abonnement Unibet Coolblue
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:23:48 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101284966
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:24:10 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101284974
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal de siroop van de stemgemberbolletjes en ik heb ook een flesje met alleen siroop van conimex staan.
Of is het verschil met zelf maken dusdanig groot dat het de moeite waard is?
Gari is bijvoorbeeld redelijk prijzig bij de Toko en zelf maken is vrj makkelijk.

Gembersiroop met kerrie(saus) en kersen is ook een erg goed combinatie vind ik.
Ik zie het als goede restenverwerking
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:27:50 #228
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_101285051
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Doe ik ook, schillen en in plakken snijden daarna in de vriezer.
En dan wel een stuk gember halen bij de toko, daar heb je al heel groot stuk voor nog geen 50 cent.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:32:22 #229
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101285162
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
M'n vriezer is vrij slecht helaas.. een pizza moet ik bijv. uit de verpakking halen anders ontdooit ie gedeeltelijk :')
Voordeel is wel weer dat ik vrijwel alleenmet verse ingrediënten kook

quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zie het als goede restenverwerking
Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
pi_101285258
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik gebruik gembersiroop alleen in de eiersalade. :D

Gember is hier standaard in huis, gaat ook meestal wel gewoon op. Maar euh, waarom vriezen jullie het niet in? Is dat niet een stuk makkelijker dan inmaken?
Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:37:53 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101285296
quote:
0s.gif [b]Op zondag 28 augustus 2011 13:32 schreef SiGNe

[..]

Da's waar.. zeker als je er op een makkelijke manier iets erg lekker van kan maken.
En houdbaar bovendien. Gember fijnhakken, met 350 gram suiker in pannetje doen, beetje water erbij en aan de kook brengen. Af laten koelen, zeven en in flesje doen, moet dikte van siroop hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101288373
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 01:30 schreef SiGNe het volgende:

[..]

In de meeste recepten heb je nooit zoveel gember nodig, meestal 1 cm of 2 maar in de winkel moet je vaak een veel groter stuk kopen.
Zo vaak gebruik ik ook weer geen verse gember en 't is toch zonde om weg te gooien.
Gari is lekker lang houdbaar en het is ook nog eens erg lekker vind ik.

Ik heb net trouwens al wat van de kippetjes in wat olie gefrituurd om vast te proeven en 't smaakt prima, denk alleen wel dat het met jenever of gin beter had geweest.
maar goed, da's het leuke van uitproberen [ afbeelding ]
Bij meeste winkels kan je gewoon klein stukje afbreken van grotere, afwegen, sticker erop, en 20 cent afrekenen. Zo doe ik het al jaren
  zondag 28 augustus 2011 @ 15:02:32 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101288678
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:36 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Bij het restaurant waar ik heb gewerkt gebruikten ze gembersiroop in hun knoflooksaus. Was heerlijk. Ik vis bij de toko meestal gewoon naar een klein stuk, en dat komt altijd wel op tijd op. Gari heb ik nog nooit gemaakt, waar is dat lekker in/bij?
gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat. ;)
  zondag 28 augustus 2011 @ 15:15:24 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101289150
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 15:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

gari eet je normaal gespoken tussen de verschillende sushi-hapjes door. Om de smaken van een gegeten sushi weer te neutraliseren in je mond, zodat een nieuwe sushi optimaal smaakt. Maar je kan het ook gewoon als lekkere smaakmaker gebruiken. Op een broodje haring of kaas of zo. Door een salade. Ik roep maar wat. ;)
Ook lekker
Resten verwerken is leuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 19:53:15 #235
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101300654
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.

Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
  zondag 28 augustus 2011 @ 19:58:09 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101300858
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Madiwodo-soep, allesindekoelkastquiche, kliekjes zijn tof.

Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Je bedoelt kweeperen?

De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 20:24:14 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:36:34 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101303068
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoelt kweeperen?

De ruim gesorteerde groentezaak die ook turken als klant heeft, de turkse groente/fruithandel, zag ze vorige week ook bij de Hanos
Wat wil je ermee gaan maken?
Ja die. Voor zover ik weet zijn kweeperen en appels hetzelfde afgezien van de vorm maar dat even terzijde :P

Helaas hebben de turken en toko's bij mij in de buurt ze niet, ik wil er oa. jam van maken. Een erg lekkere vrucht om op diverse manieren in te maken.
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:41:54 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101303432
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:06:25 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101305037
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 19:53 schreef Erasmo het volgende:
Even wat anders, weet iemand waar je kweeën kan krijgen?
Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:16:36 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101305726
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 20:41 schreef SiGNe het volgende:
Misschien dat je nog een groentenboer in de omgeving hebt die "vergeten" groenten en fruit verkopen?
Ik weet er in Zeist wel een te vinden, die heeft spullen die je normaal nergens ziet.
Mocht je niet zo'n groentenspecialist hebben maar wel een groentenboer kan je misschien vragen of hij/zij ze voor je kan bestellen?
Ik heb er één maar die heeft het niet.

quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Seizoen is nog niet begonnen. Op zijn vroegst half september.
Daarom ben ik nu al op zoek naar adresjes ;) Direct van een teler zou het mooist zijn, en redelijk haalbaar aangezien ik regelmatig half Nederland doorcross. Alleen waar groeien die dingen? :P
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:21:49 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101306076
Misschien staat het op http://www.kweepeer.nl/
(bestaat nog echt ook! :o )
pi_101312021
Weet iemand trouwens iets makkelijks om bij varkensribben met de volgende ingredienten te eten?
quote:
2 racks of pork ribs
2 cups of red wine (I used a Spanish Tempranillo)
250 ml black molasses
1/4 cup honey
1/4 cup soya sauce
8 garlic cloves minced
Ik heb namelijk niet echt een idee wat er bij past wat zonder oven te maken is.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:43:51 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101312224
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Of friet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101312680
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik neem aan dat je spareribs hier in gaat marineren en wat zoekt wat daar bij past?
Wat dacht je van een chiabatta en een salade?
Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade :Y
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:51:46 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101312764
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:50 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:

[..]

Jep, maar dan niet uit de oven.
Klinkt trouwens als een goed idee, die chiabatta en salade :Y
Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101312818
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilt weten hoe je de spareribs moet klaarmaken?
Marineren en koken in de marinade is een manier, en dan op de grill
Nee, ik weet hoe ik ze klaar moet maken, maar ik zocht naar bijgerechten :P
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  zondag 28 augustus 2011 @ 22:59:01 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101313215
Koolsla maken is ook lekker. Courgette in de lengte aan plakken snijden en grillen is smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101410241
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:37:02 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101410315
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 14:34 schreef Ledig het volgende:
Ik heb 20 behoorlijk pittige cayenne pepers en nu vroeg ik me af of het mogelijk is om er gevulde pepers van maken. Heeft er iemand wat aanwijzingen/tips over bereidingswijze en vulling? Liefst ook om de scherpte van de pepers wat te temperen?
Als je de scherpte wilt temperen moet je de zaadjes en de zaadlobben verwijderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:51:32 #250
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101410895
Zijn cayennepepers niet een beetje klein om te vullen of begrijp ik het verkeerd?
Qua vulling zou ik er iets zoets in doen, dat haalt ook de scherpte weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')