abonnement Unibet Coolblue
pi_97353831
RATKO MLADIC GEARRESTEERD

AMSTERDAM - De voortvluchtige van oorlogsmisdaden verdachte ex-generaal Ratko Mladic is gearresteerd in Servië. Een procedure om Mladic uit te leveren aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag is in gang gezet.
ANP
Ratko Mladic gearresteerd

Dat heeft de Servische president Boris Tadic donderdagmiddag bevestigd tijdens een persconferentie. Een half uur eerder werd het bericht al in een uitzending op de Servische staatstelevisie bevestigd.

De arrestatie is volgens Tadic het resultaat van de samenwerking van zijn land met het Joegoslavië-Tribunaal. De moslimpresident van Bosnië Bakir Izetbegovic, voegde daaraan toe dat het eveneens gebeurde in samenwerking met de veiligheidsdiensten van Bosnië.

De arrestatie is ''een van de voorwaarden voor gerechtigheid'' en stimuleert verzoening op de Balkan, aldus Izetbegovic. Hij prees de ''vastberadenheid van de internationale gemeenschap, die vasthield aan het standpunt dat Mladic moet worden opgepakt''.

Volgens hoofdaanklager van het Joegoslavië-Tribunaal Serge Brammertz heeft Servië "voldaan aan een van zijn internationale verplichtingen''.

Voorgeleid

Mladic wordt in de loop van de middag voor het eerst voorgeleid. Dat gebeurt bij het Tribunaal voor Oorlogsmisdaden in de Servische hoofdstad Belgrado. Het is onduidelijk wanneer de rechters een besluit nemen over uitlevering van Mladic aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Dat laat het Servische persbureau BETA weten. Na een vonnis kan Mladic tegen uitlevering in beroep gaan. De uiteindelijke beslissing over de uitlevering ligt bij het Servische ministerie van Justitie.

De Servische staatstelevisie meldde eerder dat de voormalige militaire leider al op weg zou zijn naar Nederland.

Rechter

''Alle oorlogsmisdadigers moeten voor de rechter worden gebracht'', zei Tadic. Het VN-tribunaal in Den Haag was vaak zeer kritisch over de medewerking van de Serviërs bij het opsporen van oorlogsmisdadigers.

''Hiermee hebben wij een moeilijk hoofdstuk in onze recente geschiedenis afgesloten'', zei Tadic. De president zei verder dat de laatst overgebleven voortvluchtige verdachte van oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië, Goran Hadzic, ook zal worden opgepakt.

Hadzic was in de jaren negentig de politieke leider van de Servische entiteit in Kroatië. Hij wordt gezocht wegens misdaden gepleegd in Oost-Slavonië.

Tip

Volgens de Servische zender B92 is Mladic donderdagochtend opgepakt na een tip dat een man met de naam Milorad Komadic een fysieke gelijkenis met Mladic had.

De 69-jarige Mladic, die er duidelijk ouder uitzag dan op foto's die van hem zijn verspreid, heeft zich naar verluidt niet tegen zijn arrestatie verzet.

De oorlogsmisdadiger is aangehouden in het huis van een familielid in het dorp Lazarevo, niet ver van de stad Zrenjanin in het noorden van Servië. Dat heeft de burgemeester van de plaats gezegd tegen de grootste Servische krant Blic.

Servië

Mladic werd gearresteerd in het dorp Lazarevo, in de noordelijke provincie Vojvodina.

Arrestant

B92 was de eerste die donderdagochtend melding maakte van een arrestant die "mogelijk Mladic was". Dat bericht werd vervolgens door de Servische regering bevestigd tegenover de Amerikaanse nieuwszender CBS.

De politie en de geheime dienst begonnen rond 6 uur in de ochtend met hun operatie. Drie uur later werd Mladic aangehouden.

Genocide

Mladic is bij het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd wegens onder meer genocide na de val van Srebrenica in 1995. Onder leiding van de in 2008 gearresteerde Radovan Karadzic voerde Mladic etnische zuiveringen uit in Bosnië.

Troepen onder leiding van Mladic vermoordden toen duizenden Bosnische moslims. De Nederlandse VN-militairen van Dutchbat konden de volkenmoord niet voorkomen.

'Onvoldoende meewerking'

Eerder donderdag had de nieuwssite EU Observer nog uit een verslag van het tribunaal geciteerd. Daarin staat dat Servië niet voldoende meewerkte om de laatste voortvluchtigen, naast oud-generaal Ratko Mladic ging het om ex-politicus Hadzic, te arresteren. Frederick Swinnen, de speciale adviseur van de hoofdaanklager van het tribunaal, bevestigde de inhoud.

''Zonder een aanmerkelijke verbetering in het niveau van de samenwerking zullen de voortvluchtigen (Mladic en Hadzic - red.) niet worden opgepakt'', schrijft hoofdaanklager Brammertz in het rapport.

Nieuwe feiten

De Nederlandse advocaten van duizenden nabestaanden van de massamoord in Srebrenica hopen dat de arrestatie van Mladic leidt tot nieuwe feiten over de val van de enclave in 1995. Dat kan de rol van de Verenigde Naties en die van de Nederlandse staat in een nieuw daglicht plaatsen.

Dat lieten Marco Gerritsen en Axel Hagedorn donderdag weten. Ze vertegenwoordigen naar schatting zesduizend voornamelijk vrouwen, die bekendstaan als de 'Moeders van Srebrenica'. Het tweetal is al sinds 2007 bezig met een civiele rechtszaak tegen de VN en de Staat, die ze ernstige nalatigheid verwijten.

De Nederlandse staat verwijst de zaak door naar de VN. Maar de volkenrechtelijke organisatie geniet immuniteit, wat de rechter in Den Haag in 2008 bevestigde. Ook vond de rechter zich niet bevoegd om de klachten in behandeling te nemen.

Europese Unie

Door de arrestatie van Mladic staat Servië sterker in de onderhandelingen met Brussel over toetreding tot de Europese Unie.

De EU heeft steeds benadrukt dat Servië moet samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal, wil het uiteindelijk kunnen toetreden tot de unie.

De EU benadrukte steeds dat Servië volledig moet samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal, wil het uiteindelijk toetreden tot de unie. Buitenlandchef Catherine Ashton vindt ook dat Servië en Kosovo, die ooit een geheel vormden, beter moeten samenwerken.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 20:47:13 #127
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97354455
hoorde op de radio ( BNR ) weer een heel nieuwe kijk op Srebrenica..
dat het een onderonsje met de Amerikanen was o.i.d

enclaves moesten weg, anders konden geen nieuwe terretoriale grenzen worden getrokken, en het conflict worden beeindigd. Maar dat het zo'n bloedbad zou worden zouden ze niet hebben durven vrezen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:50:56 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97358298
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

quote:
Hillen wil missie Libië verlengen

DEN HAAG - Minister Hans Hillen van Defensie steunt een eventuele verlenging van de NAVO-missie in Libië. Het kabinet denkt momenteel na over een voortzetting van de Nederlandse bijdrage eraan en zal de Tweede Kamer daarover zo snel mogelijk informeren.

Dat heeft Hillen donderdag aan de Kamer geschreven. De NAVO-operatie, waarvan het huidige mandaat op 23 juni afloopt, is erop gericht de bevolking te beschermen tegen agressie van het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi. Dat gebeurt onder meer via een vliegverbod boven Libië en een wapenembargo tegen het Noord-Afrikaanse land.

Nederland helpt mee met de handhaving van die maatregelen met zes F-16-gevechtsvliegtuigen en de mijnenjager Hr. Ms. Haarlem. In totaal zijn er ongeveer tweehonderd Nederlandse militairen bij betrokken.

Op 8 juni spreken de NAVO-defensieministers tijdens een bijeenkomst in Brussel over de mogelijke verlenging van de missie. Volgens de hoogste bevelhebber van het militaire bondgenootschap in Europa (Saceur) zijn de militaire doelstellingen van de operatie gehaald. Dat geldt echter niet voor de politiek-militaire doelen van de NAVO, zoals de afspraak dat het geweld tegen burgers moet stoppen, de troepen van Kaddafi zich moeten terugtrekken in hun kazernes en de humanitaire hulp ongehinderd op de plaats van bestemming moet kunnen komen.

Het is noodzakelijk de missie voort te zetten om grootschalig geweld door Kaddafi te voorkomen, schrijft Hillen. Hij verwacht dat de NAVO zal besluiten de operatie Unified Protector te verlengen. Hillen zal dat steunen. Voorwaarde is wel dat de missie binnen het huidige mandaat van de VN-Veiligheidsresoluties 1970 en 1973 blijft vallen.
Telegraaf
pi_97358405
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

[..]

Telegraaf
Aan het eind van de regenboog....
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:59:11 #130
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_97358895
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 19:02 schreef Bolter het volgende:
*"We got a Broken Arrow", I repeat "Broken Arrow!".

En op het moment dat het zo ver komt dat er nucleaire wapens onder dit soort kisten hangen denk ik niet dat we nog bang hoeven te zijn voor een eventuele crash.. :{
Dat is best een heel goed punt :@
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:10:15 #131
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97359631
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
Hillen heeft een zak met geld gevonden???

[..]

Telegraaf
het is toch te gek voor woorden.
Wat baal ik van deze vent zeg..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 26 mei 2011 @ 22:13:54 #132
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97359878
Het spelletje is al begonnen. :')

Hoorzitting Mladic stilgelegd

De eerste voorgeleiding van de gearresteerde ex-generaal Ratko Mladic is donderdag stilgelegd. Dat heeft zijn advocaat laten weten. Volgens de raadsman was Mladic niet in staat antwoord te geven op vragen. Artsen onderzoeken Mladic' gesteldheid en verklaren vrijdag of hij in staat is voor de rechter te verschijnen.

Volgens de raadsman was Mladic niet in staat antwoord te geven op vragen en is hij er slecht aan toe. „Hij reageert nauwelijks.” Artsen onderzoeken Mladic' gesteldheid en verklaren vrijdag of hij in staat is voor de rechter te verschijnen, aldus Saljic.

Maar Bruno Vekaric, de plaatsvervangende aanklager, zei dat de ondervraging vrijdag verder gaat. Mladic werd gehoord bij het speciaal tribunaal voor oorlogsmisdaden in Belgrado. Dat hof besluit over zijn uitlevering aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Die procedure kan nog zeker een week duren.

De Servische televisiezender RTS had eerder donderdag beelden laten zien van Mladic bij de rechtbank. De politie escorteerde hem naar het verhoor.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:16:06 #133
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97360045
Servië bij de EU, mijn god.
Zijn EU functionarissen en Ministers überhaupt ooit in Servië geweest..
die kunnen daar niet rondlopen zonder uitgescholden of nageroepen te worden...
Dit grotendeels voor het erkennen van Kosovo alleen al....
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 26 mei 2011 @ 23:07:42 #134
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_97363492
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 22:10 schreef Pumatje het volgende:

[..]

het is toch te gek voor woorden.
Wat baal ik van deze vent zeg..
Waarom baal je nou van deze man. Hij doet gewoon z'n werk en is eindverantwoordelijk. Hij neemt niet zelfstandig allerlei besluiten ofzo. Voor zo'n missie is alijd wel ergens geld vrij te maken. Dat hoeft niet eens binnen Defensie te zijn.
Volgens mij kun je hem persoonlijk weinig aanrekenen.

Begrijp overigens goed dat je van de bezuinigingen baalt (ik ook, wat mij betreft investeren we juist meer).

[ Bericht 3% gewijzigd door PLAE@ op 26-05-2011 23:15:15 ]
  donderdag 26 mei 2011 @ 23:22:47 #135
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97364317
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 23:07 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Waarom baal je nou van deze man. Hij doet gewoon z'n werk en is eindverantwoordelijk. Hij neemt niet zelfstandig allerlei besluiten ofzo. Voor zo'n missie is alijd wel ergens geld vrij te maken. Dat hoeft niet eens binnen Defensie te zijn.
Volgens mij kun je hem persoonlijk weinig aanrekenen.

Begrijp overigens goed dat je van de bezuinigingen baalt (ik ook, wat mij betreft investeren we juist meer).
Ik baal van hem omdat hij openlijk toegeeft door zijn acties en handelingen naar Defensie toe, dat het personeel hem niet zo heel veel intresseert..
In ieder geval niet meer, dan het huishoudboekje van Defensie....
Het huishoudboekje is mee te spelen, doordat Defensie geld krijgt van de Overheid, om burgers om te vormen naar Militairen, die door de overheid worden gebruikt om de belangen van haar te verdedigen.

Nu kunnen er lastige tijden aan zijn gebroken, dan moet men herinerren.. dat ze die mensen, waar zij heel veel van verlangen, niet zomaar aan de kant kunnen zetten, om zaken op orde te stellen... huishoudboekje of niet... Dit probleem kan worden verzacht door wat minder te bezuinigen dan in eerste instantie geplanned.

Zoals bijvoorbeeld de Munitie, reserveonderdelen en Brandstof.. waar een tekort aan is door Afghanistan. Het is toch van de zotte dat Defensie hier voor moet betalen, terwijl de Overheid ons op Missie stuurt.... Dat zijn nu eenmaal de kosten die bij een dergelijke missie ingecalculeerd moeten worden en moeten worden gedekt.

De organisatie eet zichzelf dan op.....

Te gek voor woorden.
Ik zie de brandweer midden tijdens het blussen al ineens ophouden.
Tsjah.. kunnen niet verder want we hebben al het water gebruikt wat we kunnen betalen...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 27 mei 2011 @ 10:18:35 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_97373319
VVD verliest Defensie-achterban

Dennis Schotmeijer is lid van de VVD en werkt voor defensie. Dennis is net als vele andere Nederlanders bezorgd over de bezuinigingen op defensie. Hij staat met beide benen op de grond en weet waar hij over praat. Hieronder volgt zijn artikel en een CNN reportage over Afghanistan waar Dennis de Nederlandse belangen heeft verdedigd.

Hoeveel is je gedachtengoed waard als je al je principes laat varen? Als actief lid van de VVD, maar ook als officier binnen de Nederlandse Krijgsmacht, heb ik mijn sterke bedenkingen over de koers die de VVD op dit moment vaart. Ik hoef u niet te vertellen dat de partij een aantal principiële kwesties opzij heeft gezet. Van koopzondag, godslastering en ‘vermeende’ samenwerking met een partij die niet uitgaat van het individu maar van indeling op sekse, tot keiharde bezuinigingen op onze krijgsmacht.

Natuurlijk moet een ieder zijn steentje bijdragen in tijden van crisis, dit is geheel duidelijk en aanvaardbaar, ook voor alle VVD-leden. Maar het feit dat er zo hard bezuinigd wordt op een van de kerntaken van de overheid conform het liberalisme, is natuurlijk ongehoord. Als liberale partij maak je je qua overheid hard voor de (kern-)taken die het individu niet zelf kan oplossen of bewerkstelligen. Één van die taken is veiligheid (en landsverdediging). Juist op dit punt zou de zogenaamde ‘nullijn’ gevoerd worden, aangezien er enorme klappen gevallen zijn in het recente verleden van de krijgsmacht.

‘De VVD bezuinigt niet op veiligheid en dus ook niet op onze soldaten en veteranen. Het dalende defensiebudget wil de VVD dan ook een halt toeroepen. In de toekomst wil de VVD dat onze veelzijdig inzetbare krijgsmacht een evenredige bijdrage blijft leveren aan vredesondersteunende operaties. De VVD wil de omvang van het ontwikkelingsbudget terugbrengen door het te laten aansluiten bij het Europese gemiddelde.’ (‘VVD – Orde op zaken – Verkiezingsprogramma 2010-2014)

Het is nu krap een jaar later. We hebben geen tanks meer. Mortieren en luchtverdediging zijn weggesaneerd bij de luchtmobiele eenheden. Anti-tank pelotons worden opgeheven. Er wordt zwaar gesneden in het oefen-budget. Onze artillerie eenheden worden met 25% gereduceerd. De Koninklijke Luchtmacht levert fors in op vliegcapaciteit en de Koninklijke Marine op mijnenjagers. Maar gelukkig sparen we zoveel mogelijk de gevechtseenheden… Binnen Defensie is het niet meer goed te praten en mijn collega’s vragen terecht aan mij: ‘waarom heb je me geadviseerd op de VVD te stemmen?’

De dagelijkse standaard
pi_97378335
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 10:18 schreef AchJa het volgende:
VVD verliest Defensie-achterban

...
Kan niet zeggen of 2010 de laatste keer is geweest dat ik op landelijk niveau op de VVD heb gestemd, maar zal de volgende keer wel mn stem heel wat beter gaan overwegen als er zo'n clubje als nu aan zit te komen.
Blood Sugar Sex Magik
  vrijdag 27 mei 2011 @ 12:33:48 #138
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97378493
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:28 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Kan niet zeggen of 2010 de laatste keer is geweest dat ik op landelijk niveau op de VVD heb gestemd, maar zal de volgende keer wel mn stem heel wat beter gaan overwegen als er zo'n clubje als nu aan zit te komen.
Tja, wat zouden de gevolgen wel niet zijn geweest met een PVDA, D66, GL, SP regering? Hoe dan ook zouden er bezuinigingen worden doorgevoerd. Ik begrijp hoe zuur het allemaal soms wel niet kan zijn, maar dan heb ik eerlijk gezegd meer vertrouwen in de VVD om ons door zo'n lastige periode heen te loodsen.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  vrijdag 27 mei 2011 @ 13:42:02 #139
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_97381058
punt is dat je dan weet waar je aan toebent.. dit is een gigantisch mes in de rug geworden.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_97381399
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 12:33 schreef Bolter het volgende:

[..]

Tja, wat zouden de gevolgen wel niet zijn geweest met een PVDA, D66, GL, SP regering? Hoe dan ook zouden er bezuinigingen worden doorgevoerd. Ik begrijp hoe zuur het allemaal soms wel niet kan zijn, maar dan heb ik eerlijk gezegd meer vertrouwen in de VVD om ons door zo'n lastige periode heen te loodsen.
Daar zit ik dus ook mee. Maar toch kan het er bij mij nog steeds niet goed in dat een regeringspartij die expliciet in zijn programma heeft staan om defensie bij de geplande grote bezuiningen te ontzien, en vervolgens toch met 1 miljard bezuiningen instemd (bijna 20% van budget). Er moet naar mijn mening toch wel een bepaalde nulgrens voor onderhandelingen waar zo'n partij zich aan zou moeten houden als ze het zo in hun programma zetten.
Blood Sugar Sex Magik
  zaterdag 28 mei 2011 @ 00:30:56 #141
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_97408162
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 13:51 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Daar zit ik dus ook mee. Maar toch kan het er bij mij nog steeds niet goed in dat een regeringspartij die expliciet in zijn programma heeft staan om defensie bij de geplande grote bezuiningen te ontzien, en vervolgens toch met 1 miljard bezuiningen instemd (bijna 20% van budget). Er moet naar mijn mening toch wel een bepaalde nulgrens voor onderhandelingen waar zo'n partij zich aan zou moeten houden als ze het zo in hun programma zetten.
Politieke partijen zijn niet te vertrouwen. Met politici valt geen afspraken te maken. Ongeacht of ze links of rechts zijn, conservatief of liberaal.

Of je nu door een kat of een hond gebeten wordt.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_97411702
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 00:30 schreef paintmeester het volgende:

[..]

Politieke partijen zijn niet te vertrouwen. Met politici valt geen afspraken te maken. Ongeacht of ze links of rechts zijn, conservatief of liberaal.

Of je nu door een kat of een hond gebeten wordt.
Dit dus, ze hebben het wel over de heer Wilders met zijn populisme, maar zelf zijn ze geen haar beter. De heren en dames politici beloven gouden bergen, maar puntje bij paaltje, gebeurt er geen moer... :N
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 05:51:23 #143
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97412049
Militairen grote sloddervossen

DEN HAAG - Militairen zijn net kleine kinderen die hun speelgoed na gebruik overal laten slingeren. Dit meent de Algemene Rekenkamer, die in zijn laatste jaarrapportage over Defensie opnieuw kritiek uit op het materieelbeheer binnen de krijgsmacht.

Rapporteur Gerrit de Jong merkt dat veel spullen simpelweg kwijt zijn: „Militairen zijn graag aan het werk met al hun spullen, maar deze daarna weer opruimen is een ander verhaal.”
De staatsboekhouder constateert in de interne Defensiekrant dat veel militaire spullen vaak onvindbaar zijn. Het gaat hierbij niet alleen om onschuldige zaken: „In de magazijnen liggen misschien wel een miljoen artikelen, van onderbroeken tot wapens. Maar ze worden beheerd met computersystemen die onderling niet communiceren. Dat komt de beheersbaarheid niet ten goede.”

Volgens de kritische Rekenkamer heeft Defensie dit jaar met het terughalen van de spullen uit Oeroezgan bewezen dat zij haar spullen wel netjes kan opruimen: „Een zeer complexe operatie, met veel materieel dat over grote afstanden vervoerd diende te worden. Deze is redelijk beheersbaar verlopen en dat is een mooie prestatie. Als dit in Oeroezgan kan, moet dat op de Veluwe ook lukken.”

De Rekenkamer tikte Defensie al eerder op de vingers vanwege het slechte beheer van financiën en materieel. Afgesproken is dat de zaken in 2012 op orde zijn. De rekenaars maken zich echter zorgen: „Defensie belooft vaak beterschap en maakt grote plannen die tot verbetering moeten leiden. Maar vaak sterven die weer een stille dood”, zo treurt De Jong. Hij heeft nog een paar tips in petto: „Defensie zou misschien wat meer naar de werkvloer moeten luisteren, daar komen vaak de beste ideeën vandaan.” Ook de aanschaf van één computersysteem voor al het materieelbeheer zou volgens De Jong gunstig uitpakken: „Juist bij bezuinigingen is het heel belangrijk om exact te weten wat je in huis hebt.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 06:08:48 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97412081
Geheime deal op straat

AMSTERDAM - Het ministerie van Defensie en het Nederlandse bedrijfsleven slaan een modderfiguur omdat uiterst vertrouwelijke gegevens over de verkoop van achttien F-16’s aan de Chileense luchtmacht voor 1 euro op een rommelmarkt blijken te zijn verkocht.

Op een usb-stick, in het bezit van deze krant, staan de voorwaarden van het contract ter waarde van honderd miljoen euro. Persoonlijke gegevens van bij het project betrokken militairen en medewerkers van Stork, Fokker, TNO en andere grote bedrijven worden uitgebreid genoemd, net als hun Chileense tegenhangers.

Ook het onderhoud aan onze F-16’s, Nederlandse hulp bij training van Chileense technici, levering van NAVO geheime reserveonderdelen en de zwakke en sterke punten van de straaljagers worden minutieus vermeld. Op het ministerie van Defensie spreekt men van een uiterst pijnlijke affaire. „We nemen dit zeer hoog op, willen diepgaand onderzoek naar hoe dit kon gebeuren”, zegt Sacha Louwhof van het ministerie. „Ik kan nog niet beoordelen of deze zaak tot strafrechtelijk onderzoek leidt, maar hier zijn marktgevoelige, economisch gevoelige en mogelijk zelfs operationeel gevoelige gegevens op straat gekomen. Het lek moet boven tafel.”

De Brabander die de usb-stick op een rommelmarkt in Goirle kocht: „Toen ik thuiskwam, trof ik de complete map ’Newco Colorado Integrated F-16 Support’ aan, zo heet het verkoopproject tussen Nederland en Chili. Ik heb contact gezocht met een van de genoemde bedrijven, Stratagem Group in Den Haag. Directeur Paul van IJsselstein mailde me dat dit nooit had mogen gebeuren en dat hij op zoek ging naar de veroorzaker. Vervolgens bood hij me die ene euro die ik zelf voor de usb-stick heb betaald.”

De documenten stammen van ontmoetingen tussen het Nederlandse bedrijfsleven, een reeks militairen van de Koninklijke Luchtmacht en hoogwaardigheidsbekleders van de Fuerza Aerea de Chile.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 28 mei 2011 @ 13:26:06 #145
154880 Bolter
Awesomeness
pi_97417559
Echte telegraaf-kop weer :') De deal zelf is niet vertrouwelijk..
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story"
  zaterdag 28 mei 2011 @ 14:00:00 #146
211797 Esses
Splendide mendax
pi_97418595
Die schennispleger is nog niet voorbij gekomen?
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 28 mei 2011 @ 14:02:16 #147
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97418662
Militair laat geslachtsdeel zien

Een 26-jarige militair uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van schennispleging. Hij zou in Hooghalen tot twee keer toe aan twee verschillende meisjes zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Dat meldde zaterdag de Koninklijke Marechaussee.

De militair vroeg vanuit zijn auto aan de meisjes de weg. Toen ze dichterbij kwamen toonde hij zijn geslachtsdeel. Twee meisjes deden aangifte, waarna de politie hem aanhield. Wegens zijn militaire status is hij overgedragen aan de marechaussee.

Bron: www.telegraaf.nl

;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 28 mei 2011 @ 15:20:30 #148
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_97420834
Kitao zeg er wat van :(
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 29 mei 2011 @ 09:29:37 #149
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_97448812
'Arrestatie Mladic was in scène gezet'

De arrestatie van Ratko Mladic was helemaal in scène gezet. Westerse diplomaten hadden er van tevoren afspraken over gemaakt met de Bosnisch-Servische ex-legerleider. Dit stelt althans de Britse krant The Sunday Telegraph zondag op basis van gesprekken met diplomaten en bronnen bij westerse geheime diensten.

„De onderhandelingen over zijn overgave duurden iets langer dan een jaar; er waren vooral Franse, Britse en Duitse functionarissen bij betrokken”, aldus een westerse diplomaat die niet met naam genoemd wil worden. De Servische geheime dienst lijkt contacten gehad te hebben met het netwerk dat Mladic beschermde. „De Serven namen de taak op zich om details met hem uit te werken en garandeerden dat er voor zijn familie gezorgd zou worden en dat hij een pensioen zou krijgen en uiteindelijk een waardige begrafenis.” Mladic wilde voor zijn vrouw Bosiljka en zijn zoon Darko zorgen; dat was zijn „zwakke plek”.

Het 'suïcidale' idee dat hij zich tegen arrestatie zou verzetten, werd Mladic uit zijn hoofd gepraat, aldus de diplomaat. Hem werd voorgehouden dat hij maar beter als „martelaar naar Den Haag” kon gaan dan in een hol in Servië blijven leven. Uiteindelijk werd hij zoals eerder afgesproken 'opgepikt' in Lazarevo. „Er was helemaal geen zoektocht”, aldus de diplomaat, die volgens The Sunday Telegraph goed is ingevoerd bij geheime diensten.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 29 mei 2011 @ 09:42:59 #150
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_97448882
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 09:29 schreef Cobra4 het volgende:
'Arrestatie Mladic was in scène gezet'

De arrestatie van Ratko Mladic was helemaal in scène gezet. Westerse diplomaten hadden er van tevoren afspraken over gemaakt met de Bosnisch-Servische ex-legerleider. Dit stelt althans de Britse krant The Sunday Telegraph zondag op basis van gesprekken met diplomaten en bronnen bij westerse geheime diensten.

„De onderhandelingen over zijn overgave duurden iets langer dan een jaar; er waren vooral Franse, Britse en Duitse functionarissen bij betrokken”, aldus een westerse diplomaat die niet met naam genoemd wil worden. De Servische geheime dienst lijkt contacten gehad te hebben met het netwerk dat Mladic beschermde. „De Serven namen de taak op zich om details met hem uit te werken en garandeerden dat er voor zijn familie gezorgd zou worden en dat hij een pensioen zou krijgen en uiteindelijk een waardige begrafenis.” Mladic wilde voor zijn vrouw Bosiljka en zijn zoon Darko zorgen; dat was zijn „zwakke plek”.

Het 'suïcidale' idee dat hij zich tegen arrestatie zou verzetten, werd Mladic uit zijn hoofd gepraat, aldus de diplomaat. Hem werd voorgehouden dat hij maar beter als „martelaar naar Den Haag” kon gaan dan in een hol in Servië blijven leven. Uiteindelijk werd hij zoals eerder afgesproken 'opgepikt' in Lazarevo. „Er was helemaal geen zoektocht”, aldus de diplomaat, die volgens The Sunday Telegraph goed is ingevoerd bij geheime diensten.

Bron: www.telegraaf.nl
Als dit echt waar is dan is het een schande!!
Echter, hij is nu wel eindelijk opgepakt, daar gaat het hem om, over het hoe van zijn "arrestatie"" (Indien dit verhaal waar is) zal me verder eigenlijk aan mijn aars jeuken.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')