abonnement Unibet Coolblue
pi_100864232
Dat vind ik ook weer niet lekker als de bodem te knapperig is. Dat had ik van het weekend ook, was naar mijn smaak te knapperig....
Mmmmm..... dan toch meer 2 soorten bloem doen. Maar raar eigenlijk, want 1,5 week geleden gebruikte ik tarwebloem (had nog geen "00") en toen werd de pizza ook niet echt bruin.
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 19:27:36 #127
91830 MaximusTG
pi_100864630
Hmm, nou, dan zal het ook niet veel invloed hebben nee. Wat iig zeker helpt is als je zorgt dat het deeg meer suiker bevat. Bv scheutje melk. Maar dat vind ik persoonlijk zonde, hou de pizza liever "puur". Deeg met meer suiker zal sneller bruinen.
Maar als de bodem van de pizza dus te heet wordt door het bakken op de hoogste stand, zou je misschien een vochtige doek over de steen kunnen halen voordat je de pizza erop schuift. Dat doen ze in houtovens ook wel geloof ik. Om de temperatuur wat omlaag te halen op die plek.
Maar dat is op eigen risico, een te grote temperatuurschok is niet goed voor dat soort stenen.
pi_100870360
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Ik doe niet aan groente verstoppen, dan leert ze het nooit (volgens mij). Bovendien zijn de tomaten ook groente. Verder had ze er komkommer bij, en bij het maken had ze wat paprika gehad (die ze vandaag dan weer niet lekker vond). En andere dagen eet ze weer veel groente, dus gemiddeld genomen krijgt ze t wel binnen.
pi_100893168
Een simpele Cipolla als lunch.

pi_100893212
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:o wat een mooie!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100948776
Vandaag weer pizza gegeten. Deeg was gisteren al gemaakt met wat melk in de hoop dat de pizza bruiner zou worden. Helaas, mogelijk nog witter dan zonder melk. Door de melk is de bodem wel wat zachter, dus zou eventueel de oven stukje hoger kunnen zetten. De smaak was wel goed. Ik had pizza met zalm en wat ui, heerlijk! Partner had 3 soorten kaas en een kleintje met salami.

Vanmiddag heb ik alweer deeg gemaakt, dit keer met 200 gr "00" en 175 gr tarwebloem. Ben in staat om morgen weer pizza te eten om te kijken hoe dit deeg het doet. :)
pi_100952517
En toch, hè? De pizza van Terpentin heeft welhaast een perfect ronde vorm, een rand van eveneens perfecte dikte en zelfs een perfecte bruining wat een paar posts terug nog een issue was. Triple perfect, toch wel een Pizzameister in mijn optiek. Doe het maar eens na.
pi_100959817
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Respect. Dit ziet er uit als een pizza rechtstreeks uit je gedachten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:40:30 #134
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_100984263
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:9
My mama didn't raise no fool
pi_100989110
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Mooi rond! ^O^
pi_100999085
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Dat is een hele mooie!! Mooi rond en goed bruin zeg! ^O^
pi_100999429
Net weer een poging gedaan. Pizza's waren niet echt bruin, maar smaakte wel erg lekker met 200gr "00" en 175 gr tarwebloem.
Klik
  † In Memoriam † zondag 21 augustus 2011 @ 15:00:52 #138
91830 MaximusTG
pi_101001602
Lekker, pizzaaaa! Toch apart dat je pizza's niet echt bruinen. Misschien komt het doordat het warmte-element in je pizzaoventje uit gaat door de thermostaat?
pi_101002676
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
pi_101004355
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 15:27 schreef sjanette het volgende:
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
Heb je ook de alfredo? Ik laat hem altijd voorverwarmen op standje 1,5 en als het lampje uitgaat zet ik hem op full power en doe de pizza erin.
pi_101006348
Heb een G3 Ferrari Delizia. Maar dat zou ik ook wel eens kunnen proberen. Maar hoe doe je dat dan met 2 of meer pizza's? Dan is je oven al op zn top als je de 2e erin wilt doen?
pi_101049767
Ik moest het vandaag nog een keer proberen. Nu de oven op de hoogste stand (= ongeveer 470 graden). Helaas, wederom niet bruin. Voor de kaas was dit ook te warm. Dus volgens keer gewoon weer op stand 2,5. Misschien volgens keer dan zilverfolie op de pizza leggen en iets langer bakken.
Voor de rest heb ik geen ideeën meer....
pi_101087002
Ik volg dit nu al een tijdje, en vanvaond met mijn Jamie Oliver steen een eerste poging doen :) Ik zal het resultaat posten :)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101132648
Foto's zijn er niet meer van gekomen :p maar de pizza's waren wel vrij aardig gelukt.
Alleen heb ik de laatste er denk ik iets te snel uit gehaald. Het deeg bleef aan de steen plakken in het midden. Nu zit er aangekoekte saus etc op. Iemand tips over hoe ik dat er af krijg? Ik las dat ik geen water mag gebruiken.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † woensdag 24 augustus 2011 @ 17:46:43 #145
91830 MaximusTG
pi_101134807
Is die steen ook van poreus materiaal? Mijn chamotteklei pizzasteen zit ook onder de vlekken, dat krijg je als er bv wat vocht van de mozzarella afloopt, of een pizza een keertje blijft plakken. Meestal neem ik dan de steen als ie weer koel is, en pak ik iets van een grof borsteltje (dat nooit met zeep in aanraking komt!) en borstel em af, zodat er iig niks meer op zit. En dan de volgende keer mooi vroeg de oven in, dicht bij het warmte-element. Dan brandt alles wat er eventueel nog op zou zitten weg. Maar de vlek krijg je er niet uit nee. Maar dat boeit ook niet.
pi_101200696
Ik ben op zoek naar een goed recept voor turkse pizza. Tips welkom *O*
pi_101202367
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_101214401
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 07:39 schreef Ml-etje het volgende:
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Damn, uiteraard...
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101231642
Vandaag weer een poging gedaan en nu de pizza's wat kleiner gehouden zodat de rand van de pizza ongeveer onder het bovenelement lag. En zowaar, de rand begon op te zetten en werd zelfs bruinig *O* Eindelijk zeg!!! http://www.flickr.com/pho(...)627400407833/detail/
  † In Memoriam † vrijdag 26 augustus 2011 @ 23:21:50 #150
91830 MaximusTG
pi_101238375
Jeej! Was het toch gewoon een kwestie van ongelijke temperatuursverdeling! Hij ziet er iig lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')