In alle bladgroenten zit nitraat, zeker in de winter, maar heb jij ooit gehoord van mensen die met nitraatvergiftiging gestorven zijn na het eten van een groene salade? En koken helpt trouwens niet tegen nitraat, sterker nog, dan wordt het omgezet in Nitriet, en gekookte spinazie eet je veel meer van dan rauwe.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Zeg Piet ik heb laatst een salade gemaakt van rauwe spinazie en dat smaakte naar meer. Mijn moeder zegt echter dat dat schadelijk zou zijn voor de gezondheid, vanwege het nitraatgehalte van rauwe spinazie.
Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50? Bijv. Jamie oliver gebruikt regelmatig rauwe spinazie en ik heb er geen last van. Wat is nu waar en niet waar over spinazie?
Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50?
Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.
wellicht is het hierdoor gekomenquote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:05 schreef Selestha het volgende:
[..]
Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.
Ah dat kan heel goed ja! Ze zei inderdaad dat rauwe spinazie giftig zou zijn.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
wellicht is het hierdoor gekomen
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
Hoeveel carcinogenen zaten er ook al weer in koffie? 500?quote:Op zondag 5 juni 2011 06:21 schreef koekepannekoek het volgende:
rauwe spinazie is niet giftig, maar de combinatie spinazie (gekookt) met vis is zeker niet goed. Zoals al eerder gezegd is wordt het nitraat in de spinazie omgezet in nitriet en uit de vis komen amines (eitwitten) vrij. In een zure omgeving zoals de maag vormen deze 2 samen nitrosaminen. Deze nitrosaminen zijn vrij carcinogeen. Aldus mijn colleges. Natuurlijk moet je regelmatig deze combinatie naar binnen schuiven om echt nadelige effecten te ondervinden en als je heel af en toe de combinatie eet zal er niet zo snel iets aan de hand zijn. Maar wetenschappelijk gezien is het geen gezonde combinatie
Wat is nu je vraag?quote:Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne
Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediënten in beide recepten.
Ook zie ik in dat eerste geen kaas staan?
Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
quote:
quote:Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne
Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediënten in beide recepten.
quote:Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Met een mega filiaal van Kaufland.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
Italianen zijn aartsconservatief wat eten betreft. Het 'hoort' zoals ze het in hun streek al eeuwen doen. Daarom heeft elk dorp, elke streek specifieke gerechten. Dat maakt italie zo'n geweldig land qua voedsel, de UNOX (eenheidsworst) is daar minder doorgedrongen dan hier. Alhoewel dat helaas ook begint te veranderen.quote:Op zondag 5 juni 2011 12:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dat is natuurlijk ook weer moeilijk te zeggen, omdat er zoveel verschil zit tussen hoe een gerecht 'hoort' gemaakt te worden tussen de verschillende Italiaanse streken. Maar die twee smulwebrecepten bevatten allebei dingen (of bevatten juist bijna niks) die je nooit in een Italiaanse lasagne zou vinden. Hier wat links naar fotos van lasagne recepten uit de Zilveren Lepel. Misschien heb je er wat aan! Omdat je het zelf hebt over welk recept 'juist' is.
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121818.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121830.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121859.jpg
Karbonade sudderen?.quote:Op zondag 5 juni 2011 17:23 schreef Redcoon het volgende:
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
Rib-en haaskarbonade hoef je inderdaad niet te sudderen. Maar met schouderkarbonade kan dat juist wel, is heerlijk.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:57 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Karbonade sudderen?.
Gewoon lekker marineren en dan bakken in de koekepan, evt, grillen.
Zolang hoeven die niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |