Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filterquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou... De meeste mensen in dit topic malen en zetten zelf hun koffie, en dan ben je al snel verwend met wat je zelf kunt brouwen. Restaurant koffie vind ik meestal niet zo interessant, en de koffie van bovengenoemde ketens is inderdaad, zoals jij al zegt, bocht. Dus waarom daar tijd en geld aan spenderen? Ik wachte tegenwoordig steeds vaker met koffie drinken tot ik thuisben, en iets lekkers kan drinken
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:01 schreef Onnoman het volgende:
mooie actie gevonden voor onze koffie lovers :p
http://www.koffiediscount(...)campaign=koffieactie
een actie van 2 dagen..
iemand ervaring met deze koffie?
Koffiebarretjes ja. Zaken waar ze een fatsoenlijke semi-automaat hebben staan en zelf bonen malen. Dus geen ketens die alleen troep uit volautomaten poepen.....quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 17:15 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filter
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:11 schreef Thorical het volgende:
[..]
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 00:39 schreef Onnoman het volgende:
[..]
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?
Wat natuurlijk ook een beetje onzin is, want ook 100% arabica is vaak weer een mix van verschillende bonen van verschillende plantages, tenzij je single estate koopt. Bij zo'n koffiehuis zit iemand die al zn hele leven bezig is met de mooiste melanges maken, en die zal er vast wel goed in zijn om voor mij iets spannends en smakelijks te maken.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 08:38 schreef attamottamotta het volgende:
[..]
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.
Gefeliciteerd en welkom bij de koffiegenieters Nu een lekker koffiemerk vinden, heeft mij wel even gekost. Molen had bij mij niet zo'n haast omdat de Rancilio sowieso al een grote vooruitgang was.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:26 schreef attamottamotta het volgende:
Zo inmiddels heb ik een Rancilio Silvia gekocht, tweedehands. Als iemand nog een leuke 2e hands koffiemaler weet of er een te koop heeft staan, PM me even, ben op zoek...
Probeer de espressobonen van Aldi eens een keer.quote:Op zondag 28 augustus 2011 21:37 schreef 1lluminati het volgende:
Ik vraag me af of iemand aanraders heeft qua koffiebonen uit de supermarkt of enkele warenhuizen? Graag betaalbaar dus maximaal ¤8,- is wel het budget en niet al te sterk, gewoon ertussenin.
We hebben sinds een week namelijk een maler dus we zijn wat verschillende bonen aan het uitproberen. Ik moet zeggen dat de Perla Gold tot nu toe niet slecht smaakt, goede koffie.
Wat wil je uitgeven?quote:Op dinsdag 6 september 2011 23:54 schreef RoaRRR het volgende:
Ok de senseo gaat dood en dat vind ik niet erg. Tijd om weer koffie te gaan zetten met de cafetierre en de mokapot.
Iets meer werk maar véél lekkerder.
Nu ik dus binnenkort weer fulltime koffie ga zetten wil ik overstappen van gemalen koffie naar zelf malen.
Wat is jullie advies over malen/ malers?
Eisen:
-Ik wil koffiebonen kunnen malen voor de cafetierre en mokapot (grof en fijn dus)
- het moet betaalbaar zijn want anders gooi ik de gemalen koffie wel weer in de vriezer
- mijn vriendin moet ook kunnen malen. Dus geen oude zware molen oid
Dan zou hij eerder bitter dan zuur moeten zijn. Of het ding kan niet fijn genoeg malen om uberhaupt een soort espresso te maken, dat zou nog kunnen.quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |