "Erdigg House"
Dan Snow en Sian Williams zijn in het Erdigg House in Noord-Wales, een deftig groot huis waar ze de bijzondere relatie onderzoeken die er tussen de bedienden en de heren van het huis bestond. Sheila Hancock onderzoekt de rol van de vrouwelijke spionnen in WO II Antropologe Xanthe Mallett bekijkt het officieel bewijsmateriaal in de zaak tegen seriemoordenaar Jack the Ripper
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Dieren uit de Diepzee
We zien diepzeedieren die ondiep water opzoeken voor de nacht, reuzenpijlinktvissen die samen op jacht zijn, de bodem van de zee onder het ijs bij Antarctica en een moeder reuzenoctopus.
Ned 2 (20:50 – 21:25): Labyrint: afl. Leven met Stress
Traumatische gebeurtenissen hebben voor sommigen enorme gevolgen, terwijl anderen goed kunnen functioneren. Maar wat zijn de gevolgen als een zwangere vrouw een traumatische gebeurtenis meemaakt?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Seconds From Desaster: afl. 9/11
Over de tragische gebeurtenissen en beveiligingslekken die tot de zwaarste aanval op Amerikaans grondgebied sinds Pearl Harbor hebben geleid.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World: Echo - An Unforgettable Elephant
Deze documentaire brengt een ode aan het leven en de nalatenschap van Echo, 's werelds meest bekende olifant. Echo stierf in 2009 op 64-jarige leeftijd. 'Natural World' volgde de olifant tijdens de laatste 20 jaar van haar leven. Een halve eeuw lang was ze de leider van haar familie, maar de ergste droogte ooit maakte een eind aan haar leven aan de voet van de Kilimanjaro.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Inside 9/11: afl. Zero Hour
Op 11 september 2001 werden vier passagiersvliegtuigen gekaapt door 19 Al Qaida-strijders. Luister naar onderzoekers, journalisten, overlevenden en regeringswoordvoerders, en naar bloedstollende geluidsopnamen uit de vliegtuigen.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Horizon: Are you Good or Evil?
Wat maakt iemand goed of slecht? Een simpele, maar toch ingewikkelde vraag waarop wetenschappers een antwoord zoeken. 'Horizon' ontmoet de onderzoekers die enkele van de meest gevreesde misdadigers als basis voor hun onderzoek gebruikt hebben. Professor Jim Fallon schrok toen bleek dat hij het profiel van een psychopaat heeft. De reden waarom hij niet uitgroeide tot een moordenaar is een belangrijke wetenschappelijke ontdekking. Verder maken we ook kennis met de wetenschapper die de morele molecule in de mens wist te lokaliseren en de man die deze kennis gebruikt om onze ideeŽn over misdaad en straf te herschrijven.
Ned 2 (22:55 – 00:30): Import: 9/11 The Day that Changed the World
Brian Lapping reconstrueert aan de hand van de herinneringen van de belangrijkste Amerikaanse beleidsmensen de aanslagen op 9/11 en laat zien hoe de mannen en vrouwen in het centrum van de macht de aanval op hun land onder controle probeerden te krijgen.
SBS 6 (23:20 – 00:15): 10 Jaar na 9/11: Gevangen in de Toren
Tientallen liften in het World Trade Center veranderden na de inslag in denderende doodskisten. De meesten van de honderden mensen in de liften zijn direct dood, maar een aantal zit vast in de liften die blijven hangen tussen twee verdiepingen. Overlevenden vertellen hun hartverscheurende verhaal over de verschrikkingen van vastzitten in de brandende torens.
BBC 2 (00:20 – 01:20): The Secret War on Terror (afl 2)
De oorlog tegen Al Qaida ging van start na de gebeurtenissen van 9/11. In deze tweede aflevering wordt dieper ingegaan op de hightechmethoden die gebruikt worden om mogelijke terroristen te lokaliseren.

Donderdag (08-09-2011)
Discovery (20:00 – 21:00): Rising: Rebuilding Ground Zero: afl. Reclaiming the Skyline
Producer Steven Spielberg presents the new World Trade Center. About to reach the 1000 ft mark, it is effectively reclaiming the New York City skyline. However it is more than just an engineering marvel, it demonstrates that America is rising.
Nat Geo (21:00 – 22:00): My 9/11
Aangrijpende verhalen over 9/11 van gewone mensen die bij de tragedie betrokken raakten en van besluitvormers die het drama wilden voorkomen
Ned 2 (21:05 – 22:00): 9/11: De Dag dat de Wereld Veranderde: afl. Toestemming om te Vuren
De bevolking van Irak werd het doelwit in de War on Terror. De oorlog tegen Irak was gebaseerd op leugens en had desastreuze gevolgen.
Canvas (21:15 – 22:15): Stephen Fry in America: afl. Pacific
Stephen Fry vertrekt deze keer in San Francisco waar hij in Chinatown een ontmoeting heeft met de designer van Apple. Hij steekt de Golden Gate Bridge over om de sheriff van Mendocino te vergezellen tijdens een drugsarrestatie. In de bossen van Oregon ontmoet hij activisten die in bomen leven en mensen die geloven dat Bigfoot echt bestaat. Op Kodak Island in Alaska bezoekt hij een paasviering in een Russisch-orthodoxe kerk. Uiteindelijk gaat hij met enkele Inuits mee op walvisvangst en ontmoet hij een echte Magnum PI.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Inside 9/11: afl. End Game
Terwijl de Twin Towers branden wordt het Pentagon geraakt door een derde vliegtuig. Passagiers van het vierde toestel nemen het op tegen de kapers. Amerika rouwt en het Westen maakt kennis met zijn dodelijkste vijand: Al Qaida
Canvas (22:15 – 23:25): Beagle, in het Kielzog van Darwin (afl 16)
In deze aflevering gaan we na hoe hard de aarde nu eigenlijk opwarmt. En hoe erg dat eigenlijk is als we ook weten dat er ooit palmbomen hebben gestaan op de Zuidpool. Nu de klimaatwetenschap onder vuur is komen te liggen, gaat de Beagle op zoek naar de feiten. Aan boord van de clipper zijn vier Nederlandse klimaatonderzoekers die ons meenemen naar Antarctica en de eilandengroep Cocos Keeling in de Indische Oceaan. Zij boorden onlangs naar de klimaatgeschiedenis die verborgen zit in de Antarctische zeebodem en in tropische koraalriffen. Daarna belanden we samen met de expeditie op Mauritius, het eiland van de beroemde uitgestorven loopvogel: de dodo.
Ned 2 (22:55 – 00:00): Holland Doc: All My Tomorrows
Sonia Herman Dolz brengt de gedrevenheid in beeld waarmee o.a. een kankerchirurg, een celbioloog, een nachtzuster, een kinderoncoloog en een patholoog te werk gaan in hun strijd tegen kanker.
SBS 6 (23:20 – 00:15): 10 Jaar na 9/11: De Kinderen van 9/11
De terreuraanslagen kosten aan 2974 mensen het leven in het World Trade Center, het Pentagon en op een veld in Pennsylvania. Tien jaar later herdenkt de wereld hen die het leven lieten. Maar de herinnering leeft ook voort in het hart van de nabestaanden van de slachtoffers: hun kinderen
BBC 1 (23:35 – 00:35): Question Time: 9/11 Special
Special t.g.v. 10 jaar 9/11. Gasten: minister van Defensie Liam Fox, ex-minister van Buitenlandse Zaken David Miliband, lobbyist Richard Perle, anti-oorlog campagnevoerder Tariq Ali, schrijfster Bonnie Greer en Christina Schmidt van wie de man sneuvelde in Afghanistan.
BBC 2 (00:20 – 01:20): The Conspiracy Files: afl. 9/11 Ten Years On
Tien jaar na de aanslagen van 9/11 in New York, Washington en Pennsylvania, waarbij bijna 3.000 mensen het leven lieten, wordt onderzocht waarom sommige mensen zich nog steeds afvragen wat er werkelijk gebeurd is.

Vrijdag (09-09-2011)
Discovery (20:00 – 21:00): Rising: Rebuilding Ground Zero: afl. A Place to Mourn
The Rising: rebuilding from ground zero laat de mannen en vrouwen zien die vastbesloten zijn om de heilige grond opnieuw op te bouwen en er het nieuwe 104 verdiepingen tellende One World Trade Center te laten verrijzen.
The Rising vertelt het verhaal van hoop na duisternis, herrijzenis uit de as en een droom geboren uit een nachtmerrie. Tien jaar na de aanslagen van 11 september viert The Rising de vastberadenheid, de motivatie en de verbeeldingskracht van de bouwvakkers, planners en dromers, die verbonden zijn door verdriet, maar eensgezind in hun doel. Met de metaalwerkers die familie en vrienden verloren en de architect die een nieuwe toekomst voorziet voor New York City tot de familieleden die troost zoeken, brengt The Rising een groep mensen bij elkaar die voor de grootste uitdaging staan in hun professionele carriŤre – het halen van de bouwdeadline en respect tonen aan de slachtoffers en hun familie.The Rising geeft een uitgebreid beeld van een van de meest uitdagende klussen die ooit in Amerika zijn uitgevoerd.
Het bouwen van vier wolkenkrabbers, een overstapstation, een museum en gedenkplaats met de grootste zelfgemaakte waterval ter wereld vereisen bijzondere bouwtechnische oplossingen. Van het ontwerp tot de materialen en van het verdriet tot de hevige emoties, The Rising beschrijft het teamwork en de innovatie die nodig zijn bij de planning, timing en coŲrdinatie. De speciale serie kijkt ook naar de wederopbouw van Lower Manhattan door de ogen van de bewoners die het drama van 9-11 hebben overleefd
BBC 2 (20:30 – 21:30): Gorilla’s Revisited With Sir David Attenborough
David Attenborough kijkt terug op zijn belevenissen met de berggorilla's van Rwanda en vertelt hoe mensen als Dian Fossey zich inzetten om de gorilla's voor uitsterving te behoeden
SBS 6 (20:30 – 22:40): 10 Jaar 9/11: 9/11
De Franse broers en filmmakers Naudet zien tijdens het maken van een documentaire over de brandweer van New York een vliegtuig overvliegen dat zich even later in het WTC boort. Ze haasten zich erheen en filmen de heldhaftige brandweermannen, zelfs als ze de brandende toren in gaan. De docu is speciaal voor dit jaar aangevuld met nieuwe interviews met de brandweermannen. Zij vertellen hoe de gebeurtenissen hun leven nog steeds beÔnvloeden en in het bijzonder hun gezondheid, omdat ze die dag giftige dampen hebben ingeademd waaraan al velen zijn gestorven.
Discovery (21:00 – 22:00): Treasure Quest: afl. Turning Lead into Gold
De Odyssey Explorer keert terug naar een eerder gevonden scheepswrak met loodstaven. Als het lood een lage alfastraling heeft, zou de lading miljoenen dollars waard kunnen zijn
Nat Geo (21:00 – 22:00): Bin Laden’s Spy In America
Het uitzonderlijke verhaal van Osama Bin Ladens briljante geheimagent, die een sleutelrol speelde in de Al Qaida-samenzweringen en Amerikaanse autoriteiten "om de tuin leidde" in de aanloop naar 9/11.
Nat Geo (22:00 – 23:00): Inside 9/11: afl. The War Continues
Een blik op de strijd van de radicale islam tegen het Westen. Terreurgroepen gebruiken het internet om aanhangers te werven en te radicaliseren.
SBS 6 (23: 30 – 00:30): 10 Jaar na 9/11: Na de Val van de Twin Towers
In deze documentaire aangrijpende heldenverhalen van reddingswerkers die zich na het instorten van de torens door het gevaarlijke, verwrongen staal een weg baanden naar overlevenden. Maar ook van soldaten die werden ingezet op de ramplocatie en daar bleven ondanks orders van hun leidinggevenden om dat niet te doen en familieleden die wanhopig tussen het puin zochten naar hun geliefden.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 4 september 2011 @ 11:19:53 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101547605
Ah, dus voortaan eind april, begin mei worden we doodgegooid met de oorlog, en in september met twin towers..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101777175
...

[ Bericht 77% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 12-09-2011 09:25:04 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101777177
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, dus voortaan eind april, begin mei worden we doodgegooid met de oorlog, en in september met twin towers..
uiteraard :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101815685
Ik denk dat ik de tv maar uitlaat vandaag met al die 9/11 meuk
  zondag 11 september 2011 @ 14:33:12 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101815897
Docu die je tenen al doet krommen bij de titel


Paul RosenmŲller en het land van Obama
21:10 - 22:00 NL2
documentaire
RosenmŲller begint zijn reis in New York. Daar onderzoekt hij hoe het rechtse geluid van zenders als Fox de mening van de Amerikaan vormt. Hij is te gast in het radioprogramma van de invloedrijke Tea Party-voorman David Webb, ontmoet de met tatoeages overdekte evangelist Jay Bakker en gaat op zoek naar de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de Indianen, die als tweederangsburgers zijn weggestopt in reservaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101848439
Zaterdag (10-09-2011)
Discovery (20:00 - 21:00): Rising: Rebuilding Ground Zero: A New City
Ontmoet de mensen wiens buurt was verwoest op 9/11 en zie hoe hun huizen en bedrijven langzaam weer werden opgebouwd. En verken de oostkant van het One World Trade Center.
Nat Geo (21:00 - 22:00): 9/11: The World's Fallen
Mensen die familieleden verloren of zelf aan de dood ontsnapten vertellen hoe de aanslagen van 11 september 2001 hun leven hebben veranderd.
Ned 3 (21:20 - 22:30): Louis Theroux: Medicated Kids
Louis Theroux poogt erachter te komen waarom gedragsproblemen van Amerikaanse kinderen in toenemende mate worden toegeschreven aan psychiatrische afwijkingen als ADD, ADHD, OCD
RTL 5 (22:40 - 00:25): Rebirth 9/11
Documentaire waarvoor regisseur Jim Whitaker tien jaar lang vijf mensen heeft gevolgd die zwaar zijn getroffen door de terroristische aanslagen op 11 september 2001.
Te zien zijn een brandweerman die het instorten van de Twin Towers overleefde, maar zijn beste vriend verloor, een jonge vrouw wier verloofde omkwam, een student die zijn moeder kwijtraakte en een overlevende van de aanslagen.
De documentaire is een ode aan de fysieke en geestelijke veerkracht van de mens.
SBS 6 (00:00 - 01:15): 10 Jaar na 9/11: In memoriam New York City, 9/11/01
Rudolph Giuliani, de toenmalige burgemeester van New York, blikt terug op de heftige periode in zijn stad. In deze met een Emmy bekroonde documentaire zijn meer dan honderd amateurvideo’s en foto’s van de aanslag verwerkt. Er ontstaat een beeld van hoe de mensen ter plekke deze dramatische dag beleefden.

Zondag (11-09-2011)
Ned 2 (18 :45 – 19 :40) : Focus : afl. Over mijn Lijf
Het Vrouwelijk Lichaam pecies welke spermatozoÔde ze moet kiezen
SBS 6 (19:00 – 20:30): 10 Jaar 9/11: Telefoongesprekken vanuit de Twin Towers
Duizenden mensen vreesden in de torens van het WTC voor hun leven. Velen wisten dat de tijd wegtikte en belden met hun geliefden voor de laatste woorden. De authentieke gesprekken vertellen samen met de onvergetelijke beelden hoe de slachtoffers de angstaanjagende uren hebben beleefd
Canvas (20:10 – 21:50): Panorama: afl. The Day that Changed The World
In Panorama, voor de gelegenheid 90 minuten lang, 11 september 2001 minuut per minuut naverteld door mensen die het op de eerste rij meemaakten.
Ned 2 (20:15 – 21:10): 9/11: De Dag die de wereld veranderde: afl. Het bange land
Wat gebeurt er met een samenleving als 'de islam' als oorzaak wordt gezien van terrorisme? Het islamdebat escaleerde in het bange Nederland.
SBS 6 (20:30 – 22:45): 10 Jaar 9/11: 102 Minutes that Changed the World
Er gingen precies 102 minuten voorbij tussen het moment dat het eerste vliegtuig zich in het WTC boorde en het moment dat beide torens waren ingestort. Ondanks het vreselijke en onbegrijpelijke gebeuren, wisten sommige bewoners van New York alles met hun camera vast te leggen.
BBC 2 (21:00 – 22:00): Operation Crossbow
De heldhaftige verhalen uit WO II zijn alom bekend, maar ook Operatie Crossbow mag aan dat lijstje worden toegevoegd. Tijdens deze Brits-Amerikaanse aanval gebruikten de bondgenoten 3D-foto's om de superwapens van de nazi's uit te schakelen voordat deze tegen Engeland konden worden ingezet. In deze documentaire komen de Spitfire-piloten die de bewuste foto's namen, en degenen die erin slaagden om de foto's te ontcijferen, weer samen.
Canvas (21:50 – 22:40): De Laatste Getuigen: De beste plaats was boven
De gevangenen in de concentratiekampen kregen het bijzonder hard te verduren. Ze sliepen in barakken in stapelbedden, kregen weinig en slecht voedsel, en moesten dwangarbeid verrichten. Heel wat gevangenen verloren hun krachten en velen onder hen stierven. Elke ochtend werden de lijken opgehaald en naar het crematorium gebracht waar ze verbrand werden. De hele omgeving stonk naar de brandgeur van mensenlijken. Sommige gevangenen kregen tot taak de lijken te vervoeren en de gouden tanden uit te trekken. In deze aflevering vertellen de laatste getuigen over de erbarmelijke levensomstandigheden in de kampen.

Nat Geo (18:00 – 19:00): Inside 9/11: afl. Zero Hour
Op 11 september 2001 werden vier passagiersvliegtuigen gekaapt door 19 Al Qaida-strijders. Luister naar onderzoekers, journalisten, overlevenden en regeringswoordvoerders, en naar bloedstollende geluidsopnamen uit de vliegtuigen
Nat Geo (19:00 – 20:00): Inside 9/11: afl. End Game
Terwijl de Twin Towers branden wordt het Pentagon geraakt door een derde vliegtuig. Passagiers van het vierde toestel nemen het op tegen de kapers. Amerika rouwt en het Westen maakt kennis met zijn dodelijkste vijand: Al Qaida
Nat Geo (20:00 – 21:00): Inside 9/11: afl. The War Continues
Een blik op de strijd van de radicale islam tegen het Westen. Terreurgroepen gebruiken het internet om aanhangers te werven en te radicaliseren.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Giulliani: Commanding 9/11
Voormalig burgemeester van New York Giuliani kijkt terug op de dag dat zijn stad werd aangevallen. Hij probeerde orde in de chaos te brengen
Nat Geo (22:00 – 23:00): George W. Bush: the 9/11 Interview
Een exclusief interview op National Geographic Channel met voormalig Amerikaans president George W. Bush, met nieuwe inzichten over 9/11
Nat Geo (23:00 -00:00): Classfied: CIA Confidential-The Hunt For Bin Laden
CIA-agenten en ultrageheime Delta Force-commando's vertellen over de 'Jawbreaker'-missie: de bloedstollende jacht op Osama Bin Laden

Maandag (12-09-2011)
Ned 2 (19 :25 – 20 :25) : Wildlife Africa : afl. Buren op de Savanne
Elk dier heeft buren. Maar er zijn veel nuances mogelijk in relaties met je buren. Om maar niet van burenruzies te spreken
Ned 2 (21:00 – 22:00): Tegenlicht: De Impact: Betekenis van 9/11
Tegenlicht evalueert 'tien jaar 9-11' met drie prominente Amerikanen: een militair, een diplomaat en een politicoloog. Voor elk van hen afzonderlijk heeft de lange nasleep van de val van het WTC een speciale betekenis.
Wat gebeurde er in de VS op 12 september 2001, de day after? Hoe kon het dat de War on Terror gevoerd werd tegen nationale staten? En wat betekent de huidige Arabische lente eigenlijk voor de internationale positie van grootmacht Amerika?
Nat Geo (21:00 – 22:00): Classified: Terror/Counter Terror: Interrogating Saddam
Special Agent George Piro van de FBI onthult hoe hij bewijs verzamelde voor de rechtszaak tegen Saddam Hoessein, na diens arrestatie in 2003.
Canvas (21:15 – 22:10): De Vloek van Osama: afl. De Grote Beschavingsoorlog
De 'State of the Union' van de Amerikaanse president George Bush in januari 2002 betekende een nieuwe stap in de oorlog tegen de terreur, en versterkte daarmee Osama's vloek. Bush lanceerde het begrip 'as van het kwaad' om landen aan te geven die volgens de VS terreurgroepen steunen en massavernietigingswapens nastreven. Daarmee zette hij de poort open voor wat al snel een beschavingsoorlog zou genoemd worden. Maar de massavernietigingswapens waren er niet. In Washington praat Rudi Vranckx met generaal James 'Spider' Marks, de man die de zoektocht naar Saddams wapens leidde en met Lawrence Wilkerson, de voormalige stafchef van Colin Powell.
Ned 3 (21:25 – 22:30): Louis Theroux: African Hunting Holiday
Louis reist naar de provincie Limpopo om er in een jachthuis te verblijven. Jagen in Zuid-Afrika is gemakkelijker dan ooit, meer nog: het is een steeds populairder wordende, toeristische attractie. De kost van een jachttrofee varieert van 250 dollar voor een baviaan tot 70.000 dollar voor een neushoorn. De dieren worden gekweekt voor de jacht op privťboerderijen. Leeuwenkweker Piet is er zelfs van overtuigd dat de jacht ervoor zorgt dat exotische diersoorten steeds talrijker worden.
Canvas (23:30 -00:05): [email protected] (afl 15)
Voor deze aflevering selecteerde Clo Willaerts drie voordrachten van Chris Anderson, Stefana Broadbent en Laura Trice. Chris Anderson: 'Webvideo's en innovatie'. - Stefana Broadbent: 'Internet en intimiteit'. - Laura Trice: 'Dankuwel'.

Dinsdag (13-09-2011)
Canvas (22:05 – 23:00): Jimmy’s GM Food Fight
Varkensboer, milieuactivist en gewezen entomoloog Jimmy Doherty gaat op zoek naar de voor -en tegenstanders van genetische manipulatie als oplossing voor het voedselprobleem in de wereld. Jimmy start zijn onderzoek in Europa, waar genetische manipulatie (GM) tot nu toe verboden is. Hij ontdekt er dat genetisch gemanipuleerde landbouw en biologische landbouw eigenlijk hetzelfde doel hebben: de hoeveelheid chemische pesticiden en meststoffen reduceren. Aan de andere kant van de oceaan ziet Doherty hoe genetisch gemanipuleerd voedsel met open armen ontvangen wordt.
BBC 1 (23:35 – 00:35): The Bomb Squad
Adam is halfweg zijn termijn in Afghanistan als ontmijner. Via een camera die op zijn helm is gemonteerd kunnen we meekijken tijdens de ontmanteling van een bom die door de minste vergissing kan ontploffen.
Nat Geo (21:00 – 22:00): Earth Investigated: Star Clock
De eerste computer werd al rond het begin van de jaartelling uitgevonden. Hoe kon deze technologie 2000 jaar geleden al bestaan?
Nat Geo (22:00 – 23:00): Space Week: afl. Cosmic Monsters
Een spannende reis naar het middelpunt van de Melkweg, om te ontdekken hoe het heelal is ontstaan. Het eindpunt is een gigantisch zwart gat.

Woensdag (14-09-2011)
Ned 1 (20:30 – 21:30): Life: afl. Planten
Planten hebben drie elementen nodig om te kunnen leven: zonlicht, water en voedingsstoffen. We bekijken klimplanten, woestijnplanten, vleesetende planten en planten op TasmaniŽ.
Ned 2 (20:50 – 21:25): Labyrint: afl. Door schilderijen heen kijken
We helpen kunstenaars met inzichten uit hersenonderzoek. Wetenschappers vertellen waar we naar kijken en waar onze hersenen door geprikkeld worden
BBC 2 (21:00 – 22:00): Natural World: A Tiger Called Broken Tail
Broken Tail was het meest flamboyante tijgerwelpje dat Colin Stafford-Johnson ooit gezien had tijdens zijn vele verfilmingen van de wilde tijgers in India. In deze documentaire schetst hij samen met zijn geluidsman Salim de laatste dagen van Broken Tail en onthult hij enkele waarheden over de laatste wilde tijgers in India.
BBC 2 (22:00 – 23:00): Horizon: afl. Is Nuclear Power Safe?
Zes maand na het ontploffen van de kernreactoren van Fukishima, Japan, en de daarbij vrijgekomen radioactieve stralingen start professor Jim Al-Khalili een onderzoek naar de veiligheid van nucleaire energie. In Japan praat hij met mensen die na de ramp geŽvacueerd werden en is hij getuige van een grote nucleaire schoonmaakoperatie.
Canvas (23:40 – 01:22): 102 Minutes that Changed America
Precies 102 minuten lagen er op 11 september 2001 tussen de inslag van het eerste vliegtuig in de noordelijke WTC-toren, de daaropvolgende aanslag op de zuidelijke toren en de instorting van beide gebouwen. Het waren 102 minuten vol angst, ontzetting en terreur. De aanslagen legden een iconisch stuk van New York in puin en kostten het leven aan meer dan 2.700 mensen. Ondertussen keek de wereld geschokt toe. Ondanks de chaos en de paniek grepen vele mensen naar hun camera om vast te leggen wat zich voor hun ogen afspeelde. Omdat ze beseften dat wat toen gebeurde, moest geregistreerd worden opdat het nooit zou vergeten worden.
Ned 2 (23:35 – 00:35): Import: Holy Wars
Meer dan drie jaar volgde de film de Christelijke zendeling Aaron Taylor en de radicale Khalid Kelly, een Ier die zich tot de Islam heeft bekeerd.

Donderdag (15-09-2011)
BBC 2 (20:00 – 21:00): If Walls Could Talk: The History of Home
Lucy Worsley werpt een blik op de geschiedenis van de woonkamer
Canvas (21:15 – 22:05): Expedition New Guinea
In deze eerste aflevering zien we hoe de expeditieleden Mount Bosavi bereiken en er in primitieve omstandigheden hun kamp optrekken. Samen met gidsen van een plaatselijke stam gaan ze op zoek naar dieren die in de buurt leven. Het is geen pretje om je te verplaatsen in het dichte oerwoud. Het is drukkend warm en verschrikkelijk vochtig. Maar de resultaten maken veel goed. Gordon Buchanan ontdekt het nest van een nieuwe soort piepkleine papegaaien. Dr. George McGavin vindt een 'pratende' kever en het team identificeert ook kikkers, gekko's en vleermuizen die totaal nieuw zijn voor de wetenschap. Ondertussen leeft en slaapt Steve Backshall dagenlang onder de grond terwijl hij het labyrint van enorme grotten onderzoekt dat onder Mount Bosavi ligt. De camera's volgen de teamleden op de voet tijdens hun speurtocht naar argumenten om deze laatste grote ongerepte jungle te redden.
BBC 2 (22:00 – 23:00): How Facebook Changed the World: The Arab Spring
In deze tweedelige documentaire wordt onderzocht hoe de Arabische wereld in een revolutie terechtkwam en hoe de jongste generatie gebruik maakte van het internet en sociale media om hun gehate leiders ten val te brengen. In dit eerste deel brengt Mishal Husain de recente gebeurtenissenin TunesiŽ en Egypte in kaart. Hij ontmoet hiervoor de leiders van die revolutie en maakt gebruik van uniek beeldmateriaal.
Canvas (22:05 – 23:15): Beagle, in het kielzog van Darwin (afl 17)
In deze aflevering doet Redmond O'Hanlon uit de doeken hoe Darwin langzaam maar zeker tot de conclusie kwam dat we afstammen van een aapachtige, die ook de huidige apen als nakomeling heeft. En hoe die conclusie tot woedende reacties leidde uit alle hoeken van de 19de-eeuwse samenleving. Daarna gaan we op zoek naar de zogenaamde 'plastic eilanden' in de oceaan

Vrijdag (16-09-2011)
Discovery (21:00 – 22:00): Treasure Quest: afl. Malta
De mannen van Odyssey Marine Exploration zoeken met alle macht naar een schip met de codenaam Malta. De lading van het schip zou honderden miljoenen dollars waard kunnen zijn
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_101885865
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2011 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Docu die je tenen al doet krommen bij de titel


Paul RosenmŲller en het land van Obama
21:10 - 22:00 NL2
documentaire
RosenmŲller begint zijn reis in New York. Daar onderzoekt hij hoe het rechtse geluid van zenders als Fox de mening van de Amerikaan vormt. Hij is te gast in het radioprogramma van de invloedrijke Tea Party-voorman David Webb, ontmoet de met tatoeages overdekte evangelist Jay Bakker en gaat op zoek naar de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de Indianen, die als tweederangsburgers zijn weggestopt in reservaten.
Die heb ik gelukkig gemist ;)
pi_102098635
Zondag (18-09-2011)
Ned 2 (18 :45 – 19 :40) : Focus : afl. Over mijn Lijf
De wonderen van het menselijk lichaam worden verkend. Het vrouwelijk lichaam weet precies welke spermatozoÔde ze moet kiezen en hoe menselijk leven ontstaat
Canvas (21:00 – 21:50): Yellowstone: Tales from the Wild: Winter
In de winter is Yellowstone een wereld van sneeuw en ijs. De sneeuw kan er zo hoog liggen als een huis, en voor de dieren is het zes maanden lang een pure overlevingsstrijd. Het komt er daarbij vooral op aan om voldoende vet en energie te vergaren of te bewaren om de winter door te komen. Sommige dieren doen dat door hun verbruik op een laag pitje te zetten, net zoals beren doen tijdens hun winterslaap. De bizons van hun kant proberen met hun massieve kop door de dikke sneeuwlaag te graven om toch nog wat gras te vinden.
Canvas (21:50 – 22:40): De Laatste Getuigen: afl. Hier komen we nooit meer levend uit
In Auschwitz-Birkenau stonden zo'n 300 voorlopige barakken, vier crematoria en gaskamers. Zowat alle in BelgiŽ opgepakte joden werden naar hier gedeporteerd. Bij aankomst werd bepaald wie onmiddellijk moest worden vergast en wie nog enige tijd dwangarbeid moest verrichtten. De levensomstandigheden waren zo slecht dat velen stierven van uitputting. Regelmatig werden er ook selecties georganiseerd waarbij SS-dokters bepaalden wie de volgende dag zou vergast worden. De laatste getuigen vertellen over de moordmachine die Auschwitz-Birkenau was. Eťn van de getuigen werkte in een Sondercommando en moest de lijken uit gaskamers trekken en naar de crematoria slepen

Maandag (19-09-2011)
Ned 2 (21 :00 22 :00) : Tegenlicht : Metamorfose na de Crisis
Hoe kan dat; drie jaar na het failliet van Lehman Brothers en de daarop volgende redding van banken met overheidsgeld, de publieke sector kreunt onder extreme bezuinigingen terwijl de banksector grote winsten blijft maken?
Canvas (21:15 22:10): De Vloek van Osama: afl. Oorlog op het Thuisfront
De aanslagen in Madrid in 2004 en in Londen in 2005 brengen de vloek van Osama tot bij onze voordeur. Vier jaar na 9/11 blijkt Al Qaida nog even slagkrachtig als voorheen. Erger: Osama rekruteert nu ook in onze eigen steden. Elke moslim dreigt verdacht te worden. Hoe ga je daarmee om als samenleving? Wat bezielt jonge mensen die perfect geÔntegreerd lijken maar zichzelf in enkele maanden in jihadis transformeren? En hoe functioneren de netwerken die hen naar trainingskampen in Pakistan brengen? De derde aflevering van 'De vloek van Osama' begint in Londen. Op de zesde verjaardag van de aanslagen heeft Rudi een afspraak met Jacqui Putnam, een indrukwekkende dame die de ontploffing in het metrorijtuig naast het hare overleefde.
Canvas (00:05 -00:35): [email protected] (afl 16)
Ruth Joos selecteerde twee voordrachten, van de Turkse schrijfster Elif Shafak en de Amerikaans-Iranese stand-upcomedian Maz Jobrani. - Elif Shafak: 'The Politics of Fiction'. - Maz Jobrani: 'Ken je de mop van de Iranees en de Amerikaan?'.

Dinsdag (20-09-2011)
Nat geo (21:00 22:00): Earth Investigated: afl. Ancient Sea Monsters
In 2008 ontdekten paleontologen een 12 m-lange Ichtyosaurus met ruitvormige tanden. Ze onderzoeken zijn rol in de evolutie.
Nat Geo (22:00 23:00): Martian Robots
Toen de Mars-rovers in januari 2004 op Mars landden, dacht men dat ze het niet lang zouden uithouden. Vier jaar later kijken we hoe het gaat
Canvas (22:05 23:00): Why Do We Dream?
Nachtmerries, terugkerende dromen, bewuste dromen: hebben ze iets te betekenen en zo ja, wat dan? Zijn het doorgangen naar ons onderbewustzijn of gewoon maar onbetekenende fantasieŽn? Deze documentaire neemt ons mee naar slaaplabo's en onderzoekscentra over heel de wereld om onze dromen te ontrafelen. Professor Antonio Zadra van de universiteit van Montreal is ervan ovetuigd dat dromen heel belangrijk zijn als onbewuste reflecties op ons bewuste leven. De studie ervan kan ons volgens hem een beter inzicht geven op de werking van ons geheugen en ons brein.

Woensdag (21-09-2011)
Ned 1 (20:30 21:30): Life: afl. Primaten
Mantelbavianen leven in groepen van soms wel vierhonderd dieren in de open vlakten van EthiopiŽ. Hun grote aantal biedt ze bescherming tegen mogelijke roofdieren.
Ned 2 (20:50 21:25): Labyrint: afl. De ZOn: Kraken of Maken
Onze fijne, warme zon is gevaarlijker dan we denken. Naast wervelstormen, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en tsunami's moeten we ons hoeden voor een redelijk onbekend natuurfenomeen: de zonnestorm.
Nat Geo (21:00 21:30): Mystery Files: afl. Lawrence of Arabia
Was hij een militair genie of een meesterlijk oplichter? Welke rol speelde Lawrence of Arabia werkelijk in de Arabische revolutie?
Nat Geo (21:30 22:00): Mystery Files: afl. Alexander the Great
Waar is het heilige graf van de koning? Volgens een historicus werd Alexander na zijn dood hernoemd en aanbeden als een christelijke heilige.
Net Geo (22:00 23:00): Paranatural: afl. Blood Rain and Star Jelly
De aarde wordt constant belaagd door mysterieuze brokstukken uit de ruimte. Wetenschappers onderzoeken waaruit deze materie is samengesteld.
Canvas (23:50 01:23): An Inconvenient Truth
De voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore uit zijn ongerustheid over de opwarming van de aarde, het broeikaseffect, de milieuverontreiniging en het bagatelliseren van de risico's door politici. Hij gebruikt indringende beelden van gevolgen van orkanen, gletsjers die in zee storten en effecten van verdroging en verwoestijning om de mensheid een geweten te schoppen.

Donderdag (22-09-2011)
BBC 2 (20:00 21:00): If Walls Could Talk: The History of the Home: afl. The Bathroom
Lucy Worsley richt zich vandaag op de badkamer, een kamer die tot 50 jaar geleden nog niet in alle Britse woningen aanwezig was. Van de middeleeuwse badhuizen tot de Londense openbare toiletten, Lucy onderzoekt hoe stromend water tot in onze huizen is geraakt en in het Stoke's Toilet Museum zoekt ze uit of Thomas Crapper nu wel of niet de uitvinder van de doorspoeltoilet was. Verder gaat ze ook na hoe de inrichting van onze badkamers de laatste jaren veranderd is en hoe de kamer uitgroeide tot een van de belangrijkste kamers in onze woningen
Canvas (21:15 22:05): Expedition New Guinea
In deze aflevering zien we hoe de expeditieleden Mount Bosavi bereiken en er in primitieve omstandigheden hun kamp optrekken. Samen met gidsen van een plaatselijke stam gaan ze op zoek naar dieren die in de buurt leven. Het is geen pretje om je te verplaatsen in het dichte oerwoud. Het is drukkend warm en verschrikkelijk vochtig. Maar de resultaten maken veel goed. Gordon Buchanan ontdekt het nest van een nieuwe soort piepkleine papegaaien. Dr. George McGavin vindt een 'pratende' kever en het team identificeert ook kikkers, gekko's en vleermuizen die totaal nieuw zijn voor de wetenschap. Ondertussen leeft en slaapt Steve Backshall dagenlang onder de grond terwijl hij het labyrint van enorme grotten onderzoekt dat onder Mount Bosavi ligt. De camera's volgen de teamleden op de voet tijdens hun speurtocht naar argumenten om deze laatste grote ongerepte jungle te redden
Canvas (22:05 23:15): Beagle, in het Kielzog van Darwin
De mens komt uit Afrika; onze voorouders waren zwart. Waardoor is een deel van ons verwit? En zijn we binnenkort weer allemaal mokka-bruin, in deze tijden van globalisering? Volgens Spencer Wells, zelf een rossige Amerikaanse geneticus, is dat ons aller voorland. De Beagle neemt een kijkje in Zuid-Afrika en merkt dat het idee van smeltkroes daar nog niet overal even goed valt
Ned 2 (00:30 02:00): Holland Doc: The Rainbow Warriors of Waiheke Island
In 1978 koopt een groepje idealistische jongeren in Londen een oude vissersboot. Ze dopen hem om tot Rainbow Warrior en trekken ten strijde tegen walvisvangst en atoomproeven.

Vrijdag (23-09-2011)
Discovery (21:00 ) 22:00): Treasure Quest: afl. U-Boats
Duikbootexpert Dr Axel Niestlť is aan boord van de Odyssey Explorer om in het Kanaal vier duikbootwr

[ Bericht 33% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 19-09-2011 09:15:14 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_102235098
Nu op Ned 1 Primaten.

Primaten die zich in de loop van tijd aan hun omgeving hebben aangepast, aldus de EO.

Edit: Ik zie dat het hierboven al stond...
pi_102364034
Zondag (25-09-2011)
Ned 2 (18 :45 - 19:40) : Focus : afl. Over mijn lijf: Onze hersenen
De wonderen van het menselijk lichaam worden verkend. Baby Phoebe verkent de wereld. De ťťn jaar oude Angelina moet zich zien te redden met een half functionerend brein
Ned 2 (20:15 - 21:10): De Slavernij: afl. Hollandse geweren, Afrikaanse tranen
Vanaf de West-Afrikaanse kust brachten de Hollanders hun slaven naar Zuid-Amerika. Schepen werden volgestouwd met mannen, vrouwen en kinderen. Rouť volgt hun route en ervaart hoe dat geweest moet zijn.
Canvas (22:00 - 23:00): De Laatste Getuigen: afl. De Weg lag Bezaaid met Doden
Toen het Rode Leger in 1944 oprukte, werden de concentratiekampen in allerijl leeggehaald en vernietigd. De weinige overlevenden trokken in dodenmarsen door het Derde Rijk naar meer westelijk gelegen concentratiekampen. Wie het tempo niet aankon, werd onverbiddelijk doodgeschoten. Wie de tocht wel overleefde, kwam terecht in overvolle kampen die geteisterd werden door ziekte en dood. Uiteindelijk werden de kampen door de geallieerden bevrijd. De laatste getuigen vertellen in deze slotaflevering over de gruwel van de laatste maanden in de kampen, de dodenmarsen en tenslotte hun thuiskomst.
Nat Geo (23:00 - 00:00): Taboo: afl. Addicted
Niet alleen drugs zijn verslavend. Maak kennis met vier mensen die bijvoorbeeld verslaafd zijn aan seks of computergames.

Maandag (26-09-2011)
Ned 2 (19 :25 - 20 :25) : Wildlife Africa : afl. Thuis op de savanne
De uitgestrekte savanne is het leefgebied van de meest uiteenlopende diersoorten die hier met elkaar de ruimte delen en elkaars rivalen kunnen zijn. Hoe bakenen roofdieren hun territorium af?
Ned 2 (21:00 22:00): Tegenlicht: Evgeny Morozov Het einde van de internet-utopie
Het Internet als bevrijdende kracht richting democratie. Evgeny Morozov, schrijver van 'The Net Delusion' vindt dit een valse voorstelling van zaken
Canvas (21:15 22:10): De Vloek van Osama
In deze aflevering van 'De vloek van Osama' praat Rudi Vranckx met gewone mensen in Afghanistan en Irak over hun toekomst. En die ziet er niet rooskleurig uit. Het gaat niet beter met de vrouwen in Afghanistan, zo blijkt uit het verhaal van een jonge vrouw die als kind werd uitgehuwelijkt aan een man die haar vastketende en mishandelde. Het gaat niet beter met gewone mensen in Irak, zo blijkt uit de getuigenis van een Vlaamse pater in Bagdad wiens kerkje het doelwit werd van een aanslag. En het gaat niet beter in de VS, waar fanatici als dominee Jones aan aanhang winnen.
Canvas (00:05 00:35): [email protected] (afl 17)
Voor deze laatste aflevering selecteerde Jeroen Olyslaeghers twee voordrachten, van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Gilbert en de Indiase milieuactivist Kamal Meattle. - Elizabeth Gilbert: 'Creativiteit' Elizabeth Gilbert is de auteur van het intussen verfilmde boek 'Eat, Pray, Love', met Julia Roberts in de hoofdrol. Als succesvol schrijfster vertelt Gilbert over de manier waarop zij creativiteit ervaart. Ze gebruikt haar unieke visie daarop om zich te wapenen tegen het idee dat ze haar beste werk misschien al geleverd heeft. - Kamal Meattle: 'Kweek je eigen frisse lucht' In deze korte talk stelt de Indische milieuactivist Kamal Meattle de wonderbaarlijke werking van drie planten voor. Zij kunnen ervoor zorgen dat de lucht in je woon- en werkomgeving een beduidend betere kwaliteit krijgt. En het opmerkelijkste van al: het gaat onder meer om een doodgewone sanseveria.

Dinsdag (27-09-2011)
Nat Geo (21:00 22:00): Earth Investigated: afl. Alien Fireballs
Wetenschappers van de University of Western Ontario onderzoeken een mysterieuze vuurbal die 's nachts door de lucht vliegt. Wat kan het zijn?
Nat Geo (22:00 23:00): Martian Robots
Toen de Mars-rovers in januari 2004 op Mars landden, dacht men dat ze het niet lang zouden uithouden. Vier jaar later kijken we hoe het gaat
Ned 2 (22:55 23:55): Close Up: Themerson & Themerson
Franciszka Themerson was een beeldend kunstenaar, Stefan Themerson was een schrijver. Samen deelden ze een leven dat van begin tot einde gevuld was met kunst.

Woensdag (28-09-2011)
Ned 2 (20:50 21:25): Labyrint: afl. Een gevecht tegen griep
De nieuwste ontwikkelingen uit het hart van de wetenschap, daar draait het om. De wetenschap onderzoekt, ontdekt, vindt uit, legt nieuwe werelden bloot en geeft richting aan onze toekomst. 'Labyrint' geeft hieraan duiding, op alle terreinen van de wetenschap.
BBC 2 (21:00 22:00): Natural World: Andrea: Queen of Mantas
Mantaroggen behoren tot de meest intelligente en grootste wezens van de oceaan. Maar ondanks hun omvang en nieuwsgierige aard, is er nog maar weinig bekend over hun leven. Zeebiologe Andrea Marshall bestudeert deze dieren in Mozambique.
Nat Geo (21:00 22:00): Mystery Files: Marco Polo/Zorro (dubbele afl.)
Marco Polo: Er bestaan twijfels over de beroemde reizen van deze koopman-pionier, die wordt beschouwd als een van de grootste ontdekkingsreizigers ooit.
Zorro: Verken de historische feiten achter deze legende. Volgens een recente theorie is deze fictionele held gebaseerd op een mysterieuze Ier.
BBC 1 (21:30 22:00): Planet Dinosaur: afl. Last Killers
De derde episode gaat over de laatste generatie vleesetende dinosaurussen. 75 miljoen jaar geleden verspreidden deze gigantische jagers zich over de hele wereld. Op de zuidelijke continenten domineerde de krachtige en gespierde abelisaurids, de Tyrannosaurids het noorden
Canvas (22:35 00:15): Aramadillo
In dit oorlogsdrama volgen we een groep jonge Deense soldaten tijdens hun missie in de Afghaanse legerbasis Armadillo. Ze moeten er in de eerste plaats de lokale Afghaanse bevolking beschermen, maar naarmate de missie vordert en het aantal confrontaties met de Taliban toeneemt, daalt het enthousiasme bij de Deense soldaten zienderogen. Ze verliezen hun greep op de realiteit en een groeiend gevoel van wantrouwen tegen de Afghaanse bevolking neemt de bovenhand. Die sfeer wordt doeltreffend geŽvoceerd door de claustrofobische filmstijl en een wervelende montage. Maar meer dan een weerspiegeling van de zinloze oorlog in Afghanistan is dit beklijvend oorlogsdrama een psychologische thriller. We kijken mee door de ogen van de soldaten tijdens momenten van verveling, spanning, angst, en chaos. Om die intensiteit te bereiken begeeft de cineast zich letterlijk middenin de soldaten.

Donderdag (29-09-2011)
BBC 2 (20:00 21:00): If Walls Could Talk: the history of the home: The Bedroom
Lucy Worsley verdiept zich in de geschiedenis van de Britse slaapkamer. Ze brengt de nacht door in een Tudor-boerderij en ervaart de glamour van een boudoir uit de jaren 30.
Canvas (21:15 22:10): Expedition New Guinea
Vanuit hun basiskamp op de flanken van de Bosavi-vulkaan dringen de expeditieleden steeds dieper door in het regenwoud. Cameraman Gordon Buchanan probeert met de hulp van plaatselijke gidsen paradijsvogels te filmen tijdens hun bizarre paarrituelen. Bioloog George MacGavin heeft zijn handen vol met een enorme krokodil en speleoloog Steve Backshall verblijft nog altijd onder de grond; hij ontdekt een uitgebreid netwerk van tunnels en grotten dat nog nooit door mensen is betreden.
Canvas (22:10 23:25): Beagle, in het kielzog van Darwin (slot): Over de toekomst van onze soort
Hoe staat de aarde er nu voor? Dat is de vraag die we in de Beagle elke aflevering stelden. We wisten natuurlijk al voor vertrek dat er grote zorg is over het klimaat, de oceanen en de regenwouden. En we wisten ook al dat de inheemse samenlevingen en culturen die Darwin ooit aantrof drastisch aangetast zijn door onze moderne beschaving. Maar hoe erg is het?
Ned 2 (22:55 00:30): Holland Doc: The Rainbow Warriors of Waiheke Island
In 1978 koopt een groepje idealistische jongeren in Londen een oude vissersboot. Ze dopen hem om tot Rainbow Warrior en trekken ten strijde tegen walvisvangst en atoomproeven.

Vrjidag (30-09-2011)
Discovery (21:00 22:00): Treasure Quest: afl. Lusitania Revealed
De bemanning van de Odyssey doet archeologisch onderzoek naar het scheepswrak van de Lusitania. Maar het schip is bedekt met visnetten en verkeert in zeer slechte staat

[ Bericht 12% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 26-09-2011 09:55:25 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_102473021
Wat ik mij altijd afvraag hoe het documentaire makers lukt bv in oerwouden bepaalde diersoorten van dichtbij te filmen? Soms denk je dat ze er bovenop zitten of misschien flink inzoomen of zelfs met een afstandbediening de camera bedienen want als mens weet je dat wilde dieren zowel boven als ondergronds niet op nieuwsgierige mensen zitten te wachten. :N

iemand?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF ťn op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  woensdag 28 september 2011 @ 13:07:59 #24
123499 Ivo1986
Een Limburgse jong
pi_102474623
quote:
6s.gif Op woensdag 28 september 2011 12:14 schreef rubje het volgende:
Wat ik mij altijd afvraag hoe het documentaire makers lukt bv in oerwouden bepaalde diersoorten van dichtbij te filmen? Soms denk je dat ze er bovenop zitten of misschien flink inzoomen of zelfs met een afstandbediening de camera bedienen want als mens weet je dat wilde dieren zowel boven als ondergronds niet op nieuwsgierige mensen zitten te wachten. :N

iemand?
Ik heb eens een making off Earth (de docu) gezien, ze werken met erg dikke lenzen op de camera's
tralala ik heb een fobo!
PS3/PS4/Vita
pi_102607815
...

[ Bericht 73% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 04-10-2011 09:22:41 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')