abonnement Unibet Coolblue
pi_100101864
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 20:21 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]

Flan caramel, en ik vind 'm zelf echt goed gelukt :9.
Nice :Y
  vrijdag 29 juli 2011 @ 22:21:30 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100105461
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
En niet te scheutig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht!
Eerst had je er geen pancetta in gedaan en daarna teveel? :?
Oh nee, daarna zeg je "er mag echt veel meer bacon in!"
Huh?
Je bedoelde dus niet te zuinig doen? Wel scheutig.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 22:25:02 #253
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_100105658
Neej, dat niet, maar was het in eerste instantie wel vergeten. :D Toen alsnog erbij gedaan, maar juist te weinig. Iemand die dit maakt, moet dus niet te scheutig zijn met de panchetta. Er mag best meer panchetta in, omdat het de smaak een stuk lekkerder maakt!

Of gebruik ik het verkeerde woord met scheutig?
  vrijdag 29 juli 2011 @ 22:26:00 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100105717
Ja dus. :-)
  vrijdag 29 juli 2011 @ 22:27:16 #255
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_100105774
Hihi, dan heb ik niets anders te zeggen dan: |:( :D
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 juli 2011 @ 13:04:14 #256
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100122288


Cheesecake Heel.

En in stukjes

:)
Recept was van DOnna Hay zij maakte het tijdens Masterchef Aussie :P --> http://www.masterchef.com.au/classic-baked-cheesecake.htm
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100131285
Na een lange tijd gelurkt te hebben uiteindelijk zelf eens wat begonnen met voedselfotografie; een mooie manier om 2 hobby's te combineren :)

Vandaag gesmuld van een lekkere paella met varkensvlees. Nouja, het verschilt toch wel heel wat met een traditionele paella, maar ik hou de naamgeving graag simpel :P



[ Bericht 19% gewijzigd door Amdeis op 31-07-2011 01:00:48 ]
  zondag 31 juli 2011 @ 04:05:28 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100148362

Theegerookte Eend uit Sichuan

Een specialiteit uit de Chinese provincie Sichuan. Ik heb nooit het origineel geproefd en zou niet weten waar je dit in Nederland kunt bestellen dus zat er niks anders op dan het zelf een keer maken. Maar pffff, wat een werk! :-)
Eerst 2 dagen de eend laten ontdooien, dan dagje marineren, dan 6 uur te drogen hangen, dan 30 minuten (warm) roken, 60 minuten stomen en tot slot nog 4 minuten frituren. Haha, ik leek wel gek! Maar had er wel schik mee en het resultaat viel heul niet tegen.

(voor stap-voor-stap recept met voor- en nafoto's enzo klikken op de foto.)
  zondag 31 juli 2011 @ 04:10:15 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100148412
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 18:08 schreef Amdeis het volgende:
Vandaag gesmuld van een lekkere paella met varkensvlees. Nouja, het verschilt toch wel heel wat met een traditionele paella, maar ik hou de naamgeving graag simpel :P

[ afbeelding ]

Ziet er niet als paella uit inderdaad, maar het lijkt me wel reuze lekker!
Missschien dat ik binnenkort ook maar weer eens zoiets ga maken. Eigenlijk al heel lang niet gedaan.

(PS vond je de knoeisels op de randen van het bord wel artistiekerig of had je dat niet in de gaten? ;-) )
pi_100148448
Wàt een boel werk, RobinOok :o Maar het resultaat ziet er wel goed uit :Y
Mooi ook die stap-voor-stap foto's!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 juli 2011 @ 10:11:21 #261
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_100150450
Ziet er weer fantastisch uit Robin!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 31 juli 2011 @ 11:48:21 #262
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100151842
Ziet er inderdaad goed uit, maar een hele eend frituren :o
  zondag 31 juli 2011 @ 12:42:19 #263
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_100153143
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 13:04 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]

Cheesecake Heel.

En in stukjes
[ afbeelding ]

:)
Recept was van DOnna Hay zij maakte het tijdens Masterchef Aussie :P --> http://www.masterchef.com.au/classic-baked-cheesecake.htm
Was ie lekker?
Cheesecake O+
My mama didn't raise no fool
  zondag 31 juli 2011 @ 13:35:33 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100154635
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 11:48 schreef Erasmo het volgende:
maar een hele eend frituren :o
Ja, eng he? Dat is ook wat mij een tijdlang tegenhield.
Het kan trouwens ook met duif of kwartel. Misschien dat ik dat nog eens ga proberen.
Maar voorlopig effe niet. ;-)
pi_100171092
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 04:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er niet als paella uit inderdaad, maar het lijkt me wel reuze lekker!
Missschien dat ik binnenkort ook maar weer eens zoiets ga maken. Eigenlijk al heel lang niet gedaan.

(PS vond je de knoeisels op de randen van het bord wel artistiekerig of had je dat niet in de gaten? ;-) )
Die "knoeisels" waren er opzettelijk bijgezet. Zag er iets te saai uit zonder :P

Net een lekker dessertje gemaakt. Simpel, maar heerlijk :D

pi_100174679
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 21:45 schreef Amdeis het volgende:

[..]

Die "knoeisels" waren er opzettelijk bijgezet. Zag er iets te saai uit zonder :P

Net een lekker dessertje gemaakt. Simpel, maar heerlijk :D

[ afbeelding ]
oooooh :o
O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 31 juli 2011 @ 22:59:54 #267
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_100174991
Mooie foto, Amdeis!!!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 1 augustus 2011 @ 11:23:52 #268
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100187409
Een semi-mislukte panna cotta van witte chocolade met een frambozen-limoen sausje. De chocolade was niet goed gebonden met de rest van de ingrediënten, hierdoor vormde er een chocolade laagje bovenop de panna cotta. (als je goed kijkt kan je 't op de foto zien) Daar moest je met je lepeltje doorheen breken. Wat opzich dan wel weer leuk was. Qua smaak was het een beetje vlak, want de chocolade smaak was niet goed verdeeld. Ohja en het glas was te groot.

Maaaar, al met al was het leuk om te maken en niet baggervies ofzo. Volgende keer beter. Ik heb ook nog een lasagne gemaakt met zelfgemaakte lasagnebladen. Maar dat is niet gebeurd, want geen foto's.

Excuus voor de foto, stomme iPhone :(

  maandag 1 augustus 2011 @ 18:38:28 #269
251095 Purdey
Better off alone..
pi_100201788
New york cheesecake, heel goed gelukt O+

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_100203046
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 18:38 schreef Purdey het volgende:
New york cheesecake, heel goed gelukt O+

[ afbeelding ]
mag ik alssjebliieeeffftt een stukkie? :9 :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100204577
Oooo, wat hou ik toch van dit topic! Geniale bijdragen in deze editie! O+ Dank, allen!

Verder, omdat ik niet weet of het er nog net zo olijk uitziet na een half uur op 200ºC, een pre-ovenfoto van spinazie/ricotta/sjalottenprut in een brooddeegjasje:

Let me see you stripped down to the bone
pi_100205156
Kisir of Turkse Bulgur Salade ...
  maandag 1 augustus 2011 @ 20:09:46 #273
251095 Purdey
Better off alone..
pi_100205326
quote:
17s.gif Op maandag 1 augustus 2011 19:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

mag ik alssjebliieeeffftt een stukkie? :9 :9
Jij mag altijd een stukje van mijn taart wijffie :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  maandag 1 augustus 2011 @ 20:10:34 #274
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_100205360
Minilot; recept? :9~
pi_100205632
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 19:52 schreef minilot het volgende:
Oooo, wat hou ik toch van dit topic! Geniale bijdragen in deze editie! O+ Dank, allen!

Verder, omdat ik niet weet of het er nog net zo olijk uitziet na een half uur op 200ºC, een pre-ovenfoto van spinazie/ricotta/sjalottenprut in een brooddeegjasje:

[ afbeelding ]
tof!!!!!!!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')