Bloem volgens de italiaanse standaard 00 is van een lager gluten gehalte, is minder geschikt voor brood. Daar moet je type 0 voor hebben of Type 550 duitse standaard,quote:Op maandag 23 mei 2011 20:18 schreef AcidFay het volgende:
Ik heb gister een derde poging tot stokbrood gedaan.
Recept van Alden (die site zie ik hier vaker voorbijkomen) voor stokbrood in 4 uur maken gebruikt.
Was een succes dit keer. Ze werden helaas wel plat en iets wat zout.
Het recept dat ik deed was ongeveer:
1 kilo bloem type 00
20 gram zout (volgende keer 15 proberen)
10 gram gist
800 ml water op kamertemperatuur.
Ik had iets meer water dan het recept aangaf gebruikt. Zou dit het probleem kunnen hebben veroorzaakt. Met probleem bedoel ik dat ze zo plat werden.
dat is ook zo (extra zonnebloempitten ofzo, hou van grof brood). Ga er maar wat extra liefde zout en een beetje olijfolie in doen.quote:Op zondag 22 mei 2011 18:15 schreef MaximusTG het volgende:
Oe, nog een beetje zout . Maar euh, goed brood wordt lekkerder door kneed/rijs/rijpingsproces, niet door extra ingredienten.
Oke, goed om te weten Zal er eens naar kijken. Type 00 is meer voor pasta dacht ik.quote:Op maandag 23 mei 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloem volgens de italiaanse standaard 00 is van een lager gluten gehalte, is minder geschikt voor brood. Daar moet je type 0 voor hebben of Type 550 duitse standaard,
Hoe ben je aan het zuurdesem gekomen? Ik wil het ook een keer proberen nml.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:54 schreef evo87 het volgende:
mijn eerste zuurdesem brood!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeh die stokbrodenquote:Op dinsdag 24 mei 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
@Acidfay: Had je deze gebruikt:
http://uitdekeukenvanarde(...)ecept-stokbrood.html
?
Want daar staat:
355 gram water op kamertemperatuur
5 gram droge gist
540 gram ongebleekte bloem
10 gram zout
En die heb je dan ongeveer verdubbeld? Maar dan heb je dus de hoeveelheid bloem verminderd, en de hoeveelheid water verhoogd.. Want 800/1000 = 80% bakkerspercentage water, maar 355/540 = 65,7.. % . Misschien dat het dan toch daar aan lag?
Dat recept heb ik ook een keer gemaakt, dit was toen het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Was een dame op een fair in de buurt die stukjes van haar eigen desem verkocht voor 1 euro. Ben de desem nu zelf aan het voeden en bijhouden. Erg leuk, maar smaakt wel totaal anders als 'normaal' gist brood. Was erg bang dat ik mezelf zou vergiftigenquote:Op zondag 29 mei 2011 12:55 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Hoe ben je aan het zuurdesem gekomen? Ik wil het ook een keer proberen nml.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |